Merhabalar ;
2-3 saat önce polisle başımdan geçen bir konu üzerine bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Bugüne kadar trafik polisi ve polis tarafından rutin çevirmelere girdim fakat bugün yaşadığım olay ilk defa başıma geldi.
İstanbul'da yaşayan arkadaşlar bilir Unkapanı pilavcısı’nın biraz aşağısında ispark mevcut.Bir arkadaşımla burada buluşup mekana gitmek için randevulaştık ben arkadaşımdan önce geldim ve beklemeye başladım hava almak için arabadan indim.
Aradan 1 dakika geçmedi 3 tane sivil polis geldi birisi hızlıca bir kimlik göstererek ; hayırdır kardeş ne arıyorsun burada sorusunu yöneltti.Durumu izah ederek arkadaşımı beklediğimi belirttim ve bundan sonrası tam bir fiyasko.
Abi birisi soruyor arkadaşın kim ? (kimse kim tanıyacak mısın söylesem ? Ahmet Mehmet ) derken baktım birisi ellerini felan ceplerime daldırdı aracın anahtarını felan aldı birisi cüzdanımı aldı karıştırıyor.
Araba aranmasına değilde cüzdanımı araması beni bayağı gerdi , benim kişisel eşyalarımı karıştırma gibi bir hakkı var mı abi bunların ? Buna tepki gösterdim ve aldım , cüzdanımı aldım da yine değişen birşey olmadı kendisi kaputun üstüne ne var ne yoksa boşalttırdı cüzdan da.
Bu arada telefonum çaldı ve arayan arkadaşımdı polisin biri telefonu açmamamı söyledi nasıl bir saçmalık abi bu ?
Arabaya baktılar bagaja baktılar birşey yok üstüme baya baktılar yine birşey yok ama cüzdanı karıştırma hakkının olmadığını söylediğim de bana işimi öğretme gibi çıkışları oldu adam ayağımda ki ayakkabıyı çorabı felan çıkarttırdı abi kıllığına.Senin donuna kadar bile ararım dedi bende çok şüpheli bir durum sergiliyorsam karakola gidebileceğimizi söyledim yok burada da ararım diyor.
Sen diyor buraya park etmişsin buraya park yasak felan (artık sıvıyor) ya dedim ki burası paralı ispark ne yasağı kendi aracım dışında birlikte 3 4 araç daha var yok saat 8'e kadar faal burası , yahu tamam hadi yasak o zaman söylersin dersin kardeş burası yasak çeker gideriz nedir yani bu yapılan bir şey diyemedi yol aldı gitti.
Yani neyin kafası abi bu anlayamadım gece gece bu olay birde park alanın da dururken başıma geliyor.
Bunların gerçekten bu kadar yetkisi mevcut mu ? Abi bunların görevi beni korumak değil mi ?
Bu arada üzerimde giyimim kuşamımda gayet efendiceydi yani sokak serserisi bir imajda değildim.Abi bunlara maruz kalmak çok gücüme gitti aksilik şuki yaka numarası felan da almadım gerçi alsam da bir şeye yaramayacağını düşünüyorum, kimi kime şikayet edicem ki?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama böyle bir durumda ne yapmalıyım?Ben bir vatandaş olarak böyle bir durumda ne gibi haklara sahibim ? Bu şekil bir durum karşısında kalmış tecrübeli kişilerin nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirmesini rica ediyorum.Ve diyelim ki ; benim bu denilenleri yapmayı reddetmem durumunda bana ne yapabilirler bu konuda da bilgilenmek istiyorum(karakola gitmeyi bizzat ben teklif ettim kendilerine).
Teşekkürler.