User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fakir Ama Umut Dolu Günlerden , Herkese Merhaba ! Turbo RWD Araç H.K ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Fakir Ama Umut Dolu Günlerden , Herkese Merhaba ! Turbo RWD Araç H.K ?

Evet sevgili forum üyeleri başlık biraz değişik gelebilir fakat bu gün 28 Yaşıma baştım şuan ilk saatlerini kutluyorum diyebilirim ; Techtürkey.com'dan gelen mesaj içinde çok teşekkürler
    Konu açmamdaki amacım fakir ama umut dolu hayellerim'in bendeki oluşturduğu , beynimin içini yiyip bitiren sorular .
    Umuyorum sizlerinde çevrensinde ortak noktamız olan bu forumda buluştuğumuz çoğu kişiler kadar anlayan birileri yoktur .(Beyin yandı bu son cümleyle )
    Gelelim asıl konumuza . . .
    Arkadaşlar yılladır gerek izlediğim videolar, gerek projeler sonrası bendeki bu tutku hatsafaya ulaştı ve anladım ki ''Turbo ve Yanlama '' hastalığına yakalandım . Ne kadar doktor v.s gezdim şu sitede ve sosyal medyada izlediğim araç videoları kadar hiç bir şey beni tedavi etmedi
    Bu gün geldiğim son nokta köşe başlarında sanki yan dönicekmişim hissi veriyor .
    Neyse son aracım fiat stilo'yu da sattık'tan sonra artık içimdeki bu turbo + rwd hastalığını tedavi etmeye geldi . . .

Tabi çözüm basit fakat eldeki imkanlar 'ın el verdiği kadarı ile işin içinden çıkmaya çalışıcaz . . .
    Öncelikle bir 200 sx ve e36 alıp turbolamak şuan ki piyasa şartlarını göz önünde bulundurursak bizi aşar çünki yeni bir yatırım yaptım nakitte neredeyse 0 tükettik . az önce baktığımda satılık ilanlarında 50 bin'den aşşa 200 sx kalmamış gibi ona keza temiz bir e36 buna dahil . . .

Şimdi alternatiflere baktığım'da Bir Doğan slx alıp turbolamak yanlız bun'da Karbiratör mü yoksa enjeksiyonlu mu maliyet ve dayanıklılık önemli . Ki 1.6 ie 98'ler bile şuan 12 bin üstünde gerisini siz düşünün . . .

Başka bir alternatif olarak e30 baktım , onların'da temizi e36'dan farksız Turbo olmadanda iş görür ama fiyatları paha biçilemez ki Doğanlar bile aynı durum'da . . .

Başka bir alternatif ister istemez , araştırırken , araç'ta bir'de doluluktan yanayım heleki son kullandığım Stilo'dan sonra . . .

İnt. Bir tane 88' Mercedes 230e denk geldi . özellikleri ABS , Sunroof , Klima, elektirikli koltuk , ısıtma , ayna v.s 17'' AMG jant mevcut .
    Motor olarak karbiratörlü (K-jetronik) sistem sanıyorsam . . . Araç resimdedir.
    [IMG][/IMG]

Bu araçlar tüpte karbiratör sisteminden dolayı patlama yapabiliyormuş manifoltta , şimdilerde gelitşrilen bir modülle bu aşılmış . Turbo kitle bu aracı yürütmek ne kadar sağlıklı olur .
    Şansızamanda otomatik. Bu araç bizi motor , şanzıman ve elektronik aksam olarka üzer mi , yürütmek maliyeti ne olur, Hele turbo kitle ?

e30 temiz piyasada çokta, o paralara çok güzel Dolu , Dolu e36 lar alınır o yüzden eledim . . .

Gelelim Doğan Slx Araya Turbo olayı girdiği için en ideali bu fakat güvenlik ve boş kasadan dolayı biraz tereddütteyim.
    Biraz araçta fonksiyonellik , doluluk istediğim için : Abs , Sunroof , Klima , olması beni dahada bir cezbediyor88' Mercedeste olduğu gibi . Doğan'a belki abs takamayız ama klima ve sunroff kolay

Doğan Slx'te Karbiratör Turbo Maliyeti Ne Olur verimlilik,Kullananlar ?
    4 Nokta Enjeksiyon + Beyinli Turbo Maliyeti Ne olur verimlilik !
    Bir'de Doğan a kilit difransiyel takabilirmiyiz . Doğan Slx'te tercih edilmesi en ideal model yılı ???

Herkese Hayatında başarılar dilerim herşey gönlünüzce olsun . İyi Forumlar ve Çalışmalar Dilerim

alperaslann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence Tofaş tercih edilmeli. Madem yan verip durcaksınız. Allah korusun en kötüsü olarak düşünüp bir kaza durumunda Mercedes tuzlu gelebilir Tofaş'a göre. Sadece maddi yönden yorum yaptım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evt. Arkadaşlar Farklı alternatifler'de olabilir . Amaç burda benim gibi düşünen bir çok arkadaşa yardımcı olmak .
    forum'un amacı budur . İlgili kişi ve kuruluşlarada özel mesaj atılabilirdi .
    Farklı fikir ve düşünceleri'de bekliyoruz . Parça sıkıntısı çekmicezmi , bizi üzmicek motor ve aksam olan maliyetleri abartılı olmıyan . . .
    Askerliği 2 yıl tecil ettirdim 30'umda son öncesinde farklı bir kararım olmazsa . Sonra sevgilim'de yok Tek Aşk ToFaşk Dermişim !(iğrenç espiride çığır açtım ) asdfe
    Biz bu işe gönül vermişiz öyle zımba bır araç , Ateş eden cins'ten

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Arkadaşlar

Eray35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı O.Z Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evt. Arkadaşlar Farklı alternatifler'de olabilir . Amaç burda benim gibi düşünen bir çok arkadaşa yardımcı olmak .
    forum'un amacı budur . İlgili kişi ve kuruluşlarada özel mesaj atılabilirdi .
    Farklı fikir ve düşünceleri'de bekliyoruz . Parça sıkıntısı çekmicezmi , bizi üzmicek motor ve aksam olan maliyetleri abartılı olmıyan . . .
    Askerliği 2 yıl tecil ettirdim 30'umda son öncesinde farklı bir kararım olmazsa . Sonra sevgilim'de yok Tek Aşk ToFaşk Dermişim !(iğrenç espiride çığır açtım ) asdfe
    Biz bu işe gönül vermişiz öyle zımba bır araç , Ateş eden cins'ten

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Arkadaşlar
    Abi arkadan itişli bi kadett vardı ilanlarda 1.3 o alınıp 2.0gsi makinası swaplanıp baya eğlenceli olabilir...

Eray35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzeltemiyorum yada güzel bi sierra taunus daha konforlu olabilir doğan'a göre...

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Ozgun acti konuyu diye okuyorum. Hem cumleler uzun ve duZgun,hem duygusalliktan bahsediyor. Dedim ne oldu bu koca oglana diye kendimi toparlayip anlamam tum mesajlari okuyunca oldu.
    Beyse Ozgun degilmis,rahatladim
    Konuya yabanciyim ancak hafif ve parcasi cok olan birsey tercih edin derim...

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir 3.0 W124 kullanıcısı olarak, size tofaş daha mantıklı olur gibi. W124 de sürekli yanlayarak, şaft köselesi dağıtırsınız, difransiyeli dağıtırsınız, zaten kolay kolay bulunmaz, kilit imkanı kendi orjinalleri var, onlarda zor bulunuyor. En güzeli siz bi tofaş alıp yükleyin, difransiyelide kaynatıp devam edin (y)
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı diyerekten "Tofaş" diyorum
    Hem hafif hemde parçasını bakkallarda bile bulabilirsiniz.
    Parçalarıda sudan ucuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Ozgun acti konuyu diye okuyorum. Hem cumleler uzun ve duZgun,hem duygusalliktan bahsediyor. Dedim ne oldu bu koca oglana diye kendimi toparlayip anlamam tum mesajlari okuyunca oldu.
    Beyse Ozgun degilmis,rahatladim
    Konuya yabanciyim ancak hafif ve parcasi cok olan birsey tercih edin derim...
    Aslın ı sorarsanız ilk üye olduğum'da bu durumu çok yaşadım o zamanda mesaj attığım kişiler özğün yazın çok düzelmiş hayırdır gibi tepkilerle karşılaştım . Ben Okan zaValli ; zavalli nick ile kayıt olıcaktım beni tanımadıkları insanlar ilk etapta alay konusu veya yanlış anlaşılabilir diye Okan'ın O ve Zavallı'nin Z aldım . Oda forum Admini ile aynı oldu . Sıkıntı yok Özgün abiye derim düzeltebilirse kendi açısından sıkıntı oluşturup zaValli yapsın

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    W124 300D alip turbolarim. Ama saft ve diferansiyel durumu yukarida da yazilmis ona gore dusunun.
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sierra yapacaksınız. Parçası bir şekilde bulunuyor, yani E30 gibi Mercedes gibi yaygın değil, ama bulunca da onlar kadar pahalı değil. Altyapı olarak güzel bir araçtır sierra.

Benim yapmak istediğim projelerden biridir, düzgün bir sierra alıp mondeo 2.0 TDCI oturtmak. 5lt/100 km yakarak ayı gibi gitmek.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    190D Alıp stroker+turbo yapardım daha uygun olur
    Hakkı Can Eryüzlü...

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tofasa hiç girmeyin derim ne kadar ucuzda olsa adı cıktı artık baska marka model olsun sonucta swap makine olcak üstünde diye düşünüyorum ben

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok yok,boyle kalsin bence

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #eksikpazar

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw e34 seçenekler arasında yok ama tavsiye ederim
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

mertypeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk seçenek şahin/doğan alıp motora iyi bir bakım stock motorda küçük bir turboyla 0.5 bar basılsa gayet yanlarsınız. Diferansiyele bir kilit iş görür bu şekilde. Bunun için min. 20 bin lira gider ama. Alternatif olarak 190D olabilir, istanbulda örneği var bad benz diye bakarsanız görebilirsiniz bu da mantıklı fakat parça maliyetlerini düşünmek lazım. Bunların haricinde e21de olabilir yanlarsınız ama profesyonel olarak drift için swap gerekecektir. Bu da yüksek maliyetler demektir. Bu yüzden tofaş en mantıklısı gibi görünüyor. Yine de daha bilgili kişiler yorumlar yapacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tofaş karbüratör turbo 6
    Enjektör Turbo +10
    Coğrafya kaderdir

kadireren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zorbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tofaş karbüratör turbo 6
    Enjektör Turbo +10
    Karbüratör turbonun maliyeti ne kadar ki orjinal motora ufak bi turbo ile sağlıklı yürütülüyo mu ? orjinal tofaş gitmiyo be

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)