User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Motordan Gelen Tıkırtı Sesi ?

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow Motordan Gelen Tıkırtı Sesi ?

Aracımda son zamanlarda alt devirlerde giderken veya boşta giderken motordan tık tık diye bir ses geliyor.Araç 2012 Golf 6 TDI 62.000 KM'de,böyle bir şey tıkırtı yapıyormuş gibi özellikle çukurlarda veya bozuk yollarda kendini belli ediyor.Hızlanınca ses kesiliyor ustaya gösterdim arabanın uzun yol yapması lazım dedi devirli sür dedi.Bende alakası yok dedim devirli sürmediğin için böyle olmuş trapezler tam doldurmuyor kendini ondan tıkırtı yapıyor dedi biraz uzun yol yap devirli sür geçer dedi..Biraz devirli sürerek uzun yol gittim geçmedi başka ne olabilir ki anlamadım en sonunda bilenler olacaktır buraya konu açmak istedim..Trapezler Tam Doldurmuyor Ne Demek Allah Aşkına :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yokmu bu konuda bilgisi olan ?

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu hakkında bilgim yok ama ben olsam ustamı değiştirirdim. 3 yaşına gelmiş 62bin km yapmış arabaya böyle bir teşhis koyması bana sallamasyon geldi.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trapez derken ustaya sormak lazım alt mı üst mü yoksa orta mı diye...

Tıkırtı çukurlarda artıyorsa rot balansçıya gidin kontrol edince çıkar ortaya
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ve uzun yol yap ne demek ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rölantide yada alt devirde iç aksamdan ses gelirde motordan nasıl geliyor anlamadım yani burdan tahmin etmek çok zor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ön takıma bakmak lazım önce, iyi bir rot balanscıya götürün. Son olarak bende de bozuk yollarda lıkırtı tarzı ses geliyordu. Motor Üst takozu değişti sorun çözüldü, aylarca sorunu arayıp durmuştum .. Bunun içinde bozuk yolda arabayı boşa değil biraz devirli bakın bakalım ses geliyor mu? eğer gelmiyor ise sorun takozlardandır..
    Ayrıca motor dururken elinizle motora yüklenin sallamayı deneyin bakın ses geliyor mu..
    Başıma geldi , çok araştırdım zor buldum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Not:Aracım 41bindeydi.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kedidir o kedi

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence hepimiz bozulması çok muhtemel araçlara servet ödeyip aylarca sıra bekleyip ses gelince uzun yola çıkıp kesicide gitmeliyiz. Usta iyi demiş.

Ustanın gözünde şu var, genelde alman grubu araç sahipleri, aracı alırken ve yetkili serviste dekora dizayna çalışanların diksiyonuna ortama kanıp yetkili servisleri steril arge laboratuarı sanıyor. Başımıza geliyor hep sanayide. Adamın atıyorum beynini sökeceğiz, kablolar soketler uğraşırken gelip yanında şok olmuş vaziyette bakıyor. Yetkili serviste kapalı kapılar ardında çoluk çocuk tırnakları kırarken kanırtarak bastırarak sökerken takarken krank kol ve kapak dışında hiç bişeyde tork anahtarı kullanmazken görmedikleri için her şeyi mükemmel sanıyorlar. Ankarada bizim egzozcu abimize en ünlü alman markalarından birinin yetkili servisi intercooler kaynatır, abimize 300 500 neyse verir, hasarlı araç sahibinden 3000 lira alır. O kişiye de müstehaktır bu.

Bu kıllık sizde var kesinlikle demiyorum. Ama malesef artık kimse bu kıl müşteriler yüzünden sanayide elini vurmuyor böyle araçlara, böyle saçma sebeplerle gönderiyor. Hakikaten lazım değil, 100 200 lira kazanmak için o tiplerin ağız kokusunu çekmek.

Tıkırtı sesi motor bölmesinin içinden mi geliyor, trimden mi yoksa süspansiyon sisteminden mi? Önce bunu ayırın. Ama araç çok gürültülü ve titreşimli bir dizel, alt devirler ve boşta yapıyor demişsiniz ama bence her devirde yapıyor, sadece alt devirler ve boşta duyuluyor, çünkü bastıran bir motor gürültüsü yok. Özellikle çukurlu bozuk yollarda duyulması ise bu tezimi destekliyor.

Şanzıman otomatik mi? Eğer otomatikse düşük devirlerde ve boşta yük dengesi değişirken yapabilir. O zaman akslarda boşluk var demektir. Eğer boşta sürüklenirken bozuk yolda ses geliyorsa kesinlikle süspansiyon sistemidir, ya da direksiyon kutusudur. Yayın kırılacak hali yok, zaten dışarıdan belli eder hem de zor ihtimal. Ya amortisör patlak, ya amortisör takozu bozuk, ya da direksiyon kutusunda boşluk var.

Rotçulara gidip alt takım kontrolü yaptırın. Rotillere de baksınlar. Direksiyon kutusuna da baksınlar.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu kıllık sizde var kesinlikle demiyorum. Ama malesef artık kimse bu kıl müşteriler yüzünden sanayide elini vurmuyor böyle araçlara, böyle saçma sebeplerle gönderiyor. Hakikaten lazım değil, 100 200 lira kazanmak için o tiplerin ağız kokusunu çekmek.
    Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Yanlış anlamayın ama sizin gibi düşünen 'usta'lar yüzünden aracımızı yaptıracak yer bulamıyoruz. Bir aracın sorunu giderilmesi için minimum kaç para verilmesi gerekiyor ağzı kokusu çekilmesi için? Usta dediğin kapısının önüne gelen aracı yapabilecekse yapacaktır. Bu işine gösterdiği saygısıdır, onu 'usta' yapan şeydir.

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Basligi gorunce aklima pazardaki adamin repligi geldi
    Ne tıkırtı var ne sıkırtı
    10Dk dir gülüyorum
    Gecmis olsun oncelikle
    Burda sormak yerine rot balansciya gitseniz
    On takimda bisi varmi soylese yoksa amortisorcuye
    Gitseniz oda yok dese servise direksiyon kutusu iscilik ne kadar diye sorsaniz ve parcayi servisten alip taktirsaniz daha mantikli olmaz mi ? Umarim sorunu en kisa zamanda cozersiniz bizler arabamizda sorun olunca uyuyamayan insanlariz cunku..
    ..::PASSATURBO1::..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu hakkında bilgim yok ama ben olsam ustamı değiştirirdim. 3 yaşına gelmiş 62bin km yapmış arabaya böyle bir teşhis koyması bana sallamasyon geldi.
    Bencede anlamadı sesin nereden geldiğini

Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trapez derken ustaya sormak lazım alt mı üst mü yoksa orta mı diye...

Tıkırtı çukurlarda artıyorsa rot balansçıya gidin kontrol edince çıkar ortaya
    Fitness yapan biri olarak kendimde direk bu şema geldi aklıma

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve uzun yol yap ne demek ya
    Saçma sapan bir durum işte

Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rölantide yada alt devirde iç aksamdan ses gelirde motordan nasıl geliyor anlamadım yani burdan tahmin etmek çok zor
    Duruma göre bir video çekeceğim orada ses ne kadar duyulur bilemiyorum tabi..

Alıntı golgeoyunu03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ön takıma bakmak lazım önce, iyi bir rot balanscıya götürün. Son olarak bende de bozuk yollarda lıkırtı tarzı ses geliyordu. Motor Üst takozu değişti sorun çözüldü, aylarca sorunu arayıp durmuştum .. Bunun içinde bozuk yolda arabayı boşa değil biraz devirli bakın bakalım ses geliyor mu? eğer gelmiyor ise sorun takozlardandır..
    Ayrıca motor dururken elinizle motora yüklenin sallamayı deneyin bakın ses geliyor mu..
    Başıma geldi , çok araştırdım zor buldum..
    Detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim yarın hepsini teker teker deneyeceğim umarım bulurum çok sinir bozucu bir durum aslında..

Alıntı golgeoyunu03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Not:Aracım 41bindeydi.
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kedidir o kedi
    Kedi olsa keşke

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Yanlış anlamayın ama sizin gibi düşünen 'usta'lar yüzünden aracımızı yaptıracak yer bulamıyoruz. Bir aracın sorunu giderilmesi için minimum kaç para verilmesi gerekiyor ağzı kokusu çekilmesi için? Usta dediğin kapısının önüne gelen aracı yapabilecekse yapacaktır. Bu işine gösterdiği saygısıdır, onu 'usta' yapan şeydir.
    Haklısın tabiki hocam ne diyelim artık bu işe bende bilmiyorum

Alıntı H22Power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Basligi gorunce aklima pazardaki adamin repligi geldi
    Ne tıkırtı var ne sıkırtı
    10Dk dir gülüyorum
    Gecmis olsun oncelikle
    Burda sormak yerine rot balansciya gitseniz
    On takimda bisi varmi soylese yoksa amortisorcuye
    Gitseniz oda yok dese servise direksiyon kutusu iscilik ne kadar diye sorsaniz ve parcayi servisten alip taktirsaniz daha mantikli olmaz mi ? Umarim sorunu en kisa zamanda cozersiniz bizler arabamizda sorun olunca uyuyamayan insanlariz cunku..
    Haklısınız bende öyle düşünüyorum.Detaylı bir şekilde yarın baktıracağım bu duruma..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence hepimiz bozulması çok muhtemel araçlara servet ödeyip aylarca sıra bekleyip ses gelince uzun yola çıkıp kesicide gitmeliyiz. Usta iyi demiş.

Ustanın gözünde şu var, genelde alman grubu araç sahipleri, aracı alırken ve yetkili serviste dekora dizayna çalışanların diksiyonuna ortama kanıp yetkili servisleri steril arge laboratuarı sanıyor. Başımıza geliyor hep sanayide. Adamın atıyorum beynini sökeceğiz, kablolar soketler uğraşırken gelip yanında şok olmuş vaziyette bakıyor. Yetkili serviste kapalı kapılar ardında çoluk çocuk tırnakları kırarken kanırtarak bastırarak sökerken takarken krank kol ve kapak dışında hiç bişeyde tork anahtarı kullanmazken görmedikleri için her şeyi mükemmel sanıyorlar. Ankarada bizim egzozcu abimize en ünlü alman markalarından birinin yetkili servisi intercooler kaynatır, abimize 300 500 neyse verir, hasarlı araç sahibinden 3000 lira alır. O kişiye de müstehaktır bu.

Tıkırtı sesi motor bölmesinin içinden mi geliyor, trimden mi yoksa süspansiyon sisteminden mi? Önce bunu ayırın. Ama araç çok gürültülü ve titreşimli bir dizel, alt devirler ve boşta yapıyor demişsiniz ama bence her devirde yapıyor, sadece alt devirler ve boşta duyuluyor, çünkü bastıran bir motor gürültüsü yok. Özellikle çukurlu bozuk yollarda duyulması ise bu tezimi destekliyor.

Şanzıman otomatik mi? Eğer otomatikse düşük devirlerde ve boşta yük dengesi değişirken yapabilir. O zaman akslarda boşluk var demektir. Eğer boşta sürüklenirken bozuk yolda ses geliyorsa kesinlikle süspansiyon sistemidir, ya da direksiyon kutusudur. Yayın kırılacak hali yok, zaten dışarıdan belli eder hem de zor ihtimal. Ya amortisör patlak, ya amortisör takozu bozuk, ya da direksiyon kutusunda boşluk var.

Rotçulara gidip alt takım kontrolü yaptırın. Rotillere de baksınlar. Direksiyon kutusuna da baksınlar.
    Detaylı açıklamanız için sizede teşekkür ederim hocam..

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her halükarda saçma ama usta travers demiş olabilir mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her halükarda saçma ama usta travers demiş olabilir mi ?
    Ustanın ne dediği belli değil hocam ama traverslerden neden olabilir ki ?

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kusura bakmayın ama parasını verince eşşek gibi yapacak diye bir kaide yok. Adam sizin çalışan elemanınız değil ki. Sanayideki dükkanlar özel olarak ustaların kendi malları. İstediği aracı yapar, istediği aracı yapmaz. Biz doğuş oto'ya 80 model audi 80 götürsek bakacaklar mı örneğin? Kurumsalsa alın size kurumsal, aynı marka? Ama burada toyan 80 küsür model MK3 supraya bakım yapıyor. İstediklerine yapıyor istemediklerine yapmıyorlar. Aynı şekilde sanayi ustası aracın sahibini de seçebilir. Adam sizi sevmezse veya o an araçla uğraşmak istemezse, saçma bir sebep sunar veya çok fahiş fiyat çeker, siz de gidersiniz. Bir daha da oraya uğramazsınız.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de mk 7 golf act var ilk hareketlerde, araç soğukken bozuk yollarda,ani kalkışlarda ses var. doğusa götürdüm teste çıktık ustam tespit etti sesi ayın 26 sında ön takımları komple yağlayacaklar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustalar gercekten mukemmel ve saygi duyulmasi gereken insanlar, adamlara para veriyorsunuz diye sizin koleniz degil, her isimi sanayide cozerim, her isimde de hic sorun yasamam, kaziklanmam.vs vs.
    Siz zaten ustaya saygi gosterirseniz, o siziin aracinizla ilgilenir adam senden cok bildigi icin usta.
    Usta bir abim soylemisti, biz parasina degil, adamligina bakiyoruz dukkana araba alirken diye. Belli profilde ki musterileri begenmedigi icin begenmedim dememek icin boyle bahaneler uyduruyoruz bizde demisti.
    Baska bir ustaya danisin isterseniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)