Arkadan itiş, küçük motorlu, hafif, tek kapılı, uygun fiyatlı, Toyota servis ve yedek parça yaygınlığı, 2+2 kişilik spor otomobil.
Yukarda yazdıklarım tam anlamıyla bir otomobilden istediklerimdi. Son zamanlarında genellikle sıkıcı, tek düze otomobiller üreten Toyota markasından böyle bir araç beklemiyordum. Umarım üretime geçer.
Konu ile alakalı; 1.2 turbo ve 1.5 atmo motorlarla üretilmesi düşünülen, 1000 kg altındaki ağırlığa sahip otomobilin, 2016 sonlarına doğru seri üretime geçeceği söylenmiş Toyota tarafından. Ve fiyatında Mazda MX-5'in yarısı civarında olacağı belirtilmiş.
Ben görünüş olarak fazla olmasada, teknik özellikler olarak çok beğendim. Örneğin rakibi sayılabilecek mx-5'ide beğenmeme rağmen;
1-2.0 motordan dolayı hem sıfır fiyatının ötv ile 100bin lirayı aşması, hemde yıllık vergisinin fazla olması.
2-2 kişilik olması.
3-Mazda'nın büyük şehirler hariç servisi ve yedek parçasının bulunmaması,
gibi sebeplerden yanaşmıyordum.
Yorumlarınızı merak ediyorum![]()