User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İnstagram Satış ve İade Hakkı yardım

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İnstagram Satış ve İade Hakkı yardım

Merhaba kız arkadaşım bir instagram sayfasından kıyafet aldı. Cuma günü elimize geçti ürün. Ürünü de kapıda ödeme şeklinde aldık.

Sayfa bu
    https://www.instagram.com/buutiikk/

Şimdi şöyle bi sorun var. Ürün istediğimiz gibi cıkmadı gercekten cok cok kötü resimle alakası yok resmen. Kız arkadaşım zaten alakası olmadığını söyledi görseldeki ürünle kumaş ve dikim olarak.

Neyse kendisi satıcıyla iletişime geçip ürünü iade etmek istemiş onlarda iade almıyoruz anca yerine farklı ürünler verebiliriz tarzında birşey demiş.

Bu konuşmaları bana söyledi , bende iade almak zorundalar cünkü 'Mesafeli Satış Sözleşmesi ' yönetmeliği var dedim ve buna uymak zorundalar ürünü geri almalılar koşlsuz şartsız 14 gün içinde iade edebiliriz dedim.

Satıcıyla ben ürtübata geçtim. Kendisi hala kız arkadaşınız iade olmadığını biliyordu falan filan bahsetti . Kendisine böyle bir kanun oldugunu sizde kanunlara göre ticaret yapıyorsunuz madem kapıda ödeme vs bahsediyosunuz bu kanunada uymak zorundasınız iade almalısnız diye kibarca uyardum. Kendisi iade almıcaklarını istedğiniz yola başvurun avukatınızla görüşün biz bu işi uzun süredir yapıyoruz gibi şeyler söyledi.

Ayrıca kız arkadışımın onla olan yazışmaları bana atarak. Kız arkadaşınız kabul etmiş size ne oluyor gibi söylemde bulundu siz böyle yaptıgınız için elinizdeki ürünü de diğer ürünle değiştirmeyeceklerini ve pişkin pişkin kız arkadaşınızada şu an mahcup oldumu söyledi.

Şu an benim yapmam gereken şey nedir. Hukukcu veya avukat arkadaşlarımız varsa böyle bir kanunun cıkması instagram satışlarında da geçerli midir. Kim haklı kim haksız vallahi kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim
    Elleme Sekelesin...

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence bir avukat ile hemen dava açın bir kaç içerisinde çözüme ulaşacaktır.Sayfa sahibi zaten fatura kesmiyor sanırım vergi vermeden satış yapıyor maliyede iyi bir ceza kesicektir.

instagram zaten çığrı çıktı fotoğrag paylaşımı yok valla benim kız arkadaşımda bak bir mont gördüm pat instagram bak bir kolye buldum pat instagram valla sahibinden.com geçti gitdigidiyor.com ile yarışır ticaret sitesi olmuş.

Maliye bu konuda bir çalışma yapması lazım sizin yaşadığınız problemleri yaşayan çok duydum kavga dövüş para iadesi aldılar.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bir avukat ile hemen dava açın bir kaç içerisinde çözüme ulaşacaktır.Sayfa sahibi zaten fatura kesmiyor sanırım vergi vermeden satış yapıyor maliyede iyi bir ceza kesicektir.

instagram zaten çığrı çıktı fotoğrag paylaşımı yok valla benim kız arkadaşımda bak bir mont gördüm pat instagram bak bir kolye buldum pat instagram valla sahibinden.com geçti gitdigidiyor.com ile yarışır ticaret sitesi olmuş.

Maliye bu konuda bir çalışma yapması lazım sizin yaşadığınız problemleri yaşayan çok duydum kavga dövüş para iadesi aldılar.
    Gercekten birşey söylememek için kendimi zor tuttum. 100 tl için adama neler yaptırıyorlar. Kanun olarak haklılıgım var . Ama adamlar sayfanın başına bile iade yoktur yazmışlar. Bana onu söylüyorlar.
    Elleme Sekelesin...

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gercekten birşey söylememek için kendimi zor tuttum. 100 tl için adama neler yaptırıyorlar. Kanun olarak haklılıgım var . Ama adamlar sayfanın başına bile iade yoktur yazmışlar. Bana onu söylüyorlar.
    Bir de zaten sana sattığı ürün ile ilgili fatura kesmeden ticaret yapmaya çalışıyorsa x2 hata. İşin ehli bi avukat onları öttürür..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte dava açıp kavga dövüş geri alırsın kardeşim ama dediğim gibi bir e-ticaret sitesi değil.Herhangi bir alışveriş'de bir sözleşme onaylamıyorsun.hepsiburada mesela 3 lira ampul alıyorsun 10 sayfa sözleşme onayı istiyor iade şartları falan yazıyor.

bu instagram'a biri dur demesi lazım mesela ben şunada anlamıyor doğa fotografları paylaşan bir sayfa 1 gece sonra allah diyorum ben bu ayakkabı sayfasınımı takip ediyordum yada tespih satan adamlar sayfayı bir gecede başkasına satıp ticaret sayfası haline dönüştürüyorlar.

Valla daha 1 hafta önce bende buna benzer birşey yaşadım ürün bir geldi resimdeki ile alakası yok allahdan sayfa sahibi beğenmediyseniz para iadesi yapalım demiş kız arkadaşımda tmm demiş para gelmiş üründe sizde kalsın demiş çok pahalı birşey değildi ama ayda sizin aldığınız ürün gibi 10 kişiyi böyle çarpsa iyi para temiz akarı kokarı yok kirası yok vergisi yok mis iş valla.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlari arayip adreslerini sorun not alip 5 dakika icinde para gelmezse maliyeye sikayet edeceginizi soyleyin
    Kisa cozum yolu 2 kiz arkadasimin olayi boyle cozmustum
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen haftaiçi bununla ilgili bir haber vardı ana haberde..
    Hatta nike, adidas gibi fake ürün satanları konu alıyordu.
    Dikkatli olmak lazım. Devir şerefsizlerin devri çünkü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    basın şikayeti. vergi ihbardan ödülde alırsınız
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baska bir telefondan arayip farkli bir urun icin cok begendigini, satin almak istedigini soyle. Daha sonra adresini iste, verirse maliye ile iletisime gecersin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlarin adresleri elimde mevcut , icinden fatura vs cikmamis. Kargo sirketindeki kagit var sadece
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla kusura bakmayın, geçenlerde yine bir link koymuştum kendi sitemle alakalı e ticaret sitesi sahibiyim ama bu instagramdan vs. den alışveriş yapılma olayını gerçekten anlamıyoruz. Sonuna kadar haklısınız 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz. Paranızı geri ödemek zorunda yalnızca kargo ücretlerini siz ödeyebilirsiniz. Satıcının artist gibi konuşmasının sebebi ise avukata vs ye gitseniz kazanırsınız ama sonuçlanana kadar astarı yüzünü geçecek masraflar ve zaman kaybı olacağı için uğraşmayacağınızı düşündüklerindendir.

Nacizane fikrim, kim varsa tanıdığınız gerçekten bu instagram vs den satış yapanlardan alışveriş yapmayın. En başında devletin parasını çalarak iş yapıyorlar, mutlaka işini düzgün yapan da vardır vergisini vs düzgün ödeyen kayıtdışı çalışmayan ama nereye kadar bilemiyorum... Bize herkesin dediği instagramdan satsana onları diye ama o iş biraz sokak arası işi oluyor. Herhangi bir marka algısı dertleri olmadığı için biri gider biri gelir mantığında çalışıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gercekten adam gibi ürünü iade alsalar 100 tl için vallahi uğraşmam billahi uğraşmam . Ama milleti enayi yerine koyuyolar biz yasal olarak yapıyoruz falan diyorlar. Sonuç : fatura yok, kanun bilmiyorlar, iade almıyorlar, üstüne tehdit ediyorlar.

Paket için elimde tek bu var.
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satıcıya whatsapp'da ürünün faturası yok . Acık adresiniz elimde mevcut Maliye'yi arıyacağım. Bana başka bir yol bırakmadınız dedim. Ve hala cevap yok
    Elleme Sekelesin...

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir avukat bulup aratın bence...

Bugün içinde parayı iade etmezse, Vergi İdaresi Başkanlığı'na ihbar edileceğini ve gün içinde dava dilekçesinin mahkemeye sunulacağını bildirsin.

Instagramdan da birşey almayın abicim, zengin etmeyin şu dolandırıcıları.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesajla olmaz o iş, bir tanıdık avukat arasın hatta forumda avukat arkadaşlar var biri hayrına arasın bi gözünü korkutsun.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavsiyem şu olacak;

Ben olsam bende uğraşmam 100 TL için n'apalım derim ders alırım, ha avukata falan gitsem kesin kazanırım ama ne uğraşmaya değer ne de zaman kaybına... Yapacağınız en güzel şey ÜCRETSİZ yollarla internet üzerinde şikayet sitelerinde falan yazmanız olacaktır bu tür şeyler için... Övmek içinde yermek içinde en güzel yer internet artık hele ki internet satışı yapan yerler için... Geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maliye ihbar hattını aradım. Satıcının tc ve tam adresi kapı no suna kadar olmadığı için bir işlem gerçekleştiremediler. Antalya vergi dairesi başkanlığı- Denetim kordinasyon müdürlüğüne dilekce yazıp. Tam adresi vs öğrenip denetlesinler ona göre savcılık uğraşır dedi.
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maliye ihbar hattını aradım. Satıcının tc ve tam adresi kapı no suna kadar olmadığı için bir işlem gerçekleştiremediler. Antalya vergi dairesi başkanlığı- Denetim kordinasyon müdürlüğüne dilekce yazıp. Tam adresi vs öğrenip denetlesinler ona göre savcılık uğraşır dedi.
    instagram'dan sayfayı şikayet etmek lazım kaç kişiden şikayet gelirse acaba sayfa kapanır ?
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Konunun başlığını şikayet/yardım olarak değiştirin herkes bu şerefsizleri şikayet etsin.

Tech bi boşalırsa 1 saate kalmaz sayfayı kapatırlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)