User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
90 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İkinci El Araç ve DSG

Mesut-RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İkinci El Araç ve DSG

Arkadaşlar merhaba,

İkinci el bir Golf 7 veya A3 8v alma niyetindeyim.Düşük km'li araçlardan yana bir korkum yok ama 70 bin km'lerde uygun fiyatlı arabalar görüyorum ama bu km'de DSG'li S-tronic'li arabalar beni korkutuyor yavaş yavaş iyi niyet garantisinden de çıkmaya başladıkları için.Bu km'lerde DSG almak çok mu riskli ? Yoksa servis bakımlı 2012-13 arabalar alınır binilir mi ?
    It is better to travel well than to arrive.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok merak ettiğim bir konuydu açtığınız için teşekkürler...

bilgili arkadaşlardan merakla cevaplarını bekliyorum.

mesela 100bin km'lere yaklaşmış bir DSG Rocco'nun mekatronik arıza çıkarma olasılığı yüksek olsa gerek ! ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok merak ettiğim bir konuydu açtığınız için teşekkürler...

bilgili arkadaşlardan merakla cevaplarını bekliyorum.

mesela 100bin km'lere yaklaşmış bir DSG Rocco'nun mekatronik arıza çıkarma olasılığı yüksek olsa gerek ! ...
    2013 Model 23k km'de 160'lık DSG Rocco sahibiyim. Gerek performanslı kullanımda gerekse normal kullanımda DSG ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım.
    Fakat DSG şanzıman fazla trafik seven bir şanzıman değil.Sanıyorum ki ilk jenerasyon DSG sisteminde hep belli başlı hatalar meydana geldi ve şanzıman değişimine gidildi.Zaten bu hatalar üzerine pek çok iyileştirmeler ve DSG üzerine yazılımlar yapıldı.Çevremden ve yazılanlardan da takip ettiğim üzere artık eskisi kadar şikayet yok en fazla kavrama değişimi ile çözülebilecek sorunlar mevcut.Yani işin kısası DSG'yi bilinçli kullanan inceliklerini bilen birisi ise bu satıcılar ve bakımları aksatılmadan yapılmış bir araç ise bence alınabilir.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomatik aracı trafikte rahat olsun diye alıyoruz. Eğer sıkışık trafikte sıkıntı çıkarıyorsa o şanzıman şanzıman değildir. O araçları da almam.

Bence dsg araç alınmaz. Yeni nesil otomatiklerde bmw ya da mercedes alınır, kalanı, özellikle vag grup rezil. Gidin bmw alın derim.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Şahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 model Passat Variant DSG aldım bundan 1 ay önce.. Bakmanız gereken tek şey servis bakımlı olması ve 5 yaşını geçmemiş olması.. Ben iyi niyet garantisinden kavramamı 500 tl işçilik vererek 2 yıl garantili şekilde Doğuş Oto etimesgutta değiştirdim. Parça için herhangi bir ücret almadılar.. Servis bakımlı olduğu sürece korkmanızı gerektirecek hiçbir şey yok..
    Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomatik aracı trafikte rahat olsun diye alıyoruz. Eğer sıkışık trafikte sıkıntı çıkarıyorsa o şanzıman şanzıman değildir. O araçları da almam.

Bence dsg araç alınmaz. Yeni nesil otomatiklerde bmw ya da mercedes alınır, kalanı, özellikle vag grup rezil. Gidin bmw alın derim.
    Çift kavrama sistemde maalesef durum böyle . DSG aracı kaldırdığınız anda zaten 2'ye atıyor . Bunun sürekli tekrarlanması yani dur-kalk işlemi zaten bu viteslerin dişlerini bozuyor trafik sevmemesinden kastım bu.Daha bilinçli kullanıcılar daha net bilgi verilebilir.Bu arada rezil vag grubu ile belirttiğiniz bmw mercedesleri tokatlamak paha biçilemez

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW'ninde meşhur smg şanzumanı'da sütten çıkmış ak kaşık değil.

Hangi marka olursa olsun çift kavramalı sorunları vardır.Manuel alıp'da yolda kalanlar biliyorum 3.000KM sıfır araba.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EMRIX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çift kavrama sistemde maalesef durum böyle . DSG aracı kaldırdığınız anda zaten 2'ye atıyor . Bunun sürekli tekrarlanması yani dur-kalk işlemi zaten bu viteslerin dişlerini bozuyor trafik sevmemesinden kastım bu.Daha bilinçli kullanıcılar daha net bilgi verilebilir.Bu arada rezil vag grubu ile belirttiğiniz bmw mercedesleri tokatlamak paha biçilemez
    k20 swap bir eg gelir paha biçilemeyen dsg li aracın içinden geçer, hayata küstürür adamı.

Bence burada tartışılması gereken bana hizmet etmesi için aldığım, üreticininde bunu vadederek sattığı aracın kullanılamıyor olması.

O zaman 5 yaşını geçmiş ve servis bakımı olmayan tüm dsg ler patlamaya hazır bir durumda diye düşünebiliriz.

Kaldı ki doğuş (diğerleri de paragöz) marka imajını zedelememek için araçlardaki kusuru bildiği halde iyi niyet diyerek değişim yapıyor.

Yoksa kalkıp ta sana o mekatroniği kara kaşına kara gözüne 500 TL işçilik alarak vermez. Olay tamamen ticari olarak imaj koruma bence.

Sonraki nesillerde belki düzeltildi bunlar ama insanların zihninde DSG = çabuk bozulan, bozulduğunda da masraf açan bir şanzıman.

Konforu , geçişleri vs çok iyi bunun aksini iddia etmez kimse, sanıyorum yeterli testler yapılmadan çıktı, ilk alanların da elinde kaldı.

Bu ve benzeri hatalar her firmada yaşanıyor. Ben şahsen almam. Alan da güle güle kullansın.

delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babamda 2010 1.9tdi dsg var 6 ileri 100k oldu bakım falan hakgetire masallah sıkıntısı yok.

sıkıntılı olanlar hangı yıllardakı hangı araclardakı bende bunu merak edıyorum.
    TeKS@S

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 yaşından büyük olanları ne yapıyorlar hurdaya mı ayırıyorlar. =) Ya da alınsın da kenarda ön onaylı bir 10bin kredi bulundurmak lazım sanırım. =)
    Instagram: mutusgarage

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam otomatik bi honda civic alin mutlu olun.
    At arabasi yapsaniz bile sorun yasamazsiniz
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    235bin kmde 4 yaşında dsg7li araç kullanıyorum
    Tek rahatsız olduğum konu aşırı gereksiz 2ye atma isteği
    Evin otoparkında 20 metre yokuş çıkarken 1-2-1-2 ve sonunda 1de gitmesi gerektiğini anlayıp öyle devam ediyo
    Bence herşey aracın nasıl kullanıldığıyla alakalı
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSg mağdurları ortada zaten bişey yazmaya gerek yok,

Audi a3lerde kullanılan otomatik şanzımanda ısındıktan sonra dur kalk ve 1-2-3-4 geçişlerinde silkeleme oluyor mutlaka deneyerek alın. 2500-3000 gibi bir maliyeti ile tamiri oluyor.

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aman dsg mi uzak durun baş belası ömür törpüsü incir ağacı
    "Wagen"thusiast

Mesut-RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babamın aracı 2012 model DSG'li, yani şanzımanı biliyorum tanıyorum ama mesela bizdeki 26 binde kavrama değiştirdi, şu an 40 binde ve sıkıntısı yok.Ancak ilerleyen km'ler hakkında bilgim yok öğrenmek istediğimde bu zaten.

2013 nisan sonrası üretimde daha az hata oranı olduğu, sentetik yağdan mineral yağa geçildiğini biliyorum sadece.
    It is better to travel well than to arrive.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size bir hikaye anlatayım

Bir gün iş yerimize bir misafir geldi.Firmamızdan bağzı ürünler aldı beraber otoparka indik.Yanlız baya uzak bir yere park etmiş beraber aracına bindik hareket etti park yerine yanaşıyoruz araba durmadan R konuma sonra geri geri giderken tekrar durmadan D konuma sonra araba yine durmadan el freni bile çekmeden P konuma aldı.P konuma alınca bildiğin araba yaylandı o şanzumanaki acıyı ben kalbimde hissettim.

Şimdi bu araba 5.000KM sonra şanzuman arızası ile servise gitse ve servis PDK,SMG,DSG,EDC artık örnek veriyorum b.k şanzuman araba alınmaz dese servis'den çıkamıyorum dese nedir ?

Olayın başında şanzumana yaptığı tecavüzü anlatmıyor ama.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 hafta onceydi sanirim amcamda 7x.xxx km de 1.6 jetta tdi var 2013 model diye hatirliyorum. Dsg sinin eskisi kadar kararli degismedigini gordum. Hani manuelde baski biterde sakiz gibi uzarya,dsg dede oyle abarti surelerde olmasada eskisi gibi kararli degistiremedigini gordum. Sirket arabasi,yetkili servis bakimli. Buyuk ihtimal kullanimla alakalidir,net bisey soylemem yanlis olur bu konuda. Gordugum ornek bu benim.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2009 model 160lık DSG golfüm vardı. 2013'te 41.000km'de aldım 1 ay önce 83.000km'de sattım.

2kere kavrama 1 kere mekatronik değiştirdim.

2013 kavrama değişimi: 700TL
    2015 mekatronik değişimi 700TL
    2015 kavrama değişimi : ücretsiz. (değişen kavramanın parça garantisi)

Aracınız servis bakımlı ise değişim fiyatları 5 yıldan sonra bile bu şekilde.

Şu an 2014 19.000km'de A3 8V TDI kullanıyorum S-tronic. Gayet memnunum. +2 yıl uzatılmış garantisi de var. Servis bakımlı olsun gerisini düşünmeyin.

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyisi th350 sanzimanli bir arac alin. Omur boyu sorunsuzluk garantili.
    74 model sehpa...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)