User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
100 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: PC Sistem Tavsiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

PC Sistem Tavsiye

Merhaba TT üyeleri.

4 yıllık i7, GT540M vs özelliklere sahip labtopum artık yer yer yetmemeye başladı. Çalışmalarda da kullanılabilecek 3 4 yıl aktif kahrımı çekebilecek bir sistem toplama ihtiyacım doğdu. İlk amacım simulasyonları sorunsuz ve hızlı halledebilmesi. Forumda bu işlerden iyi anlayan arkadaşlar olduğu için 3750 baremine kadar bi sistem toplamak için yardımınıza ve oluşturulan için yorumlarınıza ihtiyacım var. Fiyat sadece kasa için. Monitör, klavye mouse vs dahil değil.

Konfigüratör de oluşturduğum sistem şimdilik bu.

İŞLEMCİ: INTEL i7 6700 3.4 GHz, Socket 1151, 8MB, 14nm, 65W
    ANAKART: MSI H170A GAMING PRO, H170, DDR4, Socket 1151 Anakart
    BELLEK - RAM: KINGSTON HyperX FURY DDR4 16GB (2X 8GB) 2666 MHZ CL15 HX426C15FBK2/16
    HARD DISK: SEAGATE 1 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST1000DM003
    SSD: CORSAIR Force LS 240GB 2.5 SATAIII SSD CSSD-F240GBLSB 560/320
    EKRAN KARTI: ASUS GTX 950 STRIX, 2GB, GDDR5, 128 bit Ekran Kartı
    KASA: THERMALTAKE Core V31 650W 80+Bronze PSU, USB 3.0 Pencerli Kasa
    OPTİK SÜRÜCÜ: ASUS 24X 24F1ST Double Layer DVD-RW Siyah SATA

Fiyat olarak 3850 civarı tutuyor.

Ekstradan soğutucu, psu ihtiyaç varmıdır? var ise eklenecek parçalar yerine neler değişebilir.

Teşekkürler şimdiden.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam ekran kartını gtx970 den aşşağı secmezdim , anakartan veya ramsen kısıp ekran kartını yükseltin cunku 960 ile 970 arasında ucurum fark var 950 ile daha fazla
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam ekran kartını gtx970 den aşşağı secmezdim , anakartan veya ramsen kısıp ekran kartını yükseltin cunku 960 ile 970 arasında ucurum fark var 950 ile daha fazla
    gtx970 amacımı aşacak bir kart gibi duruyor. Fiyatta ciddi yüksek kalıyor 400tl civarı fark var. belki gtx950 yerine 960 seçebilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekran kartını MSI gtx960'a upgrade edeceğim.
    SSD 120GB Kingston HyperX Fury e indireceğim.

Anakartta MSI H170 GAMING M3 ile 170A PRO arasında çok bir fark varmıdır?

Ayrıca bu sisteme extra soğutma gerekir mi? Yoksa kasada ki yeterli olur mu?

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende csgo oynamak icin msi laptop alayim diyorum 6.500 lira olduğunu hatırlayınca vazgeçiyorum.
    Aslında masaüstünü 2-3 lira arasında toplasam yeterli olur mu acaba oyun için kafamda deli sorular..

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AB01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gtx970 amacımı aşacak bir kart gibi duruyor. Fiyatta ciddi yüksek kalıyor 400tl civarı fark var. belki gtx950 yerine 960 seçebilirim.
    gtx950de 960da parasını haketmiyor. Seçtiğiniz ssd 5 para etmez hocam o işlemci ile ne yapacaksınız günümüzdeki oyunlarda işlemciye binen yük miktarı azaldı grafik kartına yüklendi seçimi ona göre yapın derim. Örnek bi sistem göstereyim size bu daha hesaplı ve performanslı kasadaki güç kaynağı gtx 970i rahatlıkla besler ve ekstra bir soğutmayada ihtiyacınız olmaz...

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende csgo oynamak icin msi laptop alayim diyorum 6.500 lira olduğunu hatırlayınca vazgeçiyorum.
    Aslında masaüstünü 2-3 lira arasında toplasam yeterli olur mu acaba oyun için kafamda deli sorular..
    Csgo için yeter artar bile hocam vereceğiniz maksimum miktar 2500 2600 arası olmalı monitör hariç...
    Geçenlerde yine forumda bi abimize bu sistemi önermiştim.

AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm her modeli 6.5 değil daha uygunada varda sadece csgo oynamak ıcın pc alınmazkı
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gtx950de 960da parasını haketmiyor. Seçtiğiniz ssd 5 para etmez hocam o işlemci ile ne yapacaksınız günümüzdeki oyunlarda işlemciye binen yük miktarı azaldı grafik kartına yüklendi seçimi ona göre yapın derim. Örnek bi sistem göstereyim size bu daha hesaplı ve performanslı kasadaki güç kaynağı gtx 970i rahatlıkla besler ve ekstra bir soğutmayada ihtiyacınız olmaz...

Csgo için yeter artar bile hocam vereceğiniz maksimum miktar 2500 2600 arası olmalı monitör hariç...
    Geçenlerde yine forumda bi abimize bu sistemi önermiştim.

Merhaba bilgisayarın esas görevi, işim için simülasyon yapmak. İşlemciyi ve Rami o yüzden yüksek tuttum. Bi workstation olmayacak ama mini ws olarak da iş görecek

N0M4dh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açılın doktor geldi

şimdi zannediyorum oyun ilk öncelikli değil ki bu yüzden ben AMD ye yönelirim unutmadan 15 sene ati kullanıp da GTX 970 dönen birisiyim.

Driver sorunları yakında çözülecek diye düşünüyorum ha birde bu sistemi alırken işlemci fazla fazla iyi her ne kart alınıyorsa alınsın CF veya SLI düşünülerek alınmalı neden böyle yazıyorum annekart alınırken iki slot arasındaki alan maksimize olsun diye..

şimdi benim tavsiyem ekran kartında o seviyede kimse kusura bakmasın ama ati resmen eziyor, ancak +1000 tl üstünde nvdia aça aça gidiyor.

http://www.anandtech.com/bench/product/1594?vs=1596

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı N0M4dh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açılın doktor geldi

şimdi zannediyorum oyun ilk öncelikli değil ki bu yüzden ben AMD ye yönelirim unutmadan 15 sene ati kullanıp da GTX 970 dönen birisiyim.

Driver sorunları yakında çözülecek diye düşünüyorum ha birde bu sistemi alırken işlemci fazla fazla iyi her ne kart alınıyorsa alınsın CF veya SLI düşünülerek alınmalı neden böyle yazıyorum annekart alınırken iki slot arasındaki alan maksimize olsun diye..

şimdi benim tavsiyem ekran kartında o seviyede kimse kusura bakmasın ama ati resmen eziyor, ancak +1000 tl üstünde nvdia aça aça gidiyor.

GPU 2015 Benchmarks - Compare Products on AnandTech
    Kusura bakmayın işlerden çok anladığım söylenemez. Tavsiyeler ve yorumlar ile optimum sistemi oluşturmaya çalışıyorum. CF ve SLI olayları pek anlam ifade etmedi bende Anakart için isim verebilirseniz konfigüratöre eklemek daha kolay olur

Birde 2 ekran kartı arasında fiyat olarakda baya bi fiyat farkı var. Mesela Asus gtx960 4gb ile asus r9 380 arasında 15$ var. ama 390 ile 300tl'den fazla. Ayrıca gtx 960'da bile 4 5 farklı isimde 4gb seri var. Farkları neler onu bile çok anlamış değilim.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba TT üyeleri.

4 yıllık i7, GT540M vs özelliklere sahip labtopum artık yer yer yetmemeye başladı. Çalışmalarda da kullanılabilecek 3 4 yıl aktif kahrımı çekebilecek bir sistem toplama ihtiyacım doğdu. İlk amacım simulasyonları sorunsuz ve hızlı halledebilmesi. Forumda bu işlerden iyi anlayan arkadaşlar olduğu için 3750 baremine kadar bi sistem toplamak için yardımınıza ve oluşturulan için yorumlarınıza ihtiyacım var. Fiyat sadece kasa için. Monitör, klavye mouse vs dahil değil.

Konfigüratör de oluşturduğum sistem şimdilik bu.

ANAKART: MSI H170A GAMING PRO, H170, DDR4, Socket 1151 Anakart
    BELLEK - RAM: KINGSTON HyperX FURY DDR4 16GB (2X 8GB) 2666 MHZ CL15 HX426C15FBK2/16
    SSD: CORSAIR Force LS 240GB 2.5 SATAIII SSD CSSD-F240GBLSB 560/320
    EKRAN KARTI: ASUS GTX 950 STRIX, 2GB, GDDR5, 128 bit Ekran Kartı

Fiyat olarak 3850 civarı tutuyor.

Ekstradan soğutucu, psu ihtiyaç varmıdır? var ise eklenecek parçalar yerine neler değişebilir.

Teşekkürler şimdiden.
    Alternatif olarak,

Laptopu satmayacağını düşünerek, neden bir MAC düşünmüyorsun. 1.000TL ikinci el bir MAC MINI alabilirsin. Bir süre deneyip beğenmezsen 50 TL zararla tekrar satarsın. Beğenirsende SSD+RAM upgrade yapabilirsin.

Kaputun altına ne kadar yüklersen yükle şanzımanda sıkıntı varsa araç düzgün yürümüyor. Windows gerçekten çok ram yiyor. Çok hata veriyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı N0M4dh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açılın doktor geldi

GPU 2015 Benchmarks - Compare Products on AnandTech
    Abi r9 390 zaten overclocklandığında gtx 970i kovalıyor ha nvidianın overclock potansiyeli biraz daha iyi tabi ama aralarında uçurum derecesinde bi fark yok. 960ın muadili r9 380x dir ve r9 380x şuan f/p olarak daha iyi 960dan. r9 390nın muadili gtx970
    AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kusura bakmayın işlerden çok anladığım söylenemez. Tavsiyeler ve yorumlar ile optimum sistemi oluşturmaya çalışıyorum. CF ve SLI olayları pek anlam ifade etmedi bende Anakart için isim verebilirseniz konfigüratöre eklemek daha kolay olur

Birde 2 ekran kartı arasında fiyat olarakda baya bi fiyat farkı var. Mesela Asus gtx960 4gb ile asus r9 380 arasında 15$ var. ama 390 ile 300tl'den fazla. Ayrıca gtx 960'da bile 4 5 farklı isimde 4gb seri var. Farkları neler onu bile çok anlamış değilim.
    cf ve sli aynı kartların takılması yani iki tane gtx 960 4gb modeli takarsan gtx 980ti gücü alıyorsun 1. kart %100 çalışıyor 2. kart ise %70-80 arasında git gel yaşıyor bu şekilde 4 kart takılabilir ama takılan kart miktarı arttıkça kartların verdiği güç miktarıda düşüyor diyebiliriz. Uyum sorunu ısı sorunu gibi sorunlarda yaşamak mumkun. Henüz bu teknoloji benim gözümde hala gelişme ihtiyacı duyan bi konu yani ben önermem tek kart her zaman daha iyidir bence. Gtx 960 herşeyi aynı sadece 2gb vram diğeride 4gb vram yani fazla para verirken vramine para veriyosunuz ama gtx 960ın gpu gücü zaten 3gb'a anca yetiyor yani 4gbvram li gtx960 alırsanız sli yapmanız daha mantıklı olur o zaman 4gb rahatlıkla aktif halde kullanır. r9 380x öneririm 960 yerine fiyatlarıda neredeyse aynı ama nvidianın cuda desteği sayesinde render v.b gibi işlemlerde gtx serisi daha iyidir r9 serisine bakarak. Ben bu arada simülasyon oyunları diye okumuşum dün kusuruma bakmayın
    AC/DC Back In Black

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cf ve sli aynı kartların takılması yani iki tane gtx 960 4gb modeli takarsan gtx 980ti gücü alıyorsun 1. kart %100 çalışıyor 2. kart ise %70-80 arasında git gel yaşıyor bu şekilde 4 kart takılabilir ama takılan kart miktarı arttıkça kartların verdiği güç miktarıda düşüyor diyebiliriz. Uyum sorunu ısı sorunu gibi sorunlarda yaşamak mumkun. Henüz bu teknoloji benim gözümde hala gelişme ihtiyacı duyan bi konu yani ben önermem tek kart her zaman daha iyidir bence. Gtx 960 herşeyi aynı sadece 2gb vram diğeride 4gb vram yani fazla para verirken vramine para veriyosunuz ama gtx 960ın gpu gücü zaten 3gb'a anca yetiyor yani 4gbvram li gtx960 alırsanız sli yapmanız daha mantıklı olur o zaman 4gb rahatlıkla aktif halde kullanır. r9 380x öneririm 960 yerine fiyatlarıda neredeyse aynı ama nvidianın cuda desteği sayesinde render v.b gibi işlemlerde gtx serisi daha iyidir r9 serisine bakarak. Ben bu arada simülasyon oyunları diye okumuşum dün kusuruma bakmayın
    O zaman, birden fazla kart ihtiyacım oluşmayacağı için o zaman anakart olarak ne almalıyım

Yazılanlardan sonra o zaman sistemi aşağıdaki şekilde düzenlersem yaklaşık 3950 lira gibi tutuyor.

-Simulasyon işlemleri öncelikli olarak en az 4 yıl götürecek güzel bir sistem olmuşmu?
    - Kasa için daha hesaplı bir öneriniz varsa değerlendirilebilir. Çok cafcaflı olmasından ziyade TT v31 çok şık duruyor.
    - Anakart ve ekran kartı önerilere uygun olmuş mu? Farklı markaların aynı modelleri mevcut. Bu konf. çok fark yaratır mı, şu anki hali iyimidir?

ANAKART: MSI H170 GAMING M3, H170, DDR4, Socket 1151 Anakart
    SSD : SAMSUNG 850 Evo 120GB SATA3 540/520 SSD MZ-75E120BW
    EKRAN KARTI: MSI GTX 960 GAMING 4G, 4GB, GDDR5, 128 bit Ekran Kartı

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sisteme bu kasa yakışmamış

1. SSD yi düşük tutma ben 2x240 SSD kullanıyorum 1 SSD sistem 1 ssd oyunlar. inan oyunlarda çok farkediyor SSD
    2. Kasa kesinlikle cooler master air 540 öneririm. yenin sistemim için bende senin gibi bir mid tower kasa aldım ve şuan pişmanım. Bu kasa PSU suz. PSU olarak EVGA yada Xigmatek alabilirsin ikiside fiyat performans ürünü ve amazon.com da süper indirimleri oluyor.
    3.Sıvı soğutma. Bu sisteme güzel bir sıvı CPU soğutucusu yakışır. Yine amazon.com dan çok uygun fiyata bir sıvı soğutma alabilirsin 2 haftada gelir.

anakart işlemci süper. ekran kartı MSI yerine gigabyte tercih edebilirsin gigabyte ın kartı çok daha büyük ve daha az ısınıyor.

ayrıca ramleri amazondan alırsan yine 100-150 tl arası kar elde edersin. keza ekran kartıda öyle. kısaca şöyle diyim sana. bende TR den alsam 3500 TL tutacak olan PC yi bazı parçaları amazon.com dan alarak 2300TL ye çıkardım.

AMD FX9590 + Sıvı Soğutma
    Kingstone 16GB Fury 1866mhz (***** amd hala DDR3 kullanıo)
    HDD 2x240 SSD Sandisk extreme + 1 TB seagate
    Ekran kartı Gigabyte 960GTX G1 Gaming 4GB
    Kasa Aerocool GT-A (çok pişmanım çoook)
    PSU Xigmatek 800W 80+ Bronze
    Kasa için Extra 2 fan + Bitfenix Recon fan controller (https://www.bitfenix.com/global/en/p...ssories/recon/) Amazondan 80 TL ye falan aldım.
    Logitech G430 kulaklık

bunların maliyeti toplamda 2300 tuttu. TR den alsaydım ciddi uçuyordu fiyat.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AMD Amazonda kampanya vardı işlemcide baya bi ucuza geliyordu vergisi de dahil olsa bile bitmediyse eğer işlemciden kar edip diğer specleri artırabilirsin

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı forwett Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    AMD Amazonda kampanya vardı işlemcide baya bi ucuza geliyordu vergisi de dahil olsa bile bitmediyse eğer işlemciden kar edip diğer specleri artırabilirsin
    ben aldığımda tr de 950TL ye satılan işlemciyi 480 TL ye aldım sonra bide 90 TL vergisini geri iade ettiler Gümrükte almamışlar vergi kutu küçük diye heralde
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sisteme bu kasa yakışmamış

1. SSD yi düşük tutma ben 2x240 SSD kullanıyorum 1 SSD sistem 1 ssd oyunlar. inan oyunlarda çok farkediyor SSD
    2. Kasa kesinlikle cooler master air 540 öneririm. yenin sistemim için bende senin gibi bir mid tower kasa aldım ve şuan pişmanım. Bu kasa PSU suz. PSU olarak EVGA yada Xigmatek alabilirsin ikiside fiyat performans ürünü ve amazon.com da süper indirimleri oluyor.
    3.Sıvı soğutma. Bu sisteme güzel bir sıvı CPU soğutucusu yakışır. Yine amazon.com dan çok uygun fiyata bir sıvı soğutma alabilirsin 2 haftada gelir.

anakart işlemci süper. ekran kartı MSI yerine gigabyte tercih edebilirsin gigabyte ın kartı çok daha büyük ve daha az ısınıyor.

ayrıca ramleri amazondan alırsan yine 100-150 tl arası kar elde edersin. keza ekran kartıda öyle. kısaca şöyle diyim sana. bende TR den alsam 3500 TL tutacak olan PC yi bazı parçaları amazon.com dan alarak 2300TL ye çıkardım.

AMD FX9590 + Sıvı Soğutma
    Kingstone 16GB Fury 1866mhz (***** amd hala DDR3 kullanıo)
    HDD 2x240 SSD Sandisk extreme + 1 TB seagate
    Ekran kartı Gigabyte 960GTX G1 Gaming 4GB
    Kasa Aerocool GT-A (çok pişmanım çoook)
    PSU Xigmatek 800W 80+ Bronze
    Kasa için Extra 2 fan + Bitfenix Recon fan controller (https://www.bitfenix.com/global/en/p...ssories/recon/) Amazondan 80 TL ye falan aldım.
    Logitech G430 kulaklık

bunların maliyeti toplamda 2300 tuttu. TR den alsaydım ciddi uçuyordu fiyat.
    Yurtdışından ürün alma gibi bir durum söz konusu değil malesef. İşyerinde kullanacağım kasayı bu yüzden esas amacı mini bir workstation olarak çalışmak (1-1.5 saatlik sürecek simulasyonlar için). O yüzden çok üst düzey ekran kartı vs istemiyorum ama yeri geldiğinde de işimizi görsün.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2500 bütceyle bende gtx 970 li pc toplamak istiyorum, amazonda vergi olayları nasıl peki gümrükte takılma olayı olur mu deraylı bilgi alabilirmiyim bu konuda
    Elleme Sekelesin...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)