Proje Adı : Demon Eyes Sis Farı yapımı
Proje Yapımcısı : Hüseyin İşcan
Yapılan Araç Marka / model / yıl : Ford/Focus/2004
Projenin Konumu: Aydınlatma
Kullanılan Malzemeler: Bir çift mercek-bir çift sis farı-sıcak silikon-siyah silikon-gravür seti-şerit led kablo vs..
Önce angel eye far vs araştırması yaparken demon eye diye bir far çeşidi keşfettim ve ardından kafada tilkiler dolaşmaya başladı tabi.
Nasıl yaparımdan önce yapamazsam zararım ne olur araştırmasına girdim ve bir çift sis farının 120 tl gibi bi fiyatta olduğunu görünce riske girmeye değeceği düşünürek sis farlarını söktüm.
Daha sonra bazanın altından atv motorum için sakladığım nissan almera farından sökülen mercekleri çıkarttım
Eskiden beri sislere zenon takmak isteyip mercek olmadığı için takmıyordum şimdi fırsatını bulmuşken takayım dedim fakat olmadı merceğin arka tarafı çok uzun geldi sis farı tampona sığmadı.
neyse bende zenondan vazgeçip sadece demon eye yapayım dedim. Merceği çerçevesinden çıkardım.
tabi bizim mercekte geniş olduğundan sis farına oturmadı içerde durmasıda hoş olmıycaktı . Tabi bizde ''R'' yok projeyi iptal etmek istemedim. aracın üstündeyken farların yanlara değil ileri bakması için ölçülerini alarak kestim sis farının uçlarını.
sonra bu kapı içlerindeki köpüklerin falan yapıştırıldığı hamur gibi bi yapıştırıcı var onunla tutturdum fara merceği
Tabi sonra bikaç deneme yaptım
hatta bi ara ismine uygun olsun diyede düşündüm
ben bunlarla uğraşırken kafadaki tilkilerden değişik fikirler çıktı tabi bunlara birde gündüz farı ekleyeyim deyip aradaki parçaya gravür setinin ince taşıyla kesikler attım ama oraları çekmemişim kusura bakmayın.kesikleri attıktan sonraki denemede fotoğrafladım.
kesme işlemleri bittikten sonra mercekleri siyah silikonla yapıştırdım
sonra içerden ledleri yapıştırdım
kırmızı ledlerin arkasını kapattım beyaz ledlerde homojenlik için ledleri u şeklinde katlayıp arasına sıcak silikonu koydum
deneme
farı duvara tuttuğumda güzel bi süprizle karşılaştım ledler ve mercek buluşunca ortaya farklı bi görüntü çıkardılar
denemeler bittikten sonra montajını yaptım
Ortaya çıkan şey beklenenden farklı oldu beklediğim kadarda cool durmadı zaten ama hoşuma gitmedi diyemembunları yazmak 1 saatimi yapmak 1 ayımı aldı
fotoğraflamayı unuttuğum yerler oldu yinede sizlerle paylaşmak foruma katkıda bulunmak istedim. okuduğunuz için teşekürler iyi forumlar