User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
99 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ev almak için Ferrari mi satıyorum .

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ev almak için Ferrari mi satıyorum .

Şu başlıktaki ilanlara hak-ketten hayranlık vede üzüntü duyuyorum ya , gerçekten ev almak için insan canı gibi sevdiği arabasından vazgeçiyor , peki ne uğruna : 4 Duvar . Ne oldu ev aldım . Yargılamıyorum tabi hayat şartları , toplum baskısı , evlilik , eş dırdırı, babalık içgüdüsü. İyide o ev yine senin değil ki , ölene kadar kiralamış olmuyor musun ?

Bende çok çabaladım böyle olmaya ama olmuyor işte , tam ev alıcam ve ilanları açıyorum ; Bir Gülme Geliyor Tövbestt !! Ev ilanlarına bakıyorum ruhum sıkılıyor, için kararıyor. Araba ilanlarına bakıyorum içim ferahlıyor , gönlüm şenleniyor arkadaş Zaten ev fiyatları : Ahırın bir tık üstü 250 Bin lira : Lan Yuhhhh ! diyorum ömür mü yeter bunu tamamlamaya . Geçen yıl yine öyle oldu , yıllarca birikimi koyduk, binek arabayı sattık, motoru sattık, biraz kredi çektim derken .. dediler ev al , ev al Baktım yine S2000 almışım Ne yapayım ? bir s2000 ilanlarını açtım. birde ev ilanlarını , lan en kötü bu arabanın içinde uyuruz dedim , eşimde kabul etti sağ olsun Gittik S2 aldık. Gerçi onun sonu hüsranla sonuçlandı, yanlış arkadaş seçimleri yüzünden. Ama içimde kalmadı, sağlık olsun.

Yani diyeceğim o ki herhalde bende ev olsa ben onuda satar araba alırdım. Benden bir ... olmaz !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bodruma yerleşicem hammınaahh

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev almak gerçekten maaşlı sabit bi geliri olanlar için çok zor Allah kolaylık versin, Araba fiyatlarıda uçmuş biriktir biriktir nereye kadar. Sen biriktirdikçe makas kapanmıyorki sen 3 koyuyon kenara alacağın 5 artıyor.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bodrumda kirada otursakmi mantikli olur

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    96 yilinda babamin arkadasi sifir kilometre grand cherokke aldi evi satip , suan cherokee 20 30 milyar sattigi ev 350 milyar adam 60 yasinda zar zor emekli oldu hala kirada oturuyor.araba her zaman zarardir , keyiftir (bizim ulkede) , ev ise her zamam heryerde onemlidir ay başi cabuk gelir ev sahibi kapiya dayanir.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim için ev almak sadece ilerde çocuğum benim çektiğim sıkıntıyı çekmemesi için. 50 sene sonra ev yine en azından yıkılıyor ev verirler yavruma..

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi attığım postu okuyup duygulandım mk..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu başlıktaki ilanlara hak-ketten hayranlık vede üzüntü duyuyorum ya , gerçekten ev almak için insan canı gibi sevdiği arabasından vazgeçiyor , peki ne uğruna : 4 Duvar . Ne oldu ev aldım . Yargılamıyorum tabi hayat şartları , toplum baskısı , evlilik , eş dırdırı, babalık içgüdüsü. İyide o ev yine senin değil ki , ölene kadar kiralamış olmuyor musun ?

Bende çok çabaladım böyle olmaya ama olmuyor işte , tam ev alıcam ve ilanları açıyorum ; Bir Gülme Geliyor Tövbestt !! Ev ilanlarına bakıyorum ruhum sıkılıyor, için kararıyor. Araba ilanlarına bakıyorum içim ferahlıyor , gönlüm şenleniyor arkadaş Zaten ev fiyatları : Ahırın bir tık üstü 250 Bin lira : Lan Yuhhhh ! diyorum ömür mü yeter bunu tamamlamaya . Geçen yıl yine öyle oldu , yıllarca birikimi koyduk, binek arabayı sattık, motoru sattık, biraz kredi çektim derken .. dediler ev al , ev al Baktım yine S2000 almışım Ne yapayım ? bir s2000 ilanlarını açtım. birde ev ilanlarını , lan en kötü bu arabanın içinde uyuruz dedim , eşimde kabul etti sağ olsun Gittik S2 aldık. Gerçi onun sonu hüsranla sonuçlandı, yanlış arkadaş seçimleri yüzünden. Ama içimde kalmadı, sağlık olsun.

Yani diyeceğim o ki herhalde bende ev olsa ben onuda satar araba alırdım. Benden bir ... olmaz !
    Hayallerin peşinden gitmek güzel ama bir de gerçekler var. Ben de çok isterdim şuan aldığım evi almayıp s2k ya binmek ama açık söyliyim öyle bir yürek yok

Koyu yazdığın kısma yorum yapayım naçizane. Dünyanın binbir türlü hali var. İnsan kendini biraz da olsun güvende hissetmek istiyor.

Hevesler uğruna belirsiz olan geleceği daha da belirsiz hale getirmek bana göre doğru değil. Örnek olsun rakamlar 8 ay önce 140 a aldığım ev bu gün 170 ediyor satıyorum desem. 8 Ay da 30 K tl. 8 Ay kirada otursam en az 8 K da kira verecektim. Etti mi sana 38 K TL. Maaşlı insanız o parayı 8 ayda kazanmıyor.

Büyüklerin bir lafı var akarken doldur diye işte ona sonuna kadar katılıyorum. Ama senin s2k tercihini yapabilmeyi isterdim açıkçası

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda cok aykiri fikirlerim var ama ayni sekilde dusunen hayat arkadasi lazim.

Ozellikle bazi yeni evli ciftlerde sanki ertesi gun dunya yikilcakmiscasina ev kurma isini anlamiyorum. "Hayatta bir kez evleniyoruz" diye borc harc kredi herseyin en pahalisi aliyorlar, 6 ay sonra borc odemekten hic bir sosyal aktivite yapamaz duruma geldiklerinde, kavgalar basliyor ve cogu bosanma ile bitiyor.

Zaten bir cok kizimiz halihazirda, kafalarinda dugunu, evi, esyayi kurmus oluyor ve sadece bunu finanse edecek damat arayisinda. Halbuki evlilik, birlikte mutlu olmak icin var. Ama toplumumuzda evlilik bir statu, gosteris haline gelmis durumda.

Bir diger durum, para harcamayi bilmememiz. Krediler co buyuk etken bu konuda, kazanmadigimiz, ileri de kazanmayi umit ettigimiz parayi cok kolay harcayabiliyoruz. Ha kredi ile yatirim yapana saygi duyarim bir tanidigim duses bir satilik ev bulup, kredi cekerek aldi ve su an onun cebinden 5 kurus cikmadan, evin kirasi halihazirda kendisini oduyor durumda. Ama kredi cekip tatile gidene kimse saygi duymami beklemesin.

Durumu olmamasina ragmen, sirf millet gorsun diye daha 1 yasindaki cocuga milyarlik dogum gununu duzenleyip, borc icinde yuzen cok tanidigim var. Bunun sebebi tamamen facebook'ta "kizimiz toprak su'nun 1. Dogum gunu" iletisini paylasma arzusu. Ya Allah askina 1 yasinda cocuk ne anlasin dogum gununden. bunun yerine her maasinla bir ceyrek veya yarim alip cocugun ileride ki egitim masraflarini simdiden biriktirsene.

Konuyu dagittim, neyse gelelim ev mevzusuna. Ya elin japonu 10 m2 yerde yasarken, bizim millet 2 kisi 120 m2 3+1 ev tutuyor. Neden? Ya iste misafirler gelirse, surayi cocuk odasi yapariz vs. Kardesim cocuk olunca daha buyuk bir eve cikarsin, bu kadar basit. Buyuk bir ev ile kucuk bir evin isitmasi, faturasi, kira bedeli, aidati arasinda daglar kadar fark var. Misafirin de durumunu bilerek gelsin artik ne diyim.

Diger bir durum kaziklanmayi cok sevmemiz. Milletce bayiliyoruz, buyuk firmalardan ev almaya. Nef yeni proje yapmis kos, aman agaoglundan alalim, avrupa konutlari vs vs. Sonra "agaoglundan aldigim evde yukaridan su akiyor" diye sikayet sitelerine yazi dosuyosun. Ee 3+1 eve 600.000 tl verip, oturup lan bu adamlar bunu kaca cikariyor, m2si kaca geliyor diye hesaplamazsan mustehak sana.

Birey olarak ben minimalist bir yasam anlayisina sahibim. Ileride de yapabilirsem, o paralari o evlere gommek yerine, kendim asma katli bir dukkan alip icini su sekilde dizayn etmek. hem daha ucuz, hem daha sehirici hem de benim istedigim sekilde dizayn edilmis olan bir yerde oturmayi, ne idugu belirsiz, istanbul denilip ta edirne de olan projelere (!) tercih ederim.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayıda kiralayabilirsiniz, aslında almıyorsun zaten ölene kadar kiralıyorsun

Ev arayan varsa verelim, bu aralar kimse almıyor zaten açmayın böyle konular

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayıda kiralayabilirsiniz, aslında almıyorsun zaten ölene kadar kiralıyorsun

Ev arayan varsa verelim, bu aralar kimse almıyor zaten açmayın böyle konular
    Benim alacağım arabayı kim kiralar ) Zaten Türkiyede 3-5 tane var diye sorarım size

//////////////////////////////////////

Bu arada düğün konusunda acayip şanslıyım ya Milyonda bir türk erkeğinin başına gelir , eşimin ailesi gelip bana ne dedi biliyor musunuz . Yavrum düğünü öyle büyük bir yerde yapıp boşuna milleti eğlendirmeyin !! 30 - 40 Bin lira paraya gidip salona vermek yerine araba alıp gezin doya doya dedi...

Biz düğünü bir arkadaşımızın restaurantında yaptık. Yalnızca çok sevdiklerimizi çağırdık ve Süpermarketten alabildiğimizce alkol aldık. Müziği yakın bir Dj arkadaşımız yaptı. Halen eşimin Üniden arkadaşları ya ne olur tekrar düğün yapın hiç bu kadar eğlenmemiştik derler. Allah herkese böyle Kayınbaba ve Kayınvalide nasip etsin.

Düğün için kredi çekip evliliğinin ilk 3 senesine hüsranla başlayanları biliyoruz. Bu tür arkadaşlara tavsiyem , aileyi değiştirin olacaktır Tabi kızda değişmek zorunda oluyor bu durumda.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla biz de isterdik ev almayalım R35'e binelim ama o işler öyle olmuyor.

Her ay 2000-2500 lira kiraya, havaya vermek koyar insana istanbulda.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sene 2001 Opel vectra 2.5cdx vardı acemiliğimi attığım araç. Babam arabayı sattı, arabanın parasıyla 20milyara bir emlak konut sitesinden şehrin dışında insan olmayan biryerdi bir ev aldı. Bir adette corsa aldık çok bozulmuştum.. Annemde çok laf etmişti Bir kaç sene oldu evi satalı tam 400.000tl ye.

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne güzel konu olmuş la hakketen. şu an aday yok ama bu kafada olan bir kız bulursam basacam nihakı

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insanın 1 tane evi olmalı. Çünkü aylık havaya giden sabit bir gider var. Bende bu düşünceye çok kapıldım. Yarın bir gün ölmeyeceğimiz ne *****. Ne bu dünya hırsı diye ama diğer türlü de olmuyor. İnsanlarda sürekli daha çok birikim daha çok mal hırsı oluyor o yanlış. 1 evden sonra kendine harcayabilirsiniz ama bu sefer de ben çektim çoluğum çocugum rahat etsin diyorsun yine hayaller bulut olarak kalıyor.
    Doğrusu nedir bilmiyorum inancımız gereği bir çok hevesi öbür dünyaya saklıyoruz. eğer hakeder de cennete gidersek orada yaşarız.
    Ama şu hayalimdir. Cennette tüm isteklerin kabul olduğu söyleniyor. Cennete gidersem hafızamın silinerek dünyayı yaşamak isticem. Cennette olduğumu bilmeden oldukça rahat bir şekilde 3-5 sene mevcut dünya hayatı yaşamak isterim

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emekli amca modunda bu konuya çok yakıştrıdığım bir şiiri paylaşayım, okumaya üşenen olursa son 10 satırı okusun kafi

Farkında Olmalı İnsan…
    Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.
    Farkı Fark Etmeli, Fark Ettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen…
    Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını
    Fark Etmeli.
    Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını
    Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını
    Fark Etmeli.
    Şu Çok Geniş Görünen Dünyanın, Ahirete Nispetle Anne Karnı Gibi Olduğunu
    Fark Etmeli.
    Henüz Bebekken ‘Dünya Benim!’ Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı
    Olduğunu, Ölürken De Aynı Avuçların ‘Her Şeyi Bırakıp Gidiyorum
    İşte!’ Dercesine Apaçık Kaldığını
    Fark Etmeli.
    Ve Kefenin Cebinin Bulunmadığını Fark Etmeli.
    Baskın Yeteneğini
    Fark Etmeli Sonra.
    Azraillin Her An Sürpriz Yapabileceğini,
    Nasıl Yaşarsa Öyle Öleceğini
    Fark Etmeli İnsan
    Ve Ölmeden E vvel Ölebilmeli.
    Hayvanların Yolda Kaldırımda Çöplükte
    Ama Kendisinin Güzel Hazırlanmış Mükellef Bir Sofrada Yemek Yediğini
    Fark Etmeli.
    Eşref-İ Mahlukat (Yaratılmışların En Güzeli) Olduğunu
    Fark Etmeli.
    Ve Ona Göre Yaşamalı.
    Gülün Hemen Dibindeki Dikeni, Dikenin Hemen Yanı Başındaki Gülü
    Fark Etmeli.
    Evinde 4 Kedi 2 Köpek Beslediği Halde
    Çocuk Sahibi Olmaktan Korkmanın Mantıksızlığını
    Fark Etmeli.
    Eşine ‘Seni Çok Seviyorum!’ Demenin Mutluluk Yolundaki Müthiş Gücünü
    Fark Etmeli.
    Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini, Ama Arka
    Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu
    Fark Etmeli.
    Zenginliğin Ve Bereketin, Sofradayken Önünde Biriken Ekmek
    Kırıntılarını Yemekte Gizlendiğini
    Fark Etmeli.
    FARK ETMELİ.
    Ömür Dediğin Üç Gündür,
    Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
    O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,O Da Bugündür.

Can Yücel
    ///M Rulez...

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi güzel hoş söylüyorsunda arabadan gezmekten önce karnını doyurmak istiyor insanlar, kafası rahat barınacağı bir yer istiyor. Ülkenin geneli sabit maaşlı insanlar değil, yada maaşı garantide olan insanlar değil, kirayı 1 yıl sonra ödeyebilirmi ödemezmi, 15-20 yıl sonra başına bir iş gelse geride kalanlar nerde yaşar eder bunları düşünüyor insanlar. Alınan evinde yaptığı pirim ortada. Maaşı garanti olan, ödediği kira canını yakmayan yada kendi evi olan için 10 yıl borcamı girilir yav demek çok kolay, yarınını bilemeyen insan bari bir evim olsun diyor işte

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkezin bütcesi dahilinde yaptıgı hayaller ve planlar malesef iki elin ikiside bir olmuyor Suanda ben bile su yasımda askere gitmeden evimi alma düsüncesindeyim cünkü kira bi yere kadar siz isterseiniz S2K hızlı donanımsal arabalar ben isterim az yaksın sürekli ailemle üstünden inmiyim.Ama sonc olarak sizde mutlusunuz bizde mutluyuz gibi bisey oluyor.. Malesef bana göre EV İHTİYAC,ARABA LÜKS,ev oturdugu yerde hiçbir zararı olmaz sürekli getirisi olur kendini öder peki araba ? Binmeden 100 lira yedigi oluyor..

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçim kaygısı yoksa güzel hayaller. Aksi takdirde komik.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)