User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: 6R Polo GTI 1.4 180 dsg vs MK3 FR 1.4 150 dsg

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

6R Polo GTI 1.4 180 dsg vs MK3 FR 1.4 150 dsg

Cümleten selamlar

Siz olsanız bu iki araçtan hangisini seçersiniz ? Tamamen keyfi kullanım için almayı düşünüyorum .

150 lik fr kullanmadım test aracıda yok . tek korkum gtı dan çok fazla yavaş kalması (zaten yavaş ta araya tır giricek kadar fark varsa da yeterli gelmez, kendi çapında biraz yürüsün istiyorum ).160 lık rocco kadar gitse makbul aslında. gtı ın stage2 sini ve stock unu uzun ca bi süre kullandım . Bana stock olanı yeterli geliyodu perfomans konusunda .

FR min 6000-8000 daha pahalı ikinci elde . Sıfırı ise cam tavanlı 4 kapı düşük km gtı dan bi 10-12 bin daha yüksek . 76 lira sıfırı . yukardaki yazdığım gibi olan bi gti 60-65 bandında . 70 lere çıkınca f20 116 i lerde giriyo bi yandan insanın kanına ama biraz daha geri planda tutuyorum onu .

Bu tür konular çok açılıyo biliyorum ama vakit ayırıp yorum yazarsanız sevinirim . Dün aracımın satışını verdim max 1 ay içinde bi araç almam lazım .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerek kalite, gerek performans, gerek surus dinamigi olsun polo gti kat ve kat onde kalir. Ayrica benim hic bir zaman anlamadigim, golf platformu kullanan bir arabanin polo gti dan nasil daha hafif oldugu ?!?!

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen keyfi kullanım ve leon? birde DSG..

Şahsen ben ortada keyif alınacak birşey göremiyorum yada keyif anlayışlarımız çok farklı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keyfiden kastım biraz performanslı bi araç almak . yoksa bende biliyorum en basitinden gt86 gibi keyif araçlarını .

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keyif ve haz konusunda GTI ile FR arasinda net bicimde ucurum var
    Gidisat olarakta bariz fark var ama ;
    Bu FR in zevksiz veya kotu arac oldugunu isaret etmez ayri dunyalarin araclari olmasi ile alakali
    Gti in direksiyonu yuruyen aksami std araclarla bir degil
    Fr in daha buyuk daha genis gorunum olarak daha oturakli olmasi avantaj
    Ama ben 100 kere de alicak olsam hep GTi alirdim
    Hele hele 21 yasinda olsam bu konuyu acip fikir bile danismazdim..

Ote yandan bu kadar super spor aracin bile bu tarz bi otm vites sistemine sahip oldugu dusunulurse
    Salt pist odakli dusunce yoksa ;
    Dsg sistemini yermek cok cok anlamsizdir..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gunlukte leon cok mantıkl fakat bı gtı ıle arasında cıddı fark oldugunu dusunuyorum beklentın yuksek degılse tatmın edebılır

ben gt almadan once cıddı nıyetlenmıstım fr a ama hem yok cekmelerı hemde ıcını begenmemem engel olmustu

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen keyfi kullanım deyince ister istemez insan zevkli makinelere gidiyor o yüzden leonu saçma buldum yanlış kelime kullanmışsınız sanırım hayırlısı olsun..

Otomatik konusuna gelince gerçek bir driver in tercihi kesinlikle manuel olur. Bu kadar net. Supersport olayı tamamen farklı ciddi güçlü herkesin kullanabilceği araçlar değiller o seviyede bir güçte kullanım kolaylığı gerekli. Öte yandan fiyatları da ciddi seviyelerde bu araçları satın alabilcek seviyedeki insanların profili de az çok belli mantığı anladınız sanırım? Fakat hothatch diye nitelendirilen sınıfta driver için manuel tek seçenektir. Arkadaşın konusu fazla dağılmasın zaten amacı bu değilmiş keyifli forumlar..

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans farklı, malzeme kalitesi farklı. Sıfır olması konusunda bir takıntın yoksa Gti'ı seçmek daha mantıklı. Ben de aracımı alırken aynı düşünceler içerisindeydim. Sıfır ibiza Fr mı yoksa leon fr mı diye, ama az km li full Gti seçmiştim ve gayet memnunum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün yorumaları okudum tek tek teşekkürler.

Şuan gti a biraz daha yoğunlaştım düşük km ve fiyatı uçmamış bi araç bulabilirsem direk alıcam bulamazsam direk leon .

Keyif konusuna gelince ( ki bana görede keyifli araba bir nebze hızlı olmalı )Türkiye şartları ortada vergisiydi benziniydi böyle arabalara yöneliyoruz mecbur.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence gti tercih edin leon goruntu olarak gercekten guzel bir arac. Ama bence kullanim kisminda kesinlikle zevkli degil. Eger boyut veya klasman farki onemli degilse yani polo isinizi goruyorsa leona bakmaya pek gerek yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler Yorumlar yararlı oluyo fr kullanmadım çünkü.

Bu arada fr ın süspansiyonları vs standart leon la aynı mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Leon FR gerçekten beni çok şaşırtmıştı. Hayal kırıklığı yarattı. Otopark testinde yerden yere vurduktan sonra yaw bi de ben kullanıp bakiim dedim. Araba görüntü dışında olağanüstü kötü. Malzeme kalitesi olsun ses izolasyonu olsun amortisör kötülüğü olsun arkasının bir anda kopması olsun gerçekten inanamadım. Görüntüsü ve duruşu süper al karşına yıka cilala parlak karşısında bira iç ne araba diye. Ama yolda gerçekten hayal kırıklığı. Showroomda almaya gitsen alır çıkarsın ne kadar kötü olabilir yaw diye. Ama gerçekten o kadar kötü.
    IN BOOST WE TRUST

Batuhan Gül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende buna benzer bir şekilde golf ve polo gti arasında kalmıştım. Golfün 1.6tdi dsg test aracını kullanıp aradan 1 hafta sonra polo gti kullanma fırsatım oldu.

Kullandığım gün gti tercih ettim. Bugün yine ikilemde kalsam gti alır, bu şekilde de düşündüğüm için kendime dua ederim.

Araçtan beklentileriniz bu seçimde çok önemli tabi. Eğer gerçekten keyifle araç kullanmak istiyorsanız gti tercih edilmeli.
    Ama arada gazlarım, arada ailemle uzun yolda rahat ederim derseniz fr tercih edilebilir.

Berkayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın arkadaşimda 150 lik dsg scirocco var. Eski bir polo gti kullanıcısı olarak performans açısından arada uçurum var diyebilirim. Öncelik performans ise leona yönelmeni tavsiye etmem.
    15' F30 M pack
    13' İbiza Cupra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şeref bence km sınırını artırmalısın gti için illa maks 30.000 sınırı koymana gerek yok diye düşünüyorum. Bu arada 3k gti ı aile aracı gibi kullandığımı ve hiç durmadan 1500 km şehirlerarası yol yaptığımı da belirteyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkayy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakın arkadaşimda 150 lik dsg scirocco var. Eski bir polo gti kullanıcısı olarak performans açısından arada uçurum var diyebilirim. Öncelik performans ise leona yönelmeni tavsiye etmem.
    Cok fark var diyosunuz yani. Teşekkürler iyice 2. plana attım fr ı.

Alıntı Suleyman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şeref bence km sınırını artırmalısın gti için illa maks 30.000 sınırı koymana gerek yok diye düşünüyorum. Bu arada 3k gti ı aile aracı gibi kullandığımı ve hiç durmadan 1500 km şehirlerarası yol yaptığımı da belirteyim.
    Süleyman abi günlük biraz fazla km yapiyorum o yüzden düşük km istiyorum. 4 kapı ise tamamen ailemin şartı yoksa tek kapısı daha bi güzel teşekkür ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)