User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
62 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hastalık hastalığı

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hastalık hastalığı

Herkese merhaba konu açma iznini ''Dragger''dan aldım,belki saçma görülebilir diye sormak istedim.

Başka takıldığım bir forum sitesi yok,tanıyıp tanımadığım insanlarla görüştüğüm tek yer burası. Muhabbete başlamak istiyorum,belki aramızdan birisi bu tür huylara sahiptir,ya da bir yakını ne bileyim belki atlatmıştır. Psikolog ve psikiyatri ye gittim ama hemen bıraktım rutin ilaç muhabbetlerinden istemiyorum,ilacı kullanıp uyku yaptıktan sonra bir faydası yok bana. Çalışıyorum ve kazanmam gereken bir sınav var ayrıca ders de çalışıyorum.

Belki bazılarına komik gelebilir ,hatta arkadaşlarıma aileme ve sevgilime komik geliyor;ama artık sinirlenmeye başladılar ki zaten çoğu huyumu ve takıntılarımı bilmiyor. Herhalde bilseler kafayı yeme noktasına gelirler. Bu ciddi bir hastalık herhalde günlük yaşantımı etkileyecek şekilde .
    Askerden geldim geleli var . Kasım ayından bu zamana kadar 4 kere kan tahlili olmak üzere bir sürü tahlik yaptırdım 4 kere hastaneye çeşitli rahatsızlığım olabileceğinden dolayı gittim.

Kalbim mi çarpıyor ? Kesin kalp krizi geçiriyorum başka açıklaması olamaz. Zor nefes alma hissiyatım mı var ? Kesin koah ya da başka hastalıklar. Öyle eften püften hastalıkları üstüme almıyorum kesin ölümle sonuçlanabilecek ya da hayatımı etkileyecek hastalıklar.

Önce ağzım kuruyor vs.bahanesiyle hastaneye gittim diyabet var dedim. Tüm sonuçlarım güzel çıktı herhangi bir sıkıntı yok . Sonra 1.5 hafta geçmeyen bir baş ağrısı peydah oldu ama başka bir belirtisi yok . Kesin beynimde tümör var dedim nöroloji doktoruna gittim orda da bir sürü tahlil ve MR 'a girmemden sonra yine hiçbir sorun olmadığını öğrendim. YETMİYOR YETMİYOR ,sanki adamlar hiçbir şey bilmiyor bir ben doğruyum.

Kalbim çarpıyormuş gibi oluyor nefes alamama hissiyatına giriyorum uyurken ,kesin kalp krizi geçireceğim ya da kalp ile alakalı sorunum var diyorum. Gittim ekg testlerine girdim ,akciğer grafiklerim hepsi sorunsuz çıktı . En son midem ile alakalı basit bir hastalık gastrit çıktı o kadar o bile belki bu stresli yaşantımdan olabilir .

Uyumadan önce kolum bazen bacağım istem dışı hareketler yapıyor,tabii bu hareketleri yaparken yine bir psikolojik savaş içerisindeyim kesin ben de bir şeyler var diye . O kadar kötü bir durum ki atıyorum yatağıma uyumak için 12'de giriyorsam bu 2 ya da 3 'ü buluyor. Elimde telefon google'a giriyorum şöyle oldu böyle oldu diye hastalık araştırmasına giriyorum ve gidip apansız çözümü olmayan bir hastalığı üstüme yapıştırıyorum ve onunla günüm geçmeye başlıyor. En son ki hastalık belirtilerim ALS,MS ,PARKİNSON,PANKREAS..

Böyle olmayı hiç istemiyorum,doktora da gittim saçma sapan tanışma muhabbetleri ya da ilaçlarla harcayacak vaktim yok. Gerekirse şehir dışına çıkıp bilinen tavsiye edilecek bir doktora gitmek istiyorum. Hastane hastane dolaşıp kan tahlili vermekten bıktım hiçbir şey çıkmayacağından eminim artık ama bunu kendime anlatamıyorum . Bir insan gözlerinin içine günde belki bilerek 30-40 kere bakar mı ? Sarılık var mı diye ?Ben bakıyorum.

Kalbinizi dinliyor musunuz ? Nasıl atıyor diye. Elimde shealth uygulaması sürekli nabız ölçüyorum salak salak. Bunun adını ben ruh kanseri koydum öldürmüyor belki ama süründürüyor . Belki yazacak daha çok şeyim var ama ilk defa içimi dökmek istedim .
    imzasız..

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun. Yorumum belki ' SIĞ ' olacak ama bu bildiğimiz panik atak durumları değil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun dragon abiye katılıyorum anlattığınız durum noktasından virgülüne kadar annemde mevcut ve panik atak teşhisi koyuldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun. Yorumum belki ' SIĞ ' olacak ama bu bildiğimiz panik atak durumları değil mi?
    O daha farklı diye biliyorum çünkü bir atak geçirmiyorum. Bildiğin bu sekilde güne başlayıp kapatıyorum .
    imzasız..

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son 1 aydır anlattığınız durumları yaşıyorum..En son 4gün önce EMG testine kadar yaptırdım..

İlk olarak birden kolumda ağrı teşhisi ile yola çıktım 1 aydır Ankara'da yaptırmadığım test kalmadı..Testleri 1'den fazla doktora gösterdim. Testleri gören tüm doktorlar benden sağlıklısın diye tanı koyunca ağrımda azaldı.. Psikolojik olduğunu düşünmeye başladım bende..Ağrı hala geçmemeye devam ederse psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.. Yaşadıkların çok sıkıntılı , kafamda 4-5gün öncesine kadar acaba yarını görebilecekmiyim diye yatıyordum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben artık hiçbir doktora gitmek istemiyorum herhangi bir yerim ağrıdığında. Diz altım da ağrı gelip gidiyor bazen ,bazen de ayak baş parmağım zonkluyor. Rahatsız edecek şekilde olmasa bile gitmeyeceğim artık doktora . Yeter tahlil yaptır yaptır ,ondan da bir şey çıkmayacak ama ertesi gün yine başka bir hastalığa kapılıcam. Mr çektirdim beyin için ertesi gün ağrı gitti .
    imzasız..

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O daha farklı diye biliyorum çünkü bir atak geçirmiyorum. Bildiğin bu sekilde güne başlayıp kapatıyorum .
    Bir yakınım hemen aynı sorunları yaşadığından ve panik atak teşhisi konduğundan yazmak istedim.Hakim olduğum bir konu değil maalesef. Benim düşüncem,rahatsızlığının tek sebebi psikolojik.Psikiyatra tekrar gidip ilaçta verse en azından denemen.Umarım kısa sürede atlatırsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir yakınım hemen aynı sorunları yaşadığından ve panik atak teşhisi konduğundan yazmak istedim.Hakim olduğum bir konu değil maalesef. Benim düşüncem,rahatsızlığının tek sebebi psikolojik.Psikiyatra tekrar gidip ilaçta verse en azından denemen.Umarım kısa sürede atlatırsın
    İnşallah abi ,kazanmam gereken lanet olası bir sınav var (mali müşavirlik sbs) o ilaçlar uyku yapıyor biliyorum ,olumsuz etkiler beni . Zaten araştırdığım kadarıyla ilaçlı tedavi bittikten bir süre sonra aynı şeyler geri başlıyor .
    imzasız..

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    psikiyatriste ya da psikologa görün bence bir an önce. Geçmiş olsun.

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ara bende sağlıklı yaşamaya kafayı takmış durumdayım, psikolojik olarak faydası olur mu bilmem ama ben nefes egzersizleriyle günlük enerji düzeyimi artırdığımı düşünüyorum. Uyanınca ve uyumadan önce 10 dk'lık nefes egzersizleriyle hem gün içinde daha enerjik hissediyorum, hemde stres oranım ciddi azalmış durumda. Spor yapıyorsan düzenli nefesle ( diyafram nefesi kullanarak) spordaki performansta artıyor. Bunlar dışında günlük su içme miktarı, uyku düzeni ve en önemlisi düzgün kahvaltı alışkanlığı insanı gün boyu mutlu sağlıklı tutmaya yetiyor. İnsan fıtratına uygun yaşadığı sürece kolay kolay hasta olmaz bence. Şifalar diliyorum kardeşim.
    ///M Rulez...

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende senin tam tersinim herhalde, dünya yıkılsa bana bişey olmaz kafası var hep bende, geçmiş olsun ama derdini burda aramak yerine daha ileri dereceye dönüşmeden profesyonel bir destek alman en mantıklısı olacaktır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorununuzun adı panik atak olabilir

yigitblr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başımıza gelen en ufak sorunda internete sarılmamızdan dolayı olabilir bunlar.Başımız ağrıyor hemen netten aratıyorsun çat ilk sonuç tümör çıkıyor.İnsan ister istemez işkilleniyor.Halbuki herkesin hayatı boyunca yaşadığı şeyler.Bence işe sorunlarınızı googleda aratmayı bırakmakla başlayın.Bir de askerden gelince başladı demişsiniz,askerliğinizi sıkıntılı bir yerde yaptıysanız yaşadığınız stres ve sıkıntıdan dolayıda oluyor olabilir.Tabi ben bilemem o psikolojiyi ama tahmin yürüttüm.Tekrardan geçmiş olsun

aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hastalığının ismi başlıktada yazdığı gibi, Hastalık hastalığı. Panik atak bunun 1 tık üstü.

Daraldığında Ayetel-Kürsi - Nas - Felak oku. Allah'a sığın, inşallah faydasını göreceksin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle çözmen gereken yer psikolog olmalı ama önemsiz de olsa fikrimi söylemek isterim.

Bence senin sağlıkla ilgili falan hiç bir problemin yok adaş, hayatının merkezine almışsın o sınavı kazanamasan kendine bir kaçış noktası oluşturmak için hastalıklara sarılmaya çalışıyorsun. Hastalık çıkmazsa da takıntılarını bahane yapıp kendine bir savunma mekanizması oluşturacaksın.

Hayatta bazı şeyleri kaybetmek gerekir. Aslında kaybetmek değil de sen hayatını mali müşavirlik yaparak kendine bir statü kazandırmak istiyorsun ama onun doğrusu olduğunu nereden biliyorsun ? O mesleği çok svdiğin için değil de çevren, arkadaşların, irtibat halinde olduğun herkesin sana bir itibar göstermesi için istiyor ve sınavı kazanamazsan her şeyin biteceğini düşünüyor gibisin.

Bırak bir, sal kendini. Belki başka bir meslek yapmak seni çok daha mutlu edecek ? İlla beyaz yakalı olmak marifet değil bu hayatta. Belki taksicilik yapsan çok daha mutlu, huzurlu, doğru, zengin bir insan olacaksın bunu bilemezsin. Ama sınavı hayatının merkezine almaktan vazgeç bence.

Hayat seni değil, sen hayatı yönlendir bence. Başkaları için değil kendin istediğin için yap her şeyi. Hataları da doğruları da...

HarunToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende psikolog desteği almalısın ilaç tedavisi yerine terapi,seni anlayan biriyle konuşmak senin psikolojini rahatlatacaktır. Sende aslında durumun yanlış düşündüğünün farkındasın ama bir türlü kendini ikna edemiyorsun bu durumda devreye psikolog giriyor. Yakın bir komşumda aynı durum söz konusu kendinde bir problem olduğunu düşünme herkes de bu tarz şeyler olabilir. Hayatta keyif aldığın şeyler yapmaya başlayarak kendini biraz daha rahat yaşantıya alıştırarak biraz daha kafanı rahatlatabilirsin.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Durumun müsaitse olduğun ortamdan uzaklaş.
    Geçen ay bende senin gibi vucut saçma sapan tepkiler verdi komple check up yaptırdım hiç bir şey çıkmadı.
    Ne zaman iş yerinde ofise girsem ahaa yine kalp krizi geçiriyorum diyordum.
    Bir hafta ara ara uzaklaştım ofisten kafama takmadım bir çok şeyi.Kendi kendine geçti.
    Yapabilirsan bir çadır bir uyku tulumu al cuma akşamından uza pazartesi sabah dön.
    Restartı attınmı eğer psikolojik ise çıkarsın işin içinden.
    Geçmiş olsun.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildigin panik atak bende farkli bir versiyonu var lise donemi basladi, sinirsel, kullanmadigim ilac kalmadi , cozum kafada son 5 senedir ilac kullanmiyorum cok sukur planli yasayarak olaylara kendimi hazirlayarak cozuyorum ben sorunu

doktorum benim hastaligimi, gaza fazla yuklendiginde arabanin patinaj cekmesi seklinde ozetlemisti , istanbuldan bu yuzden tasinmak istiyorum stres bitmiyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazdıklarının harfi harfine aynısını geçirdim hastalıktır bilmem nedir hiç sevmeyen biri olarak neredeyse hergün bugün şundan ölürüm öbürgün şu olur diye korkuyordum trafiğe çıkamaz hale gelmiştim ya kaza yaparsam bi yerde sıkışıp ölürsem gibi korkuyodum kalp konusunda 1.5 gün evde kalp holteriyle gezdim kabim güm güm atıyo kolum ağrıyo diyorum kesin kriz geçiriyodum ama herhangi bişey yok sonra psikiyatriye gittim sonuç doktorun dediği panik atak.

Anti depresanlar verdi aldım ilaçtan bile korkarken prospektüsünü okudum sonra baktımki bu beni iyileştirmek yerine kötüleştirir onuda kullanmaktan vazgeçtim ama şunu farkediyodum dua ettiğimde kendimi iyi hissediyodum hiç bişeyi evham yapmamaya korkularımın üstüne gitmeye başladım spora başladım duayla ve ibadetle kendimi desteklemeye başladım ve yavaş yavaş düzeldim.

Psikolojik desteğe başvur sonrasındada inancını ve ibadetini kaybetme zor gibi görünen ama atlatması gerçekten kolay olan bir süreç kafana fazla takma emin ol sonra aklına geldiğinde gülüp geçiyosun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)