User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
99 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Düşmeyecek Piyasa

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Düşmeyecek Piyasa

Merhaba arkadaşlar konu açmadan önce arama yaptım ve şu konuya denk geldim http://www.techturkey.com/forum/sohb...oker-mi-3.html fakat konu kapatılmış. Güzel yorumlar var konu sahibi mutlaka fiyatlarından düşeceğinden bahsetmiş üzerinden 1 yıl geçti ve durum ortada. Hiç bir marka modelin piyasası düşmedi.

Dolar ve euro bu seviyede olduğu sürece fiyatlar düşmeyecektir. Mesela denk geliyorum bazen işte 4 sene önce yada 5 sene önce şu fiyata aldım şimdi bu fiyata satabiliyorum kardayım. Hiç alakası yok tam tersine zarardasın. Bir hesapla bakalım 5 sene önce aracın kaç dolar ediyordu şuan kaç dolar ediyor?

Benim umudum yok. Fiyatlar düşmeyecek.
    Hayır birde öyle tezatlar var ki misal 00-01 golf yada bora 30 bin ediyor. Civiclerde aynı. Corolla da Astrada. E36 hiç bahsetmiyorum. Fakat üzerine 2-3 bin daha koyup beğenilmeyen linea, 301,symbol, era gibi araçlarında 2012 modelini alabiliyorsun. Hatta 2008 lancer 2007 almera falan rahatlıkla alıyorsun. Böyle tezatlar da var. Tercih meselesi tabi.

Neyse özet olarak konuyu açma sebebim üstteki konuda 6 ay sonra konuyu güncelleyelim fiyatlar düşecek denmiş de yok öyle bir dünya.

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düşmez abi düşseydi çoktan düşerdi hikaye bunlar artık düşeşe araç kovalamak şart ne dolar euro düşer nede 2. el araç hele birde 200sx e36 filan varsa araç üstüne habire değer koyuyor
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arz talep...

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düşme gibi bir durum söz konusu değil bence, olacağını sanmıyorum.
    Nasıl olur, örnek veriyorum yeni çıkan Civic 50-60bin lira olur, o fiyatlar istenen 2008 kasaları alacağıma sıfır alırım der insanlar fiyatlar düşmeye başlar, ta 91 model Civic'e kadar etkilenir. Bu her araba için geçerli bir durum bence, sadece Honda piyasası için de değil.

Mr.Bilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gümrük vergisi düşmedikçe otomobil fiyatlarında azalma olmaz.

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında araç fiyatları çok çok pahalı.Ama insanlar o kadar kabullenir oldular ki artık alıştık...Benim anlayamadığım nokta bizim insanımızın tuttu mu tutması.
    5-6 yıl önce bir galeriye gittik.Arkadaşımın babası araba alacak.Galeride 1.5 hyundai accent mk1 bir de doğan slx var.Hyundai ve doğan aynı para.(Şu an tam hatırlamıyorum.)
    Galerici tanıdık.Abi accent vereyim klima hidrolik direksiyon vs var bak diyor.Yok Doğan alalım diyor.Ya abicim bak bu çocuk benim arkadaşım.Accent daha temiz,daha donanımlı diyor.Bunlar iyi değil dedi çıktı adam.Şu anda da aşağı yukarı fiyatlar böyle gidiyor.Golf 4 bakayım dedim.Eli yüzü düzgün (1-2 parça boyalı.) golfe 30 000 istediler.Ae101 corolla,civic falan saymıyorum zaten.Çok fazla vergi olduğu kanısındayım.3 kuruşluk araçtan 5 kuruş vergi alınmaz.Vergi dediğin % ile hesaplanır.Bizimki %'yi geçiyor zaten matematik napsın. İçimi döktüm biraz kusura bakmayın.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Türkiyedeki yeni araba pazarını görmeyen anlayamıyor.. artık araba satın alma kültürü git gide bitiyor.. ufak esnaf bile artık kiralık araç almayı tercih ediyor hem iş hem şirketi üstünden kişisel kullanım için..

bunu anlayamadınızmı türkiyedeki araba pazarı niye bu kadar pahalı yada niye düşmüyor asla anlayamassınız..

piyasa düşücek hemde kafa aşağı düşücek şu anda pazar stoklama depolama aşamasında aldıkça alıyor.. pazar o yüzden yüksek.. Alım çok çünkü..

bu stokları eritme noktasında bir sürü galeri esnaf firma ellerindeki araçları yenileme aşamasında yada satma aşamasında arzın talepden fazla olmasından ötürü ellerinde o araçları satarken inanılmaz zorlanıcaklar kaba tabirle patlıycak.. nedenide en başda dediğim gibi insanlar satın almakdan çok kiralamaya yöneliyorlar..

kiralama şirketleri şahıslara inebilirse yani öğretmen ahmete memur mehmete emekli ali amcama güzel paketler halinde güzel ödeme koşulları içinde paketler yaparlarsa... ilerde kimse araba satın almıycak ancak araba hastası yada eski mantıkda araba süren bir avuç insan alıcak..

çünkü araba satın almak mantıksız ve zarar olucak.. kiralama şirketi bakımı kazası sigortası vergisi lastiğine kadar osu busu herşeyiyle kendi ilgilenicek sen sadece kontağı çevirip gidiceksin .. derdin yok tasan yok..

o zaman pazardaki bu kadar milyonlarca araca ne olucak satılıkda... tabiki fiyatlar dibin dibine vurucak..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse arz talep muhabbetine girmesin boşuna beyler .
    Honda Civic'in sıfıri çıkıyor da 106 nın çıkıyor mu mesela ? Ha Pardon o ender bulunan arabalardan olduğu için fiyatı yüksek temiz araba iyi para vs ..

Tek suçlusu m à l u m site ve onların istedikleri fiyatları gidip alan bizler . Boşverin şimdi ÖTV fiyatlarını falan filan tek salaklık bizde . Ben de dahil belki iki gün sonra bu salaklığı yapıcam .
    imzasız..

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düşmeyecek piyasa, bitmeyecek Fatih in piyasa konuları

kusuruma bakma kardeşim seni görünce aklıma otomotiv 2. el piyasası geliyor
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düþmeyecek piyasa, bitmeyecek Fatih in piyasa konularý

kusuruma bakma kardeþim seni görünce aklýma otomotiv 2. el piyasasý geliyor
    Hahaha
    Yok ne kusuru haklısın.
    O kadar konu açtık başkalarıda açmış.
    Bir kişide çıkıp şöyle yapmalıyız dememiş arkadaş.
    Kabullenmekten başka birşey yapamıyoruz ya o da beni deli ediyor.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu piyasayı bu hale getiren kim nederse desin sahibinden'dir. sebebi mesela adamın biri 25 yazıyo diyeri geliyo bu araba 25se benim araba 28 eder öteki geliyo benimki 30 eder diyo fiyat uçup gidiyo. bayideki arabanın sıfırı 70 lirayken 10k daki arabaya 66-67 istiyorlar adam demez mi ben salakmıyım 3bin tl için 10klık arabaya bincem diye. hayır arabanın ikinci elinin ilanı sıfırının fiyatından nasıl yüksek olabilir? 2012de 62 lira olan passat 1.4 tsi comfortlinenın şuan ikinci eli 70lerde geziyorsa bu durumun kimse düşeceğini söyleyemez.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim düşüncem sıfır fiyatları düşmeden ikinci el düşmez.

Bakınız mesela yaw bu caddy 90 lira olabilir mi ? Başka hangi ülkede bu kadar pahalı?
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...02463646/detay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya kardeşlerim eskidendi bu düşüncelerimiz mesela 3 yıl öncesine kadar . Misal yeni golf şu kadar oldu insanlar eski golflerini doğal olarak bu fiyattan satıyor vs. Geçelim artık bunlarla avunmayi. Hadi diyelim bu arabaların sıfıri hâla üretiliyor bunun tartışmasını yapabiliriz belki .

Ya sıfıri üretilmeyenler ne hakla fiyatlarını yükseltiyor? Onun da bahanesi hazır ,ender bulunuyor bebekler bebeği arz talep meselesi vs. Herkes artık o kadar alışmış ki birbirini s... başımızda ki yapınca insanlarda normal olarak görmeye başladı .

Galericiler sitesi yok mu zaten yıllardır bu ülkede ? Çok meraklıysa her galeri açsın kendi adlarına bi internet sitesi.
    Sosyal medyayı belkide kullanmayı bilmeyen ender ülkelerden biriyiz her şeyin doku çıktı artık .
    Sahibindn kaldırılsın yeminle kaldırılsn. Kalkmıyorsa bile bi yenilik içine girsin . Öyle yılda 3 ilan falan ücretsiz değil her ilan ücretli anasını satayım .20 tl değil 250 300 tl versin paylaşsın ilanını.
    Nasıl olsa herkes zengin ? 20 liralık arabaya 40 lira istemeye başladıysan milleti düdükleme yoluna girdiysen yigitligini görelim 300 500 liradan ilan paylaş durmadan her hafta her ay .
    Diğer suçlusu da bizleriz, bir şekilde gidip bu paralara araba alıyoruz.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim düşüncem sıfır fiyatları düşmeden ikinci el düşmez.

Bakınız mesela yaw bu caddy 90 lira olabilir mi ? Başka hangi ülkede bu kadar pahalı?
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...02463646/detay
    araç sıfır diyo plakası var millet ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya kardeşlerim eskidendi bu düşüncelerimiz mesela 3 yıl öncesine kadar . Misal yeni golf şu kadar oldu insanlar eski golflerini doğal olarak bu fiyattan satıyor vs. Geçelim artık bunlarla avunmayi. Hadi diyelim bu arabaların sıfıri hâla üretiliyor bunun tartışmasını yapabiliriz belki .

Ya sıfıri üretilmeyenler ne hakla fiyatlarını yükseltiyor? Onun da bahanesi hazır ,ender bulunuyor bebekler bebeği arz talep meselesi vs. Herkes artık o kadar alışmış ki birbirini s... başımızda ki yapınca insanlarda normal olarak görmeye başladı .

Galericiler sitesi yok mu zaten yıllardır bu ülkede ? Çok meraklıysa her galeri açsın kendi adlarına bi internet sitesi.
    Sosyal medyayı belkide kullanmayı bilmeyen ender ülkelerden biriyiz her şeyin doku çıktı artık .
    Sahibindn kaldırılsın yeminle kaldırılsn. Kalkmıyorsa bile bi yenilik içine girsin . Öyle yılda 3 ilan falan ücretsiz değil her ilan ücretli anasını satayım .20 tl değil 250 300 tl versin paylaşsın ilanını.
    Nasıl olsa herkes zengin ? 20 liralık arabaya 40 lira istemeye başladıysan milleti düdükleme yoluna girdiysen yigitligini görelim 300 500 liradan ilan paylaş durmadan her hafta her ay .
    aynen katılıyorum mesela s2000 yaaa bu arabayı ben 2012de ehliyetimi aldığımda 60 liraya doluydu alıcaktım vazgeçmiş sıfır clio almıştım hayır nolduda 4 senede bu arabanın ikinci eli en düşük 90-100 lira oldu. mesela kuzenime almanyada araç almıştık komple boyalı araba güneş yanıklı araçlardan daha pahalı ama türkiyede güneş yanıklı boyasız araba daha pahalı türkiye gerçekten ilginç bi ülke.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz araştırma yapın Allahınızı severseniz, yurtdışı satılık ilanlarını takip edin . Çok mu iyi bir ülkeyiz ekonomi yönünden? İngiltereden iyiyiz herhalde ki adamlar 106 ya 850 Euro istiyor ,s2000 türkiye parasıyla 25 bin 30 bin liraya gidiyor .

ÖTV işleriyle alakası yok birbirimizi öpmeyi, kolay yoldan para kazanmayı seven insanlarız . En son sattığım ep3 typer konusunda aldigim ve sattığım fiyatı söylediğim için çarşı karışmıştı, çünkü kimse dogalliktan yana değil işlerine gelmedi kolay yoldan para kazanmak varken dürüstlük herkese göre değil .
    İşini düzgün yapan galericilerde bu ***** siteden sonra azaldılar, aynı örneği mahalledeki bakkallarımız için de verebiliriz marketler geldi bakkallar bitti . Herkes herkesin ekmegiyle oynamaya merak saldı .
    imzasız..

LightSide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrikli acilir arka camlar ve bagimsiz suspansiyon gibi ozellikler barindiran bir arac olsa anlarim ama 90.000 caddy icin komik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Anıl kardeşim doğru söylüyorsun.
    İlanlar ücretli olmalı 300 lira civarında olmalı ve en fazla 1 hafta ilanda kalmalı. Gerçek satıcı bak o zaman nasıl adam gibi fiyat çekiyor.

Bizler ne yapalım? Bizlerde de aslında çok suç yok.İnsanlar bir marka model belirliyor, arıyor da arıyor fakat bütçesine uygun istediği aracı bulamıyor fakat biliyorki 3 sene önce bu fiyatlarda değildi. Nolmuş? araç hem eskimiş hem pahalanmış. Bir süre dirense de bakıyor ki olacak gibi değil bu piyasadan aracı alıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiyedeki yeni araba pazarını görmeyen anlayamıyor.. artık araba satın alma kültürü git gide bitiyor.. ufak esnaf bile artık kiralık araç almayı tercih ediyor hem iş hem şirketi üstünden kişisel kullanım için..

bunu anlayamadınızmı türkiyedeki araba pazarı niye bu kadar pahalı yada niye düşmüyor asla anlayamassınız..

piyasa düşücek hemde kafa aşağı düşücek şu anda pazar stoklama depolama aşamasında aldıkça alıyor.. pazar o yüzden yüksek.. Alım çok çünkü..

bu stokları eritme noktasında bir sürü galeri esnaf firma ellerindeki araçları yenileme aşamasında yada satma aşamasında arzın talepden fazla olmasından ötürü ellerinde o araçları satarken inanılmaz zorlanıcaklar kaba tabirle patlıycak.. nedenide en başda dediğim gibi insanlar satın almakdan çok kiralamaya yöneliyorlar..

kiralama şirketleri şahıslara inebilirse yani öğretmen ahmete memur mehmete emekli ali amcama güzel paketler halinde güzel ödeme koşulları içinde paketler yaparlarsa... ilerde kimse araba satın almıycak ancak araba hastası yada eski mantıkda araba süren bir avuç insan alıcak..

çünkü araba satın almak mantıksız ve zarar olucak.. kiralama şirketi bakımı kazası sigortası vergisi lastiğine kadar osu busu herşeyiyle kendi ilgilenicek sen sadece kontağı çevirip gidiceksin .. derdin yok tasan yok..

o zaman pazardaki bu kadar milyonlarca araca ne olucak satılıkda... tabiki fiyatlar dibin dibine vurucak..
    Abi kiralama işi bence bize tutmaz.
    Neden dersen 1 sene araç kiraladın, sonra geri verdin. Elinde bir mal yok. İstediğin zaman paraya çevireceğin birşey yok havaya para vermiş gibi.
    Bu fiyatlardan olmaz. Dediğin gibi çok daha uygun paketler hazırlanmalı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)