User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
124 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Polisin yetkisi nedir ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Polisin yetkisi nedir ?

Merhabalar ;
    2-3 saat önce polisle başımdan geçen bir konu üzerine bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
    Bugüne kadar trafik polisi ve polis tarafından rutin çevirmelere girdim fakat bugün yaşadığım olay ilk defa başıma geldi.
    İstanbul'da yaşayan arkadaşlar bilir Unkapanı pilavcısı’nın biraz aşağısında ispark mevcut.Bir arkadaşımla burada buluşup mekana gitmek için randevulaştık ben arkadaşımdan önce geldim ve beklemeye başladım hava almak için arabadan indim.
    Aradan 1 dakika geçmedi 3 tane sivil polis geldi birisi hızlıca bir kimlik göstererek ; hayırdır kardeş ne arıyorsun burada sorusunu yöneltti.Durumu izah ederek arkadaşımı beklediğimi belirttim ve bundan sonrası tam bir fiyasko.
    Abi birisi soruyor arkadaşın kim ? (kimse kim tanıyacak mısın söylesem ? Ahmet Mehmet ) derken baktım birisi ellerini felan ceplerime daldırdı aracın anahtarını felan aldı birisi cüzdanımı aldı karıştırıyor.
    Araba aranmasına değilde cüzdanımı araması beni bayağı gerdi , benim kişisel eşyalarımı karıştırma gibi bir hakkı var mı abi bunların ? Buna tepki gösterdim ve aldım , cüzdanımı aldım da yine değişen birşey olmadı kendisi kaputun üstüne ne var ne yoksa boşalttırdı cüzdan da.
    Bu arada telefonum çaldı ve arayan arkadaşımdı polisin biri telefonu açmamamı söyledi nasıl bir saçmalık abi bu ?
    Arabaya baktılar bagaja baktılar birşey yok üstüme baya baktılar yine birşey yok ama cüzdanı karıştırma hakkının olmadığını söylediğim de bana işimi öğretme gibi çıkışları oldu adam ayağımda ki ayakkabıyı çorabı felan çıkarttırdı abi kıllığına.Senin donuna kadar bile ararım dedi bende çok şüpheli bir durum sergiliyorsam karakola gidebileceğimizi söyledim yok burada da ararım diyor.
    Sen diyor buraya park etmişsin buraya park yasak felan (artık sıvıyor) ya dedim ki burası paralı ispark ne yasağı kendi aracım dışında birlikte 3 4 araç daha var yok saat 8'e kadar faal burası , yahu tamam hadi yasak o zaman söylersin dersin kardeş burası yasak çeker gideriz nedir yani bu yapılan bir şey diyemedi yol aldı gitti.
    Yani neyin kafası abi bu anlayamadım gece gece bu olay birde park alanın da dururken başıma geliyor.
    Bunların gerçekten bu kadar yetkisi mevcut mu ? Abi bunların görevi beni korumak değil mi ?
    Bu arada üzerimde giyimim kuşamımda gayet efendiceydi yani sokak serserisi bir imajda değildim.Abi bunlara maruz kalmak çok gücüme gitti aksilik şuki yaka numarası felan da almadım gerçi alsam da bir şeye yaramayacağını düşünüyorum, kimi kime şikayet edicem ki?
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama böyle bir durumda ne yapmalıyım?Ben bir vatandaş olarak böyle bir durumda ne gibi haklara sahibim ? Bu şekil bir durum karşısında kalmış tecrübeli kişilerin nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirmesini rica ediyorum.Ve diyelim ki ; benim bu denilenleri yapmayı reddetmem durumunda bana ne yapabilirler bu konuda da bilgilenmek istiyorum(karakola gitmeyi bizzat ben teklif ettim kendilerine).
    Teşekkürler.

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.

"Bu polisler hep böyle eğitimsiz kendilerini bir şey sanıyorlar önüne geleni polis yaparsan böyle olur."

"Hiçbir şey olamamış polis olmuş."

"Akpnin polisi"

"Polisi eleştiriyorsan başın sıkışınca polisi arama."

"Ben tüm polislere demiyorum genelleme yapmıyorum yanlış olmasın iyi polisler de var"

"Ben polisim mesleğimi son derece ciddiyetle icra ediyorum" gelecek cevaba göre "x yerde çalışıyorum adım y numaram z her zaman beklerim" atar gideri.

Ve bir iki kalp kırıldıktan sonra konu kilitlenir.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz polisleri elindeki yetkiyle gaza gelip asarım keserim diyenler hak ediyor

Tabii ülkede herşey müstehak
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabii kuvvetli şüphe yerine makul şüphe diyerek böyle saçmalıkların önünü yargı paketleriyle açtıkları zaman haberin bile olmadı. Ucu sana dokununca ne yapabilirim?!
    Birşey yapamazsın komik ama 155'i arayabilirsin. Ters yaparsan hır çıkarırsan polise mukavemete girer bu seferde dahada karışır iş. Karakola filan şikayet için gidersen heryerde bomba patlıyor vs arayacaklar tabi şüphelenmişlerdir derler.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pek bişey yapabileceğinizi zannetmiyorum doğrusu.
    Gidip şikayet etseniz adam şüpheli gördüm aradım der ağzınızı bile açamazsanız.
    Birde bu aralar ortalık karışık.
    Birde olaya empati yönünden bakarsak onlarda haklı sizde haklısınız.
    Bu arada sivil polis olduğuna kesin eminmisiniz, banada 2-3 yıl önce halı saha maçından dönüşte adamın birisi sivil polisim diye kimlik sormuştu.
    Sonradan adamın esnaf olduğunu öğrendim
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç birşey yapamazsın güzel kardeşim. Aramak istiyorsa arar. Ne istiyorsa onu yapar. Ses çıkaramazsın. İtiraz edersen azını burnunu kırarlar yine birşey yapamazsın

Acı ama malesef gerçek bu. Bombacıları biliyoruz ama tutuklayamıyoruz diyenler makul şüphe adı altında her hangi bir insanı gözünün üstünde kaş var diye arayabiliyor yada karakola götürebiliyor.

Arabadan indim böyle yaptılar diye sakın bidahaki sefere arabanın içinde bekleyim falan da deme. O zaman daha kötü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu paketler henüz karar aşamasında diye biliyorum.Fakat yapılan uygulama insana yapılıyor gibi değil ve bu şahıslar benim ödediğim vergi ile maaşını alıyor ve beni korumakla görevliler.
    Peki benim moralimi bozma huzurumu kaçırma hakkı mı var bunların ? Veya özel alanıma girme hakkı ? Veya ben çıplak ayakla yere basmak zorunda mıyım ?
    Polise mukavemet olmaması adına ben zaten karakola gidelim diyorum (bakın ben diyorum) sonuçta ben illegal bir olay içerisinde değilim.Adamın bana maraz çıkaracağının farkındayım zaten ben.
    Ama boşverin adam benim g.tümü bile arasın neme lazım bomba patlatırız felan.Garip gerçekten garip.

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polislik orta noktası olmayan bir meslek malesef, görevini iyi yapan, ve kötüye kullananlar olarak ikiye ayrılıyorlar, size egosunu tatmin etmeye çalışan, büyük ihtimal altınızdaki aracı kıskanan bir polis denk gelmiş.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu üslup ve davranışı kanun, yasa neyse işte düzenleyemiyor. Sorunda bu ya, uygulayıcının insafına kaldığın için ve uygulayıcı zorba olduğunda iş böyle çok afedersin boka sarıyor.
    Ya tanıdığın, akraban yeri ağır birileri olacak ama o anki kaldığın durumda değilde sonrasında had bildirme açısından işine yarar.
    Ya da yine dediğim gibi komik geliyor bana ama 155'i arayıp durumunu izah etmeye çalışacaksın. Artık sizin elemanlar bana zor yapıyormu dersin, yanımdaki maaşını ödediklerimi başımdan alınmı dersin bilmem .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu üslup ve davranışı kanun, yasa neyse işte düzenleyemiyor. Sorunda bu ya, uygulayıcının insafına kaldığın için ve uygulayıcı zorba olduğunda iş böyle çok afedersin boka sarıyor.
    Ya tanıdığın, akraban yeri ağır birileri olacak ama o anki kaldığın durumda değilde sonrasında had bildirme açısından işine yarar.
    Ya da yine dediğim gibi komik geliyor bana ama 155'i arayıp durumunu izah etmeye çalışacaksın. Artık sizin elemanlar bana zor yapıyormu dersin, yanımdaki maaşını ödediklerimi başımdan alınmı dersin bilmem .
    Ağır bir akrabam felan yok arkamda duran dayım da yok milletvekili amcam da. Ben aramasın demiyorum her şeyin bir usulü var.İşini düzgün yapsın eyvallah başım gözüm üzerine.Ama adam beni keyfi olarak orada beni maymun ediyor. Benim takıldığım kaldıramadığım nokta burası.Yok ayakkabıyı çıkar çorabı çıkar telefonu cevaplama ne alaka abi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolluk kuvveti yetkisinde yapilan aramalar eskiden savci izniyle yapilabiliyordu artik polis "makul suphe" tanimina uydurdugu herseyi arayabilir, gozaltina alabilir vs.
    Yeni cikan ic guvenlik yasasi ile kolluk kuvvetine gelen yetkilerden en onemlisi buydu.

Bu yasa ile hakim-savcilarin bazi yetkileri kisildi ve mulki idare amirlerine(vali yard, kaymakam ve valilere) sinirsiz, sonsuz yetkiler verildi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kabul edildi, hatta iptali bile reddedildi anayasa mahkemesinde.
    Tamam işte bende senden yanayım. Yapılan zorbalığı tasvip etmiyorum. Ama zorba adama yetki verilince böyle oluyor. Bu karışıklık döneminde senin üzerinde ego tatmini yapmışlar işte.

Ve sonuç olarak yetkileri var yakın zamandan beri. Senin şansına bu tipler düşmüş. Kibar, tatlı dilli biri çıksaydıda benzer aramayı düzgünce yapsaydı sorun etmezdin sanırım. Şansmı dersin, bundada var bir hayırmı dersin bilmem ama yapacak bir şey yok diye düşünüyorum.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belki ciddi bir şüpheli tarifine uyuyorsunuzdur.telefona bakma filan dediğine göre ya da tam tersi keyfi olarak da olabilir.***** ülke karışık bu aralar
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında arama yetkisi olması gereken şey ama işgüzar, elinde yetkiyi görünce istediğimi ezerim mantığındaki polis profilinden kurtlunduğu sürece.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @TigeR Hocam hayır adam yoldan geçerken canı sıkıldı muhtemelen şunla 2 dakika bir oynayalım kafasında.
    @forwett Evet hocam adam sizi aramak için arıyor.Ve rencide edici bir şekilde gerçekleştiriyor bu işlemi.
    Umarım kimsenin karşısına bu tip kişiler çıkmaz.Benim başıma ilk defa böyle bir olay geldi diye işin aslı astarını öğrenmek istedim.
    Meğer benim cevabım valla bizde ortam böyle capsi imiş.
    Cevap verenlere teşekkür ediyorum.

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şüpheli araçı ist kampüste bulmuşlar,,arabada bomba düzenegi varmış sadece,,ist polisi bombayıda miletin cüzdanında arıyolar herhalde,,,,,,onların kulladıg aracın plakası kimlikleri zaten

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun öncelikle. Tabii haklısınız hoş bir durum değil. Fakat sizin gibi suçsuz 50 Kişiyi üzerken arada bir tane suçlu yakalayabilse o da kârdır. Başıma gelse konuyu uzatmam açıkçası , arasınlar. Hele ki içinden geçtiğimiz şu dönemde.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arama kararı belki yerindedir makul şüpheye uyuyorsunuzdur o yüzden aranmışsınızdır. Ortalık çok karışık psikoloji kalmadı kimsede, yinede uslup daha farklı olabilirdi tabi

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polis olduklarına emin misin?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)