Dün İzmir Ülkü'de gerçekleşen Time Trial etkinliğinden bir kesit.
Araç: Honda Civic FD6 2008 model
Biraz korku, biraz heyecan dolu bir an...
Dün İzmir Ülkü'de gerçekleşen Time Trial etkinliğinden bir kesit.
Araç: Honda Civic FD6 2008 model
Biraz korku, biraz heyecan dolu bir an...
Bi arkadaşım 2011 senesinde fd6 ile giderken battı çıktı sonrası arkası kopmuştu sonu şans eseri ölümden döndü hasar fazlaydı ama kendine bişe olmamıştı
onu hatırladım bi an (:
motor freni ile ağırlık öne kayınca muhtemel sonuç olmuş![]()
Erken ve frenle gırıyorsunuz. Agırlık one ve sola bırıkıyor,zaten hafıf olan arka ıyıce hafıflıyor,sola dondugunuz an,arkada kı fren kuvvetıyle yanlıyorsunuz.
Daha erken yavaslayıp,bıraz daha sagda kalıp gırersenız,ılk vırajı hızlı ve temız donersınız. Bırde aracı acın bu vırajda,dıs cızgıyı sonuna kadar kullanın....
tapagaz gitseydiniz viraj sonu hafif açaraktan devam edebilirdiniz![]()
içerisi şampiyonlar ligi gibi, pırlantacılar galericiler...
Herkesin dediği gibi erken ve frenle giriyorsunuz arkanın kopması için elinizden geleni yapmışssınız ve arka geliyorum diyor biraz geç anlamışssınızAma eğlenceli olmuş böyle anları pistte anlamak tecrübe katar
Elleme Sekelesin...
Herkese yorumlar için teşekkürler. Sorulara genel olarak yanıt vermeye çalışayım:
Araç Dream versiyon olduğundan araçta VSA yok, o sebeple virajlarda ben ve araba tamamen baş başayız
Genel yorum, çok geç fren yaptığım yönünde ki, haklısınız. Viraj içinde fren yaptığımdan arka taraf çok hafifliyor ve sonuç olarak arka kopuyor...
Dünkü pist gününde genel olarak heel and toe'yi öğrenmeye çalışıyordum, o sebeple viraj içlerinde saçmaladığım çok oldu ve geçmişte yaptığım zamanlara göre çok daha kötü bir zaman yaptım. Ama özellikle bu videodaki kısım benim için paha biçilmez bi deneyim oldu.
İyi toparlamışsınız, lastikleriniz nedir acaba ?
Yazılanlara ek olarak bu şekilde freni bıraktıktan sonra biraz gazı okşasanız da daha ufak bi kontra ile konu kapanabilirmiş.
İlk kez arkasını yanına aldınız aracın sanırım, heyecan biraz fazla gibi![]()
Vay be pistte etkinlik varmıs hic haberimiz yok![]()
keyifli 15 saniye olmus bileğinize sağlık iyi toparlamışsınız![]()
Selamlar arkadaşlar, konu hortlamış, sevindirik oldum
Lastikler falken ziex 94 ve 30.000 km den fazla yaptılar. Yani lastikler biraz patates.
El freni ile daha önce ufak tefek arkayı koparmışlığım var ama bunun kadar sağlam ve kendiliğinden arkanın gelmesini yaşamamıştım. Bi de hız da biraz yüksek olunca sağlam tırstım.
Arka kopunca gazı hafiften okşasaydım faydası olabilirdi ama debriyaja erken bastığımdan motorun devri çok düşmüştü. Bi de o andaki tırsmamı da göz önüne alınca, flat out yapamadım.
Çok geçmiş olsun valla baya bi adrenalin olmuş.gördüğüm kadarıylada bayağı bi esnemiş araba.bunun aynısı bana e-5 te oldu.2006 a3 le abartısız metrobüse tam döndüm gazdan çekip tekrar gaza basmamla toparlaması bir oldu.1 saniye bile sürmedi.elim ayağım titredi yeminneesp vsa cart curt bayağı önemli.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)