User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Demon Eyes Sis Farı yapımı

hsyn64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Demon Eyes Sis Farı yapımı

Proje Adı : Demon Eyes Sis Farı yapımı
    Proje Yapımcısı : Hüseyin İşcan
    Yapılan Araç Marka / model / yıl : Ford/Focus/2004
    Projenin Konumu: Aydınlatma
    Kullanılan Malzemeler: Bir çift mercek-bir çift sis farı-sıcak silikon-siyah silikon-gravür seti-şerit led kablo vs..

Önce angel eye far vs araştırması yaparken demon eye diye bir far çeşidi keşfettim ve ardından kafada tilkiler dolaşmaya başladı tabi.
    Nasıl yaparımdan önce yapamazsam zararım ne olur araştırmasına girdim ve bir çift sis farının 120 tl gibi bi fiyatta olduğunu görünce riske girmeye değeceği düşünürek sis farlarını söktüm.

Daha sonra bazanın altından atv motorum için sakladığım nissan almera farından sökülen mercekleri çıkarttım

Eskiden beri sislere zenon takmak isteyip mercek olmadığı için takmıyordum şimdi fırsatını bulmuşken takayım dedim fakat olmadı merceğin arka tarafı çok uzun geldi sis farı tampona sığmadı.

neyse bende zenondan vazgeçip sadece demon eye yapayım dedim. Merceği çerçevesinden çıkardım.
    tabi bizim mercekte geniş olduğundan sis farına oturmadı içerde durmasıda hoş olmıycaktı . Tabi bizde ''R'' yok projeyi iptal etmek istemedim. aracın üstündeyken farların yanlara değil ileri bakması için ölçülerini alarak kestim sis farının uçlarını.

sonra bu kapı içlerindeki köpüklerin falan yapıştırıldığı hamur gibi bi yapıştırıcı var onunla tutturdum fara merceği

Tabi sonra bikaç deneme yaptım

hatta bi ara ismine uygun olsun diyede düşündüm

ben bunlarla uğraşırken kafadaki tilkilerden değişik fikirler çıktı tabi bunlara birde gündüz farı ekleyeyim deyip aradaki parçaya gravür setinin ince taşıyla kesikler attım ama oraları çekmemişim kusura bakmayın.kesikleri attıktan sonraki denemede fotoğrafladım.

kesme işlemleri bittikten sonra mercekleri siyah silikonla yapıştırdım

sonra içerden ledleri yapıştırdım

kırmızı ledlerin arkasını kapattım beyaz ledlerde homojenlik için ledleri u şeklinde katlayıp arasına sıcak silikonu koydum

deneme

farı duvara tuttuğumda güzel bi süprizle karşılaştım ledler ve mercek buluşunca ortaya farklı bi görüntü çıkardılar

denemeler bittikten sonra montajını yaptım

Ortaya çıkan şey beklenenden farklı oldu beklediğim kadarda cool durmadı zaten ama hoşuma gitmedi diyemem bunları yazmak 1 saatimi yapmak 1 ayımı aldı fotoğraflamayı unuttuğum yerler oldu yinede sizlerle paylaşmak foruma katkıda bulunmak istedim. okuduğunuz için teşekürler iyi forumlar

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    usta uğraşmış bişeyler yapmışsın ama
    kusura bakmada bu arabaya takılmazki böyle

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Demon'a uyulmuş, tövbe edip orijinale dönülmeli kardeşim acilen. Yok eğer ben çok yakıştırdım ayrılmam şeytan gözünden diyorsan, bizede araçla ilgili sonraki projeleri korkuyla beklemek düşer.
    ///M Rulez...

gazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eline , emeğine sağlık ama bende arkadaşlara katılıyorum. yani yapılan iş bi kenara görüntü olarak gerçekten iyi değil. biraz acele etmişsin sanırım. mesela kenardaki küçük kesikler tamamen göz kararı kesmişsin. en azından yarım santimlik boşluklar bırakarak , özenle kesmeliydin. Camın kenarlarını eriterek tutturmuşsun.o kenarlara macun gibi bir şey çekip zımparayla pürüzleri aldıktan sonra boyayıp cıncık gibi işçilik çıkartabilirdin.

arabayla uğraşmayı , kendin bir şeyler yapmayı seviyorsun anlaşılan. ama elinin altında internetin var. araştırmanın sonu yok , daha güzel işçilik yapabilirsin.

kolay gelsin.
    az insan, çok huzur...

cuneytturkoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğine sağlık abi. İşcilik boşa gitmesin evinin gece lambası olsun o daha çok yakışıcak.

Durango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık, emek vermişsin, uğraşmışsın ama oem hali daha şıkmış.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim emeğine saygım sonsuz ama bende takmaman taraftarıyım, kesiklerin biri büyük biri küçük hiç hoş olmamış. Bende acilen orjinale dönmen taraftarıyım. Bir de APP bastırırsan araca aracın duruşu çok daha değişecektir.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bi arabayı aynada görsem ayetel kürsi okurum

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eline emeğine sağlık fakat böyle gezilmez ki custom sis farlarına zaten son derece karşıyım

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde feyiz aldığın netteki örneğini paylaşır mısın?
    Fiat's Are Faster Than You Think!

hsyn64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm yorumlarınız için ayrı ayrı teşekür ederim. ilk mesajda belirttiğim gibi foruma katkıda bulunmak amacıyla bu konuyu açtım ve ilk mesajımda sis farının nasıl olMaması gerektiğini anlattım umarım faydalı olmuştur . bu arada 1. resmi internetten buldum kendi çekimim değil. aracımın üzerindeki sislerin camları bile kalmamış yarısı kırık yarısı çatlaktı yani onlardan iyi olduğu için yaptım böyle bişeyi elim boş kaldıkça sadece camlarını değiştirmek daha mantıklıymış demekki . benim için gayet güzel bir tecrübe oldu. sonuçta sizin kadar prof değilim bu konularda ki ben gerçekten bu işin sonunda sislerin çöp olacağını düşünüyordum ama sağlam kaldılar . neyse enazından apaçi dememişsiniz bunada şükür

anltrkmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben emeği beğendim yapılan iş bi aksesuar olarak kaldıysa sorun yok da, sis ampulleri kırmızı mı oldu şimdi onu ayıkamadım. Yani sürekli böyle olmayacaksa göze batmayabilir sisleri yakınca, ama yok sis yakinca boyleyse, sıkıntı..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)