User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 1.6 tdci turbo upgrade (alternatif kararsızlığı)

bektas_talay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.6 tdci turbo upgrade (alternatif kararsızlığı)

Montajından parça aramasına yazılımına kadar kendim yapmayı planlıyorum
    Fakat turbo konusunda kararsız kaldım
    Yurtdışındaki örneklerde vnt20 kullanmışlar gt2052v serisi 3500 de tork gelmiş 4800 de hp gibi komik bir devir bandı var
    Bende gtb1756vk ya baktım fakat bulamadım tr de dark side da ise 2300 tl ye geliyor vacumlu
    Şimdi elde 2 seçenecek daha var
    gtc1549vz
    Bmw 177 lik veya 184 lük turbosu ( açıkcası aralarında fark varmı bilmiyorum mitsubishi marka ikiside )
    Montaj konusunda elektrik wg i vacuma çevirme konusunda hiçbir zorlanma yok herşey mümkün mekanik olarak hepsini yapabilirim
    Çevirici flanşına kadar herşey planlı cnc kesim vs
    Şimdi gelelim esas konuya enjektörler 335d nozzle olarak takılacak uyumlu ve bosio marka olarakda trw performance satıyor
    Güç 200 üstü gibi birşey hedefliyorum
    Merak ettiğin konu ve yardım beklediğin konu
    Bmw 177 hp - 184hp aradaki farklılık
    Gtc1549vz ile ne güçler çıkarabilirim

Projeye start vermek için turbo bekliyorum aldığım an gerisi gelecek

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bektaş garrett dist. / bayi vs iletişime geçebiliyorsan bir de yeni nesil 190 hp lik 2.0 tdi veya 2.0 dizel bmw turbosu sor derim, gtd1752vrk bilyalı güzel seçenektir.

177 / 184 turbosu ise aynı olması lazım TFO35HL6b-13TB modeli bu hatta, o da gtb1752 ile hemen hemen aynı ebatlarda, güzel seçenek olur.

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trw nin zaten psa motor için komple yazılım dahil kitleri var turboda 1752 ayarında hibrit turbo kullanmaktalar. bilgin olsun.zaten 1.6 tdci ve 1.6 hdi için 1752 engüzeli araştırdığım kadarıyla
    Alıntı .*$#_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enteresan, ha gayret vtı acıcak arayı derken adam araya tır soktu
    (Corsa C 1.7 dti hız sabitleyici ve Follow me home .)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bektaş garrett dist. / bayi vs iletişime geçebiliyorsan bir de yeni nesil 190 hp lik 2.0 tdi veya 2.0 dizel bmw turbosu sor derim, gtd1752vrk bilyalı güzel seçenektir.

177 / 184 turbosu ise aynı olması lazım TFO35HL6b-13TB modeli bu hatta, o da gtb1752 ile hemen hemen aynı ebatlarda, güzel seçenek olur.
    abi turbolar aynıymış bugün temiz birtane buldum ve aldım 184 lükten çıkma bir turbo hafta içi wg montajını yaparım haftasonuda montaj kısmı hallolmuş olur diye düşünüyorum
    emme kısmını söktüm ölçtüm ve 52mm dediğin gibi 1752 ayarı bişey

Alıntı tolga_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    trw nin zaten psa motor için komple yazılım dahil kitleri var turboda 1752 ayarında hibrit turbo kullanmaktalar. bilgin olsun.zaten 1.6 tdci ve 1.6 hdi için 1752 engüzeli araştırdığım kadarıyla
    aynen bende o trw nin kitlerini gördüm 2.0 hdi eksoz hausing kullanarak yapıyolar sanırım ama ben bilindik ve tamiri yerine gerektiğinde kartuş alıp takabileceğim bişey istedim o yüzden mitsu marka 184 lüğün turboyu tercih ettim

hatta kendisini biraz mıncıkladım vnt temizliği vs yaptım vacum actuator bağlantısını yapıcam birtek o kaldı

temizlik yapmaktan kimse ölmez

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bektaş anlamadım ben 1.6 dizele geri dönüş mü yaptın ?
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen temiz bitane focus yaptım kendime kurcalayasım geldi biraz

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hdi motorlar için turbo upgrade'ine çok dayanıklı değil kırılıyor motor diyenleri duydum bende ilk basta 1.6 hdi 90lık 207 aldım yüklemek için fakat yorumlardan sonra vazgeçtim orijinal kullanıyorum umarım istediğini sağlıklı sekilde elde edersin

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazasız belasız , çok güzel araba almışsın
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Hayırlı olsun Bektaş, turbo da araba da güzel seçim olmuş. İşlemler sonrası videolarını bekliyorum artık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hdi motorlar için turbo upgrade'ine çok dayanıklı değil kırılıyor motor diyenleri duydum bende ilk basta 1.6 hdi 90lık 207 aldım yüklemek için fakat yorumlardan sonra vazgeçtim orijinal kullanıyorum umarım istediğini sağlıklı sekilde elde edersin
    Sağlam map yazılamadıgından dolayı o sekilde bir durum oluyor yoksa haftalardır upgrade üzerinde arge yapıyorum mutlaka bir sorunla karsılasırdım Trw firması sadece turbo ile 200 Hp lerde günlük kullanım sağlıyor .. Dostum turbo secimin cok mantıklı olmus, cooler ne düşünüyorsun ?
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vallaha yurt dışında çokca 220-230 hp alan örnekler var 2052 vs takan enjektör takan motor içi giren kıran görmedim ki şahsen ( barış oto mehmet abi mekanikcim ) bu motorun kolunu kıramazsın kırarsan gömlek gider dedi kolu kırarsamda blok kendisinden hediye hatta

Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kazasız belasız , çok güzel araba almışsın
    Çok teşekkür ederim daha iyisi sizlerin olsun

Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun Bektaş, turbo da araba da güzel seçim olmuş. İşlemler sonrası videolarını bekliyorum artık
    Eyvallah abi teşekkür ederim sonrasında video çekerim tabi ama öncesinde bişeyleri kırmadan şahin abi ile kavrama olayını çözmem gerek

Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağlam map yazılamadıgından dolayı o sekilde bir durum oluyor yoksa haftalardır upgrade üzerinde arge yapıyorum mutlaka bir sorunla karsılasırdım Trw firması sadece turbo ile 200 Hp lerde günlük kullanım sağlıyor .. Dostum turbo secimin cok mantıklı olmus, cooler ne düşünüyorsun ?
    Aslında turbo seçimi konusunda Mehmet Gazihan abimden fikir aldım ondan çıktı bu fikir bende biraz araştırdım ve bakındım ölçüler teknolojisi vs derken gittim aldım hemen
    Cooler için ise hg motorsports 6.5 litre bi cooler var aklımda eski aracımda da ondan vardıki araba rbz plaka ibiza pd idi hiç lag ve şişme yaşamadım gayet iyidi

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beklıodum senden zaten bole bısey neyse hayırlısıyla bıtsınde beklemedeyız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beklıodum senden zaten bole bısey neyse hayırlısıyla bıtsınde beklemedeyız
    İçimde ukte kalmıştı vallaha 330d için böyle bir planım vardı ama olamadı şimdi sıra bunda açarım yeni konu yaparken paylaşırım abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bugün manifolt ve vacuum wastegate aldım ve montaja hazır hale getirdim , şimdi geriye yağ dönüşü yağ basınç borusu ve eksoz ile emme kaldı

aslında maf iptali ile oraya direk 76mm kn filtre koymayı planlıyorum

ama plan her an değişebilir

uzun uğraşlar sonucu vnt olmasına ramen eksoz hosuing ve emme housing kısmının açılarını kendi arabama göre uyarladım

yağ kartuşunun dik olması için değiştirdim eksozu ve emme kısmıda kaputa bakıyordu tekrar çevir vs uğraştırmasın diye yönlerini arabaya göre uyarladım yaparkende emme o ring i parçaladım birtek orda hatam oldu

çıkma manifolt alıp üstünde oynama yaptık ve flanş ile kaynaksız biçimde sök tak yaptık

flanşı barış oto mehmet abim yaptı sıfır hata mükemmel uyum oldu hatta rektifiyecide taşlatmasına kadar ilgilendi 1 günde bitti hepsi

ben vacuum actuator ( wastegate) işini hallettim sıfır 109 ps gt1544 yani orjinal parçasını sıfır aldım ve biraz kesip kaynaklayarak vnt yi çalışır hale getirdim şimdi vnt kalibrasyonu kaldı birtek araç üstünde

vnt yi durduracak stop mekanizması yok elektrikli olduğu için sanırım orda biraz sorun yaşabilirim onuda halledicem yarın v band flanşları aldıkdan sonra

vnt rod stoper olmasa ne olur merak ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baya iyi olmuş aklına fikrine sağlık diğer yüklü psa 1.6 D lerden baya giderli olacak anlaşılan takip ettiğim güzel konulardan
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bektaş bitsin de videolarını görürüz inşallah kardeşim, güzel gidiyorsun önceki arabadan da tecrübe var hem, sorunsuz sıkıntısız binersin inş

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllarca bu motoru kullanmış ve uzun süre araştırıp aracını satmış biri olarak, motoru kırman neredeyse imkansız. Yanlış map kötünün kötüsü yakıt vs. olabilir tabi fakat mod sonrası kıran bende görmedim. Hayırlı olsun başlamışsın zaten, sonucunu merakla bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllarca bu motoru kullanmış ve uzun süre araştırıp aracını satmış biri olarak, motoru kırman neredeyse imkansız. Yanlış map kötünün kötüsü yakıt vs. olabilir tabi fakat mod sonrası kıran bende görmedim. Hayırlı olsun başlamışsın zaten, sonucunu merakla bekliyorum.
    Bu kolu büken kıran gelsin bir de beni büksün derim Ciddi anlamda sağlam bir motor bilindiği gibi bir çok Otomotiv firması bu motoru kullanıyor PSA 1.6 Diesel 1.4 Diesel olarak . Stock olarak tek sorun turboları cok dayanıklı değil geri kalan her sey gereken kondisyonun bir tık üstü

Ha simdi gelip 1.4 Tdci ye 1.5 Cont ve üzerini bastım kırıldıda demeyin yani

naci özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kolu büken kıran gelsin bir de beni büksün derim Ciddi anlamda sağlam bir motor bilindiği gibi bir çok Otomotiv firması bu motoru kullanıyor PSA 1.6 Diesel 1.4 Diesel olarak . Stock olarak tek sorun turboları cok dayanıklı değil geri kalan her sey gereken kondisyonun bir tık üstü

Ha simdi gelip 1.4 Tdci ye 1.5 Cont ve üzerini bastım kırıldıda demeyin yani
    İnanması güç ama ben kırdım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)