Kardesim umarım soyle bir yardımım olur basımdan gecen olayı anlatiyim sana.
2012 miden scirocco manuel arac aldım 160 lik. Ben aldığımda garantisi biteli 7 ay olmuştu 3 bakım serviste yapılmış dedim garanisi gecmis servisten aliyim parcayi kendim ustama degistiriyim dedim. Tam hatırlamıyorum ama 250 300 tl fark vardı oda yağın litre fiyatı ve işçilik..
Neyse aldık parcalari değiştirdik 60 bin bakımı diye araba geldi 63 bine. Motor ariza ışığı yaptı araba 3 bin devirdi gecmemeye başladı aradım servisi sinirle cekiciyle aldılar götürdüler ertesi gun su pompasi degisimi dediler 1.500 gibi bir rakammis.
Bende benden Kaynaklı bir sey degil araçla alakalı dedim durumu izah ettim zaten aracın gecmis kayıtlarını incelediklerini ve düzenli olarak geldigi icin ve aracın garantisi bitmesine rağmen iyi niyet garantisinden parçanın fiyatının tamamı işçiliğinde %70 ini biz karşılıyoruz size 100 lira Düşüyor dediler hemen yapın dedim

fakat bakımınız Gecikmiş bakımda yapılması gerekiyor yoksa işlem yapamayız dediler 600bakim ücreti + 100 lira bana Düşen işçilik ile su pompasını değiştirdiler..Devamıda var
71 bin km de aracımın motorundan garip bir ses duydum servise bıraktım egzantirik zinciri uzadığını ve turbonun sikirti yaptığını söylediler değişim önerdiler bunlarda iyi niyet garantisinden 500 tl işçilik ödeyerek degisti egzantirigin maliyeti 4000 turbo 4500 tl. Kumarım faydalı olmustur.
Anlatmak istedigim 3 5 kaçma servise git uzun sure biniceksin faydasını gorursun sonucta elektronik araçlar kul yapısı heran hersey olabilir