Selam arkadaşlar. Aracı yenilemeye ve geliştirmeye başlamak üzereyim. Ama akıl lazım işte. Bende kalmayan şey. Bütçem kısıtlı olduğunu için bu yenileme/geliştirme olayı 1 seneyi bulabilir, geçebilir. O yüzden build konusunu henüz açmak istemiyorum. Her neyse. Konuya giriyorum.
Yapılacak olan işlemler = Aracın içi tamamen sökülecek, eski püskü kablolar vs. yenilenecek. Alta yalıtım yapılacak. Daha doğrusu aracın heryerini yalıtım yapacam. Godless_Comie abimizin yaptığı şekilden.
Süspansiyonlar yenilenmesi gerek.
ECU alınacak.
Fren sistemi geliştirilecek.
Custom turbo yapılacak. 2. eli olan her parçayı 2. el olarak alacağım, gerisi custom. Borular gibi. 2. el dediğim de bi intercooler bi turbo bulabilirim ancak.
Tüm işler bitince de 4 yeni lastik, rot balans, toe camber caster işleri falan yapılacak.
Şimdi akıl istediğim şey şu. Hangisine önce başlayayım? Araba 1 seneyi geçkin süre yatacak, kullanılmayacak. Bunu göz önünde bulundurarak ne önerirsiniz? Kullanılmayacak dediğim, tatillerde öyle 1 haftalığına veya 2 günlüğüne kullanılacak.
ECU, fren sistemi ve turbo olayları pahalı. Süspansiyon onlara göre daha ucuz. Ama arabayı hemen turbolayamayacağımdan, (bu çok uzun ve karışık bi kelime oldu) ve parça parça toplayabilirliğim olduğundan, turboya mı başlasam, yoksa süspansiyonları ilk önce bi aradan çıkarsam mı?
Yalıtım işini zaten kendim yapıcam. Kabloları yenilemek de sorun çıkarmaz yardım aldığım sürece.
Neye ilk önce başlıyayım? Dışardan bakılınca bu iş nasıl görünüyor, tavsiyeleriniz neler arkadaşlar?