User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bridgestone lastikten şikayetim

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bridgestone lastikten şikayetim

Aracımı mayıs ayında aldım.18 orjinal fabrika çıkışı durbanlarla brısgestone t001 diye bir lastik geldi.Aldığımdan beri dik yokuş çıkarken sarmasından dolayı şikayet ediyorum.Geçen ay yağmurda yakalandık önümdeki araba durdu bidaha kalkamadım aşağı salıp tekrar çıktım.Bu akşam küçük bebeği bilenler için ordan çıkmak zorunda kaldım yokuştan araba kuru havada sara sara çıktı.Dursam kalkmazdı eminim az fazla gaz versem yerinde saracakmış gibi geldi.Sesli ve sert biraz lastik olarak.Başka kullanıcı arkadaşımız var mı acaba forumda?Lastiğin üretim tarihi yeni ayrıca.En son çare daha 3 bin kmdeki lastikleri söküp ya Goodyear yada conti takacağım.Lastik ölçüm 225-40-18

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Continental tavsiye ederim. Bridgestone bakmadım pek.
    91 Miata - Sold
    06 Pug207 - Sold
    06 Sorento
    Laurel coming soon...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç 140 lık Tsı mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç 125 hp tsi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen hafta 4-5 gün boyunca 140 lık kullandım üstünde 17'' pirelli p7 vardı acayip şekilde oda sarıyodu çünkü.Dik bi rampayı kuru asfaltta sara sara zar zor çıkmıştım.Alt devirlerde ciddi bi patlama vardı gaza ufacık dokunduğuda bile sarıyodu kafa bi sağa bi sola gidip geliyodu.125 liği bilemiyorum tabi ama ilk olarak aklıma bu problem geldi okuyunca.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tork yüksek geliyor 140lıkta genelde sanırım.Benimde aklıma ilk bu geliyor ama sanmıyorum ben lastiklere bağlıyorum ne kadar doğru emin değilim .

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    T001 cok kotu bir lastik degil,sinif ortalamarinda bazi noktalarda belkide ustunde.Normalde s001 ile geliyordu demekki t001 e gecmisler

Bendede yazilimli tdi var,fabrikadan p7 ile gelmisti,simdide goodyearf1 var.Adananin asfaltinda 1-2 komple sariyor,nadir bazen 3 dede asr yakiyor.Bu yolla alakali bir sorun,arkadasimda contisportcontact5p(235/40/18) var scirocco 160 100-110a kadar sonmuyor ondasa Asr isigi...

Mesela su ** nevsehirdeyim,2 de asr yaktiig bir yer yok asfalt mukemmel tutuyor.Neyse lastikleriniz guzel lastikler,benim yorumumdan ziyade testlerdede kotu degil.Sorun yollarimizda malesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    T001 cok kotu bir lastik degil,sinif ortalamarinda bazi noktalarda belkide ustunde.Normalde s001 ile geliyordu demekki t001 e gecmisler

Bendede yazilimli tdi var,fabrikadan p7 ile gelmisti,simdide goodyearf1 var.Adananin asfaltinda 1-2 komple sariyor,nadir bazen 3 dede asr yakiyor.Bu yolla alakali bir sorun,arkadasimda contisportcontact5p(235/40/18) var scirocco 160 100-110a kadar sonmuyor ondasa Asr isigi...

Mesela su ** nevsehirdeyim,2 de asr yaktiig bir yer yok asfalt mukemmel tutuyor.Neyse lastikleriniz guzel lastikler,benim yorumumdan ziyade testlerdede kotu degil.Sorun yollarimizda malesef
    Evet bu konuda haklısın yollarımız berbat ötesi asfalt atıyorlar rögar kapaklarının etrafını boş bırakıyorlar çukurdan kaçıcaz diye enterasan araba kullanıyoruz.Lastikler içinde bende testlere baktım sıralamadaki yeri fena değil.Düz yolda pek sarmıyor da rampa çıkarken falan bazen zorda bırakıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 8 ay/10000km 225/45/17 ölçülerini 160tsi+yazılım ile kullandım. Konfor ve yol tutuşundan gayet memnundum. Rampada kalkarken hangi lastik olursa olsun genelde problem yaşarsınız.

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toyota corollaninda fabrika cikisi uzerinde gelen Bridgestone Turanza ER300 tas gibi lastik sert ve konforsuz. arac 30 bin km oldu lastikler 2 senedir arabanin ustunde disleri vs. saglam tam ticari taksici lastigi. yerinizde olsam conti alirdim.
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 1.4 tsi 150hp poloda aynı problemi yaşıyorum ,dunlop sport maxx var uzerinde 2-3 bin devirde surekli sarmaya çalışıyor , semi slick istiyorum ben bulabilirsem normal lastikle olcak iş değil

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende t001 kullanıyorum, hiç problem yaşamadım aksine çok güzel yol tutuyor...

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lastik basıncları çok geliyor sanırım
    turbocuk istiyoruz

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bridgestone en kötü lastiği fakat markanın kötü olduğu anlamına gelmiyor S001 deneyebilirsiniz

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 farklı kullanıcı 3 farklı lastikle 1.4 tsilarda problem yaşamış. Demek ki aracın süspansiyon sisteminde, aktarmasında, ya da geometri ayarlarında bir sorun var

Ben şimdiye kadar çok bridgestone kullandım. En muhteşem lastiği de Turanza'dır bu arada, aventadora taksan yol tutmaz, neyden yapmışlarsa bilmiyorum.

Piyasada contisportcontact serileri, dunlop sp sportmaxxlar ve pirellinin Pzerosu falan gibi lastikler oldukça yüksek tutunma sunuyor. Fakat bir lastik ne kadar tutunma sunarsa o kadar da gürültü çıkarır, ve fazla tüketir.

Bu arada sarma/tutunma sorununu ben de poloda yaşıyorum ama bendeki dizel dsg. Manuel TSI passatta ise sarma sorunu falan yok.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastik olarak Continental öneririm hatta mumkun ise SportContact 5 ama şunu sormak isterim aracınızı teslim aldıktan sonra lastik basınçlarınızı ayarldınız mı fazla basınç nedeni ile lastik tabanı tam olarak tutunamaya bilir

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çeşitli araçlar da bu lastiği kullandım hatta kullanıyorum da böyle bir sıkıntı yaşamadım hiç. Şunu ilave etmek istiyorum. Her lastiğin gerçek performansını göstermesi için biraz km yapmak gerekiyor 3-5bin km gibi. Lastiğin üretimi sonrası lastiğin üzerinde mumsu bir tabaka vardır. Bu da ilk km kullanımında kaymalara neden olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracım 3 bin kmye geldi.Lastiğin tutuşundan şikayetçi değilim. Hatta 1-2 kez bilerek fren denemesi yaptım 80-100 km civarı çakılı frenle abs bile devreye girmeden kayma yapmadan durdu kısa mesafede.Tek sorunum yokuş yukarı dik yokuşlarda bazen patinaja çok kalıyorum.

cuneytturkoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 farklı kullanıcı 3 farklı lastikle 1.4 tsilarda problem yaşamış. Demek ki aracın süspansiyon sisteminde, aktarmasında, ya da geometri ayarlarında bir sorun var

Ben şimdiye kadar çok bridgestone kullandım. En muhteşem lastiği de Turanza'dır bu arada, aventadora taksan yol tutmaz, neyden yapmışlarsa bilmiyorum.

Piyasada contisportcontact serileri, dunlop sp sportmaxxlar ve pirellinin Pzerosu falan gibi lastikler oldukça yüksek tutunma sunuyor. Fakat bir lastik ne kadar tutunma sunarsa o kadar da gürültü çıkarır, ve fazla tüketir.

Bu arada sarma/tutunma sorununu ben de poloda yaşıyorum ama bendeki dizel dsg. Manuel TSI passatta ise sarma sorunu falan yok.
    Abi seninle aynı düşünüyorum bu vag.com gurubu heralde bu problemleri yaşayan benim fr ımda dunlop sportmax var o da acayip sarıyor ve yol gürültüsüde var 5k km yi geçince biraz daha iyi oldu .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler