User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Dikkat ! Bankanın Numarası İle Arıyorlar.Farkındalık Olsun!

Serkan_UR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dikkat ! Bankanın Numarası İle Arıyorlar.Farkındalık Olsun!

Arkadaşlar sıcağı sıcağına paylaşmak istiyorum bu ara bu yöntem baya revaçtaymış lütfen dikkatli olalım

Öncelikle Arayan Numara 0850 222 1 900 Finansbankın Kobi Bankacılığı Numarası YAda 0850 222 0 900 Normal Bankacılık Numarası beni kobi bankacılığına ait numaradan aradılar

-Finansbank Çağrı merkezinden arıyoruz şüpeli işlem biriminden Serkan UR ile mi görüşüyoruz
    -Evet Benim
    -Kartınızla İlgili şüpeli işlem mevcut şu an onayda işlemi siz mi gerçekleştirdiniz.
    -Hangi Karttan bahsediyoruz şirket kartımı acaba
    -Şirketlerimizden birinin ismini söylüyor
    -Hayır işlemi ben yapmadım yetgili arkdaşla bir görüşeyim
    dedim ve işlemi bizim tarafımızdan kimsenin yapmadığını teyid ettim.işlemleri bizim yapmadığımızı söyledim
    bunun üstüne kart numaramızın ilk 8 hanesini söyleyerek bu kartı elinze alırmısınız güvenlik için birkaç soru sorucam dedi.

burdan sonrasını özet geçiyorum güvenlik nedeni ile sorduğu sorular kart bilgilerini almaya yönelikti bir kısmının tamamını istedi verdim fakat güvenlik numarasının tamamını istemedi güvenlik nedeni ileymiş(Sanırım güven vermek için böyle yapıyorlar)

daha sonra telefonuma bir mesaj geleceğini söyledi mesajı sadece benimle paylaşın lütfen dedi.Mesaj gelmedi,Bunun üstüne sorun var güvenlik teyidi yapıp numarayı kontrol etmeliyim dedi ve kartın güvenlik numarasının son 2 hanesinbi söylermisiniz dedi.Bu bir önceki aşamada benden istemediği numaraydı ve burda artık tereddüt etmeye başladım.

-Hanfendi siz benden bütün bilgileri istiyorsunuz bu konuda tereddütlerim var bankaya gidip halledeyim ben bunu
    -Efendim aradığım numara Bankamızın numarası kartınızın üstündeki numarayla karşılaştırabilirsiniz.Zaten tüm bilgileriniz bizde mevcut Şu anda işlemleri iptal etmessek mağdur olacaksınız vs vs vs..

-Kusura bakmayın ben bu bilgileri vermek istemiyorum madem tüm bilgiler sizde mevcut lütfen bendne bunları istemeden iptal edin dedim.

-Ozaman sizi mesaj sistemine bağlıyorum tuşlayın lütfen dedi

Herhangi biryere bağlamadı bekledi muhtemelen o sıra tuşlasam ekranında görecekti.

Ben bankama gidiyorum burdan işlem yapmak istemiyorum dedim.

Biraz daha dil döktükten sonra siz bilirsiniz dedi kapattı.

Konuşmanın bir bölümünde çekimleri sordum küsüratlı toplamda 4-5 bin civarı 3 çekimden bahsetti.İnsan ister istemez geriliyor ve panikliyor bu şerefsizler de bu durumdan faydalanıp konuşturuyor..

Arkasından Temsilcimi aradım bu sıra böyle dolandırıcılıklar oluyor çağrı merkezi kayıp çalıntı karttan iptal ettirin isterseniz dedi.
    Zaten kartın bilgilerinin çoğunu vermiştim son kalanı da deneyerek bulabilirlerdi.Müşteri hizmetlerini arayıp bütün kartları iptal ettirdim.

Arkadaşlar bu durumlarda inanın sağlıklı düşünmek zor oluyor bu dolandırıcılığa düşmememin ve fark etmemin en büyük nedeni bilinç altıma
    "Hiçbir Banka Personeli sizden kart bilgilerinizin tamamını istemez!" bilgilendirmeleri oldu.Ama açık söyleyeyim böyle ne olduğu belli yazarken şurdan da anlaşılır burdan belli diye yorumlanmasın konuşurken öyle güzel yönetiyorlar ki görüşmeyi uyanmak çok güç...

Bu konuda Farkındalık Önemli.Birçok bilgi veriliyor görüşme içerisinde güven sağlanıyor.Dikkat Edelim Lütfen

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgilendirme için teşekkürler, kimse ben yemem demesin arkadaşlar. Şerefsizler resmen hipnotize ediyor.

Serkan_UR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnanırmısın Şu anda Hala Gerçek mi Yalan mı muallakta kalıyor insan bankada birşey diyemiyor Aradıkları Numara Bankanın Numarası muhtemelen bir dalavere ile ekranımızda gözüküyor.Dolandırıcılık oldunu anlamanın tek yolu bahsettiği şüpeli çekimlerin olmaması.Yoksa Başka bir iz yok anlamak için
    Konuşmalar Çok profesyonel arka tarafta çağrı merkezi tonu görüşmeler vs.Daha Öncede bu şekilde arayan olmuştu ama bu ambians yoktu.Çok geliştirmişler.
    Çok fazla bilgi veriyorlar
    İsim Soyisim
    Şirket İsmi
    Kartın 8 hanesi

Çok sinirlendim ve Gerildim numarayıda geri arayınca Finansbank çıkıyor insanın içinde kalıyor...

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

Saygılar
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beni de bugün bu 0850 228 81 37 numara aradı

Digiturk mü yoksa banka falan mı? Bugün 3 defa aradı 2 defa meşgule verdim 1 kere cevap vermedim.

Ama bir daha ararsa vallahi söverim.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemen tüm hesaplarımı bi kontrol ediyim geçmiş olsun serkan
    Powered By Demir Garaj Fast N' Loud

instagram brkdiinc-facebook burakdiinc

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir uygulama vardi adini unuttum. İnternet uzerinden arama yapiyorsunuz ve istediginiz numarayi gosterebiliyorsunuz aradiginiz kisiye. Yani ben babanizin numarasini girip sizi ararsam, telefon caldiginda ekranda 'babam' ariyor yazicak. Aman dikkat edin boyle olaylara

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı taytay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgilendirme için teşekkürler, kimse ben yemem demesin arkadaşlar. Şerefsizler resmen hipnotize ediyor.
    ben yemem çünkü hiçbir bankadan hiçbir kart kullanmıyorum
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1e1 aynı numara cuma günü annemi aradı. iste kartınız kenyada kullanıyor calınmıs vs. diye ilk başta yememiş ama sonra cvv koduna vermeye gelene kadar gelmiş

annem o sırada sans telefon kapanmış bu sırada arkadaşın dediği gibi mesajlar vs.ler bildiginiz finansbank adı altında gayet resmi kılıfa uygun sekilde geliyor.

kıllanan annemde aramıs bankayı diger telefondan böyle böyle bişey var yok hayır demiş bankada oyle bir harcama vs yok arayanda biz değildik diye(bu sırada

annemin telefon hala calıyor aramıslar baya en son +44 mü +42 mi ne ingiltere üstünden aramışlar) banka yetkilisinde hemen iptal etti o son koduda verseydiniz

nakit cekme limitine kadar alırlardı demiş hatrı sayılır bir meblaydı yani sansa bala iyi yırttık diyelim.

buarada bankanın dediğine göre ne hikmetse sistemizie girip bizmişiz gibi mesaj atabiliyorlar dedi.

aman dikkat diyim cidden böyle bir olay olsa kartınız bilmem nerde kullanılsa bile arayana itimat etmeyip kapatın telefonu ve siz geri arayın bankayı
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun, aynı olay geçen ay annemin de başına geldi. uzunca konuşmalar sonrasında güven vermişler ve annemden kartın arkaasındaki cv2 kodunu istemişler. annemde inanıp veriyor ve anında ukrayna'da bir siteden 1900TL'lik harcama yapıldı. olaydan geç haberdar oldum ama iş işten geçmişti. dikkat etmek lazım.
    Love is nothing, without fucking

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benide, Denizbank'tan aynı şekilde sabit telden aradılar. Direk olarak dedim ki, "kusura bakmayın bilgi paylaşmıyorum dedim. Ben arayıp işlem yaptırırım" diyince, önemliydi vs. konulardan bahsetmeye başladı. Kestirip attım.

- Ambiyans, arka fonda çağrı merkezi sesleri vs. çok yaratıcılar
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun doğru dürüst eft gibi işlem yapmama rağmen arada bi girip hesabımı kontrol ederim .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serkan_UR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnanırmısın Şu anda Hala Gerçek mi Yalan mı muallakta kalıyor insan bankada birşey diyemiyor Aradıkları Numara Bankanın Numarası muhtemelen bir dalavere ile ekranımızda gözüküyor.Dolandırıcılık oldunu anlamanın tek yolu bahsettiği şüpeli çekimlerin olmaması.Yoksa Başka bir iz yok anlamak için
    Konuşmalar Çok profesyonel arka tarafta çağrı merkezi tonu görüşmeler vs.Daha Öncede bu şekilde arayan olmuştu ama bu ambians yoktu.Çok geliştirmişler.
    Çok fazla bilgi veriyorlar
    İsim Soyisim
    Şirket İsmi
    Kartın 8 hanesi

Çok sinirlendim ve Gerildim numarayıda geri arayınca Finansbank çıkıyor insanın içinde kalıyor...
    Benim işyerimde servis/arıza işleri için 0850 li bi numara kullanıyoruz. Müşteri bizi buradan arıyor , görüşmeler kayıt altına alınıyor vs vs . Buraya kadar herşey normal.
    Şirkette bu işleri yönettiğimiz dijital bir IP santral var. Şirketin ütün telefonları, cep telefonları dahil internet üzerinden buna bağlanıyor.
    Programla da biz aradığımızda karşıdakine istediğimiz numaranın görünmesini sağlıyabiliyoruz. Bu tip , gerçek banka veya dolandırıcılar yüzünden 0850 xx li hattan birisini aradığınızda hiç kimse telefonunu açmıyor çünkü.
    Hatta ben yurt dışındayken bile ibternet üzerinden bağlanıp her hangi birisini aradığımda Türkiyedeki numaram görünüyor (yada gürünmesini istediğim numara.
    O sebeple ekranda görünen numaraya itibar etmeyiniz.
    Geçmiş olsun .

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün 444 0 333 aramış, garanti bankası

tek kartımın olduğu banka

borcum harcım yok, günü gününe ödüyorum borcumu ve hesabımı devamlı takiptayim. Açmadım valla bana diyecek birşeyleri olduğunuda zannetmiyorum
    - Bize Her Yer TRABZON

dasemert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün 444 0 333 aramış, garanti bankası

tek kartımın olduğu banka

borcum harcım yok, günü gününe ödüyorum borcumu ve hesabımı devamlı takiptayim. Açmadım valla bana diyecek birşeyleri olduğunuda zannetmiyorum
    Bu ay size özel %1.10 faizle 9 taksitli nakit avans teklifimiz vardı.şu kadar çekin bu kadar ayda o kadar ödeyin Her ay düzenli olarak arıyorlar taksitli para diye ısrar ediyorlar.
    Bu arada geçmiş olsun,dikkatli olmak gerekiyor.
    dasestar

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onn_dear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yemem çünkü hiçbir bankadan hiçbir kart kullanmıyorum
    Aileniz, eşiniz dostunuzda kullanmıyorsa ne mutlu size )

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kartları online ve posta yoluyla alışverişe kapatıp, sanal kart ile işlem yapmak lazım.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi böyle programlar var misal banka no gibi kendi hattından arıyor dırek banka numarası gozukuyor 5 dolar mı ne hatta
    ondan sonra boyle ıslemler yapıyorlar
    allah korusun bu tur ıslemlerden

ucuz atlatmıssınız

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 hafta kadar önce başka bir bankada babamı dolandırmış böyle.400$ kadar bir paramız gitti.İade için bir evrak doldurduk ama geri geleceğini pek sanmam.Geçmiş olsun.Özellikle bazı konularda uyanık olmak lazım.Babama 50 kez söyledim dikkat et diye.Gelen güvenlik şifresinin altında da eşşek kadar kimse ile paylaşmayınız yazıyor.Ama yine de vermiş...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)