Merhaba arkadaşlar.
Müteahhitliğini yaptığımız yapıda bundan yaklaşık 4 ay önce üzücü bir kaza oldu ve genç bir ustamız 1.50 - 2.00 metre yükseklikten(yüksek giriş balkonu) düştü.
Diğer ustalar tarafından müdahale yapılmadan ambulans çağrılarak hastahaneye kaldırıldı. Doktorların söylediğine göre belinde kırık oluşmuştu ve 2 kere ameliyat oldu. Şuan için koltuk değnekleriyle yürüyebilmekte.
Buraya kadar hiç bir sıkıntımız yok. Ancak iş bitip daire teslim vaziyete gelip hesap kapaması yapılırken; toplam hesap + ufak bir yardım olarak kendilerine vermek istedik.
Hesap yapılırken geçen konuşma farklı bir hal almaya başladı ve '' beni ziyarete gelmediniz, beni maaşa bağlayacaksınız, benim kardeşlerim evlenip gidecek ben ne olacağım, beni geçindirecek parayı vereceksiniz'' gibi emrivaki cümlelere dönüştü.
Biz ustalarımızın sigortasını, iş güvenliği sağlığını, kask-baret-kemer ve uyarı levhalarına kadar tüm ekipmanlarının eksiksiz olduğunu, bizim suçumuzun olmadığını ama bizim gönlümüzden kopan bir meblağın olup kendisine vereceğimizi söyledik. Bu sözlerimizden sonra sinirlenip kalkıp gitti.
Şimdi biz işveren olarak;
sigortasını ilk günden yapıp,
iş sağlığı ve güvenliğini yapıp,
kask baret kemer uyarı levhalarını alıp,
bu insanlara iş verdik diye suçlu çıkar mıyız yoksa olası bir mahkeme durumunda kusur durumuna göre bir gidişat mı izlenir?
Aksini iddia edilmesi durumunda tüm sigorta prim ödemeleri, iş sağlığı güvenliği anlaşması(işveren tarafından tüm güvenlik önlemlerinin alındığı ve bundan sonraki sorumluluğun onlara ait olduğuna dair anlaşma) ve kask baret ekipmanlı haldeki tüm fotoğrafları mevcut.
Böyle bir durumla ilk kez karşılaşmış biri olarak bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Daha detaylı bilgi alıp yardımcı olmak isteyenler için sürekli konunun takipçisi olup her türlü bilgiyi vereceğim.