Merhabalar,
Arkadaşımın başına gelen ilginç bi olayla alakalı size danışmak istiyorum.
Yakın zaman içerisinde arkadaşım Ankara Auto Trend isimli oto galerisinden araç baktı. Bir hafta önce salı günü 2009 model 2.0 Highline Captiva için 51bin TL'de anlaşıldı. Galeri sahibi Harun Bey'de 1000 TL'lik kapora ile araç için arayanlara olumsuz döneceğini ve satılık ilanını kaldırıp, kendisine opsiyonlayacağını söyledi. Hatta anlaşma olmazsa da kaporanın iade edileceğini belirtti. Geriye bir tek kapora gönderilmesi ve araca bakıp beğenmesi kalmıştı. Cuma günü anlaşılan kapora kendisine gönderildi. Bizim arkadaşta aracı görmeye gitmeden bir gün sonra (Cumartesi günü) maddi problemler nedeniyle aracı almaktan vazgeçtiğini söyledi ve konuşma sona erdi. Pazartesi günü kaporayı geri isteyince ise daha önce anlaşmazlık olursa iade ederiz diyen adam bir anda çark edip kurtlar vadisi ağzı ile "racon" bu veremem diye bir tavır takındı. Söylediğine göre bu "camiada" vazgeçilince kapora yanarmış. Kendisi ile tekrardan efendice konuştuğumuzda ise ilan aktifteyken günde 40 kişi ararken, ilan pasife düşüp, tekrardan aktife geçince artık yüzüne kimse bakmaz olmuş.
Sorum şu: Bu camiada vazgeçilince söylenilen racona göre kapora yanar mı? Eminim bu işlerin içinde uzun zamandır olanlar vardır. Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Bana çok mantıksız geliyor, özellikle bişey olursa iade ederiz endişelenmeyin denip üzerine bunun yapılması bana etik gelmedi. Ve bizden alınan 1000 TL ile ne hayır görecek onu merak ediyorum.