User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Arabayı tanımak için mobil uygulama

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arabayı tanımak için mobil uygulama

"Uygulama, mobil cihazlara yükleniyor ve mobil cihazlarda bulunan kameraları kullanarak çalışıyor. Uygulamayı açtığınız sırada cihazın kamerasından görünen araç parçaları, uygulama tarafından tanınıyor. Bu tanınan parçalar, yan kısımlarında isimlerinin bulunduğu bir bildirim göstergesi ile size gösteriliyor ve siz isterseniz bu bildirim göstergelerine tıklayarak aracın bu parçası hakkında daha fazla bilgiye erişebiliyorsunuz.

Örneğin yolda kaldınız ve arabanın hangi kısmında sorun olabileceğini bilmiyorsunuz. Hyundai'ın uygulamasını kullanarak arabanın parçalarını kamera yardımıyla cihazınıza taratıyorsunuz ve bu parçalar hakkındaki bilgilere uygulama sayesinde kolayca erişebiliyorsunuz. Böylece araçta bulunan bir sorunu ve bu sorunun nasıl çözümlenebileceğini sadece bu uygulamayı kullanarak öğrenebiliyorsunuz.

Ayrıca bu uygulama sayesinde araçta bulunan bazı parçaların nasıl takıldığını, nasıl temizlendiğini ve hatta nasıl yapıldığını bile öğrenebilir, araç parçalarını 3 boyutlu şekilde inceleyebilirsiniz. Uygulama şimdilik isimlendirilmiş değil ve sadece 2015 model Hyundai Sonata ile çalışıyor. Fakat yapılan açıklamaya göre uygulamanın kullanılabildiği modellere yenileri eklenecek."

https://www.youtube.com/watch?v=8iVSCpk0xOw

Kaynak:Webtekno
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzgün çalışıyorsa harika bir uygulama.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaputu açıp yağ çubuğu nerde silecek suyunu nereye dökeyim akü neye benziyor diye bu tarz programdan öğrenmeye çalışanlar boşverip işi bilenlere bıraksınlar

Arabadan zerre anlamayan "oğlanlar" ve bayanlar eminim bu tarz uygulamaları indircektir
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok basit bir teknolojinin oldukça efektif kullanımı. helal olsun adamlara..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

oselami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eminim gelişerek devamı gelecektir.

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaputu açıp yağ çubuğu nerde silecek suyunu nereye dökeyim akü neye benziyor diye bu tarz programdan öğrenmeye çalışanlar boşverip işi bilenlere bıraksınlar

Arabadan zerre anlamayan "oğlanlar" ve bayanlar eminim bu tarz uygulamaları indircektir
    arabanın yağ cubugunun yerini bilmemekle oğlan olunmuyor. Herkes arabanın heryerini bilmek zorunda değil.

TALİHSİZ bir yorum olmuş.

Bu arada üstüme alındıgımdan yazmadım. arabamın yagını bile kendim değiştiririm.
    "Vurur yuze ifadesi,emisyonda hilemi yaptin bitanesi" VW BLUEMOTİON

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melihyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın yağ cubugunun yerini bilmemekle oğlan olunmuyor. Herkes arabanın heryerini bilmek zorunda değil.

Bu arada üstüme alındıgımdan yazmadım. arabamın yagını bile kendim değiştiririm.
    Sertaç kardeşimiz biraz sert yorum yapmış melih bey haklısınız, fakat kendi düşüncesine göre arabanın sağ solunu bilmeyenler araba kullanmasın demek istemiş sanırım..

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence süper uygulama
    daha akü nerede bilmeyen insan var (akü nedir onu bilmeyende var)
    yani, dürüm bildiğin gibi değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı melihyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yakın bir arkadaşım ekranda çıkan "soğutma sıvısı ekleyin" uyarısını görünce bakkaldan su alıp radyatör kabına değil yağ kapağını açıp oraya döküyor ve 45km sonra motoru kırıyor
    Şimdi diyeceksiniz böyle uygulama olsaydı yanlış yapmazdı diye
    Ancak daha kaputun nerden açıldığını veya yağ çubuğunun işlevini bilmem o kadar adam varki
    Şimdi bu tarz uygulamalardan ufak bişeyler kapan iş yerinin veya mahallenin "motor ustası" ilan ediliyor veya kendini öyle görüyor...
    Sonuç olarak dediğiniz gibi herkes arabanın heryerini bilmek zorun değil ama böyle tabletten öğrencekse boş yormasın kendini servise götürsün
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sertaç kardeşimiz biraz sert yorum yapmış melih bey haklısınız, fakat kendi düşüncesine göre arabanın sağ solunu bilmeyenler araba kullanmasın demek istemiş sanırım..
    Yok aslında yukarıdada belirttim sağını solunu bilmeyen kullanmasın değil
    Sağını solunu bilmeyen kurcalamasın mümkünse kaputu bile açmasın demek istedim
    Bunları öğrenmenin yeri kesinlikle tablet değildir sanayidir veya ustanın başında durmaktır

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın bir arkadaşım ekranda çıkan "soğutma sıvısı ekleyin" uyarısını görünce bakkaldan su alıp radyatör kabına değil yağ kapağını açıp oraya döküyor ve 45km sonra motoru kırıyor
    Ancak daha kaputun nerden açıldığını veya yağ çubuğunun işlevini bilmem o kadar adam varki
    Şimdi bu tarz uygulamalardan ufak bişeyler kapan iş yerinin veya mahallenin "motor ustası" ilan ediliyor veya kendini öyle görüyor...
    Sonuç olarak dediğiniz gibi herkes arabanın heryerini bilmek zorun değil ama böyle tabletten öğrencekse boş yormasın kendini servise götürsün

Bunları öğrenmenin yeri kesinlikle tablet değildir sanayidir veya ustanın başında durmaktır
    Aynen simdi dediklerinize tam katiliyorum. Tabletten olacaksa hic olmasin ama bazi yerlerde hayat kurtarabilir. Ama bence su uygulamadan once araba arizalandiginda adam akilli ariza tespit uyarilari olsa ekran daha iyi olur.
    "Vurur yuze ifadesi,emisyonda hilemi yaptin bitanesi" VW BLUEMOTİON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teknoloji hayatımızın ayrılmaz bir parçası, güzel uygulama olmuş. gelişmeye açık. Tıpkı akıllı ev uygulamaları gibi giderek artacaktır.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    uygulama güzel youtube da izlediğim kadarı ile sadece tanıtım ve parçaların genel ismi var.

hani hangi parçanın seri kodları ve parça numaraları muadil araçlarla olan ortaklığı falan yazarsa o zaman inanılmaz harika bir uygulama olur ama oda çok zor iş.. bir araçda binlerce ufaklı tefekli parça var. binlerce model var eskisi yenisi.. birde muadilleri eşleştirmek sağlam bir arge ekip mühendislik çalışması ister ama şahane olur..

bunun dışında bu haliyle bedavaysa telde tablette bulunsun zararı yok paralı ise bence para vermeye değmez.. yağ çubuğunun akünün yerini usta olmıyan arabadan çok iyi anlamayan hatta arabası olmıyan birine bile sorsanız size yerini gösterir onun için gidipde para vermenize gerek yok..

herkesin akünün yağ çubuğunun nerede olduğunu bilme zorunluluğuda yok bence neticede artık yeni nesil arabaların motorları kapalı kutu bir bakıma girip çıkdımı tamamdır zaten artık hepsinde işlemci bilgisayar akıllı sistemler var.. bir şey olursa araç kendini korumaya alıyor yada servis ışığını anında yakıyor..

sürücüye artık eski nesil araçlar gibi yağına bakıyım aküsünün suyu bitmişmi ona bakıyım radyatörde kaçak varmı ona bakıyım gibisinden şeyler bırakmıyor yeni nesil araçlar. gerçi onun tadı tuzu keyfide ayrıdır..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Medcezir konususndada aynı seyi yaptın Sertaç ayarsız kalıpların ve benzetmelerin hoş olmuyor. Alabilecek durumu olan cahilide bilgiliside gerizekalısıda akıllısıda hafızası iyi kötü vs olanda 18 yaşında kızdan tut 70 yasındaki dedeye kadar yelpazenin genişliginin farkına var.

herkes herşeyi bilmek zorunda değil. herhangibi birşey bozulurda bilmediginde bomba diye karakola götürcegine servise s.ke s.ke goturmek zorunda kalırsın kotu olur sonra
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz bilmeyen meraklı insan için güzel ancak iş uygulamaya gelince afallar
    Ülkede hala yağ filtresinin değiştirmeyip "fabrikadan çıktığı gibi orjinal" diye övünen hava filtresini değiştirmek yerine hava tutturup sıfır gibi oldu diyenler varken bu uygulmaya ya kalın gelir yada ince
    Kiralama firması olan bir arkadaşım var bi tane sıfır araç 2000de baskı balata bitirmiş sonradan öğrenmişlerki "adam" hızlanmak için dip gaz basarken aynı zamanda debriyaja basıp çekip arabayı tekmeler gibi hızlandırıyomuş... Şimdi bu adama yağ çubuğu şurda, akü şurda vs dersen yarın çıkıp motor ustasıyım ben diyecektir

Size kendinizinde yapabilceği bir test söylüyorum arabayı kullanan ancak motor hakkında bilgisi olmayan birinin önünde kaputu açıp yağ seviyesini kontrol edin. Aynı işlemi onun yapmasını isteyin muhtemelen %95i yapamayacaktır...
    Bu durumda canlı örnekle yapamayan kişiye sen sanalda göstersen fayda etmez

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Valla sertaçın dediğine bi yere kadar katılıyorum. İnsanlar arabaya biniyorsa temel bazı şeyleri (akü, yağ, su, lastik değiştirme) bilmeli. Cam suyu haznesine yağ döken adam var, yağ kısmına su döken var.

Geçen aküm bitti araba bulamayınca akü takviyesi yapan birini aradım geldi. Adam aküye nasıl takviye yapılır bilmiyor. Benimde bildiğimden değil kitapçığı açtım baktım. Adama dedim böyle demiyor kitapçıkta yanlış bağladın. Adam yok ben günde kaç tane yapıyorum deyip 4-5 sefer deneyip yapamadı. Sonra abi senin marş motoru bozulmuş diye *** attı. Aldım kabloları bağladım ilk seferde çalıştı. Hiç utanmadan parasını aldı gitti.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu yorumun ve sonraki yorumun doğru ama arabadan anlamıyor diye kimse oğlan olmaz yada çok anlıyor diye damarlı olmaz

İfade etmek istediğin konuda haklısın ama oğlan kelimesi hoş olmamış

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)