Forumda her meslekten insan olduğunu düşünerek böyle bir başlık açayım hem belki yardımcı olacak çıkar hemde evde bira yapmak isteyenlere yardımcı olurum dedim.
İnternette hazır satılan kitlerle evde bira yapıyorum hem lezzetli hemde ekonomik oluyor fakat şöyle bir sıkıntı var. Normalde 3 hafta kovada fermante edip şişelere almadan önce şişeye şeker ekleyip şişeleyip kapatıp beklemeye alıyorum bu sayede şişedeki şekeri maya tüketip karbondioksite dönüştürüp gazlanıyo o şekilde amma velakin bu yöntemle yapınca hem biraz bulanık oluyor hemde dipte tortu kalıyor ayrıca köpüğü ve gazı öyle çok bi alex olmuyor.
Direk olarak şekerle uğraşmadan şişeye bira ve karbondioksiti basıp kapatmamızı sağlıcak bi alet var mıdır. Carbonatör cap diye bişey buldum ama tanesi 8-9 dolar bi partide 40-45 şişe bira çıkıyor, baya maliyetli olur.
Yani bana şişeye hem gazı hem birayı basıp o içerdeki basınçlı gaz dışarı çıkmadan kapağını kapatabileceğim bir sistem lazım. Eski mahalle aralarında gazoz yapanlarınki bir sistem olsa güzel olur.