User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Evde bira yapımında şişeye karbondioksit ekleyip kapaklama sorunu.

  1. #1
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Evde bira yapımında şişeye karbondioksit ekleyip kapaklama sorunu.

    Forumda her meslekten insan olduğunu düşünerek böyle bir başlık açayım hem belki yardımcı olacak çıkar hemde evde bira yapmak isteyenlere yardımcı olurum dedim.
    İnternette hazır satılan kitlerle evde bira yapıyorum hem lezzetli hemde ekonomik oluyor fakat şöyle bir sıkıntı var. Normalde 3 hafta kovada fermante edip şişelere almadan önce şişeye şeker ekleyip şişeleyip kapatıp beklemeye alıyorum bu sayede şişedeki şekeri maya tüketip karbondioksite dönüştürüp gazlanıyo o şekilde amma velakin bu yöntemle yapınca hem biraz bulanık oluyor hemde dipte tortu kalıyor ayrıca köpüğü ve gazı öyle çok bi alex olmuyor.
    Direk olarak şekerle uğraşmadan şişeye bira ve karbondioksiti basıp kapatmamızı sağlıcak bi alet var mıdır. Carbonatör cap diye bişey buldum ama tanesi 8-9 dolar bi partide 40-45 şişe bira çıkıyor, baya maliyetli olur.
    Yani bana şişeye hem gazı hem birayı basıp o içerdeki basınçlı gaz dışarı çıkmadan kapağını kapatabileceğim bir sistem lazım. Eski mahalle aralarında gazoz yapanlarınki bir sistem olsa güzel olur.
    Everyday I ** çapuling...

  2. #2
    dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2010
    Yaş
    37
    Şehir
    Şanlıurfa - Ankara
    Mesaj
    3.090
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eray yümsel alkollerle ilgili bişeyler yazmıştı facede görürse yazar. En büyük sorunun bu olsun şimdi çözerler forumdan
    Aquila non captat muscas!

    b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

  3. #3
    SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    Münster
    Mesaj
    6.451
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oha boyle bir konu olduguna inanamiyor ve aramizda bunu yapanlari gormek cok mutlu ediyor bende yapiyorum. Aksam uzun uzun yazarim. B3nce biranizin bulanik olmadi 2. Fermentasyon kovasi kullanmamaniz.

    Ben tam tahil yapiyorum ve 2. Fermentasyon kovasi kullaaniyorum. Dolum oncesi 5 gun once buna aliyorum ve bekletiyorum. Boylelikle dipteki tortu daha az oluyor ve sise dolumu sirasinda alinmiyor.
    74 model sehpa...

  4. #4
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oha boyle bir konu olduguna inanamiyor ve aramizda bunu yapanlari gormek cok mutlu ediyor bende yapiyorum. Aksam uzun uzun yazarim. B3nce biranizin bulanik olmadi 2. Fermentasyon kovasi kullanmamaniz.

    Ben tam tahil yapiyorum ve 2. Fermentasyon kovasi kullaaniyorum. Dolum oncesi 5 gun once buna aliyorum ve bekletiyorum. Boylelikle dipteki tortu daha az oluyor ve sise dolumu sirasinda alinmiyor.
    Abi peki gazlanma ve köpük olayı nasıl sende ben lager ve pilsner yaptım lezzeti çok güzeldi ama gazı biraz az gibiydi.
    2. fermantasyonu bi dahaki partide yapıcam. Kaç gün sonra alıyorsun ikinci fermantasyon kovasına
    Everyday I ** çapuling...

  5. #5
    SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    Münster
    Mesaj
    6.451
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi 15 gun normalde fermenterde kalmasi lazim ya, ben 10 gun 1. Fermenterde son 5 gun 2. Fermenterde tutuyorum. Bence lager yaptigin icin tam fermantasyon olamiyor olabilir. Sicaklik lager de onemli fermantasyon sirasinda. 15 16 derecede kalmasi lazim. Eger fark olduysa olabilir. Ben oda sicakliginda ale yapiyorum en kolayi.

    Muntos un kitinimi yapiyorsun ? Peki
    74 model sehpa...

  6. #6
    SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    Münster
    Mesaj
    6.451
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)


    Mesela en son yaptigim
    74 model sehpa...

  7. #7
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben muntions alıyorum ama herhalde sen kitsiz kendin yapıyorsun
    Benim ilk fermantasyon baya iyidi yani ilk 5-6 gün baya bi gaz çıkışı oldu sonra azaldı birde ben 20 gün kadar beklettim ama sıkıntı şişeleme aşamasında sanki.
    Sen ne kadar şeker koyuyosun 50 lik şişe için ve hangi koşullarda ne kadar bekletiyorsun şişeleri içmeden önce
    Everyday I ** çapuling...

  8. #8

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    5.957
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alkol uretimi ile alakali cok bilgim yok ama sundan eminim bakir ve sekerin biriyle temasinda verdikleri reaksiyon baska hic bir malzeme ile elde edilemez.

    Fermantasyonu bakir bir kazanda yaparsaniz olmasi gerek sonuclara ulasabileceginize inaniyorum.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

  9. #9

    Üyelik
    Jan 2014
    Şehir
    Hollanda/İstanbul
    Mesaj
    794
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke güzel bi reçete ve anlatım olsa da bizde evde bira yapsak
    FOR US BY US


    [/CENTER]

  10. #10
    fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2013
    Şehir
    Fikirtepe
    Mesaj
    10.056
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konunun bi üst seviyesi "google ın ne olduğunu bilmiyorum buraya yazdığım kelimelerede dikkat etmiyorum evde kafamı duvarlara vurarak nasıl akıllanırım detaylı anlatım"
    şaka bir yana alkol oranı ne alemde oluyor evde yapılan biranın ? Daha önce hiç içmedim. Tadımlık denemek isterim

  11. #11
    Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2011
    Yaş
    41
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.509
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnternette bir çok anlatım mevcut yapım ile ilgili , bende niyetliyim bu aralar.

  12. #12
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnternettekiler hazır kit ama sultanoğlu nun yaptığı kendi tarifi sanırım özel değilse bende talibim tarifine

    Abi bu arada isim ne senin
    Everyday I ** çapuling...

  13. #13
    Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2013
    Yaş
    34
    Şehir
    istanbul / Bahçeşehir
    Mesaj
    725
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok niyetlendiğim ama bir türlü başlayamadığım bir iş. Çok okudum konuyla ilgili ama başlayamadım. Başlangıç için ne önerirsiniz ?

  14. #14
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burdan site paylaşmak reklam olurmu bilmiom ama alet edevat ve kit için butikbira.com var hazır kitler var içinde detaylı anlatımda mevcut kitin içinde ben ordan alıp yapıyorum
    Everyday I ** çapuling...

  15. #15

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    48
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.393
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabistanda yaşarken alkolsüz birayı şeker ve maya ile fermente edip daha sonra alttaki tortu kalkmayacak şekilde çekip içerkende yeniden alkolsüz bira ile karıştırıp içiyorduk. Alkol miktarı yüksek olduğu için sorun olmuyordu. Şarap ta yaptım şaraptan rakı da yaptım. Bi viski yapamadım ona yanarım.
    IN BOOST WE TRUST

  16. #16
    Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Üyelik
    Jun 2012
    Şehir
    mghagGD
    Mesaj
    955
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fotoğrafları görünce breaking bad'i hatırladım

  17. #17
    doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Sep 2009
    Yaş
    33
    Şehir
    Kebap
    Mesaj
    4.196
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakan abi biraz koyu seviyorsun heralde Stout yapmayi denedin mi hic?
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

  18. #18
    turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2009
    Yaş
    43
    Şehir
    Fort Lauderdale, FL
    Mesaj
    9.600
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oha ya nelerle ugrasiyosunuz boyle

  19. #19
    overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    51
    Şehir
    honda16.com
    Mesaj
    2.248
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    demek kaçak içki yapılan yer burası
    komançero garage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •