ne dertli işmiş lpg. takılalı 1500 km oldu bu 3. sorun. araç 1.4 8v citroen. kit atiker, depo silindir 40 lt.
1. sorun depodan, içinde fare varmış gibi sesler geliyordu. götürdüm şamandırada sıkıntı var dediler, mevcut şamandırayı yağladılar bişiler yaptılar, yine yaparsa gel dediler. yine yaparsa?yapmadı.
2. sorun kontak açıldığından itibaren sürekli bir üfleme sesi geliyor. giderken yol sesinden duyulmuyor ama rölantide beklerken duyuluyor. ses, sağ arka taraftan, tankın dolum yerine inen borularına yakın bir yerden geliyor. sordum, pompa sesi o, silindir tankların hepsinden gelir, simitlerden gelmez dediler. ama daha önceden kullandığım karbüratörlü atiker kitte böyle bir ses yoktu. beni mi geçiştiriyorlar acaba?
3. sorun ise bugün oldu. araçtaki mevcut lpg ile ortalama 80 km menzil kaldığında, tanktan metal metala çarpma sesi gelmeye başladı. sanki şamandıra boşta kalmış da çarpıyor. ama bunu her gaz, fren, sağa dönüş, sola dönüşte yaptığı için haliyle can sıkıyor.
bağlantıyı forumdaki tavsiyeleri dinleyip, bilinen bir yerde yaptırdım. marka tercihini de yine onlara bıraktım, atikerin yeterli olduğunu söylediler ve atiker bağlandı.
1. sorunu şimdilik hallettik, diğerlerini nasıl çözüme ulaştırabiliriz?
bir de sazcı koysam arabaya çok sesli orkestra olacak meaşallah.