User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İltica başvurusu hakkında bilgisi olanlar

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb İltica başvurusu hakkında bilgisi olanlar

Merhaba arkadaşlar aramızda Japonya"da yaşayan, Japonya"ya gitmiş olan yada iltica başvuruları hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

İnternette çok aradım ama ne doğru düzgün bir bilgi nede doğru düzgün bir açıklama bulabildim.

İşin ilginç yanı bu konuda pek kimsenin bilgisi yok, olanda söylemiyor.

İltica başvurusu nasıl yapılıyor ve bizi konsoloslukta hangi sorulara tabi tutuyorlar?

İltica başvurusu yaparken hangi adımları takip ediyoruz?

Burada açıklamak istemeyenler özelden mesajda atabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzenleme:

Kusura bakmayın arkadaşlar telefondan yazdığım için aceleyle hızlı yazmak zorunda kaldım, bu yüzdende ister istemez yazım hataları oldu.

Hızlı yazmayınca forumdan otomatik çıkış yapılıyor.
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İltica edebilmen için ya ülkende savaş olacak ve vatandaşlık haklarından feragat edeceksin ya da ülken hakkında gizli bilgilere sahip olacaksın ve değerli biri olacaksın ki gideceğin yer seni kabul etsin. İltica ettin ama gittiğin ülke kabul etmedi mi bildiğin açıktasın. Havaalanında yatasın artık. İltica ediyorum dediğin anda vatandaşlık haklarından feragat ediosun ve gittiğin ülke bunu vatandaşı olduğun ülkeye bildiriyor. Geri dönmek istesende dönemiosun.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İltica edebilmen için ya ülkende savaş olacak ve vatandaşlık haklarından feragat edeceksin ya da ülken hakkında gizli bilgilere sahip olacaksın ve değerli biri olacaksın ki gideceğin yer seni kabul etsin. İltica ettin ama gittiğin ülke kabul etmedi mi bildiğin açıktasın. Havaalanında yatasın artık. İltica ediyorum dediğin anda vatandaşlık haklarından feragat ediosun ve gittiğin ülke bunu vatandaşı olduğun ülkeye bildiriyor. Geri dönmek istesende dönemiosun.
    Alper abi bu kadar ciddi bile olduğunu yeni öğreniyorum.

Ülkeye dönebiliyorsun bildiğim kadarıyla abi, yalnız Japonya"da oturum alabilmek için çalışmak şart diye birşey "duymuştum".

Ama tam olarak bilgim yok.
    Ordu"lu birçok kişi Japonya"ya iltica ediyorlar.

Ülkemizde savaş vb. vs. gibi bir durumda yok.

Peki adımları hakkında bilginiz varmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iltica farkli, gocmek, oturma izni almak, vatandaslik almak farkli..
    Ilticada, benim vatandasi oldugum ulkede yasama imkanim yok, ulke yonetiminden dolayi hayati tehlikem var, beni koruyun beni alin diyorsun

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kacak yollarla gidersin ulkeni kotulersin bol bol sartlari neyse 3-5 sene yasarsin sonra sirasi gelir
    Ben ingilterede egitim alirken ordaki hiyarlar oyle yapiyordu
    Adam nobette uyurken yakalanip ceza almis kalkmis mahkemede turkiye soyle turkiye boyle yok beni askerde ataturkcu degilim diye kodese attilar vs vs vs
    İltica edecek kisi kimse biz burd suriyelisine itine kopegine nail bakiyorsak onlarda o kisiye oyle bakacak emin ol
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Iltica farkli, gocmek, oturma izni almak, vatandaslik almak farkli..
    Ilticada, benim vatandasi oldugum ulkede yasama imkanim yok, ulke yonetiminden dolayi hayati tehlikem var, beni koruyun beni alin diyorsun
    Olayı yeni anladım abi, bende sadece yaşamak için gidip başvuru yapıyorsun zannediyordum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kacak yollarla gidersin ulkeni kotulersin bol bol sartlari neyse 3-5 sene yasarsin sonra sirasi gelir
    Ben ingilterede egitim alirken ordaki hiyarlar oyle yapiyordu
    Adam nobette uyurken yakalanip ceza almis kalkmis mahkemede turkiye soyle turkiye boyle yok beni askerde ataturkcu degilim diye kodese attilar vs vs vs
    İltica edecek kisi kimse biz burd suriyelisine itine kopegine nail bakiyorsak onlarda o kisiye oyle bakacak emin ol
    Abi ben sadece oturum izni için başvuru yapıyoruz şeklinde biliyordum.

Konu başlığı için şu an utanıyorum gerçekten.

O zaman iltica yapmak demek açık açık "VATAN HAİNLİĞİ" demek.

Konuyu silerseniz sevinirim umarım yanlış anlaşılmak.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İltica nedir?

İlticanın basit anlamı bir yere sığınmak, güvenli bir yer bulmaktır.

Kendi ülkesi dışındaki bir yere iltica etmek isteyen insanlar, Mültecilerin Statüsüyle İlgili Birleşmiş Milletler Anlaşması - 1951 (Cenevre Anlaşması) tarafından belirlenen nitelikler ile Mültecilerin Statüsüyle İlgili Protokol - 1967'nin getirdiği değişikliklere göre mülteci olmaya hak kazanabilirler. Anlaşmaya göre, mülteci, "ırk, din, milliyet, belirli bir sosyal grup veya politik görüşe mensubiyet nedenleriyle zulme uğrama korkusunu esaslı bir biçimde duyan ve uyruğu bulunduğu ülkenin dışında yaşamak zorunda kalan veya böylesi korkular nedeniyle o ülkenin kendisini koruması yönünde istek duymayan şahıstır ya da böylesi korkular nedeniyle bir vatanı olmayan ve eskiden ikamet ettiği ülkenin dışında bulunan ve böylesi korkular nedeniyle oraya dönemeyen veya dönmek istemeyen kişidir".

İLTİCA I G
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İltica nedir?

İlticanın basit anlamı bir yere sığınmak, güvenli bir yer bulmaktır.

Kendi ülkesi dışındaki bir yere iltica etmek isteyen insanlar, Mültecilerin Statüsüyle İlgili Birleşmiş Milletler Anlaşması - 1951 (Cenevre Anlaşması) tarafından belirlenen nitelikler ile Mültecilerin Statüsüyle İlgili Protokol - 1967'nin getirdiği değişikliklere göre mülteci olmaya hak kazanabilirler. Anlaşmaya göre, mülteci, "ırk, din, milliyet, belirli bir sosyal grup veya politik görüşe mensubiyet nedenleriyle zulme uğrama korkusunu esaslı bir biçimde duyan ve uyruğu bulunduğu ülkenin dışında yaşamak zorunda kalan veya böylesi korkular nedeniyle o ülkenin kendisini koruması yönünde istek duymayan şahıstır ya da böylesi korkular nedeniyle bir vatanı olmayan ve eskiden ikamet ettiği ülkenin dışında bulunan ve böylesi korkular nedeniyle oraya dönemeyen veya dönmek istemeyen kişidir".

İLTİCA I G

Benim gibi Milliyetçi adama TERS abi, bugün ne olduğunu duyunca resmen şok oldum.

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Niye japonya?
    MR.EVO53

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmet6r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Niye japonya?
    Çocukluk hayalim Mehmet abi, 20 yıllık hayatımda bu zamana kadar en çok istediğim şey.

Her gece yastığa Japonya hayalleriyle başımı koyuyorum, hergün ALLAH"a dua ediyorum

Yani anlatılmaz bir duygu abi, anlatmaya kelimeler yetmez

Nasıl anlatacağımı inanın bilmiyorum...

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle vatan hainliği deyip geçiştirilecek bi durum değil yalnız.
    BARDA filminde yaşananlar gerçek bir olaydan esinlenmişti mesela. O vakadaki mağdurlardan biri de erkekti (darpla kalmamış hadise). Bu vatandaş da gidip Hollanda'ya sığındı. Çünkü kendi devleti can ve mal güvenliğini sağlayamamıştı.

Tabii bu imkanı politik vb nedenlerle suistimal edenler elbette var.

Senin durum tamamen farklı. Yaşın gençken Japonya'ya okumaya gidebilirsin. Orada okurken daha kolay kalabilirsin belki.

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar mıllıyetcıysen memlekete bı faydan olsun lafla olmaz mıllıyetcılık uretmekle olur. sen daha bu yasta memleketten kacma derdındesın senın mıllıyetcılık anlayısın kurt ısaretı yapıp mhpye oy vermek sanırım. rabbım akıl fıkır versın ne dıyım
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Korollacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar mıllıyetcıysen memlekete bı faydan olsun lafla olmaz mıllıyetcılık uretmekle olur. sen daha bu yasta memleketten kacma derdındesın senın mıllıyetcılık anlayısın kurt ısaretı yapıp mhpye oy vermek sanırım. rabbım akıl fıkır versın ne dıyım
    Yahu üstüne gitmeyin çocuğun, hep çekik gözlü manitaların hevesi bunlar
    bbm pin :2B244451

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çocukluk hayalim Mehmet abi, 20 yıllık hayatımda bu zamana kadar en çok istediğim şey.

Her gece yastığa Japonya hayalleriyle başımı koyuyorum, hergün ALLAH"a dua ediyorum

Yani anlatılmaz bir duygu abi, anlatmaya kelimeler yetmez

Nasıl anlatacağımı inanın bilmiyorum...
    Hakkında hayırlısı kardeşim ama japonya hakkında bence bilmediğin çok şey var diye düşünüyorum. Öyle yaşanılacak bir yer ve özellikle hiçbir vasıf sahibi olmadan (yanlış anlama lütfen öğrenci, mühendis, işçi vs kastediyorum) yaşanılacak bir yer hiç değil. Çocukluk arkadaşım lise için 2 yıl orada bulundu. Daha doğrusu 2 yıl dayanabildi. Çok yakın bir abim yüksek lisans için 4 yıl kaldı. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi bir yer değil. Anlattıklarını duysan şaşarsın. Çok farklı kültür farklı insanlar... Nereden baksan elinde kalır bence. Hayallerini baltalamak istemem ama iyice araştırmalısın bence. Kısacası Tokyo drifteki veya initalD deki gibi güzel yanları yok sadece
    MR.EVO53

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim anlamadığım neden iltica

Eğitim, çalışma izni veya turistik gezi kısımları olmadan direk oraya temelli yerleşmek istemek niçin.

Eğer işin içinde merak veya ilgi varsa bi öngezi yapıp karar vermek gerekmez mi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Korollacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten şuan Türkiye"de yaşamıyorum abi, öyle kör milliyetçi değilim ben.
    Üstelik seçimlerde oy kullanmıyorum, geçen seçim oy kullanmadımda ömür boyu kullanmayacağımda...
    Sen beni başkalarıyla karıştırdın abi, o kadar cahil değilim merak etme...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle vatan hainliği deyip geçiştirilecek bi durum değil yalnız.
    BARDA filminde yaşananlar gerçek bir olaydan esinlenmişti mesela. O vakadaki mağdurlardan biri de erkekti (darpla kalmamış hadise). Bu vatandaş da gidip Hollanda'ya sığındı. Çünkü kendi devleti can ve mal güvenliğini sağlayamamıştı.

Tabii bu imkanı politik vb nedenlerle suistimal edenler elbette var.

Senin durum tamamen farklı. Yaşın gençken Japonya'ya okumaya gidebilirsin. Orada okurken daha kolay kalabilirsin belki.
    Abi şuanda ülkemde savaş benzeri bir durum olmadığı için söyledim ben.

Bende Japonya"da okumayı çok isterim ama ciddi manada maddiyat gerekiyor.

20 yaşındaki bir insanın o paraları kazanması imkansız zaten.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)