User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
92 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Japonca Öğrenenler Buraya

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile Japonca Öğrenenler Buraya

Öncelikle konu Evrenoz"dan izinlidir.
    Konuyu açma amacım forumda Japonca ile uğraşanları biraraya toplayıp yardımlaşmayı sağlamak.
    Hem birbirimize yardım ederiz hemde bu işe gönül veren üyelerle tanışma kaynaşma ortamı oluşur.
    Ana konu başlığına Japonca zormu diye soranlar olacaktır ben direk cevabını vereyim Japonca kolay
    Bende fazla bilmiyorum, ufaktan tefekten anlıyorum bu işten ama Japonca öğrenmek ciddi manada kolay.
    Nede olsa aynı dil ailesine sahibiz. Sadece Kanji öğrenirken biraz daha fazla çalışmalısınız.
    Günde 30 kelime ezberleseniz aylık 900 kelime yapıyor, ne demiş Atalarımız damlaya damlaya göl olur.
    Yokmu forumda Japonca öğrenen yada Japonca bilen?
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben daha mıtsubişi diyemiyorum adamlar japonca öğreniyor hıammnnaaa

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben daha mıtsubişi diyemiyorum adamlar japonca öğreniyor hıammnnaaa
    aklıma bu geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hahahahaha yarıldım yeminle

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılışlarını bilmem ama dil eğitimi alırken japon italyan ispanyol koreli arkadaşlarım vardı basit terimleri öğrenmiştim
    koniçiva
    genkidasuka
    mattane gibi

selam nasılsın günaydın gülegüle vs vs
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnternetten giriş seviye ders alabileceğim bi yer var mı peki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnternetten giriş seviye ders alabileceğim bi yer var mı peki
    Reis Japonca.com.TR sitesi en iiisi bence, çok açık bir anlatımı var.
    Gelin sizide Japonca"ya başlatalım abi
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu aralar boş zamanım var dediğin siteyi incelicem.

benim ingilizce ı dont work ( yüzme bilmiyorum ) seviyesinde

belki yeteneğim japoncadadır.

inceliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    watashi wa no namae wa Timur desu, O-namae wa nan desu ka ? O-shigoto wa nan desu ka ?

Şaka bir yana Japonca hem aşırı kolay hem aşırı zor

Kolay çünkü:

1) aynı temel dil grubundan gelmekteyiz, türkçe bir cümle düşünüp ingilizce söyleseniz yada tersini yapsanız komedi bir sonuç çıkarken Japoncada aynı bizimki gibi özne , yüklem vs gibidir neredeyse türkçe düşünüp karşılığını bulup japonca cümle bile kurabilirsiniz

zor çünkü:

1) 3 tip alfabesi vardır

a) hiragana (çok kolay)

b) katakana (çok kolay)

yukarıdaki 2 alfabedede özel isimler gibi mesela bir Siemens gibi yabancı kelimelerde kullanılan ve genelde her bir işareti 2-3 harfin çıkardığı sese denk gelen basit bir alfabedir

c) Kanji , işte burada gidin bir köprü bulun ve atlayın Japonyada ortalama gazete okuma yaşı orta okul da başlıyor siz düşünün bu kadar çalışan, akıllı vede gururlu bir ırkın veledi ancak Hurriyet ekini 12-13 yaşında okuyabilecekse sizin halinizi.

bu alfabede tüm karakterler (semboller ) kendine hastır, atıyorum ağaç için ayrı komple bir sembol olur katakana hiragana gibi seslendirmeye denk gelmezler çıkardığı sesi, nasıl okunacağını , nasıl yazılacağını ve neye benzediğini kafada ezberlemeniz lazım ve hatırladığım kadarıyla temel iletişim için 5000 tane fln vardı.

şahsen bu dili bende aldım, Ankara dil tarih bölümünde Ali hocaya vede Merthan hocayı tanıyorsanız Adanalı ama Kanadalı bir arkadaşımız varmış Mahmut Timur deyin bolca güleceklerdir konuşma orta, gezme kral (osaka,tokyo gezdim) , hiragana,katakana 10 numara, kanji 1 sene dene,2sene dene sonra kaççç kaçç kaççç sonunda doğuduğum yere Kanadaya geri döndüm açıkcası iyikide öyle oldu mühendislik tam bana göre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu aralar boş zamanım var dediğin siteyi incelicem.

benim ingilizce ı dont work ( yüzme bilmiyorum ) seviyesinde

belki yeteneğim japoncadadır.

inceliyorum
    Abi hiç merak etme, Japonca"da dil kurallarının çoğu Türkçe"yle aynı.
    Hakkaten kelime, yazım kuralları öğrenmesi çok kolay, hatta cümle içindeki kelime dizilişleri bile aynı.
    Sizi Japonca öğrenmeye başlatıcam, kafaya koydum reis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonca"ya başlamayı düşünen arkadaşlara en büyük tavsiyem bu işi severek yapmanız, eğer bu işi severek yapmayacaksanız hiç başlamayın.
    Günde 10 tane Kanji öğrenseniz senede 3650 Kanji yapar, ki normal bir Japon gazetesi okumak için yaklaşık 2000 tane yeterlidir.
    Ben günde ortalama 30"a yakın kelime öğreniyorum, aylık 900"e yakın oluyor.
    3 ayda ise 2500"e yakın kelime yapıyor, 2500 kelime ciddi bir rakam
    Bu işi sevdikten sonra gerisi hikaye
    Günlük 20 kelime ve 10 Kanji ezberleseniz 30-40 dakikanızı almaz, ortalama 6 ayda Japon"larla konuşacak kadar Japonca öğrenirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim yanlış anlama ama 6 ayda Japonca öğrenmek bir yılda 3650 adet Kanji ezberlemek tek bir kelime ile sadece ÜTOPİK ! ve asla gerçekci değil.

nerede öğrenim görüyorsunuz bilmiyorum ama Üniversite 1de 600 adet öğrenmek (koca yılda) size sınıfı geçmeye yarıyor.

adamların kendi dili, kendi ırkı ölüm kalımmış gibi ezberlenildiği halde Japonyada 2000 kanji ancak 6-7 yılda öğretiliyor (6 yaşında başlanıp 13te bitiyor)

Vasat bir yetişkin Japon 3000 kanji gereksinimi var

yahu bu dilin 18 yaşında sınavı Kanji Kentei Lise sınavı 2136 adet kanji, siz 6 ayda 3650 den söz ediyorsunuz.

ya yeni başladınız ve heyecanlısınız kafanızda şimdilik şişmiş değil yada gerçekten tutku boyutunda seviyorsunuzki iki durumdada size saygı duyarım ama yanlış anlamazsan ben şahsen söz ettiğin kadar kolay olduğunu asla düşünmüyorum.

https://www.italki.com/question/196522

http://www.sljfaq.org/afaq/education.html

http://www.textfugu.com/kanji/kanji-intro/1-2/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim yanlış anlama ama 6 ayda Japonca öğrenmek bir yılda 3650 adet Kanji ezberlemek tek bir kelime ile sadece ÜTOPİK ! ve asla gerçekci değil.

nerede öğrenim görüyorsunuz bilmiyorum ama Üniversite 1de 600 adet öğrenmek (koca yılda) size sınıfı geçmeye yarıyor.

adamların kendi dili, kendi ırkı ölüm kalımmış gibi ezberlenildiği halde Japonyada 2000 kanji ancak 6-7 yılda öğretiliyor (6 yaşında başlanıp 13te bitiyor)

Vasat bir yetişkin Japon 3000 kanji gereksinimi var

yahu bu dilin 18 yaşında sınavı Kanji Kentei Lise sınavı 2136 adet kanji, siz 6 ayda 3650 den söz ediyorsunuz.

ya yeni başladınız ve heyecanlısınız kafanızda şimdilik şişmiş değil yada gerçekten tutku boyutunda seviyorsunuzki iki durumdada size saygı duyarım ama yanlış anlamazsan ben şahsen söz ettiğin kadar kolay olduğunu asla düşünmüyorum.

https://www.italki.com/question/196522

How is Japanese writing taught to Japanese children?

TextFugu | 2: The Way Japanese Kids Learn Kanji
    Abi bu işi severek yapıyorum belki o yüzden kolay geliyordur, öğrenmek isteyenlerin illaki Kanji öğrenmesine gerek yok.
    6 ayda hiçbir dil öğrenilemez haklısınız ama önemli olan sistemli bir şekilde bıkmadan çalışmak.
    Bilmiyorum, ben öğrenirken ciddi manada zevk alıyorum.
    2006"dan beri Japonca"ya bir tutkum vardı ama o zaman 10 yaşındaydım, imkan yoktu ama her zaman Japonca öğrenmenin hayalini kuruyordum.
    Herşey Hızlı Ve Öfkeli 3 Tokyo Yarışı"nı izlememle başladı.
    Benim hayalimdi Japonca öğrenmek halada hayalim.
    Lise-Üniversite derken bu yıla nasipmiş Japonca öğrenmeye başlamak, belkide dediğiniz gibi bana en büyük hayalim olduğu için kolay geliyordur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bu işi severek yapıyorum belki o yüzden kolay geliyordur, öğrenmek isteyenlerin illaki Kanji öğrenmesine gerek yok.
    6 ayda hiçbir dil öğrenilemez haklısınız ama önemli olan sistemli bir şekilde bıkmadan çalışmak.
    Bilmiyorum, ben öğrenirken ciddi manada zevk alıyorum.
    2006"dan beri Japonca"ya bir tutkum vardı ama o zaman 10 yaşındaydım, imkan yoktu ama her zaman Japonca öğrenmenin hayalini kuruyordum.
    Herşey Hızlı Ve Öfkeli 3 Tokyo Yarışı"nı izlememle başladı.
    Benim hayalimdi Japonca öğrenmek halada hayalim.
    Lise-Üniversite derken bu yıla nasipmiş Japonca öğrenmeye başlamak, belkide dediğiniz gibi bana en büyük hayalim olduğu için kolay geliyordur.

valla helal olsun kardeşim sana, insanın boş saçma sapan sıradan hayatına bir farklılığının heleki tutkusunun olması ve bunun izinden ilerlemesi sadece takdir edilecek bir durum, seni samimiyetle tebrik ederim.

sınıf arkadaşlarımızdan 5-6 tanesi ne oldu bitti bilmiyorum açıkcası uçuk bir pozisyona vs sahip olan oldumu sanmıyorum ama bu bölümü seçmemdeki en büyük sebeb Komatsu firmasının o yıllardaki Türkiye genel müdürü bir aile dostumuzdurki sayesinde firmaya vede bu iş pazarına girdim.

örnek vereceğim birde gurur duyduğum bir sınıf arkadaşım vardı, adam çobanken dışardan kendi okuyarak idealist bir yapı ile ful çekip japonca seçmişti, herif gel sosisli ısmarlim dediğimde sosisli nedir abi demişti bana benden 3 yaş büyük olduğu halde.

işte o arkadaş Türkiye Toyota temsilcisi, sanırım duyduğum kadarıylada şimdi Daikin Adapazarında üst yönetici olmuş.

en son birkaç yıl önce hatır sormak için aradığumda sosisliyi öğrendinmi lan deiğimde lan ibne ben sabah kalvaltıda Rus havyarı yiyiyorum senin yılda kazandığını ayda kazanıyorum demişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla helal olsun kardeşim sana, insanın boş saçma sapan sıradan hayatına bir farklılığının heleki tutkusunun olması ve bunun izinden ilerlemesi sadece takdir edilecek bir durum, seni samimiyetle tebrik ederim.

sınıf arkadaşlarımızdan 5-6 tanesi ne oldu bitti bilmiyorum açıkcası uçuk bir pozisyona vs sahip olan oldumu sanmıyorum ama bu bölümü seçmemdeki en büyük sebeb Komatsu firmasının o yıllardaki Türkiye genel müdürü bir aile dostumuzdurki sayesinde firmaya vede bu iş pazarına girdim.

örnek vereceğim birde gurur duyduğum bir sınıf arkadaşım vardı, adam çobanken dışardan kendi okuyarak idealist bir yapı ile ful çekip japonca seçmişti, herif gel sosisli ısmarlim dediğimde sosisli nedir abi demişti bana benden 3 yaş büyük olduğu halde.

işte o arkadaş Türkiye Toyota temsilcisi, sanırım duyduğum kadarıylada şimdi Daikin Adapazarında üst yönetici olmuş.

en son birkaç yıl önce hatır sormak için aradığumda sosisliyi öğrendinmi lan deiğimde lan ibne ben sabah kalvaltıda Rus havyarı yiyiyorum senin yılda kazandığını ayda kazanıyorum demişti
    Bende tüm samimiyetimle teşekkür ederim abi
    Valla helal olsun diyorum saygıdeğer arkadaşınıza, insanın içinde olması lazım.
    Eli öpülesi adammış.
    Abi siz hangi üniversitede Japonca bölümü okudunuz acaba?
    Ankara"damı Kayseri"demi

ozans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben çat pat biri iki cümle kullanabiliyorum. NHK'nın eğitim vcdlerinden arkadaşla öğrenmeye başlamıştık.

Alfabeye dalmadım hiç, romanji ile idare ediyordum (japoncanın bizim alfabe ile yazılışı), okunuşu da nerdeyse birebir Türkçe gibi olduğundan çok güzel gidiyodu.

Şimdi steam'de bir oyun var.Learn Japanese To Survive - Hiragana Battle isimli. Ucundan ona başladım aram ısınsın diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende tüm samimiyetimle teşekkür ederim abi
    Valla helal olsun diyorum saygıdeğer arkadaşınıza, insanın içinde olması lazım.
    Eli öpülesi adammış.
    Abi siz hangi üniversitede Japonca bölümü okudunuz acaba?
    Ankara"damı Kayseri"demi

Ankara dil Tarihte başlamıştım ama dediğim gibi bitiremedim be kardeşim 2 yıl gittim akabinde zaten hayatımın çoğunluğunu yaşadığım kanadaaya geri dönmüştüm makine + hvac (iklimlendirme burda sanırım) mühendisliği okudum .

açıkcası zaman zaman devam etseydim nolurdu diye merak etmedim değil, biliyorsun japonlar dilini bilen yabancılara inanılmaz saygı duyuyor hiç alacağı yoksa bile sırf gururundan desteklemek için herşeyi yapıyorlar.

tahminim bitirmiş olsaydım Komatsuda çalıştığım yıllarda o örnek aldığım abimizin yerini muhtemelen alırdım ve cidden çok iyi para kazanıyor olurdum türkiye şartlarında ancak hayal edilebilecek rakamlardan söz ediyorum ama hepsi kader kısmet işte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara dil Tarihte başlamıştım ama dediğim gibi bitiremedim be kardeşim 2 yıl gittim akabinde zaten hayatımın çoğunluğunu yaşadığım kanadaaya geri dönmüştüm makine + hvac (iklimlendirme burda sanırım) mühendisliği okudum .

açıkcası zaman zaman devam etseydim nolurdu diye merak etmedim değil, biliyorsun japonlar dilini bilen yabancılara inanılmaz saygı duyuyor hiç alacağı yoksa bile sırf gururundan desteklemek için herşeyi yapıyorlar.

tahminim bitirmiş olsaydım Komatsuda çalıştığım yıllarda o örnek aldığım abimizin yerini muhtemelen alırdım ve cidden çok iyi para kazanıyor olurdum türkiye şartlarında ancak hayal edilebilecek rakamlardan söz ediyorum ama hepsi kader kısmet işte
    Valla abi kimsenin beni anlayacağını zannetmiyordum ama siz anlıyorsunuz.
    Parasında değilim abi, varsın evim-param-malım-mülküm olmasın ama Japonca"m olsun.
    Japonya"da küçük bir evde yaşayıp, küçük bir arabam olduktan sonra hayattan bişey beklemiyorum, zaten en büyük hayalim bu
    Dediğiniz gibi abi herşey nasip kısmet
    Bi işi seviyorsanız gerisi hikaye

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu japonca İngilizceden daha mı kolay şimdi?
    Kardeşim Kore de yaşıyor ama o koreceden daha zor demişti Japonca için. Bu kadar kolaysa Japonca'ya saralım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)