Bilginiz gibi Nissan cefirolara özel bir ilgi duymaktayım zamanında 2 adet alıp sattım ve hala aklımdadır kullanımı rahatlıgı konforu facebooktaki fan sayfası ve nissan altima laurel türkiye gurubunuda yönetmekteyim nissan altima sahiplerine elimden geldigince yardımcı olmaya çalışıyorum gelelim projemize
Nissan altimanın türkiye versiyonu farları düz modeldir yurtdışındaki versiyonları ise projectorlü merceklidir
türkiyede 3 veya 4 adet arabada vardır bu farlardan benimde elime hurdaya ayrılmış bir arabadan geçti farların kıymetini bilememişler.
Farları nette görür görmez aradım ve aldım aldıgım camları yoktu kırılmış hatta cam kırıklarından kücük bir yaralanma geçirdim.
başlıyorum
gerekli malzemeler takım cantası olan herkeste vardır
tornavida pense yan keski ,bıcak.
kullandıgım materyaller
siyah sprey
krom efekti sprey
kaporta macun
spatula
zımpara
Farlarımızın İlk görüntüsü
Komple içlerini dagıttım bütün mercekler alttaki lambaların kaseleri cıktı
Yılların pisligi var icerisinde ve daha önceden de işlem yapılmış tel ile ısıtıp plastigi tutturmaya calışmışlar
Neyseki Merceklerimiz gayet temiz cıktı bu benim icin sevindirici bir haber
cam gibi oldu derler yayoksa ayna gibimi bizim millet camı siler ayna gibi oldu der aynayı siler cam gibi oldu der
ikinci kısım
Farlar birbirinden farklı versiyondalar sanırım siyah olan eski versiyon cünkü iç kısmında daha cok teferruat var![]()
güzelce macunlama işlemi yapıldı 2 kere sonra zımpara makinesi ile güzelde düzledim sonra ince zımpara geçtim çok fazla özendim söylenemez kaliteli işcilik elbette isterim fakat farların içerisinde kalacagı için ufak tefek kusurları var
büyük olan sis kısımlarını krom sprey ile boyadım içleri kötüydü
ama projektörlere gelen kaselerin içlerini boyamadım onların parlak krom kaplaması var ışık vermez diye onların sadece arkalarını boyadım
merceklerin kafalıklarıda güzel oldu temiz bir iş cıktı krom efekti sprey ile
son olarakta parlak siyaha boyadım gövde
Devamı gelicek 2. aşamada farları toplayacagım