Merhabalar, sevgili otomobil tutkunları.
Nevi şahsına münhasır bir otomobil meraklısıyım, bu minvalde
aracımı, zamanla yaptığım değişiklikleri vesair sizlere tanıtmak istedim.
308 1,6HDi, Stil paketi + Elektrik paketi + Kol dayama ve Çift bölgeli otomatik klima paketi.
Zamanla temin edip yaptığım eklemeler ise şöyle ;
+ GT Spor tip arka tampon. (Orijinal)
+ Limitleme özellikli hız sabitleyici (Orijinal)
+ Lincancabur 18'' jant takımı. (11. sayfa) (Orijinal)
+ Direksiyon kulakçıkları (Orijinal)
+ Peugeot Sline vites topuzu (Orijinal)
+ Ön kapılar için Peugeot arka kapılar için 308 baskılı kapı koruma eşikleri. (Orijinal)
+ Peugeot Sport metalize sticker X3. (Orijinal)
+ Premium ön panjur. (Orijinal)
+ 308 Sportium, 3008 ve 308cc de bulunan deri direksiyon. (Orijinal)
+ Peugeot 308 bagaj camı perdesi. (Orijinal)
+ Jant göbekleri. (Orijinal)
+ Peugeot ilk yardım kiti. (Orijinal)
+ GTi Sticker (Orijinal)
+ WRC metalize sticker.
+ Cupra Lip. (Orijinal seat piano black)
+ Ztech firmasının 308 için özel ürettiği xenon kit.
+ 3M Cam filmi. 2 Numara (Orta ton)
+ Brembo Kaliper kapakları.
+ 3m carbon uygulaması (Kapı direkleri)
+ Twister Audio System F2-190, TS-A6911 330 watt X4, Jameson usa-850, Kicker Titanium Subwoofer 38.
+ Marşpiyeller.
+ GT Spoiler.
+ Navitech Nx 217F
+ Sony XS-GT1338F
+ Strafor ile ses izolasyonu.
+ Led plaka aydınlatma.
+ APP Plaka.
+ Peugeot logolu kapı kilit korumaları.
Jantları aldığım gün, bagajdaki detailing ürünleriyle etrafını çevirip fotoğraflamıştım.
Boyalı yüzey bakımında oldukça titizim, Peugeot boyası üzerinde çalışılması nispeten kolay bir boya lakin titiz olduğum için, özellikle ilk başlarda, ph derecesine uygun ürün tercihi/ürünlerin çakışması hususunda ciddi tereddütler yaşıyordum. Türkiye'deki detailing siteleri ve Mike Phillips'in paylaşımlarını takip ettim, okudukça bu işin dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığı kanısına vardım. Doğru ürün kombinasyonları ile gayet güzel uygulamalar yapıldığını gördüm hurda panelde çeşitli testler yaptım ve tam bir detailing tutkunu oldum diyebilirim.
Hobiye dönüşen boyalı yüzey detailing uygulamalarımda kullandığım ürünlerim ;
Meguiar's Detailing Clay + 3M Perfect-it III Finishing + Cutting + Polishing Pad + Menzerna Power Finish 203s + 3M Perfect-it III Compounding Pad + Chemical Guys Blacklight+ Meguiar' Synthetic Spray Wax + Menzerna 106 FA + Auto Glym Super Resin Polish + Meguiar's 66 + FK 1000P Sealant + Collinite 915 Marque D'Elegance+ Meguiar's Ultimate Quick Detailer + Meguiar's Final Inspection M34 Mirror Glaze + Meguiar's Ultimate Quick Wax + Chemical Guys Speed Wipe + 3m 125-80mm tabla + Meguiar's Soft Buff 2.0 Polishing Pad + Meguiars High Tech El ile Uygulama Pedi X4+ Chemical Guys Hybrid V7 + Uber Blue Drying Towel + Meguiar's NXT Generation Car Wash + Meguiar's Ultimate Compound
Malesef, telefonun kılıfı, fotoğrafa yansımış.
Farlara uygulama yapılıp, iç kısımları dahil detaylı polisaj aşamasından sonra üzerinde wax varken ;
Olumlu, olumsuz yorum yapan dostlara sevgiler.