Hocam amd sistem tavsiyesi için Vatan Bilgisayar"a baktım ama ddr4 destekli pek anakart bulamadım.
İntel toplayayımda diyorsanız bu sistem kesinlikle ve kesinlikle çok güzel.
Güç kaynağı konusunda yukarıda birisi yazmıştı, güç kaynaklı kasa almak yerine kasayı daha uyguna alıp 1000 watt 80+ sertifikalı güç kaynağı almanız daha mantıklı olur. Güç kaynağı 1000 watt diye 1000 watt yemiyor sonuçta. Sistem 600 watt istiyorsa 600 watt diyor.
80+ sertifikasıda ilerde kesinlikle size kar olarak geri dönecektir. 80+ sertifikalı güç kaynakları sistem ne kadar güç istiyorsa onu verir, buda elektrikten tasarruf etmenizi sağlar.
Toplarken amd toplamanızı tavsiye etmemin sebebi daha uyguna aynı performansı alabilmeniz.
Örnek vereyim;
AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB 220W 8 Çekirdek Su Soğutmalı İşlemci - Vatan Bilgisayar
AMD FX X8 8370E Soket AM3+ 4.3GHz 16MB Önbellek 95W 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Bu iki işlemcinin fiyatı aynı performanstaki intel işlemcilerden %30-%40 daha uygun.
Ama amd ddr4 toplamanız zor şu anda, sizin yerinizde olsam şu andaki sisteme ssd+işlemci soğutucu ekleyip devam ederdim.
Zira sisteminiz çok sağlam.