User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: TÜV Muayne-merak edilenler ve gercekler!!

Gambino
    Misafir

TÜV Muayne-merak edilenler ve gercekler!!

Herkes biseyler soluyor, cogu uydurma, en son ceset torbasi gerektigini soylemisti biri.
    Bugun bir arkadas ile muayneyi yaptirdik.

Acik konusmam gerekirse sisteme hayran kaldim. Sira numarasi aliyorsunuz, calisanlar cok saygili. Devlete bagli kurumlardaki gibi ufacik pencere yok yetkili ile sizin aranizda, yani memur mizmizlanarak konusurken kulaginizi o avuc ici kadar pencereye dayamaniza gerek yok.
    Evraklarini siraniz gelince teslim ediyorsunuz, paranizi yatiriyorsunuz, ve sonra oteki taraftan aracinizi teslim alip gidiyorsunuz. Aracin muaynesi yaklasik 15 dakika suruyor.

Abartildigi gibi, ceset torbasi gibi sacmaliklar yok, kaportadaki boya dokulmus ise, yada cizik vs. Karismiyorlar.
    Guvenlik esas alinmis bir kontrolden geciyorsunuz. Bence cok cok iyi bir sistem.
    Su acidan dusunun, yilda kac kisi oluyor trafik kazasindan ve bu kazalarin bir cogu araclarin bakimsizligindan oluyor.
    Adam yillarca lastik almaz , freni tutmaz, arabasi çürümüştür sagi solu kopar ve bunlarin sonucundan bizlere carpar. Insan hayatina artik onem verilmesi gerektigini fark etmisler.
    Yilda kac tane kamyonun freni patlayip birilerini oldurudugunu biliyorsun.
    Yada uzun yolda surekli parcalanmis kamyon lastikleri buluruz, neden ? kamyon lastigi pahali oldugu icin cogu lastik parcalanana kadar lastik almazlar, simdi bu adam fren yapacak ( tabi freni patlamassa) yillardir degistirmedigi lastiklerle nasil duracak ??

ADamlar senin jant in karismiyor, stop una , yada angel farına karismiyor, yada body kit vs.
    Far ii aydinlatiyorsa ve ayarlari duzgun ise sorun yok. Sonuc yoldaki bir cok aracin far ayari bozuk, kisa fari bile uzunmus gibi yaniyor. Egsozun sesi cevreye rahatsizlik veriyorsa elbet sorun cikar fakat sesi asiri degilse sorun.

Yuruyen aksaminizi inceliyorlar.
    Bunun yaninda, ceki demiri, ceset torbasi, ölünün etrafini cizmek icin tebesir gibi sacmaliklar da istenmiyor.
    2 adet reflector
    1 adet yangin tupu
    1 adet saglik seti.
    1 adet stepne

Sistemde hayran kalmama sebep veren baska bir noktasi ise, butun herseyin bilgisayarlar tarafindan olculmesi ve isin icine uckagidin karismayacagini bilmek guzel.
    Yani bitik lastik ve bitik yuruyen olan bir araba, 50 lira fazladan verip , o arabayi trafigi surup bizi ve yakinlarimizin hayatini tehlikeye sokamayacak.
    Cunku butun olcumler bilgisayar ortamindan kaydediliyor, ve cikti peronun sonundan cikiyor butun degerleri iceriyor. Yani orada calisiyor bile olsan, kendi aracini bile geciremessin eger uygun degilse.

Sizler icin bir baska avantajida, arabaniz komple check up a girmis oluyor. Yuruyen aksamin ne kadar onemli oldugunu herkes bilir, can tasiyoruz arabalarimzla ve sadece kendi canimizi degil diger suruculerinde canlarini dusunmek lazim.

Sira biraz yogun yavas yavas cogaliyor, bence sistemdeki tek hata, arac sayisi hesaplanip butun ve yeterince istanyon hazir olana kadar yeni sistemem gecmemeleri gerekirdi, fakat bir yandan istasyonlarin cok hizli cogaltiklarinida belirtmek lazim.

Sonuc olarak sistem cok guzel, gidip gordugnuz zaman hayran kalirsiniz, benim egsozum var nasil geccem diye dusunmeyin, susturucu takip gecersiniz ama bu tip muaynenin asil amacinin guvenlik oldugunu unutmayalim. Sanirim bir kac yil sonra istatistikler kaza oraninin nasil azaldigini kanitlayacaktir.

tolga900 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracından 20 cm fazla çıkıntı koyamazsın.

Gambino
    Misafir
    ole birsey soylenmedi sordum ama zaten 20cm lik ne koyacaksik ki?
    bi zahmet 20cm cıkıntıda olmasın artık yanI !!

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dtm kanat ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle katılıyorum yeni sistemin sonuna kadar destekcisiyim.
    benim hayatımı tehlikeye atan stopları farları yanmayan, freni patlayan, lastikleri aşınmış vs. araçları trafikte istemiyorum.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dtm kanat ....
    dtm'i de söker gidersin yani o kadar zor bişey değil

yeni sistem güzel bencede ,eğer heryerde gambinonun anlattığı şekilde işlerse süper ama ila ki kıl kuyruklar çıkıcaktır zorluk çıkartan olucaktır

CKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardesim neden sokeceksin ki.. bul adamını proje cizdirt işlet ruhsatına kafan rahat olsun..

mehzent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğerkı boyle anlatıldığı gıbıyse gercekten guzel ama jantlara sorun cıkartmıycaklarına ınanmıyorum ve body kıtede..Ama diğer yonden far stop gıbı seylere bıraz musamma gosterebılırler gerı kalan seylerıde bız ayarlayıp gıderız rtık muayeneye..muyene ıcın orj. tampon takmak cok dert edılmez heralde..

valla tum gerceklerı oğrenen kadar bende aracı hıc cıkartmayı dusunmuyorum cunku su an Allah korusun bağlansa sıstemın nasıl ışledığınden haberdar değiliz...

tunceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende geçen hafta soktum sistem gerçekten güsel yardımcı oluyolar... hata olarak benim yan çamurluk sinyallerim parklara bağlıydı onlar iptal olcak sadece sinyal verirken yancakmış.. birde far ayarlarına çok dikkat ediyolar...

eser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cam flimlerinede artık bişey sölenmiyomuş sadece kaliteli flim olması gerekiomuş

tunceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben ordaki görevliyle ayak üstü biraz konuştum 1 numara siyah camlara bişey demiyoruz dedi...

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katılıyorumn yazılana bende sokalı 3 ay fln oldu aracı gayet iyi bi problem çıkarmadılar.En dikkat ettikleri husus fren,alttakım ve farlar.
    istasyonların hepsi zaten avrupa standartlarında.
    Ön kapıdan verdim aracı arka taraftan aldım zaten içeri giremiyosun sokmuyolar.
    Alt takımı bozuk,yok freni tutmuyan,farı lambası yanmayanlarada vermesinler hakkediyolar kimsenin insan canıyla oynamaya hakkı yok.
    Sonra vizeden geçemeyende ağlamasın bence
    Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    awrupada cok uzun yılladır bu sıstem war zaten. bız herzamankı gıbı cok ama cok gec kaldık bu sısteme gecmekte bırde su ehlıyet olayını cozerlerse cok gusel olacak .. her onune gelene ehlıyet werıyorlar mıllet araba kullanmayı ehlıyet aldıktan sonra ogrenıyor zaten basbakan olsam kadınların ehlıyetını toplayacam onlara toplu tasımayı bedawa yapıcam taxı dahıl hehehehheh artı 60 yasından sonra ehlıyetlerın gerı alınmasıda lazım bence ... reflex dıye bırsey kalmıyor o yastan sonra mıllet olene kadar arabanın ustunde ...

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Anlatim cok guzel ve basarili,ellerine saglik

Ben tr`deyken hic muayneye falan gitmedim,eski sistem nasildi bilmiyorum hicbifikrim yok.Ancak suanda yasadigim ulke Bosna Hersekte aynen bu sekilde yapilmaktaHerkeste cok memnun tr`ye ayni sistemin gelmesi beni sevindirdi Kolay gelsin herkese
    - K -

________
    Dr.Ecu

mrtcn
    Misafir
    aracıma turbo yaptıktan sonra eğer ses açısından sıkıntısı yoksa yani egzos sesi çok gelmiyorsa bir sıkıntı çıkarırlarmı sizce? borular vs tamamen orjinal gibi gözükecek tabiki..

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı searock/// Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    awrupada cok uzun yılladır bu sıstem war zaten. bız herzamankı gıbı cok ama cok gec kaldık bu sısteme gecmekte bırde su ehlıyet olayını cozerlerse cok gusel olacak .. her onune gelene ehlıyet werıyorlar mıllet araba kullanmayı ehlıyet aldıktan sonra ogrenıyor zaten basbakan olsam kadınların ehlıyetını toplayacam onlara toplu tasımayı bedawa yapıcam taxı dahıl hehehehheh artı 60 yasından sonra ehlıyetlerın gerı alınmasıda lazım bence ... reflex dıye bırsey kalmıyor o yastan sonra mıllet olene kadar arabanın ustunde ...
    Ehliyetleri 12 yillik yapsalar her 12 yilda bir muayneye gidilse,reflex ler olculse vs. daha iyi olur .

Bu arada hangimiz araba kulanmayi trafge cikmadn ogrendik ki Cok cok guzel arac kullanan bayan suruculerde var
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazmayı unutmusum . dostum ellerıne saglık ne guzel ızah etmısın bu tuw olayını :. tesekkurler bu arada modifiyeli aracların buyuk bır cogunlugu zaten bu testlerden rahatlıkla gecer cunku zaten her hafta bakımda araclar hahahahahahahaha arabadan tık geldımı hemen sorunu cozuluyor ... esas sorun sokaktakı serserı mayınlar

Gambino
    Misafir
    katiliyorum!!
    sanirim ehliyet sisteminede bir yenilik daha dogrusu gercekten araba kullanmayi bilenlere ehliyet verdikleri zaman kaza orani baya bir dusecektir.

Gambino
    Misafir
    yazmayı unutmusum . dostum ellerıne saglık ne guzel ızah etmısın bu tuw olayını :. tesekkurler bu arada modifiyeli aracların buyuk bır cogunlugu zaten bu testlerden rahatlıkla gecer cunku zaten her hafta bakımda araclar hahahahahahahaha arabadan tık geldımı hemen sorunu cozuluyor ... esas sorun sokaktakı serserı mayınlar
    tabikide, bizler zaten aracimizin yuruyen aksami, freni vs. olsun dikkat ediyorsun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)