Auto Finesse birkaç sene önce DW forumda tester başvurularını değerlendirmişti. Sağolsunlar tester olarak tercih ettikleri kullanıcılardan biride ben olmuştum. Bana o gün için formüllerini değiştirdikleri ve yeni ürettikleri ürünlerin sample boylarını göndermişlerdi.
Auto Finesse Temptation Carnauba Wax'da bu ürünlerden birisiydi. 30ml sample ile kaç defa uygulama yaptım hatırlamıyorum ama faydası olsun diye eşin dostun otomobillerine de uygulamıştım ancak takiplerini uzun soluklu yapamamıştım. Onlar da bana üşenip foto ve video göndermemişlerdi. Haliyle tam olarak ne kadar dayanımı var net bir bilgi sahibi olmamıştım.
Geçen gün envanter sayımı yaptığımda bu şirin kutu ile karşılaştım ve ben artık bunu bitireyim ve adam gibi bir inceleme yapayım ve forumda paylaşayım dedim. Cumartesi günümü detailinge ayırmıştım. Hepimizin bildiği aşamalardan sonra sıra bu şirin cilayı uygulamaya geldi. (Telaş yapmayın, o aşamalarda kullandığım ürünlerinde incelemelerini sizlerle paylaşacağım.)
Videoda göreceğiniz gibi ciladan geriye kalan ancak asprin tableti boyutunda bir miktardı. Bu miktarı bagaj kapağına, sağ arka çamurluğa, sağ arka kapıya, sağ ön kapıya, ön tampona ve farlara uyguladım. Utanmasam tüm otomobili o kadar miktar ile geçecektim ama kaputa ve sağ yarıya başka ürünler kullanmak istediğim için cila pedinde kalan miktarı otomobilin saydığım kısımlar haricindeki parçalarına sürmek istemedim. Yani daha gideri vardı da ben devam etmedim. (sağ yarıda ürün parçalandı ve bitme kıvamına geldi ama cila pedinde yeterli miktar vardı)
Herneyse, konuyu dallanıp budaklandırmadan netice hatice kısmına geleyim. Efenim cilanın hoş bir kokusu var. Kutusuda gördüğünüz gibi oldukça albenili, daha doğrusu seçilen renkler dikkat çekiyor. Görkem'in söylediğine göre bu wax'ın carnauba içeriği diğer Auto Finesse waxlarına oranla daha azmış ama olsun az carnauba da güzel parlaklık veriyor
Videodan göreceğiniz gibi, ürünü sürmesi ve kuruduğunda silmesi oldukça zahmetsiz. Açıkçası uzun süredir nano ürünler kullanmaktan katı wax kuruduğunda kaportadan rahat çıkar mı diye endişe etmedim değil ama ürün sağolsun üzmedi. Yüzeydeki boncuklanma ve ultra hafif ve bomboş wax kutusunu hafif eğimli kaportada kayması insanın yüzünde boş bir sırıtma yaratıyor. (o kadar saat uğraşınca final kısmında bildiğin mala bağladım artık, anaaa bagaj kapağında kaydı ya la anaaa)
Dayanımı hakkındaki beklentim minimum 1 ay, web sayfasından bakmadım ama tahminim ideal şartlarda 3 ay koruma süresi verebileceği yönündedir. Yıkamaları ben yapmayacağım için ve her ne kadar ben kontrol etsemde otomobil sürekli bende durmadığı için yine ufak tefek kaçaklar olacağı endişesini duyuyorum. (Üzerine başka ürün uygulanmaması ve düzgün yıkanması gerektiği hakkında uyarılarda bulundum.)
İlerleyen günlerde ilk yıkama veya ilk basınçlı su ile yüzleşme anındaki su iticiliği ile ilgili de video çekip paylaşacağım.
Şimdilik elimizde bu video var. İyi seyirler. (kısa çektim kısa, 1 saat falan işte![]()
)
Auto Finesse Temptation - YouTube