https://www.facebook.com/82829482059...8150205938349/
Nekadar dogru nekadar yanlış bilemem ama bu konusmayı gördüm facebook da enteresan
https://www.facebook.com/82829482059...8150205938349/
Nekadar dogru nekadar yanlış bilemem ama bu konusmayı gördüm facebook da enteresan
Okumadan imzalamam.....
trafik sigortasında büyük bir adilik var kimsenin sesi çıkmıyor yarın öbür gün birine 30.000 liralık hasar yaparsanız o para cebinizden çıkarsa burada ben dahil kimse ağlamasın 30.000 temsili 300.000 de olur Allah göstermesin sigortanın ne onemi var bu durumda =?
Şimdi kusur oranına göre ödeme gündemde imiş. Örneğin hasar 10 tl, sen 2/10 kusurlusun, 2 TL sen ödeyecekmişsin. Tam kusurlu isen hepsini sen ödeyeceksin.....
Okumadan imzalamam.....
Hayırlı İşler
Rekabet Kurulu, trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren 33 şirket hakkında soruşturma açtı.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye'de karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin, birlikte fiyat artışları yapmak yoluyla rekabeti bozucu, kısıtlayıcı anlaşma veya uyumlu eylem içinde oldukları ve böylelikle fahiş fiyat uyguladıkları iddiasına ilişkin yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Kurulun, haklarında elde ettiği bulguları ciddi ve yeterli bularak, rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik soruşturma açılmasına karar verdiği şirketler şunlar:- AIG Sigorta AŞ- Aksigorta AŞ- Allianz Sigorta AŞ- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi- Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi- Axa Sigorta AŞ- Dubai Starr Sigorta AŞ- Demir Sigorta AŞ- Ege Sigorta AŞ- Ergo Sigorta AŞ- Eureko Sigorta AŞ- Halk Sigorta AŞ- HDI Sigorta AŞ- Hür Sigorta AŞ- Generali Sigorta AŞ- Groupama Sigorta AŞ- Güneş Sigorta AŞ- Işık Sigorta AŞ- Liberty Sigorta AŞ- Mapfre Genel Sigorta AŞ- Neova Sigorta AŞ- Orient Sigorta AŞ- Ray Sigorta AŞ- SBN Sigorta AŞ- SS Doğa Sigorta Kooperatifi- SS Koru Sigorta Kooperatifi- Sompo Japan Sigorta AŞ- Turins Sigorta AŞ- Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği- Türk Nippon Sigorta AŞ- Unico Sigorta AŞ- Ziraat Sigorta AŞ- Zurich Sigorta AŞ
bu iyi olur 2005 te ray sigortası acentesinde çalışırken fiyatlar o dönem tekti öyle olunca da en iyi markalara yöneliyordun diğerleri ağlıyordu
Trafik sigortasında sorunun kalıcı çözümü için eskiden olduğu gibi sabit ücrete geçiş çalışmaları da yapılmaya başlandı.
Trafik sigortasında torba yasa ile iki önemli düzenleme henüz yeni yapılmışken sorunun kalıcı çözümü için eskiden olduğu gibi sabit ücrete geçiş çalışmaları da yapılmaya başlandı. Hazine sigorta şirketlerinin maliyetlerini artıran kişilerin kusuru oranında tazminat ödenmesi ve yine kazada ölenlerin yakınlarına veya sakat kalanlara ödenen bedeni hasar hesaplanırken tek bir hesaplama tablosu kullanımını yasalaştırdı.
Son 1 yılda yüzde 142 artarak aracı olan vatandaşlar için kâbus haline gelen trafik sigortasında sigorta şirketlerinin indirim için şart koştuğu 2 madde böylece halloldu. Ancak geri kalan 2 maddeyi Hazine hukuken imkânsız gördüğü için torba yasaya koymadı. Bu düzenlemenin fiyatları aşağı çekemeyeceğini gören Hazine şimdi ise tek bir sigorta fiyatı belirleyip şirketleri bu fiyattan sigorta yapmaya zorlayacak yeni düzenleme yapıyor. Buna göre önce bir kıstas fiyat belirlenecek. Örneğin Hazine trafik sigortası için 300 lira fiyat belirleyecek. Edinilen bilgilere göre kişilerin sigorta sistemine giriş ve yaptığı kaza sayısına veya hasarsız geçirdiği yıl sayısına göre belirlenen 7 ayrı kademe için birer fiyat da belirlenebilecek. Böylece şirketler bu kademelerde belirlenen fiyatın belirli bir miktar altında veya üstünde fiyatlama yapabilecek. Bu çalışma hayata geçtiğinde mevcut fiyatları düşürecek.DEVLET SİGORTASI DEVREYE GİREBİLİR
Yapılan çalışma ile Türkiye çapında bir fiyat belirlenebileceği gibi il bazında fiyat balirlenmesi yoluna da gidilebilecek. Masada aynı tarım sigortalarında olduğu gibi devletin devreye girerek fonu kendinde toplaması ve hasar ödemelerini de yine devletin yapması seçeneği de var. Böylece sigorta şirketleri sadece trafik sigortası satışlarına aracılık edecek
Arkadaşlar zorunlu trafik sigortası 3. şahısların ve zarar verdiğiniz kişilerin araçlarını ve emtealarını kusurlu olmanız durumunda karşılar.
Kendi malınızı ve aracınızı kusurlu olmanızda karşılamaz zaten bunun için kasko var.
Kusur durumunu eksper değil komisyon belirliyor.
Hatırlatıyım dedim.
Şu trafik sigortası bir an önce düşsün tek istegim o yada zorunlulugu kalksın ortadan arkadaş 85 model 131 aldım 2500 e koparatif sigorta ucuz olur diye koru yu aradım adam 4200 lira cıkardı fiyatmı cıkarıyo küfürmü ediyo belli degil .
Ne kadar çıkarsa çıksın milletin dezavantajına olacağından en ufak şüphem yok..gir dikçe giricek bence herkese...bu iş bokuyla oynayan çocuk misali oynadıçca batıyo oynadıkça batıyo.bence daha kötü olucak
Scorpion TypeR
Son durum ne. Trefikteydim konuyu gorunce bi bakim dedim. Artik sofor koltuguna yan oturmayi birakip duz oturabilecekmiyiz?
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
570 ödediğim sigortanın üstünden 1 sene geçti, 2. arabamı aldım neredeyse 1200 tlden yaptırdım. Ben zaten hakkımı falan helal etmedim de, günlerini görsünelr sonra pederin üstüne satışı verir ücretimi iade alırım. Kaza yok birşey yok önceki aracımı kullandığım süreçte. x2 fiyat çekilebilecek düzenlemeye izin verenleri de unutmamak lazım.
Instagram: mutusgarage
Vallahi ne olucak bilmiyorum ama trafikte gezen araçların %40' ında trafik sigortası yok diyorlardı geçen haberlerde. Ben 940 TL' ye yaptırdım, ve bir kere ne çevrildim ne de kazam oldu Allah' a şükür. Bu çevirilmeyeceğim ya da kaza yapmayacağım anlamına gelmiyor tabii ki ama para kolay kazanılmıyo. Geçen arkadaşım 2500 TL' ye çin malı motor aldı kıza 1500 TL sigorta çıktı, bu büyük bir saçmalık gerçekten.
O zaman pert araclara da kasko yapsinlar..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)