Selamlar herkese,binbir emek binmeye kıyamadığım arabama evimin önünde park halinde iken çarparak kaçtılar.Olaya şahit olan duyarlı bir vatandaş,kaçan aracın marka model bilgilerini plakasını alarak bana ulaştı.Polis çağırıp gereken işlemleri yaptım,aracımı yetkili servise onarılması için çektirdim.Aracımın kaskosu ve sigortası mevcut.Çarpıp kaçan vatandaşın sadece sigortası mevcut.Eskişehir'de ticaretle uğraşan insanlarız ofisimize çarpan vatandaşı bulup konuşmak için davet ettik,8 kişi gelmişlerkendilerine eğer kaçmasalardı yaklaşımımın farklı olacağını ama vurup kaçtıkları için değer düşüklüğü davası açacağımı söyledim,mafya vari kaba saba tavırlı,kötü niyetli,tehditkar olan bu kimselerle herhangi bir uzlaşma noktası sağlamayadan uğurladık.''-Madem araban az bulunan bu kadar kıymetli bir araba garajında muhafaza etseydin,dava açamazsın içeriden zaten yeni çıktım bir daha girerim hayatta kaybedecek hiçbirşeyim yok '' tarzında da sözleride yedim.
Sizlerden yardımınıza ihtiyaç duyduğum konu benim kasko şirketim bana çarpan kişinin sigortasından bu değer düşüklüğü bedelini tahsil edip bana veriyor sanırım buraya kadar tamam.Peki bana çarpan kişinin sigortası bu miktarı karşı taraftan tahsil eder mi? siz ne önerirsiniz? başına gelen oldumu böyle bir olay? Bu soruyu sormamın sebebi bana çarpan vatandaş kağıt ve hurda toplayarak geçimini çok zor sağladığını hiç parasını olmadığını söyleyen(giyimindende belli) kötü koşullarda yaşadığını söyleyen biri çarptığı arabada arkası açık kamyonet tarzı hurda bişey.Onca yediğim lafa rağmen haklı olmama rağmen bir yandan da gariban bir kimseyi bu kış gününde zor durumda bırakmak istemiyorum çünki araç 2013 30 binde cupra.Ufak meblalara onarım olacak bir araç değil,değer düşüklüğü ufak paralara tahsil olacak bir araç hiç değil.
Tecrübeli arkadaşların/büyüklerimin tavsiyelerine ihtiyacım var sağolun.
Herkese kazasız ve özellikle belasız kötü niyetli insanlardan uzak günler dilerim.
![]()