şartlar eşit değil eşit olsa (hazırlık süresi farkları) açık ara Washington derim, hatta ikisinide değilde Vancouver Kanada derim.
Toronto güzel(di) çok ama çok göçmen aldı, havası genelde kapalı, öyle uçuk soğuk değil ama bana dar geliyor havasından ben daha çok yurdumuzda İzmir,güneyde Mersin Amerikada Orlando,Las Angeles,San fransisco tarzı daha elit ve daha cıvıl cıvıl yaşamı seviyorum sende öyle değerlendir yorumumu sonuçta zevkler renkler.
Vancouver neredeyse iki dünyayında güzelliklerini bir arada sunabilen çok nadir bir şehir, havası güzel, insanları daha kültürlü ve kaliteli, bir metropol kadar büyük ve canlı.
bana soracak olursan gerek Vancouver gerek Washington gerek Toronto ekonomik anlamda birbirine çok uzak olmazlar diye düşünüyorum ama eminde değilim.
burada bütçe direk senin yaşam tarzına bağlı ve inan bana çok çok bağlı.
gidip metro yerine taksiye binersen, 3 öğrenci yerine tek eve çıkarsan, gezmen tozman eksik olmazsa başka bir tablo çıkar ortaya yurdumuzda yaptığın lüks aman aman dokunmazken oralarda lüks hakketden acıtabiliyor cüzdanı.
rakamsal anlamda şöyle diyim sana:
Toronto orta derece bir apartmanda tek yaşarsan kira 1300-1500doları öldürmez, 3 kişilik bir orta kalite bir yere çıkarsan 1800-2250 dolar arası /3= 600-750 dolar arası çıkar masraf seçim tabiki senin.
orda kahve,cafe , bira aman aman pahalı değil hatta türkiyeden ucuz diyebilirim Tim hortons kahve 1-2dolar, çörek sandvic vs 3-4dolar, bira kasayla satılıyor tanesi 1-2dolara geliyor.
barlarda özelliklede İstanbuldan gelen birisi için aman aman pahalı gelmeyecektir.
araba dersen araba ucuz ama sigortatmak şart vede 25 yaşı altı biri için rakamlar tek kelime ile uçuk oyüzden araba sevdalısıysan Torontoda arabayı resmen unut diyebilirim, WC ve Vancouverda bu alanda tablo çok daha makul kalabiilir Torontoda araba aptalca pahalıya geliyor aylık.
yaşantı dersen dediğim gibi açık ara Vancouver derim hatta düşünmem 1sn sürmez bile o derece yani, ardına washington en son Toronto derim ama böyle aktarmam seni korkutmasın Toronto kötü değil vancouver cennet