User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Zeytin Bahçesi olan anlayan var mı aramızda ?

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Zeytin Bahçesi olan anlayan var mı aramızda ?

15 dönüm zeytinliğim var nineden kalma , 135 tane ağaç var 80-90 yaşlarında. Pekde meyve vermiyor yaşından dolayı , bakımsız falan fistan. Çevresinde zirai dikilen fidanlar ve ürün toplayan çiftciler var , yani bölge zeytin için uygun .Düşüncemde eski ağaçları kökletip odun olarak satmak. Tonu 150 liradan 100 ton aşağı yukarı. Yerine , dönüme 50 fidan dikilecek şekilde toplam 700 küsür fidan dikmek.
    4 senede zeytin alabileceğimi söyleyen var. Kimisi 3 diyor. Garanti olsun 5 olsun bizim olsun. 20 kilo alırsın diyende var . 10 alamazsın diyende la büyüsün 50 kilo alırsın diyende. Pek bir mali yatırımda yapmıyacağım , zararım vaktim olacak oda bol şimdilik.
    Zeytin olduğunda ise nasıl satılır nasıl yapılır bilgi almak istiyorum , eğer uğraşan varsa.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adana da bir arkadaşımın 10 dönüm zeytinliği var.Kaç ağaç var içinde bilmiyorum fakat daha geçen hafta konuştuğumuzda.10 dönüm için ziraat mühendisine verdiği para,toplatmak için işçilere verdiği para ve zeytin yağı yaptırıyor kendisi bunun için ödediği para kendini karşılamıyor demişti.Zeytin olayında arsanın çok daha büyük olması gerektiğini ancak o zaman para kazanılabileceğini söylemişti.

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam zeytınler hasat vermıyor dıye sökmenın mantıgı nedır yas ıle alakası yok bu sene aydın bölgesi haric hic biryerde zeytın yok dogma buyume aydınlıyım zeytın her sene vermez 1000 e yakın agacımız var dikme agaç deil benim yasımdan buyuk agaclar yazık etmıs olursun zeytın agacı hemen buyumez sana tavsıyem zeytınlıkte bos musaıt yer var ise ceviz fidanı dikmen cok daha ıyı yatırım olucaktır

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok sıkıntılı işler bunlar uzaktan güzel iyi karlı gözükmesin
    Benim Eşimin sülalesi komple zeytinci (Bursa lılar)
    Kayınvaliede nin kayınpederin ananelerin dedelerin ıvırın zıvırın herkesin bir sürü zeytinliği var
    Ama nerdeyse kimse uğraşmıyor uğraşsada bi anlamı kalmıyor ilacı bakımı toplanması satması hepsi bildiğin ciddi sıkıntı
    Çok uğraşmak gerekli kendi kendine olmuyor hadi uğraştınız sonucu hüsran olabiliyor ( zeytin az çıkar ,don vurur , para etmez vb )
    İyi araştırın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 dönümde 9 ağaç mı var nasıl ekilmiş öğle eger araları boşsa oraları doldur sakın sökme
    düzgün kesim bakım ve ilaçlama ile parayı bulunursun.
    unutma vermeden almak Allah a mahsus..
    eger bakmayacaksan hiç ekme
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sweap07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam zeytınler hasat vermıyor dıye sökmenın mantıgı nedır yas ıle alakası yok bu sene aydın bölgesi haric hic biryerde zeytın yok dogma buyume aydınlıyım zeytın her sene vermez 1000 e yakın agacımız var dikme agaç deil benim yasımdan buyuk agaclar yazık etmıs olursun zeytın agacı hemen buyumez sana tavsıyem zeytınlıkte bos musaıt yer var ise ceviz fidanı dikmen cok daha ıyı yatırım olucaktır
    Tamamen katılıyorum, zeytin vermemesi yaş ile ilgili değildir, zeytin ağacı hasat edilirken çok hırpalandığı için ertesi sene zeytini az verir diye biliyorum... Sen zeytini ürettikten sonra ne yaparım diye düşünme yeter ki zeytin olsun... Yağın kilosu olmuş 20 lira...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fındık üreticisiyim,fındık için çok sayılabilecek şekilde 100 dönüme yakın bahçemiz var.

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor bak şehirden çıkmamış arkadaşlarımın kurdukları cümle aynen şu "fındıkta ne para var a.m.k. gidiyorsun 1 ay topluyor sonra bekleyip kilosunu 18 liradan satıyorsun, 15 ton en az fındığın var eder sana 270 bin TL yarısını masrafa düş,yarısı olmaz ya 135 bin tl senede para birde bunun devlet desteği var onuda hesapla nerden baksan 15 BİN TL PARA boşa okuyoruz "

Ama tarım politakalarımız,artan maliyetler yüzünden tek dominer marketer olduğumuz üründe bile bazı seneler araziler bozulmasın, ağaçlar orman olmasın diye bahçeye giriyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fındık üreticisiyim,fındık için çok sayılabilecek şekilde 100 dönüme yakın bahçemiz var.

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor bak şehirden çıkmamış arkadaşlarımın kurdukları cümle aynen şu "fındıkta ne para var a.m.k. gidiyorsun 1 ay topluyor sonra bekleyip kilosunu 18 liradan satıyorsun, 15 ton en az fındığın var eder sana 270 bin TL yarısını masrafa düş,yarısı olmaz ya 135 bin tl senede para birde bunun devlet desteği var onuda hesapla nerden baksan 15 BİN TL PARA boşa okuyoruz "

Ama tarım politakalarımız,artan maliyetler yüzünden tek dominer marketer olduğumuz üründe bile bazı seneler araziler bozulmasın, ağaçlar orman olmasın diye bahçeye giriyoruz.
    Edit geri gelsin; yani bakkal hesabı yapıp yarısı masrafa gitse iyi para lan aslında diye düşünüp bu işe girme, varsa yarıcı ver çerezliğini göndersın sana,bahçen bakımlı olsun emeklilikle belki yapılır.

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmkan varsa uğraşmak gerek, keşke bizde de böyle bir yer olsaydı, satış işi kolay yeter ki iyi bakın zeytinliğe, eşim ve kardeşim sıcak satış yapıyorlar dı bir ara, iyi zeytinin müşterisi çoktur, toplandıktan sonra kuyularda bekletiliyor 2-3 ay, sabrın ve zamanın varsa kesinlikle kostik kullanma organik zeytin en çok aranan zeytindir. İzmir taraflarının asit oranı 1 in üstünde, gemlik taraflarının da 1 in altında bu oran önemli çoğu yer için.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı veliazak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamen katılıyorum, zeytin vermemesi yaş ile ilgili değildir, zeytin ağacı hasat edilirken çok hırpalandığı için ertesi sene zeytini az verir diye biliyorum... Sen zeytini ürettikten sonra ne yaparım diye düşünme yeter ki zeytin olsun... Yağın kilosu olmuş 20 lira...
    Tüketici fiyatını kastetmediniz sanırım 20 derken. Yani yoksa biz 45 liradan 500ml alıyoruzda o açıdan.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 yıl meyve vermeye başlaması veriminin üst düzey olması için de 20-25 yıl yaş alması gerek. 150-160 yaşına kadar verimli bir şekilde zeytin verecek ağacı sökmekse yazık etmek olur. Zeytin bizim buralarda bi nevi kutsaldır artık meyve vermeyen asırlık ağaçları bile kimse kesmeye yanaşmaz en azından gölgesinde oturulur diye kolay değil 200-300 yaşında ağaçlar bunlar. 80-90 yaşındaki zeytin ağaçları kesmek canilikten başka bir şey olmaz.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüketici fiyatını kastetmediniz sanırım 20 derken. Yani yoksa biz 45 liradan 500ml alıyoruzda o açıdan.
    yani kilosu 90 lira. yağhane fiyatları bu sene aşırı pahalı(!) olarak 15-20 lira arası değişiyordu kalitesine göre. hadi üst düzey mamül olsun 25-30 lira. bir kilo zeytinyağına nasıl 90 lira veriyorsunuz içinde altın mı var?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Süper örnek, çocukluğum fndık bahçelerinde geçti. Parası güzel görünür ama yok incesi, yok bahçelemesi, yok gübresi işi bitmez. Zaten bir sene az 1 sene çok oluyor genelde. İşçi maliyetleri cidden yüksek. Bir de dediğin gibi yeri geliyor para etmiyor o zaman aldığını veriyorsun zarar yazıyor.

Zeytinle ilgili bilgim yok ama yeniden ekme fikri çok makul gelmedi. İyi bir ziraat mühendisi ile mevcut durumu kontrol edip yapılabilecek bir bakım varsa olanın verimini arttırmak daha kolay olur sanırım.

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    90 lira baya pahalı ya, ben geçtiğimiz yaz edremitten litresini 17 TL'ye almıştım.

beast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90 lira hangi gezegen Ben ayvalıkta yaşıyorum. Burada en güzeli yiyoruz yine o parayı vermiyoruz. 500 ml değil de 5000 ml olmasın o 90 tl olan.

ER_GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15 dönüm zeytinliğim var nineden kalma , 135 tane ağaç var 80-90 yaşlarında. Pekde meyve vermiyor yaşından dolayı , bakımsız falan fistan. Çevresinde zirai dikilen fidanlar ve ürün toplayan çiftciler var , yani bölge zeytin için uygun .Düşüncemde eski ağaçları kökletip odun olarak satmak. Tonu 150 liradan 100 ton aşağı yukarı. Yerine , dönüme 50 fidan dikilecek şekilde toplam 700 küsür fidan dikmek.
    4 senede zeytin alabileceğimi söyleyen var. Kimisi 3 diyor. Garanti olsun 5 olsun bizim olsun. 20 kilo alırsın diyende var . 10 alamazsın diyende la büyüsün 50 kilo alırsın diyende. Pek bir mali yatırımda yapmıyacağım , zararım vaktim olacak oda bol şimdilik.
    Zeytin olduğunda ise nasıl satılır nasıl yapılır bilgi almak istiyorum , eğer uğraşan varsa.
    yer nerde??

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadıkcım cevize yönelin kardeşim. cevizde geç olgunlaşır. ama zeytine göre hakkını daha iyi verir. çok bilgim yok ama zeytin meşakkatli

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ER_GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yer nerde??
    Muğla SeydiKemer Sahil Ceylan , 4 senelik bahçeleri gezdim yakınındaki (500 metre ) ağaç başı 15 kilo aldım diyor ve ağaçlar gerçekten olmuş , devlet desteğini falan araştırıyorum artık.

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüketici fiyatı bu Aydın da; isterseniz gelin istediğiniz kadar bulalım alın gidin...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)