User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
85 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İnşaat Kazası ve Sonrasındaki Süreç

Batuhan Gül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İnşaat Kazası ve Sonrasındaki Süreç

Merhaba arkadaşlar.

Müteahhitliğini yaptığımız yapıda bundan yaklaşık 4 ay önce üzücü bir kaza oldu ve genç bir ustamız 1.50 - 2.00 metre yükseklikten(yüksek giriş balkonu) düştü.
    Diğer ustalar tarafından müdahale yapılmadan ambulans çağrılarak hastahaneye kaldırıldı. Doktorların söylediğine göre belinde kırık oluşmuştu ve 2 kere ameliyat oldu. Şuan için koltuk değnekleriyle yürüyebilmekte.

Buraya kadar hiç bir sıkıntımız yok. Ancak iş bitip daire teslim vaziyete gelip hesap kapaması yapılırken; toplam hesap + ufak bir yardım olarak kendilerine vermek istedik.
    Hesap yapılırken geçen konuşma farklı bir hal almaya başladı ve '' beni ziyarete gelmediniz, beni maaşa bağlayacaksınız, benim kardeşlerim evlenip gidecek ben ne olacağım, beni geçindirecek parayı vereceksiniz'' gibi emrivaki cümlelere dönüştü.

Biz ustalarımızın sigortasını, iş güvenliği sağlığını, kask-baret-kemer ve uyarı levhalarına kadar tüm ekipmanlarının eksiksiz olduğunu, bizim suçumuzun olmadığını ama bizim gönlümüzden kopan bir meblağın olup kendisine vereceğimizi söyledik. Bu sözlerimizden sonra sinirlenip kalkıp gitti.

Şimdi biz işveren olarak;
    sigortasını ilk günden yapıp,
    iş sağlığı ve güvenliğini yapıp,
    kask baret kemer uyarı levhalarını alıp,
    bu insanlara iş verdik diye suçlu çıkar mıyız yoksa olası bir mahkeme durumunda kusur durumuna göre bir gidişat mı izlenir?

Aksini iddia edilmesi durumunda tüm sigorta prim ödemeleri, iş sağlığı güvenliği anlaşması(işveren tarafından tüm güvenlik önlemlerinin alındığı ve bundan sonraki sorumluluğun onlara ait olduğuna dair anlaşma) ve kask baret ekipmanlı haldeki tüm fotoğrafları mevcut.

Böyle bir durumla ilk kez karşılaşmış biri olarak bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Daha detaylı bilgi alıp yardımcı olmak isteyenler için sürekli konunun takipçisi olup her türlü bilgiyi vereceğim.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun ssk konusunda bir şey diyememde iş güvenliği konusunda yorumda bulunayım kndi iş yerimden bildiğim kadarıyla.
    iş veren ekipman sağlamak zorundadır eğer kendisininde olup takmadıysa sorumluluk ona aittir. iş veren ekipmanı sağladıysa sorun yok diye biliyorum. yani başınızın ağrıcağını zannetmiyorum ekipman tedarik ettiyseniz ve diğer kişilerde bunu kullanıyorsa.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun.
    Yanlış anlamayın ama, şirketinizin avukatı yok mu?

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Acıma yetime döner koyar d..ne diye bir laf var her ne kadar sevmesemde.
    Eğer siz tüm önlemleri aldıysanız, uyarılar yeteri kadar yapılmışsa ve sigorta vs işveren olarak tüm sorumlulukları yerine getirdiyseniz o iyi niyet yardımını da vermeyin. Konuşmaktan aciz kendi güvenlik önlemini almayan herif ne halt yerse yesin.
    Yinede insandır geçmiş olsun Allah şifasını verir inşallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun ssk konusunda bir şey diyememde iş güvenliği konusunda yorumda bulunayım kndi iş yerimden bildiğim kadarıyla.
    iş veren ekipman sağlamak zorundadır eğer kendisininde olup takmadıysa sorumluluk ona aittir. iş veren ekipmanı sağladıysa sorun yok diye biliyorum. yani başınızın ağrıcağını zannetmiyorum ekipman tedarik ettiyseniz ve diğer kişilerde bunu kullanıyorsa.
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Kaza anında kaza yapan arkadaşla beraber 4 kişi varmış ve ustaların kendi söylediklerine göre düşen usta dahil hepsinin ekipmanı üstündeymiş. Hastaneye gittiğimizde usta sedyede yatarken bareti kucağında, kemeri de belindeydi zaten.

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun.
    Yanlış anlamayın ama, şirketinizin avukatı yok mu?
    Teşekkür ederim. Estağfurullah. Şirketimizi küçük bir aile şirketi olarak nitelendirsem daha doğru olur. O yüzden pek avukatlı durumumuz olmadığında sürekli çalıştığımız bir avukatımız yok maalesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teklif ettiginiz mebladan da vazgecin . Kalici hasar yoksa acitasyona gerek yok bir sure sonra elbet iyilesir calisacak vaziyete gelir . Sigorta ve is guvenligi konusunda kendinizden eminseniz hukuki olarak da hic bir yaptirim uygulamayaz kendi avukatlarla ugrasir

tremx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşveren tarafından işçiye verilen isg eğitiminin eğitimi veren ve alan imzalı eğitim formları mevcut mu?Yani bu baretin bu emniyet kemerin buyur çalış şeklinde başlanmamışsa sizin açınızdan bir problem yaratacağını sanmıyorum.
    K 1989 BB - TYPER / K 1997 BM - S2K / K 1595 BM - ML350

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bu sigorta olayını anlamam yıllardır.Adama sosyal sigorta yapılır,her ay 500 lira civarı ödenir.Kaza oldu mu yine sorumluluk iş verene.Geçmiş olsun öncelikle.Durumu izah edecek bir şahit varsa,size bir dava açılması durumunda çok yardımı dokunur.Eğer siz gerekli ekipman+gerekli kontrol levhaları ve bilgilendirmeyi sağlamışsanız işçinin ihmali varsa bu da onun sorumluluğundadır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acıma yetime döner koyar d..ne diye bir laf var her ne kadar sevmesemde.
    Eğer siz tüm önlemleri aldıysanız, uyarılar yeteri kadar yapılmışsa ve sigorta vs işveren olarak tüm sorumlulukları yerine getirdiyseniz o iyi niyet yardımını da vermeyin. Konuşmaktan aciz kendi güvenlik önlemini almayan herif ne halt yerse yesin.
    Yinede insandır geçmiş olsun Allah şifasını verir inşallah.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Biz yine de acıma yetime sözünü düşünmek istemiyoruz. Bu gibi durumlarda akıl vereni çok olur diye düşünerek iyi niyetimizle yaklaşmaya çalışıyoruz. Umarım kısa zamanda iyileşir.

Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teklif ettiginiz mebladan da vazgecin . Kalici hasar yoksa acitasyona gerek yok bir sure sonra elbet iyilesir calisacak vaziyete gelir . Sigorta ve is guvenligi konusunda kendinizden eminseniz hukuki olarak da hic bir yaptirim uygulamayaz kendi avukatlarla ugrasir
    Cevabınız için teşekkürler.
    Kalıcı hasar olup olmadığını şuan için kesin olarak bilmiyorum maalesef. Fizik tedavisi devam ediyor. Yakın zamanda umarım en az hasarla atlatır diye umuyoruz.
    Evrak olarak gerek sigorta gerekse iş sağlığı konusunda hiç bir eksiğimiz olmadığını biliyor tüm evrakları elimizde tutuyoruz. Tek merak ettiğimiz sgk'nın hiç bir eksik olmadığı halde bize ceza yazıp yazamayacağı.

TolgaUs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sedyede bareti kucağında kemeri yanında diyorsunuz. Alın giriş kamera kayıtlarını yeter o size. İşçinizin yanında olduğunu ona hissettirdiniz diye adam çakallık yapıyor ne koparsam kardır diyor. Ne verecekseniz onuda vermeyin uğraşsın 3 4 sene avukatlarla. Çok kolay iş sanki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tremx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşveren tarafından işçiye verilen isg eğitiminin eğitimi veren ve alan imzalı eğitim formları mevcut mu?Yani bu baretin bu emniyet kemerin buyur çalış şeklinde başlanmamışsa sizin açınızdan bir problem yaratacağını sanmıyorum.
    Cevabınız için teşekkürler.
    Evet. Isg nin bütün ustalara imzalattığı(kask kemer ve uyarı levhalarının olduğu ve bunları kullanacaklarına dair anlaşma) evrak elimizde mevcut. Bu evrakta tüm ustaların, isg çalışanlarının ve bizim kaşeli imzalarımız var.

Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bu sigorta olayını anlamam yıllardır.Adama sosyal sigorta yapılır,her ay 500 lira civarı ödenir.Kaza oldu mu yine sorumluluk iş verene.Geçmiş olsun öncelikle.Durumu izah edecek bir şahit varsa,size bir dava açılması durumunda çok yardımı dokunur.Eğer siz gerekli ekipman+gerekli kontrol levhaları ve bilgilendirmeyi sağlamışsanız işçinin ihmali varsa bu da onun sorumluluğundadır.
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ustalarımızın bütün güvenlik önemleri tamdı. Olası bir dava konusunda da şahit gösterme konusunda sıkıntı yaşayabiliriz aslında. Çünkü kaza anında orada bulunan tüm ustalar birbirinin akrabası amcası,yiğeni vs. Olayların ters gitme durumunda mahkemede aksini iddia etmeleri söz konusu olabilir diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaUs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sedyede bareti kucağında kemeri yanında diyorsunuz. Alın giriş kamera kayıtlarını yeter o size. İşçinizin yanında olduğunu ona hissettirdiniz diye adam çakallık yapıyor ne koparsam kardır diyor. Ne verecekseniz onuda vermeyin uğraşsın 3 4 sene avukatlarla. Çok kolay iş sanki.
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Hastaneye kaldırıldıktan yaklaşık 15dk sonra bizde orada bulunduk. Kaskı sedyesinde kemeri de belindeydi. Kemeri bel destekli olanlardandı. Yani sigortadan yararlanmak veya isgden ceza yememek için o haldeki bir yaralıya onu giydirme şansları yok. Zaten olası bir mahkeme durumunda hastaneye giriş zamanı tutanaklarda belirtilmiş. Onlara da başvuracağız.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Batuhan Gül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu gibi durumlarda akıl vereni çok olur diye düşünerek iyi niyetimizle yaklaşmaya çalışıyoruz.
    Bu şekilde bakmanız güzel. Maddi durumu kötü biri çok büyük ihtimalle, sakat kalsam verilecek maaşla karnımı doyuramam diye düşünmüştür, yanında akıl verenlerde olunca...

İnşallah iyi olur yakın zamanda. O zamana kadar nafakayı ihmal etmeyin, düzelince yolları ayırırsınız.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eşim İSG uzmanı, onun yorumunu yazıyorum.

Öncelikle verilen baret iş ayakkabısı vb. için çalışana ait kkd zimmet formu olmalı.

İşyeri sınıfınız çok tehlikeli olduğu için verilmesi gereken 16 saatlik İSG eğitimlerine dair imza/form olmalı.

Bu demektir ki ben çalışana koruyucu donanımlarını ve yasal bilgilendirme eğitimini verdim. Çalışanın olabilecekler hakkında bilgisi var.

Daha sonra çalışanın düştüğü yer eğer iskele ise iskelelerin uygun şekilde kurulduğu, asansör boşluğu vb ise düşme riskinin olduğu alanlara güvenlik ağı kurulması gerekmektedir. Bunları foto vb ile kanotlayabilirsiniz.

Ayrıca çalışanın yüksekte çalışabileceğine dair işe giriş muayenesi olması gerekmektedir.

Tüm bunlar mevcut ise ve çalışan güvensiz davranarak düşmüş ise sorumluluk kendisine aittir.

Ancak sizin de her ne olursa olsun yaşanan iş kazasını 3 iş günü içerisinde sgk ya bildirmiş olmanız gerekiyor.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şirketinizin iş güvenliği, sigortası vb evrakları sağlamsa sizin açınızdan sorun olacağını zannetmiyorum.
    Adama yazıktır diye ufakda olsa yardım etmek istemişsiniz sonuçta.
    Çalışanınız olarak hasta yatarken yanına gitseydiniz keşke, empati yapın.
    Yalnız emrivaki deyince işin rengi değişiyor, cin olmadan adam çarpmaya çalışan insanlardan ciddi manada nefret ediyorum.
    Eğer işçinizin durumu eski sağlığına kavuşabilecek durumdaysa ufak yardımınız yapın tamamdır, eğer "Allah" korusun sağlığı tekrar eski haline gelemeyecek durumdaysa işçiniz bence haklı durumda olur.
    Ki sağlığını tamamen kaybetmek kolay bişey değildir.
    Yalnız zorunlu ekipmanların hepsi takılı değilde sorumluluk hiçbir şekilde sizde olmaz, o zaman yardım etmek vicdanınıza kalmış olur.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olaya biraz farkli yaklasacagim,

Bu ekipmanlarin tamaminin temin edilmesi ile bu is bitmiyor denetim de surekli yapilmasi gerekiyor. İnsaat sektorunde calisan insanlarin egitim seviyelerini az cok tahmin edersiniz butun ekipmanlari kemeri bareti is ayakkabisi eldiveni her turlu guvenlik onlemi olmasina ragmen bu adam neden bu kazayi gecirdi ?

Denetci is guvenlik firmasi yada size bagli calisan is guvenlik uzmaninin yeterli denetimi yapmamadi ile alakali olabilir. Ben sahsen yillarca buyuk santiyelerde calistim is guvenlik ekipleri surekli devriye atar gerekli denetimleri yapar uymayanlari isten uzaklastirma hakki ile gorev yaparlardi nitekim korkusundan herkez kurallara uyardi uymak zorundaydi.

En son calistigim buyuk santiyede 11 isci yangin sonucu hayatini kaybetti is guvenlik firmasinin 6 yetkilisi ve santiye sefi dahil olmak uzere tamami hapis cezasi ile suan yatmaktalar.

Bu tarz konularda mahkemeler iscilerin yaninda daha cok durur. Yani surec sizin icinde kolay olmayacaktir yerinizde olsam uzlasma yoluna giderim.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İSG kuralları kanunları çok ağır ve serttir İSG konusunda herhangi bi açığınız yoksa bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu kadar acımasız olmanız yanlış, kendinizi işçinin yerine koyun.
    Hiç yardım edilmese adam hasta hasta ne yapar, yazıktır.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eşim İSG uzmanı, onun yorumunu yazıyorum.

Öncelikle verilen baret iş ayakkabısı vb. için çalışana ait kkd zimmet formu olmalı.

İşyeri sınıfınız çok tehlikeli olduğu için verilmesi gereken 16 saatlik İSG eğitimlerine dair imza/form olmalı.

Bu demektir ki ben çalışana koruyucu donanımlarını ve yasal bilgilendirme eğitimini verdim. Çalışanın olabilecekler hakkında bilgisi var.

Daha sonra çalışanın düştüğü yer eğer iskele ise iskelelerin uygun şekilde kurulduğu, asansör boşluğu vb ise düşme riskinin olduğu alanlara güvenlik ağı kurulması gerekmektedir. Bunları foto vb ile kanotlayabilirsiniz.

Ayrıca çalışanın yüksekte çalışabileceğine dair işe giriş muayenesi olması gerekmektedir.

Tüm bunlar mevcut ise ve çalışan güvensiz davranarak düşmüş ise sorumluluk kendisine aittir.

Ancak sizin de her ne olursa olsun yaşanan iş kazasını 3 iş günü içerisinde sgk ya bildirmiş olmanız gerekiyor.

Cevabınız için size ve eşinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Bahsettiğiniz 16 saatlik isg eğitimine girdikleri ve bu eğitim sonunda yazılı testten geçtikleri isg evraklarında mevcut. Ortalama 65 70 puan alarak hepsi eğitimden geçmişler. Bu yazılı testler ustaların imzalarıyla birlikte elimde mevcut.

Kaza sırasında evet iskele kuruluydu. Ancak usta en son olarak yüksek giriş balkonun kör cephe tarafına sıva yaparken iskele yerine balkon mermerine basarak uzandığını ve kazanın bu yüzden yaşandığını belirtmişti. (Olaydan 2 saat sonra hastanede sedyede iken.)

Kaza yaşandıktan sonra 2. günü durum sgk ya bildirilmiş ve çalışamaz raporu da çıkarmış bulunmaktayız.

Evrak olarak eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Zaten ustamız da şuan için bunun aksini iddia etmiyor. Bizden talep ettiği para '' kardeşlerim evlenip gidecek ya ben düzelemezsem'' parası.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)