Araba 2013 model 2.0 cdti 130 luk insignia alaldan beri p2428 arızasını veriyor egzoz gaz sıcaklığı çok yüksek açıklaması , bir anda motor sıcaklığı tavan yapıyor gösteriyor ve aracı stop edin diyor. Hararet aslında normal . Uzun bir süre bu arızayı vermedi 1 ay kadar. Yazılım yaptırdım daha sonra 235 km/h hıza ulaştığımda çat dedi arıza verdi sağa çektim direk stop etti çalıştırıyorum stop ediyor. Egzoz sıcaklık sensörünü serviste değiştirdim ve kalibre edilmesi için yeni servis yazılımı yüklettim 221 km/h hıza ulaştı izmir otobanında yazılım için tekrar gittim yazılım yapıldı sasalı yolunda bas çek bas çek baya bi arabanın canını aldım arıza vermedi , otobanda 0 dan diktim 224 gibi tık gene arızaya düştü araç. Her neyse arıza koduna baktım aynı obd den bakıyorum bu arada. Sonra sinir olup dip gaz yüklenmeye başladım 230 km/h hızla belki 5 dakika gittim hata mata yok ama araç 230 u gram geçmiyor. sanki limitör var. oh be ne güzel diyip fethiyenin girişinde 2.0 hdi bi c5 le yürüyordum 220 vs gittim . he bi kere verdi araba arızayı dediğimde arıza lambası yaktı fakat uyarı vermedi . arıza koduda p247a çıktı . Arabadan resmen soğudum iğrendim tiksindim. Böyle bir arızayla daha önce karşılaşan oldu mu ?