User Tag List

Sayfa 1/11 123 ... SonSon
197 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: StationWagon Kültürü

Gokberk611 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

StationWagon Kültürü

Abilerim, yaşıtlarım selamlar öncelikle herkese. Bugün hem yurtdışı araba ilan sitelerine, hem videolarına bakarken, hemde yurtdışında gidip gördüğüm yerlerde ki station araç fazlalığına değinip fikirlerinizi almak istedim. Gerek aile olsun gerek işi gereği hadsafhada yurtdışında bu modeller. Gayet de güzel çekici görünen modeller aslında. Türkiye de neden bu kültür gelisemedi acaba? Genelde bütün geniş aileler station kullanmaktansa mini ticari kullanıyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
    GN§WORKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokberk611 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abilerim, yaşıtlarım selamlar öncelikle herkese. Bugün hem yurtdışı araba ilan sitelerine, hem videolarına bakarken, hemde yurtdışında gidip gördüğüm yerlerde ki station araç fazlalığına değinip fikirlerinizi almak istedim. Gerek aile olsun gerek işi gereği hadsafhada yurtdışında bu modeller. Gayet de güzel çekici görünen modeller aslında. Türkiye de neden bu kültür gelisemedi acaba? Genelde bütün geniş aileler station kullanmaktansa mini ticari kullanıyor. Fikirlerinizi bekliyorum.

Passat'a alternatif ve daha iyi o kadar güzel araç varken hala passat'ın en çok satan D Segment araç olması,(İkinci elde çabuk elden çıkması, değer kaybedecek iken değer kazanması)

Arabayı bir ulaşım aracından öte, bir statü sembolü olarak gören insanların varlığı.(-Ala ala o arabayı mı almış, aynı kargo arabalarına benziyor diyen insanların varliği ve insanlar bunu diyip statüsünü düşüreceği için sw araba almayanlar)

Biraz lüx bir araçsa(A4-Avensis-VW-Skoda Wariant vs.vs.) "Jipe parası yetmemiş" algısının olması.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    türkiyede hem gelişdi hem gelişmedi ..

gelişmedi denemez neticede bu ülkede tonla kartal satıldı.. reno 12 sw yada toros sw satıldı..

gelişdi denemez çünkü sw kalabalık aile aracından yada yük taşımaya yönelik bir araç olmakdan öteye geçemedi..

avrupa yada amerikadaki kültür çeşitliliği bizde yok.. avrupa amerikada sw araç bazıları karavan niyetine bazıları ev niyetine bazıları surf aracı bazıları dağcılık amaçlı kısaca çeşit çeşit amaçlarda kullanılıyor.. o nedenle tourer var, dört çekeri var, perfomans versiyonları var Rs gibi magnum gibi, bazılarında çadır kurmalık aparatlar var.. v.b ....

bizde mangal dan öteye fazla gidemedik
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim millet komsunun ne dediğine göre veya galerici kafasıyla araba aldığı için tutmaz tabi. tutmasın da zaten böyle tipler sayesinde "piyasası olmayan", "tutulmayan" düzgün arabalara nispeten ucuza binebiliyoruz yine şu saçma sapan piyasada. ilerde alıcam mis gibi bir 5-6 yasında yarısından fazla değer kaybetmis a6 3.0 quattro bitti gitti. milletin gözü açılır da vagonlara ve tutulmayan markalara sararlar diye tırsıyorum ben asıl.

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100bin vericem seteyşına mı binicem diyen çok adam var ondan gelişmedi gelişmezde.

İlker G.

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence bu durum insanların sosyal hayatları ve yaşam şartlarıyla alakalı.

Yurtdışında adam aracı ağzına kadar doldurup hafta sonu mutlaka bir etkinlik buluyor ve gezintiye çıkıyor.Hafta içi de aynı arabayla takım elbisesini giyip işine gidiyor.Geçim mücadelesi bizdeki kadar fazla olmadığı için herkesin ayrı bir keyfi,hobisi var.

Bizim ülkemizde sürekli bir kaosun içindesin.
    Ay sonu geldi mi? Maaşlar yatacak ? SGK prim var ? Dolar Euro yine düştü/çıktı? Şehit haberleri ?

Yani kısaca sw keyif işi.biz ülke olarak henüz o bölüme geçemedik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

academian97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeş çok önemli bir konuya parmak basmışsın, benim de kafamı kurcalayan, canımı sıkan konulardan biridir TRde.
    Ülkemizde aile arabası denilince ruhsatta "kamyonet" olarak geçen içi geniş hacimliler, Avrupa'da ise SW ve minivanlar akla geliyor. Avrupa'da SW araçların %90'ının kuyruğunda "çeki demiri" görürsünüz, aracın bagajından taşacak birşey taşımak için mutlaka römork veya tavan bagajı kullanılır; kanepe, trial motor/motokros, ailecek haftasonu binilecek bisikletler, uzun yolda port bagaj vs. Arabada taşınır, nakliyeye para verilmez.
    Bizde ise arka koltuğa sığan kurbanlık, hatta sığmayan her türlü ev eşyası mutlaka arabada taşınır, bizde de nakliyeye para verilmez.

Çeki demiri konusunda da; ruhsata işletmenin masrafı, römorkun muhafazası, uzun yolda hız sınırı vs derken bizde tutulmaz ama Budapeşte'de çeki demirli EP3 tayyar çavuş gördüm desem inanmazsınız şimdi.
    Passat TDI ile; BUDAPEŞTE-Viyana-Bratislava-Prag-Münih-Stuttgart-Frankfurt-Luxemburg-Paris-Saraybosna-Zagreb-Podgorica-Tiran-Belgrad-Sofya-Üsküp-Venedik-Milano-Cenova-Roma...

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wagon deyince 159 aşkım depreşti yine. evlat olacağını bilmesem alacağım bir tane ama evlat değil torun olur.

şu güzelliğe bi bakar mısınız

Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sw 4x4 olursa çok işlevsel olur.. dağa bayıra hafif arazi koşullarınada gider outdoor da takılınır.. yol tutuşuda iyi olur sw larda genelde bir arkadan savurma eğilimi vardır onu tölere eder..

Gokberk611 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklaşık bi 10 sene önce almanyaya gittiğimde zaten sevmeye başladım station arabaları. O zaman dedemin 2.5 V6 omegası vardı gümbür gümbür. Hem motor büyük hacim, hem iç mekan büyük oraya buraya istediğin gibi git gez. Artık insanımızın Caddy, Connect, partner tipi arabalardansa bunlara yönelmesi lazım. Hem güzeller hem kullanışlı...
    GN§WORKS

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle sosyolojik bir konu bu. Benim bu konuyla paralel olarak asıl merak ettiğim insanımızın hafif ticarileri niye bukadar tercih ettiği? Yani onlarda enfazla 5 kişi alıyor sadece bagaj biraz daha geniş okadar. Üstelik hız sınırı, muayene gibi dezavantajları olmasına rağmen neden sw değilde hafif ticari alınıyor aile arabası olarak bunu anlayamıyorum.

academian97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet, sosyolojik. Ben de Passatı Variant düşünürken "hanım" zoruyla sedan alanlardanım, itiraf ediyorum. Aklımı siveyim ben...
    Ayrıca SW sahipleri klübü kursak o kadar çok üyesi olmaz ama SW almak isteyip de hafif ticari alanlar klübü kursak tech'i ikiye katlar üye sayısı.
    Passat TDI ile; BUDAPEŞTE-Viyana-Bratislava-Prag-Münih-Stuttgart-Frankfurt-Luxemburg-Paris-Saraybosna-Zagreb-Podgorica-Tiran-Belgrad-Sofya-Üsküp-Venedik-Milano-Cenova-Roma...

osmanaydo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Abi, niye sıteyşın aldın ki?
    -Valla denk geldi diyelim.
    -Ama çok güzel arabaymış, sıteyşın ama güzel yani.

Bende muhabbetler böyle dönüyo.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı osmanaydo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -Abi, niye sıteyşın aldın ki?
    -Valla denk geldi diyelim.
    -Ama çok güzel arabaymış, sıteyşın ama güzel yani.

Bende muhabbetler böyle dönüyo.
    olsun, bu da güzel...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında şirket araçları swye dönse insanlar da daha çok görüp alabilir tamamen psikolojik
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wagon deyince 159 aşkım depreşti yine. evlat olacağını bilmesem alacağım bir tane ama evlat değil torun olur.

şu güzelliğe bi bakar mısınız

Bende bu mantigi anlayamiyorum. Belkide agzina kadar dolu, goruntu zaten efsane. Alip, kullanip, doya doya tadini cikarmak varken, belkide hayalini gerceklestirmek varken evlat olur, torun olur vs.. neyin dusuncesi bu. Her malin mutlaka var, yeterki dogru fiyat olsun.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası benim gözümde tek korkutan yanı, büyüklüğü. Sw arabaların gerek görünüş olsun gerek kullanılabilirlik olsun çok büyük zaafım var ama bb arabadan sonra sedan bile bana zorluk yaşatıyor yeri geldiğinde İstanbul trafiğinde, sw araba çok daha sıkıntı olacak. Mahallede araba park etmek için bir kaç tur atıp bulunan yere arabanın sedan olduğundan dolayı sığmaması gibi bir acı var ki sorma gitsin.

eren53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stationları ve stationlara yapılanları her zaman sedan araca göre daha çok beğenmişimdir.bu konu benimde bi ara çok kafamı kurcalamıştı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)