User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Motorcu ölümlerini azaltmak sizin ellerinizde

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Motorcu ölümlerini azaltmak sizin ellerinizde

Merabalar,ulkemizin bariyerlerinin keskinligi su goturmez bi gercek,unutmayalimki bu sadece motosiklet degil her hangibi bir tasit icinde oyle,lutfen duyarsiz olmayalim,bu ulkede yasiyoruz yarin bizim basimiza gelmeyeceginin garantisi varmi?,eger 2 dakikanizi ayirip asagida verdigim linki imzalayabilirseniz cok sevinirim,simdiden tesekkurler,kazasiz belasiz surusler.

https://www.change.org/p/yollara-mot...edium=copylink
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne ilk nede son olacak.
    Bu kampanyayı imzalayan 6.635 kişiden birisin.
    birşey değişmicek ama imzalıyalım.

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmzaladum, umarım bir yerlerde faydası görülür..
    - Bize Her Yer TRABZON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne ilk nede son olacak.
    Bu kampanyayı imzalayan 6.635 kişiden birisin.
    birşey değişmicek ama imzalıyalım.
    Bende farkindayim dediginiz seyin,ama bi umut be abi hani belki diyorum,belki olurda birilerinin dikkatini cekerde duzelir,imza icin tesekkur ederim
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İmzaladum, umarım bir yerlerde faydası görülür..
    Ilginiz icin tesekkur ederim
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bariyere gelene kadar...

Yaz gecesi, sabah 40 derece, Ankara'da bile gece 25-28 derece, bulut yok bir şey yok. Yollar göl ama. Ortadaki refüjleri suluyorlarmış. Ana yol yoncaları su, virajın içi yaa. Motorla da otomobille de büyük tehlike.

Su olmayan yolda mutlaka toz, kum, çamur, çakıl oluyor. Her yer inşaat, her yer şantiye. Kamyon giriyor her yere, tozsuz topraksız günümüz geçmiyor.

Son zamanlar fiber altyapı dangalaklığı başladı, kanal şeklinde yolda hat açıp kapatmadan gitmeler başladı.

Dolmuş taksi zaten rezillik, 2 lira 25 kuruşa müşteri buldum diye herif köprü/tünel çıkışı en soldan panik frenle en sağa kırıp duruyor. Dövüyorsun, senin başın ağrıyor adli makamlarla. O da ilk başta aracın ya da motorunla kurtarabilirsen.

Daha bunlar gibi 50 tane şey var. Kimsenin de umurunda değil. Hele hele bütün yollardaki bariyerleri değiştirmek gibi masraflı bir işe hiç girilmeyecektir. Sadece bundan sonra yapılacak bariyerler, ya da hasar gören bariyerlerin yenisi yapılırken dediğiniz gibi olabilir. O yüzden desteğimi verdim.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bariyere gelene kadar...

Yaz gecesi, sabah 40 derece, Ankara'da bile gece 25-28 derece, bulut yok bir şey yok. Yollar göl ama. Ortadaki refüjleri suluyorlarmış. Ana yol yoncaları su, virajın içi yaa. Motorla da otomobille de büyük tehlike.

Su olmayan yolda mutlaka toz, kum, çamur, çakıl oluyor. Her yer inşaat, her yer şantiye. Kamyon giriyor her yere, tozsuz topraksız günümüz geçmiyor.

Son zamanlar fiber altyapı dangalaklığı başladı, kanal şeklinde yolda hat açıp kapatmadan gitmeler başladı.

Dolmuş taksi zaten rezillik, 2 lira 25 kuruşa müşteri buldum diye herif köprü/tünel çıkışı en soldan panik frenle en sağa kırıp duruyor. Dövüyorsun, senin başın ağrıyor adli makamlarla. O da ilk başta aracın ya da motorunla kurtarabilirsen.

Daha bunlar gibi 50 tane şey var. Kimsenin de umurunda değil. Hele hele bütün yollardaki bariyerleri değiştirmek gibi masraflı bir işe hiç girilmeyecektir. Sadece bundan sonra yapılacak bariyerler, ya da hasar gören bariyerlerin yenisi yapılırken dediğiniz gibi olabilir. O yüzden desteğimi verdim.
    Desteginiz icin tesekkur ederim,bahsettiginiz bu viraj sulama hadisesiyle ilgili farkli bi forumda konusu vardi arkadasin,sulu virajda kayiyor 120 ile giderken sanirim daha sonra kafayi biyere vuruyor (kendisinin hatirlamadigini soyluyo,mevkii ve tahmini saat verdigi icin,oranin herzamanki sulama saati oldugunu diger uyeler soyluyor) kaski goruceksiniz bildigimiz icine gocmus hani oyle ufak tefek degil,ince metale yumruk attiginizi dusunun,hic fena sayilmiycak derecede icine gocer,aynen o sekil kask,1 ay kadar kendini toparlayamadi sanirim,zaten doktorlar yasamasinin bile mucize oldugunu soylemis,demem o ki amacimiz olurda bilinclenirlerde bazi seylerin farkina vararlar,tekrardan tesekkur ederim,iyi aksamlar
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de imzaladım...

Ancak, ülkemizdeki motor kültürünün de, ölümlerde 1. derece suçlu olduğunu düşünüyorum... İtalya Avrupa'da motorun en çok kullanıldığı ülkedir belki de, bir haftasonu Como gölüne gitmiştim, motorcu buluşması vardı yüzlerce racing motor vardı emin olun içlerinden biri bile yolda garip hareketler yapmıyor boşta gaz açmıyordu... olayın biraz da bu kısmına önem vermek gerektiği kanaatindeyim...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen bariyerlere gelene kadar neleri var.Motor kullananların yüzde 80i uçuk kaçık hareketler yapıyor.O yüzden diğer sürücüler motorlulara daha çok ön yargılı. bende skuter kullanıyorum ufacık ilçede diğer motorlulardan illet oldum.Motoru alan kendini ölümsüz ve yolun hakimi sanıyor (yüzde 20 lik kısım hariç.).

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de imzaladım...

Ancak, ülkemizdeki motor kültürünün de, ölümlerde 1. derece suçlu olduğunu düşünüyorum... İtalya Avrupa'da motorun en çok kullanıldığı ülkedir belki de, bir haftasonu Como gölüne gitmiştim, motorcu buluşması vardı yüzlerce racing motor vardı emin olun içlerinden biri bile yolda garip hareketler yapmıyor boşta gaz açmıyordu... olayın biraz da bu kısmına önem vermek gerektiği kanaatindeyim...
    Size katiliyorum bu konuda,yurt disi motovlogger larindan walterrific diye birisi var,isiklarda araba gibi sira bekliyor,mesela bi kac saniye bi arabanin yanina gidip kartvizit verip tekrar yerine geri donuyo,cok nadir filtreleme yaptigini gordum,motor adamlar icin adeta bi araba,ama trafikleri musait,mesela adamlarda dur yaziyo,bir allahin kulu yok yolda,motorcu duruyo sonra geciyo,cunku kurallar oturmus onlarda,ulkemizde ne yaya gecidi kavrami var ne yaygin bi modifiye kulturu nede yaygin bi motor kulturu var,modifiye bizim milletimiz icin orjinal bijonun degismesi bile sayilabilir,motor denincede hemen 600+cc motorlar acik egzozlar akla gelir,bu yanlisin farkindayim,ama gazlayan motorcular hakkindaki dusuncem ise şu,nasil ki peş peşe iki arkadas arabayla giderken birbirini gazlayip,bir yaris haline giriyolarsa (cogu icin konusuyorum) motorcularda o sekilde,bizde birbirinin pesinden gitme kulturu yok,surekli bi yaris var hizli olan onde gider bizde
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bariyerlere gelene kadar neleri var.Motor kullananların yüzde 80i uçuk kaçık hareketler yapıyor.O yüzden diğer sürücüler motorlulara daha çok ön yargılı. bende skuter kullanıyorum ufacık ilçede diğer motorlulardan illet oldum.Motoru alan kendini ölümsüz ve yolun hakimi sanıyor (yüzde 20 lik kısım hariç.).
    Bunuda bi onceki yazdigimdaki gibi,motor kulturunun oturmamasina bagliyorum,motor fiyatlarindan dolayi kolay ulasilabilirligide var tabiki,mart ayinda motor alabilecegim icin motorlari daha bi inceler oldumda,altinda hayabusa kolunda kask,gozunde gozlukle gezen abiler,surekli bi gaz acmalar,virajlarda yanlamalar yok degil haklisiniz,bence burda asil konu kisinin kendini bilmesi tipki bahsettiginiz %20 gibi,motor surmedigim icin ustundeki duygu farklimidir bilemem,ama elimden geldigince bahsettiginiz o yuzdelik dilimi arttirmak icin cabaliycam.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yoldaki yeşil alan sulaması yüzünden 34 aYe yi kaybedeli daha 5 yıl oldu zaten.
    http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-...roTi64LO5.html

burası Türkiye. değişmez hiç birşey.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yoldaki yeşil alan sulaması yüzünden 34 aYe yi kaybedeli daha 5 yıl oldu zaten.
    'Belediye suyu' hayat

burası Türkiye. değişmez hiç birşey.
    Olayi dusmustum ama bilgim yoktu,allah rahmet eylesin,altin elbiseli adaminda dedigi gibi,cayirin cimenin caninin insan canindan daha degerli oldugu bi ulkede yasiyoruz malesef.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim mtdeki nickin ne?
    İmza verildi
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim mtdeki nickin ne?
    İmza verildi
    Abi acikcasi bi turlu uye olamadim,foruma soracak cok sorum var,ama her seferinde ingilizce bi sekilde bana resimdeki karakterleri yanlis girdin dedi,bende bi turlu uye olamadim uzaktan takip ediyorum ancak
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi acikcasi bi turlu uye olamadim,foruma soracak cok sorum var,ama her seferinde ingilizce bi sekilde bana resimdeki karakterleri yanlis girdin dedi,bende bi turlu uye olamadim uzaktan takip ediyorum ancak
    Örnek verdiğin olaydan anlamıştım başka bir tarayıcıdan dene olur belki tarayıcıyla alakalıdır
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imzaladım bende bariyerle birlikte şu sulama mevzusunada el atmak lazım 2 tane dangalak koyuyorlar başına onlarda suları açıyor yol ıslanmış vs umrunda değil malak gibi çimenlerin kuru kısmında yatıyor dayılar en azından yazın benim gördüklerim o şekildeydi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Örnek verdiğin olaydan anlamıştım başka bir tarayıcıdan dene olur belki tarayıcıyla alakalıdır
    Hemen deniyorum,tesekkur ederim abi
    Alıntı crazydog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    imzaladım bende bariyerle birlikte şu sulama mevzusunada el atmak lazım 2 tane dangalak koyuyorlar başına onlarda suları açıyor yol ıslanmış vs umrunda değil malak gibi çimenlerin kuru kısmında yatıyor dayılar en azından yazın benim gördüklerim o şekildeydi
    Fiskiyelerini kirip belediye baskaninin eline vermek lazim abi,genelliklede gordugunuzden farksiz degiller. Kuru,agacin altinda golge bi yere uzanip duruyolar oyle. Imza icinde tesekkur ederim.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çim sulamayla ilgili bir motor forumunda bir arkadaş "anısını" anlatmıştı..

Gece 1 gibi evine dönerken önceki gecelerde kayıp motoru düşürdüğü viraja giriyor.. ***** yine çimlerden çok virajın içi su kaplanmış, bu sefer bir farkla; çimleri sulayan bey abide orda çimle asfalt karışık sulamaya devam ediyo. 4luleri yakıp duruyo dayının yanına gidiyo kolay gelsin vs.
    -Dayı ben geçen burda düştüm sayende,bak asfalt yine öbek suyla dolmuş hiç mi dikkat etmiyosun biz ecel terleri döküyoruz virajda su olunca..
    -1 ay önce bizim müdür gece evine giderken yolu kuru gördüğü için yatağımdan kaldırdılar tekrar suladım buraları ben napıyım benim oğlanda motor kullanıyo
    Uzun oldu biraz ama; yetkililer birinin kaynı diğerinin amcaoğlu olur üniversitesini okuyan onlarca insan ya işsiz yada apayrı iş sahalarında çalışmak zorunda kalırsa bizim attığımız imzalar mış mışta mış mış olarak kalır maalesef.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)