User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Artık Yeşilde Geçseniz Bile Ceza Yiyebilirsiniz...

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Artık Yeşilde Geçseniz Bile Ceza Yiyebilirsiniz...

Bence "çok yerinde" bir karar olmuş.
    gerçekten çok sevindim.
    Kitapta olan bir kural, ilk defa ciddi bir şekilde uygulanacak...

İlgili Haber

Trafik ilerlemediği halde,
    “Nasıl olsa bana yeşil yanıyor” diye kavşağa girip, kırmızı yanana kadar diğer şeride geçmeyen sürücüler, İstanbul’da ilk kez devreye sokulan sistem sayesinde tespit edilip cezalandırılacak.

Dünyada örnekleri bulunan, “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi” operatör kontrolünde çalışan bir yazılım. Operatör, uygulama ekranında kavşakları izleyerek taralı alanlarda bekleme yapan araçları saptadığında bir butona basarak fotoğraflarını çekecek. Taralı alanı ihlal eden aracın 1 adet geniş açı, 1 adet dar açı ve 1 adet belirlenen süreden önce nerede olduğunu gösteren geniş açı fotoğrafı, daha sonra kesilecek cezanın delili olacak.

UYGULAMA PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK, CEZASI 88 LİRA

Söz konusu uygulamaya Pazartesi gününden itibaren başlanacak. Taralı Alan EDS Sistemi, ilk etapta, Dolmabahçe Kavşağı, Büyükdere Caddesi (Kanyon Önü), Edirnekapı Kavşağı, Fındıkzade Kavşağı başta olmak üzere İstanbul’da ortak kullanım alanı olan önemli kavşaklarda kullanılmaya başlanacak.

CEZASI 88 LİRA

Trafik Ceza Rehberinde belirtilen “Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akışını engelleyecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek” İhlal tipi (57/1-D) maddesine göre Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü işlem uygulanacak. Yani yeşil ışıkta, trafiğin akışına engel olacak şekilde taralı alana girenlere 88 lira ceza kesilecek. Taralı Alan EDS teknolojisi ile, İstanbul’da önemli kavşaklarda ortak kullanım alanı olan bölgenin (sarı renkte boyanan alanın), kavşaklarınverimli bir şekilde kullanımını sağlamak ve kavşaktan geçen araç sayısını arttırmak amacı ile boş bırakılması adına sürücülerin trafik yoğunluğuna göre hareket etmeleri hedefleniyor.

Haber Linki:
    Trafikte yeni dönem: Kavşağı kilitleyene ceza geliyor
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel uygulama olur,yeşil yandı diye gidemeyeceğini bildiği halde ilerleyip diğer taraftakilerin geçmesini engelliyor millet

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkamızdakiler neden yeşilde duruyorsun diyerekten mevzu çıkartır artık. Gelde uğraş

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bence de güzel uygulama, zaten sıkışık olan trafiği daha da sıkıştırmaktan başka bir işe yaramıyor o durumda yeşilde geçmek.

Cezası ucuz ama bence 189 yapsınlar daha caydırıcı olurdu.

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke cezayla değil de trafik kültürü olarak uyguladığımız bir kural olsa.
    Yurt dışında alttaki resimdeki gibi ortadaki bölümde araçlar bekleme yapmıyor yani bu kuralı kültür olarak yerleştirmişler trafiğe.
    Bizde maalesef kuralları bile çatır çatır çiğedikleri için kütürden bahsetmek hayal.
    Umarım işe yarar.

"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksi,dolmuş ve toplu taşıma araçlarınada uygulanır umarım.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taralı alan gördüğüm zaman eğer ortada kalacağımı kestiriyorsam gitmiyorum zaten.
    Ama yeşilde durduğum içinde arkadan kornaların bini bir para. üff ne kornalar çalınıyor.
    4 lülerimi yakıp bekliyorum bende ne yapam. Cezadan önce cahil insanların ortadan kaldırılmaları gerekiyor.

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam neye ceza yediğini anlayacak kapasitedeyse eyvallah da, eğitim olmadıktan sonra, cezayla nereye kadar bakalım.

Memlekette trafik kuralları, lisede öğrenilen integral gibi.
    Sınava kadar ezber, sonrasında günlük hayatta integral mi kullanacaz.. Ne trafik kuralı, ne ışığı. Boşsa geçerim ağa.

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geç bile kalındı.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeşil ışık daha yanmadan korna çalanlar varken
    Bu yasağı nasıl uygulayabilirizki ?
    Sistem öğrenilene kadar uğraş dur şimdi..

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cinayet çıkar arkadaş yeşil yanacak ve gitmeyeceksin valla vururlar adamı
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tip kavşaklarda trafik polisinden gerisi yalan.
    Polis söyleyecek sen dur sen geç vs diye.. Polisten ödü kopan bir topluma sahibiz zira.

Bu tip 4lü kavşakların sağlıklı bir şekilde çalışması için trafiğin olmaması gerek. Işıkla mışıkla olacak şeyler değil bunlar.

Trafik Şube de bu uygulamanın çözüm olmayacağını gayet iyi biliyor bence. Ha, ne faydası olur? Meclis bütçesindeki "trafik gelirlerinden gelecek trafik cezaları" kalemindeki rakam tutturulur/yükselir. Vatandaşın yine zararına olur. Peki kötü mü olur? Mükemmel olur.. Müstehak çünkü..

Ceza ile hiç bir yere gelinemeyeceğini artık anlamaları gerek. Ödül sistemine geçsinler. Yıl içinde hiç trafik cezası yemeyen kişilere MTV de deli indirimler yapılsın örneğin. Kurallara uyan otomobiller otobanlardan ücretsiz yararlansın örneğin. Yakıt alırken aracın plakası girildiğinde yakıtın lt ücreti kişiye göre değişsin örneğin. Trafikte terör estiren 100ceza puanının limitlerinde olan sürücüler benzine 10TL versin 15TL versin, kurallara uyan adam 3 TL versin. O da biraz kişiyi mutlu etsin. Ya da otomobil alırken kişiye göre ÖTV düzenlensin.. vsvsvs.. Örnekler çoğaltılabilir.

Böyle bir ödül sisteminin gerçekleşme ihtimali kaç peki? %0 ın bile altında.. Çünkü korku ve aba altından gösterilen sopa düzeni hakim. Vatandaşı ödüllendirerek mutlu etme diye bir mantık söz konusu olamaz.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oh be

ne küfür ediyorum yıllardır bunlara

oh be!
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @quantum

Ömrü hayatım boyunca tıkandığını görmediğim kavşaklara ne zaman ki polis ya da zabıta gelip kendi kafasına göre trafiği yönlendirmeye kalksa felç oluyor kaşvak..

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki sagdan yada soldan gelen kiside benim yoluma yani ayni istikamete dönüyorsa ne olacak paso o taraf giricek biz kalicakmiyiz.uygulama guzel ama once isik mesafeleri ve yanma surelerinin elden gecirilmesi gerek bence ülkemiz boyle bir yenilige acik degil kimseye dert anlatmayiz

Hayirlisi olsun
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısmen haklısın..
    Ümraniye merkez, Nişantaşı-Şişli bağlantısı, Mecidiyeköy merkeze çıkan kavşaklardan bahsediyorum. Aşırı trafik olan yerlerde. Normal akan kavşaklarda söylediğin gibi polis durduğu an kilitlenme başlıyor.

Ancak bu tip kilitlenmelerin önüne ancak polis geçer. Zaten kilitlendiği an kendini polis sanan işgüzar tipler türüyor. Onun yerine polis gelsin iş bitsin.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen aylarda kirmizi isikta bana donus hakkim olmasina ragmen tam durmayip ( gece 3 flndi ) yaklasik 20km hizla saga donus yaptim iki hafta sonra $150 cik ceza yolladilar neden tam durmamisim diye . He gece 3 yollar bombos kime zarari olabilir hickimseye ama kural kuraldir artik oradan gecerken yesil yansa bile temkinli donus yapiyorum. Demem o ki bizleri anca cok saglam cezalar adam edebilir diye dusunuyorum. Ama yaptirim olmali, af maf, indirim o bu, zaman asimi vs olmadan.

Bu kural oldukca yerinde ama cezasi cok az .

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Yeşil ışıkta geçip taralı alanda kalsam 88 lira yeşil ışıkta dursam 6 ay veya minumum 1000 tl tazminat artık tam aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık durumu olduk hadi bakalım
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeşil yandığı halde gitmemek istenilcek lakin arkada bekleyenlerin sabırsızsa korna küfür kıyamet vs yapıp bu durumda kalan insanları çileden çıkartacağı aşirkardır.
    Sırf bu stres çekilceğine,
    Belirtilen kavşaktan geçmek yerine yolu uzatıp sırf işi garantiye alınabilir diye düşünceler oluşmakta ister istemez...
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)