User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Masaüstü bilgisayar sistem tavsiyesi

emre.ates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Masaüstü bilgisayar sistem tavsiyesi

çizim, render / oyun bilgisayarı tavsiyelerinize ihtiyacım var örnek olarak aşağıda öyle gelişi güzel topladığım bir liste var bazı parçalar 2 elde olabillir monitör gibi bütcem 5.000-5.5000tl bilgilerinizi, tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci

ASUS MAXIMUS VIII RANGER Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C) HDMI&DP Anakart

MSI GTX 980TI GAMING 6G GOLDEN EDITION GDDR5 6GB 384Bit DX12 Ekran Kartı

CORSAIR 16GB (2x8GB) DOMINATOR PLATINUM DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

COOLER MASTER HAF 912 COMBAT GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Asus LED Monitör 24"

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin yerinizde olsam amd toplardım, bu paraya tahminimce %20 daha performanslı bilgisayar toplayabilirsiniz.
    Oyun ve veri aktarımı için ssd şart bence, güç kaynağı alırken kesinlikle 80+ sertifikası olmayan almayın.
    Güçlü bir işlemci alıyorsunuz sonuçta, sizin yerinizde olsam kesinlikle ve kesinlikle işlemcinin stok soğutucusunu kullanmazdım.
    İlla intel toplayayım diyorsanız yanına sdd+işlemci soğutucusu alarak çok güzel bir sistem toplamış olursunuz.
    Eğer ssd almayı düşünmüyorsanız, çok az bir fark ödeyerek harddiski 2 TB yapın zira bu kasaya 1 TB ayıp olur.
    Sistem şahane zaten.

Otto_Skorzeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle amd toplamayın sürekli sorun ve bazı parçalarla uyumsuz, bazılarıyla verimsiz tam baş belası. Yazdıgınız sistem gayet iyi.
    Hepiniz hızlısınız ama bayır aşağı

gokhansaler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle bir sistem yazmışsın ssd koymamışsın bu arada asus led demişsin o sisteme çok düşük kalır samsung curved iyi olacaktır

peyyyzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam kesinlikle SSD düşün, şuan mesela corsair uygun fiyatlı , işinide fazlasıyla görür, toshiba satın aldığı için kaliteleri bariz arttı. Ayrıca uğraşırım dersen sıvı soğutmaya geç kafan rahat etsin. Ama kesinlikle SSD şart.
    AŞK 3 Harf

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Render işlemlerinde amd gitmez intel gereklidir.
    Ayrıca render için ssd olmazsa olmazdır.
    Ve çakma psu bu sisteme gitmez. Powersız bir kasa alıp kendiniz ayrıca 1000 1200 wattlık orjinal 80 plus gold psu almalısınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin yerinizde olsam amd toplardım, bu paraya tahminimce %20 daha performanslı bilgisayar toplayabilirsiniz.
    Oyun ve veri aktarımı için ssd şart bence, güç kaynağı alırken kesinlikle 80+ sertifikası olmayan almayın.
    Güçlü bir işlemci alıyorsunuz sonuçta, sizin yerinizde olsam kesinlikle ve kesinlikle işlemcinin stok soğutucusunu kullanmazdım.
    İlla intel toplayayım diyorsanız yanına sdd+işlemci soğutucusu alarak çok güzel bir sistem toplamış olursunuz.
    Eğer ssd almayı düşünmüyorsanız, çok az bir fark ödeyerek harddiski 2 TB yapın zira bu kasaya 1 TB ayıp olur.
    Sistem şahane zaten.
    tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ssd ekliyorum listeye şu an için 1 tb hdd yeterli vaktiniz olursa amd bir sistem önerisi alabilirim
    Alıntı Otto_Skorzeny Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle amd toplamayın sürekli sorun ve bazı parçalarla uyumsuz, bazılarıyla verimsiz tam baş belası. Yazdıgınız sistem gayet iyi.
    Alıntı gokhansaler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böyle bir sistem yazmışsın ssd koymamışsın bu arada asus led demişsin o sisteme çok düşük kalır samsung curved iyi olacaktır
    sdd ekliyorum listeye , açıkcası gönlüm benimde elvermiyor led ekrana ama oda olsun buda olsun şeklide liste çok uzuyor bütceyi çok aşıyor bir süre sonra yenileme düşünüyorum zaten ekranı

Alıntı peyyyzz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam kesinlikle SSD düşün, şuan mesela corsair uygun fiyatlı , işinide fazlasıyla görür, toshiba satın aldığı için kaliteleri bariz arttı. Ayrıca uğraşırım dersen sıvı soğutmaya geç kafan rahat etsin. Ama kesinlikle SSD şart.
    kasa olarak örnek link atarsan sevinirim

genel olarak yazıyorum önceliğim ekran kartı, işlemçi,ram kapasitesi performans ağırlıklı vakti olan arkadaşlar liste şeklinde yaparsa çok memnun olurum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Render işlemlerinde amd gitmez intel gereklidir.
    Ayrıca render için ssd olmazsa olmazdır.
    Ve çakma psu bu sisteme gitmez. Powersız bir kasa alıp kendiniz ayrıca 1000 1200 wattlık orjinal 80 plus gold psu almalısınız
    açıkcası okadar çok anlamıyorum pc toplamaktan ,konu açmamdaki sebebte bu, link veya örnek bir liste olursa , mevcut sistemde değiştirmem gereken seyleri görmüş olurum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Otto_Skorzeny Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    örnek bir liste buldum teknopat ta onun üzerinden gidiyorum açıkcası

peyyyzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kasa olarak örnek link atarsan sevinirim

genel olarak yazıyorum önceliğim ekran kartı, işlemçi,ram kapasitesi performans ağırlıklı vakti olan arkadaşlar liste şeklinde yaparsa çok memnun olurum.
    http://pchocasi.com.tr/performans-ve...ri-kasim-2015/

Linkte güzel bi anlatım var bi inceleyin isterseniz
    AŞK 3 Harf

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nedir bu amd düşmanlığı 10 senedir amd kullanıyorum donanımsal sorun yaşamadım.. format bile cok nadir gerek kaldı

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam amd sistem tavsiyesi için Vatan Bilgisayar"a baktım ama ddr4 destekli pek anakart bulamadım.
    İntel toplayayımda diyorsanız bu sistem kesinlikle ve kesinlikle çok güzel.
    Güç kaynağı konusunda yukarıda birisi yazmıştı, güç kaynaklı kasa almak yerine kasayı daha uyguna alıp 1000 watt 80+ sertifikalı güç kaynağı almanız daha mantıklı olur. Güç kaynağı 1000 watt diye 1000 watt yemiyor sonuçta. Sistem 600 watt istiyorsa 600 watt diyor.
    80+ sertifikasıda ilerde kesinlikle size kar olarak geri dönecektir. 80+ sertifikalı güç kaynakları sistem ne kadar güç istiyorsa onu verir, buda elektrikten tasarruf etmenizi sağlar.
    Toplarken amd toplamanızı tavsiye etmemin sebebi daha uyguna aynı performansı alabilmeniz.
    Örnek vereyim;
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-f...i-islemci.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/amd-f...m-islemci.html
    Bu iki işlemcinin fiyatı aynı performanstaki intel işlemcilerden %30-%40 daha uygun.
    Ama amd ddr4 toplamanız zor şu anda, sizin yerinizde olsam şu andaki sisteme ssd+işlemci soğutucu ekleyip devam ederdim.
    Zira sisteminiz çok sağlam.

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nedir bu amd düşmanlığı 10 senedir amd kullanıyorum donanımsal sorun yaşamadım.. format bile cok nadir gerek kaldı
    oyun için kimse sorsam herkes amd diyiyor.. bende anlamıyorum bu düşmanlığı

şirketler genelde, amd kullanır - oyun kaldırabilecek bilgisayarlar programları daha iyi analiz ediyor.

ben de amd tarafındayım ama intel e yönelmeler daha fazla gibi.

N0M4dh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgisayar öğretmenliği mezunu, bilgisayar programlamacısı olarak (şuanda sistem müh. yapıyorum);

Amd al diyen arkadaşlar martın sonu gibi yeni teknoloji kapıya dayandı neye göre amd al deniliyor? bir yazarlarsa sevinirim.
    Birde adam oyun bilgisayarı diye belirtmiş son çıkan oyunlara bir bakarlarsa sevinirim;
    GTA 5 darboğaz, Siege Filitre, Witcher'a hiç yorum dahi yapmıyorum. Hayır Ubisoft Nvdia ile anlaşma imzaladı kısacası division içinde AMD sıkıntı yaşayacak. hitman dışımda göze çarpan bir AMD oyunu da hatırlayamadım

Birde Asus GTX 970 sahibiyim 980 ile aralarındaki fiyat değer mi değmez mi çok büyük tartışma konusu kısacası şimdi 970 alıp 3-4 ay sonra sli a dönmek daha mantıklı olur, 980 nin güç pinine dikkat ediniz 8x2 olması lazım diye hatırlıyorum kasadan çıkan power yeter mi?

Bir AMD fanı olarak söylebilirim ki şu sıralar son çıkan Radeon Server ile ortalık karışık, 2-3 ay daha amd alınmaz.

H100 almayı düşünmez misiniz? özellikle tepedeki çıkış fanının oraya deli olur..

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumların çoğu üstün körü yazılmış.
    Zaten 6700k soğutucusuz geliyor bi hava soğutma almanız şart render ve oyun için istiyorsanız şöyle bir düzenleme yapalım. Monitör bu boyutta bu performansta ve bu fiyata daha iyisi yok diyebilirim. İşlemci soğutucusu hava soğutmada şuan daha iyisi yok. Anakart olarak aşırı overclock yapmayacağınızı düşündüğüm için bu anakartı önerdim servisi asusa göre daha iyidir asusa artık çizgi bakmıyor bilesiniz. Ekran kartı olarak g1 gigabyte'ın efsane modelidir ve herhangi bir coil whine durumu söz konusu değildir. Psu ise tek kart olarak her ekran kartını besleyebilir ve kolay kolay sıkıntı çıkarmaz. Bu arada amd yıllardır güncellemediği için bi hayli zararda amd'den şuan işlemci alınmaz ilerde güncelleyemezsiniz. fx 8350 şuan intel i5 4460'tan 1 tık geride performans olarak.

AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı N0M4dh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgisayar öğretmenliği mezunu, bilgisayar programlamacısı olarak (şuanda sistem müh. yapıyorum);

Amd al diyen arkadaşlar martın sonu gibi yeni teknoloji kapıya dayandı neye göre amd al deniliyor? bir yazarlarsa sevinirim.
    Birde adam oyun bilgisayarı diye belirtmiş son çıkan oyunlara bir bakarlarsa sevinirim;
    GTA 5 darboğaz, Siege Filitre, Witcher'a hiç yorum dahi yapmıyorum. Hayır Ubisoft Nvdia ile anlaşma imzaladı kısacası division içinde AMD sıkıntı yaşayacak. hitman dışımda göze çarpan bir AMD oyunu da hatırlayamadım

Birde Asus GTX 970 sahibiyim 980 ile aralarındaki fiyat değer mi değmez mi çok büyük tartışma konusu kısacası şimdi 970 alıp 3-4 ay sonra sli a dönmek daha mantıklı olur, 980 nin güç pinine dikkat ediniz 8x2 olması lazım diye hatırlıyorum kasadan çıkan power yeter mi?

Bir AMD fanı olarak söylebilirim ki şu sıralar son çıkan Radeon Server ile ortalık karışık, 2-3 ay daha amd alınmaz.

H100 almayı düşünmez misiniz? özellikle tepedeki çıkış fanının oraya deli olur..
    İlk defa bu forumda sistem konusunda böyle mantıklı bir yazı gördüm bilgiler için teşekkürler abi.
    Ama 3.5gb vram ile gtx 970 sadece şuan için günümüzü kurtarır ileriye dönük olmaz shadow mordor bile şuan 3.7gb vram tüketiyor 1 1.5 sene sonra 3.5gb vramde yetmeyecektir oyunlara. Birde sli cf bunlara karşıyım ısınma uyum sorunu insanı uğraştırıyor her oyuna uyum sağlamıyor sli. Her ne kadar nvidia yazılım olarak çok çok gelişmiş olsada, sıkıntı çıkartıyor bazı noktalarda. Tek kart olarak gtx 980 ti bir efsane ama parasıda efsane...
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ssd istiyorsan elimde bombos duran kingston 120lik var. Az geldiği için samsung evoya geçtim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam amd sistem tavsiyesi için Vatan Bilgisayar"a baktım ama ddr4 destekli pek anakart bulamadım.
    İntel toplayayımda diyorsanız bu sistem kesinlikle ve kesinlikle çok güzel.
    Güç kaynağı konusunda yukarıda birisi yazmıştı, güç kaynaklı kasa almak yerine kasayı daha uyguna alıp 1000 watt 80+ sertifikalı güç kaynağı almanız daha mantıklı olur. Güç kaynağı 1000 watt diye 1000 watt yemiyor sonuçta. Sistem 600 watt istiyorsa 600 watt diyor.
    80+ sertifikasıda ilerde kesinlikle size kar olarak geri dönecektir. 80+ sertifikalı güç kaynakları sistem ne kadar güç istiyorsa onu verir, buda elektrikten tasarruf etmenizi sağlar.
    Toplarken amd toplamanızı tavsiye etmemin sebebi daha uyguna aynı performansı alabilmeniz.
    Örnek vereyim;
    AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB 220W 8 Çekirdek Su Soğutmalı İşlemci - Vatan Bilgisayar
    AMD FX X8 8370E Soket AM3+ 4.3GHz 16MB Önbellek 95W 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    Bu iki işlemcinin fiyatı aynı performanstaki intel işlemcilerden %30-%40 daha uygun.
    Ama amd ddr4 toplamanız zor şu anda, sizin yerinizde olsam şu andaki sisteme ssd+işlemci soğutucu ekleyip devam ederdim.
    Zira sisteminiz çok sağlam.
    İlk defa sistem topluyorum o yüzden bayağı bir acemiyim kasa olarak mantıklı söylediklerinize katılıyorum ,amd ön yargım yok bu arada performanslı ve ileriye dönük sorunsuz bir sistem toplamak amacım teşekkürler ilginiz için

Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oyun için kimse sorsam herkes amd diyiyor.. bende anlamıyorum bu düşmanlığı

şirketler genelde, amd kullanır - oyun kaldırabilecek bilgisayarlar programları daha iyi analiz ediyor.

ben de amd tarafındayım ama intel e yönelmeler daha fazla gibi.
    yukarıda belirtiğim gibi amd ön yargım yok , amacım performans ,oyundan ziyade daha çok render amaçlı kullanıcam bu yüzden grafik ağırlıklı performansa yönelik bir pc toplamak bütçem dahilinde

Alıntı N0M4dh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

açıkcası çok teknık bir bilgim yok gtx 970 ile 980 arasında o farkı göre bilcek kadar, belki gtx 970 hayli hayli yetebilecek bir güçe sahiptir,benim göre bildiğim fark birisi 4GB 256bit / digeri 6gb 384 bit 6 gb daha güçlü daha iyidir demek gibi

yorumda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum internetten de araştırıyorum sistem tavsiyelerini bu işin sonu yok ama bütce dahilinde performansa göre biraz daha duruma göre bütcemi artıracağım liste şeklinde yada link marka serisi şeklinde olursa sevinirm amd işlemçi ise hangi serisi olmalı hangi anakart olmalı gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ssd istiyorsan elimde bombos duran kingston 120lik var. Az geldiği için samsung evoya geçtim
    bir kenara not alıyorum hocam

Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yorumların çoğu üstün körü yazılmış.
    Zaten 6700k soğutucusuz geliyor bi hava soğutma almanız şart render ve oyun için istiyorsanız şöyle bir düzenleme yapalım. Monitör bu boyutta bu performansta ve bu fiyata daha iyisi yok diyebilirim. İşlemci soğutucusu hava soğutmada şuan daha iyisi yok. Anakart olarak aşırı overclock yapmayacağınızı düşündüğüm için bu anakartı önerdim servisi asusa göre daha iyidir asusa artık çizgi bakmıyor bilesiniz. Ekran kartı olarak g1 gigabyte'ın efsane modelidir ve herhangi bir coil whine durumu söz konusu değildir. Psu ise tek kart olarak her ekran kartını besleyebilir ve kolay kolay sıkıntı çıkarmaz. Bu arada amd yıllardır güncellemediği için bi hayli zararda amd'den şuan işlemci alınmaz ilerde güncelleyemezsiniz. fx 8350 şuan intel i5 4460'tan 1 tık geride performans olarak.

kardeşim çok teşekkür ederim ilgin için aradığım cevap buydu diyebilirim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)