4. puntomunda satışını verdikten sonra elimde kalan 20 lira gibi bir bütçeyle araba arayışı içerisine girdim
Yıllarca 1.3 - 1.4 araç kullanıyordum zaten biraz daha güçlü, en az punto dynamic kadar donanımlı bir araç olmasını istedim yeni aracımın
Bütçeme göre alabileceğim araç Peugeot 406 idi.. Seneler öncede bir ara niyetlenmiştim ama piyasası yoktur parçası pahalıdır ve dahada genç yaşta olduğum için bu tip korkulardan yine punto almıştım
Bu sefer gözü biraz kararttım ve 2001 model 2.0 HDI 110 beygir motora sahip full donanımlı ( SV ) bir araç aldım Konya'dan. Araç 246,000 kilometrede ve debriyaj, turbo, enjektör gibi önemli şeyler harika durumda sıkıntısız. Ekranda km yazmasa anlaşılmaz o km'de olduğu
3. sahibinden aldım fırtınayı, kazası yok denebilir. 3 parça önemsiz boyası ve 1 kapı sacı değişikliği mevcut. Tramer kaydı ise sadece 500 lira. Satış ilanı gibi oldu
Kısmet olursa satmaz isem yaza girerken tavan hariç komple boyatmayı düşünüyorum
Araba donanım olarak oldukça tatminkar,
Sunroof, Elektrikli hafızalı deri koltuk, karartmalı dikiz aynası, koltuk ısıtma, dijital klima, 6lı Cd çalar, Yağmur Sensörü, Ön arka kolçak, Arka makam perdesi, İç kapı aydınlatması, 4 cam otomatiği, Yağ sıcaklık göstergesi, Fabrikasyon JBL ses sistemi anfisine varana kadar.
Yakıt olarak inanması güç ama sakin kullanımda punto multijet ile aynı seviyede
Uzun yolda 200 lira mazot ile 988 km yol yaptım, basa basa birde..
Şehir içi istanbul trafiğinde 50 lira mazot ile 180 - 200 km dolaylarında yol yapıyorum
Büyük hacim olmasına rağmen yakıtı şaşırtacak seviyede gerçekten. Aracı özellikle manuel arayıp buldum, otomatik vitesleri dizelde 4 ileri ve yakıtı oldukça fazla manuele göre. Performansıda ona göre düşük oluyor devir bandı uzun olduğundan..
Çekişinden oldukça memnunum, punto varken böyle bi araç aldığımda yeter bana büyük hacim 110 beygir diyorum ama insan oğlu işte bi yerden sonra bununlada yetinemiyor, yazılım işinede girme vakti çok uzak değil
Resimlere geçeyim ;
Konyadan gelirken
Alet kapıda
Kaput güneş yanığımız
15 yaşında araç, deri koltuk yıpranması ve yırtığı
Dikiz aynamız
Arka makam perdesi ( geceleri çok iyi ışık kesiyor )
Konsol görünümü ( araba daha temizliğe girmemişti )
Detaylı iç temizliğimizi ve ilk yıkamamızı yaptırdık
Koltuk yanlarına ve kolçaklardaki kemirilmiş görüntüye ucuz bi kaplama yöntemiyle çözüm bulduk şimdilik
Eski vidalanmış plakalardan kurtuldum, bi süre plakasız gezdim. İyi oluyordu vallahi
Aracın deposu oldukça büyük 70 litre kadar.. 100 liralık mazota ancak bu seviyeye gelebildi
Farlar 15 senenin ardından haliyle biraz kararma yapmış, temizliğini işin ehli ustasına bıraktık
Detailing uygulamasını gerçekleştirdik dostlarla
50/50
Finish
Ardından yazlık jant lastiklerimize geçiş yaptık ve son halimiz budur
![]()