User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Aydınlatma sorunu- Xenon mu led mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aydınlatma sorunu- Xenon mu led mi ?

Merhabalar aracımın aydınlatmasından fazlasıyla şikayetçiyim. Kısalar 1metre önü zor aydınlatıyor. Uzunları yaktığımda bile 2-2,5 metre anca görüş alanı oluyor. Oda öyle ahım şahım değil. Yolda giderken sağ ve sol taraftaki kaldırımları göremiyorum. Hele birde karşıdan araç geldiğinde Allah canımı alıyor. iyice frene basıp durma noktasına geliyorum. Sizce Xenon mu kullanmalıyım yoksa led ampul mü ? Xenon kullanırsam 4300K ideal olarak söyleniyor. 4300 alırım. Eğer led diyorsanız led inceleme konusunu okudum fakat kafam çok karıştı. Tavsiye edebileceğiniz fiyat performans ürünü hangisi olur. Teşekkürler.

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracınız nedir

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin bence far cami ve tasiyla alakali sorun var

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mercekli fara sahipseniz xenon takin,degilse takmayin bu sefer siz goreceksiniz diye karsindakinin canini alirsiniz
    merceksiz farsa sayet nightbreaker ampul kullanabilirsiniz,clio aracimda kullanmistim gayet memnundum,xenonla balastla ugrasmak istemeyene birebir

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sizin far camı veya reflektörlerde sıkıntı var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracınız nedir
    Araç eg civic. Kullanılan far JDM far.
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin bence far cami ve tasiyla alakali sorun var
    Far camıyla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü farı çok yakın zamanda sıfır olarak aldım. Her hangi bir solma yada sararma yok. Fakat reflektör ile ilgili problem olabilir o konuda birşey diyemiyorum. Farları değiştirmem şu an için pek mümkün değil. Hem çok severek ve isteyerek aldım hemde bütçeden dolayı şu an yeni far için para ayıramıyorum.
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mercekli fara sahipseniz xenon takin,degilse takmayin bu sefer siz goreceksiniz diye karsindakinin canini alirsiniz
    merceksiz farsa sayet nightbreaker ampul kullanabilirsiniz,clio aracimda kullanmistim gayet memnundum,xenonla balastla ugrasmak istemeyene birebir
    Farlarım mercekli değil. O yüzden zaten 4300 düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla göz alma en minumum seviyede olanı buymuş. Diğer söylediğinizi araştıracam. xenon tesisatı , role vs. gözümü korkutuyor zaten.
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence sizin far camı veya reflektörlerde sıkıntı var
    Far camıyla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü farı çok yakın zamanda sıfır olarak aldım. Her hangi bir solma yada sararma yok. Fakat reflektör ile ilgili problem olabilir o konuda birşey diyemiyorum.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    far canımda reflektörde sıkıntı yoksa led takın xenon devri bitti ..tüvde sıkıntı çekersiniz.

led alıcaksan daha led pazarı türkiyede tam oturmadı artık güzel kitler gelsede hepsi eski nesil ledler cob eski nesil cree ler falan..

ebay yada aliexpress den alabilirseniz yeni nesil cree yada lumileds alın. tabi almadan farınızın arkasında yer varmı iyi bakın.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jdm farların problemi

bütceniz varsa açıp içine mercek koyun rahata ulaşın ufak bütceylede osram nightbreaker kullanabilirsiniz baya iyi oluyor

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    şimdi gördüm jdm ise onun üstünde hiza çizgileri olur ve far yüksek ihtimal h4 tür. hiç girmeyin xenona sadece karşı tarafın gözünü mahvedersiniz.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    far canımda reflektörde sıkıntı yoksa led takın xenon devri bitti ..tüvde sıkıntı çekersiniz.

led alıcaksan daha led pazarı türkiyede tam oturmadı artık güzel kitler gelsede hepsi eski nesil ledler cob eski nesil cree ler falan..

ebay yada aliexpress den alabilirseniz yeni nesil cree yada lumileds alın. tabi almadan farınızın arkasında yer varmı iyi bakın.
    Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Farın arkasında yeteri kadar alan olduğunu düşünüyorum emin olmamakla birlikte. Hiç led ampul incelemediğim için sığıp sığmayacağı konusunda endişeliyim. Gerçi sizinde söylediğiniz gibi led konusunda hala sıkıntılıyız. Ebay gibi bir siteden sipariş vermem durumunda en azından 1 ay bekleyeceğim. Led almaya karar verirsem yardımınızı rica ederim sipariş konusunda. ***** fazlasıyla bilgisizim bu konuda.

Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jdm farların problemi

bütceniz varsa açıp içine mercek koyun rahata ulaşın ufak bütceylede osram nightbreaker kullanabilirsiniz baya iyi oluyor
    Aslında oturduğum yerde far içine mercek uygulaması yapan birisi vardı fakat ne kadar aradıysam da tekrar bulamadım kendisini. Honda forumu üzerinden konuşmuştuk. Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var ise mercek için bir fiyat almak isterim.

şimdi gördüm jdm ise onun üstünde hiza çizgileri olur ve far yüksek ihtimal h4 tür. hiç girmeyin xenona sadece karşı tarafın gözünü mahvedersiniz.
    Hocam kullandığım far aşağıdaki linktekinin aynısı.

http://www.modifiye.com.tr/honda-civ...54492-10-B.jpg

Tavsiyeler üzeribe xenondan vazgeçtim. Yada şöyle söyleyim merceksiz xenon uygulamaktan vazgeçtim.

Ayrıca tavsiyeler üzerine incelediğimde şu an kullandığım ampulün NIGHTBRAKER olduğunu gördüm. Hem limon sarı hemde Oem renk kullandım fakat ikisinde de sonuç alamadım. Bu ampullere yanlış hatırlamıyorsam 70 lira gibi bir para ödemiştim.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizin far içi yani ayna kısmı gidik, o yüzden aydınlatmıyor önünü.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O far tası ile istediğiniz ampulü takı verim elde edemezsiniz, jdm farların reflektörleri maalesef iş görmüyor. Yerinizde olsam mercek koyardım farlara led için para vermektense. Ankara'da bu işi yapan bir sürü firma var. Denk gelirsem eğer yazarım buraya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin far içi yani ayna kısmı gidik, o yüzden aydınlatmıyor önünü.
    Anladım hocam. Teşekkür ederim.
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O far tası ile istediğiniz ampulü takı verim elde edemezsiniz, jdm farların reflektörleri maalesef iş görmüyor. Yerinizde olsam mercek koyardım farlara led için para vermektense. Ankara'da bu işi yapan bir sürü firma var. Denk gelirsem eğer yazarım buraya.
    Teşekkürler hocam. Her ne kadar bu araçta mercekli fardan nefret etsemde sanıyorum sevmediğim ot burnumun dibinde bitecek gibi. Bu merceklendirme işleminde ortalama bir maliyet var mıdır acaba? Fardan fara elbette değişiklik gösteriyordur fakat tahmini bir fiyat aralığı var mıdır ?

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aydınlatmayı en ucuza 2 role ve 2 adet 100/90watt ampül alarak bir nebzede olsa çözebilirsiniz.

Role konusunu da elektrikçiye sorun yada arabanın sigorta tablası bölümünden bakın, eger kısa/uzun farlar için role kullanılmışsa oem olarak role almanıza da gerek yok. Kullanılmamışsa alın taktırın.

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nightbreaker güzel bir ampül , yukarıda bahsedilenlerden önce far ayarlarınızıda kontrol edin farlar çok aşşağıda ayarlı olabilir.

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya far değişecek, yada mercek dönüşümü yapılacak. Başka yolu yok gibi.

kadireren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orcun_Simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım hocam. Teşekkür ederim.

Teşekkürler hocam. Her ne kadar bu araçta mercekli fardan nefret etsemde sanıyorum sevmediğim ot burnumun dibinde bitecek gibi. Bu merceklendirme işleminde ortalama bir maliyet var mıdır acaba? Fardan fara elbette değişiklik gösteriyordur fakat tahmini bir fiyat aralığı var mıdır ?
    Bi-xenon koymak zorundasın far h4 olduğundan merceğin çifti 120tl civarı , xenon setini oem (orjinal xenonlu araçtan çıkma) yaklaşık 450-650 arası modeline göre çin malı kit kullanırsanız aydınlatma oem in hemen hemen yarısı olur oda 200tl civarı
    Tanıdığım makyajsız vtec2 ye malzemeyi toplayıp taktırdı ortalama 1bin tl tuttu

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    JDM far soldan sürüş için değil bence yani JDM sonuçda sağdan direksiyon.
    1 - sağdan sireksiyon yansıtıcılı
    2 olarak var merkezlemeniz ne durumda eski sistem far ayarı değilde lumen değerine göre odalayan yeni tip cihazlarda bi deneyin ayarlatmayı
    3 xenon almayın zaten farınız xenona uygun değil iyice farın canını alırsınız, LED alın ama kesinlikle 4500 kelvini geçmesin.
    Birde sze tavsiyem bir halojen alıp deneyin 2800 3000 kelvin gibi.
    Çünkü belki sizin gözünüzde bozuk oalbilir gece körliği varsa sıcak renkler daha iyi seçiyor insanlar soğuk renklerin algılanması daha az

Aracınız basık ise zaten karşıdan gelen aracın farları el mahkum ağzınız girecek aynı durumu bende yaşıyorum. Bir nebze olsa çözüm oldu ön cama film yaptırdım

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Xenon devri bitti derken? Tuv'de mercekli halojene çevirince sorun mu çıkıyor?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)