User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Grup mülakatı hakkında

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Grup mülakatı hakkında

Arkadaşlar selamlar hepinize. Konu yanlış ise yönetim tarafından silinebilir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da iyi fikirleriniz olduğuna eminim o yüzden size sormak istedim.

Yarın iş ile alakalı grup mülakatına davetliyim;ancak daha önce hiç katılmadım grup mülakatına. Google'a yazınca hele hele ekşisözlük tarzı yerleri okuyunca insanın gözüne çok anormal boyutlar geliyor zorluk açısından. Anlayacağınız biraz stresliyim . Neler yapmam gerekir ,nasıl davranabilirim fikirlerinize ihtiyacım var .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhtemelen hepinize yazılı olarak bir senaryo verecekler ve "siz olsanız ne yapardınız" diyecekler.
    Okumadan imzalamam.....

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Grup mülakatları kişilerin düşünce şekillerini, tavırlarını, stres altındaki davranışlarının izlenevil kısacası hertürlü gözlem amaçlı yapılan uygulamadır. Size fikir geliştirecek, çzüm yolarınızı izleyecek hatta oradakilerle birbirinize sokacak tarzda sorular soracaklar..

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar selamlar hepinize. Konu yanlış ise yönetim tarafından silinebilir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da iyi fikirleriniz olduğuna eminim o yüzden size sormak istedim.

Yarın iş ile alakalı grup mülakatına davetliyim;ancak daha önce hiç katılmadım grup mülakatına. Google'a yazınca hele hele ekşisözlük tarzı yerleri okuyunca insanın gözüne çok anormal boyutlar geliyor zorluk açısından. Anlayacağınız biraz stresliyim . Neler yapmam gerekir ,nasıl davranabilirim fikirlerinize ihtiyacım var .
    satış pozisyonu için yaklaşık 50 60 kişinin olduğu bir grup mülakatına girmiştim özet şekilde bahsedecek olursak ;

öncelikle toplum önünde özet bir şekilde kendinizi tanıtmanızı ve yaşantınızdan bahsetmenizi isteyebilirler.
    topluluğu gruplara ayırıp bir konuda münazara yapmanızı isteyebilirler.
    size bir senaryo verip o senaryodaki kişiyi oynamanızı isteyebilirler ( genelde birşey saattırmaya çalışırlar ).
    çay kahve molalarında genelde yukardan izlenirsiniz insanlarla iletişimizi , girişkenliğinizi test edebilirler. gibi gibi.. ben smmm stajını başlattığım içinbu mülakata çok rahat girmiştim ve iş başı için çağırmışlardı. etrafta ağlayan zırlayan herşeye oflayıp puflayan olumsuz tipler olcaktır onlara aldırma.
    umarım yardımcı olur.
    şimdiden başarılar.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    satış pozisyonu için yaklaşık 50 60 kişinin olduğu bir grup mülakatına girmiştim özet şekilde bahsedecek olursak ;

öncelikle toplum önünde özet bir şekilde kendinizi tanıtmanızı ve yaşantınızdan bahsetmenizi isteyebilirler.
    topluluğu gruplara ayırıp bir konuda münazara yapmanızı isteyebilirler.
    size bir senaryo verip o senaryodaki kişiyi oynamanızı isteyebilirler ( genelde birşey saattırmaya çalışırlar ).
    çay kahve molalarında genelde yukardan izlenirsiniz insanlarla iletişimizi , girişkenliğinizi test edebilirler. gibi gibi.. ben smmm stajını başlattığım içinbu mülakata çok rahat girmiştim ve iş başı için çağırmışlardı. etrafta ağlayan zırlayan herşeye oflayıp puflayan olumsuz tipler olcaktır onlara aldırma.
    umarım yardımcı olur.
    şimdiden başarılar.
    Her şey iyi güzel ama senaryo falan hoş olmaz. Çabuk sinirlenen bir yapıya sahibim tek korkum,gereksiz insanlar olacaktır saçmaladıklarında tepkimin ters tepmesi.
    imzasız..

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her şey iyi güzel ama senaryo falan hoş olmaz. Çabuk sinirlenen bir yapıya sahibim tek korkum,gereksiz insanlar olacaktır saçmaladıklarında tepkimin ters tepmesi.
    emin ol , stres yönetimini test etmek için özellikle üzerine gelebilirler.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllar yıllar önce liseden yeni mezun olduğum dönemlerde Teknosa'da böyle bir görüşmeye gitmiştim.
    İlk iş görüşmelerimden biriydi. Giydim takımları falan jilet olmuşum. Gittim görüşmeye, Beşiktaş mağazasına...
    6-7 kişi var. Ulan bir baktım ben düğüne gelir gibi gelmişim, acaba fazla mı abarttım diyorum. Çünkü içerisi bildiğin at dolu. At var amk.
    Görüşme bitti. Olumlu dediler sizin için. 15 gün eğitime alacağız sizi, bilmemne oteline gideceksiniz. Tamam dedim.
    Sonra n'oldu ? Gitmedim. Hemen kabul edildim, çalışmam ben burada dedim. Sabah aradıklarında vazgeçtiğimi söyledim.

Neyse uzattım da uzattım. Normalde nasılsan öyle davran bence Anıl, hiiiç rol yapma. Tepki göstermen gerekiyorsa da göster.

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce girmiştim öyle bir mülakata. Tek tek değilde hepiniz ile aynı anda görüşüyorlar. Aralarında kesin çok bilmiş çıkacaktır ve kendini biraz daha ön plana atacaktır.
    Geri planda durursan işi benimsemediğini istemediğini düşünürler. Çok fazla alakasız yorumlar yapmamak ile beraber mantıklı cevaplar verirsen eğer dikkat çekebilirsin.
    Bu görüşmeden sonra ayırt edip, kafalarına yatanlar ile tekrar görüşüyorlar sonra öylece gidiyor
    Tek dikkat etmen gereken, insanları kısa sürede analiz etmen ve işi ne kadar isteyip istememen..
    Başarılar şimdiden.
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cümleten hayırlı cumalarınız olsun

Vergi kaçırıp cumayı kaçırmayan cemaati müslimlerede selam olsun

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok sönük sessiz olma tam tersi yırtık olup herşeyede atlama, güzel fikirlerle söyle böyle yapalım diye yönlendirebilirsin vveya birinin söyledigne karsı bir fikir verebilirsin, utangaç ve cekingen olma yeter kimse kimseden üstün değil orda
    1881 - 193

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soru sorulursa hızlı cevapla yanlış bile olsa yeter sana.
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekibi yönlendiren, lider rolü oynayan kişi bu mülakatları her zaman kazanır.
    Ama kavga edersen, direk elenirsin.
    Gruptaki diğer kişileri dinleyip, farklı düşüncelere de fırsat verdiğini göster. Kendi ortaya koyduğun fikri diğer kişiler çürütürse, hatalı olduğunu kabul edip, bir başkasının belirttiği ve doğru olduğunu düşündüğün fikri gruba empoze et.

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekibi yönlendiren, lider rolü oynayan kişi bu mülakatları her zaman kazanır.
    Ama kavga edersen, direk elenirsin.
    Gruptaki diğer kişileri dinleyip, farklı düşüncelere de fırsat verdiğini göster. Kendi ortaya koyduğun fikri diğer kişiler çürütürse, hatalı olduğunu kabul edip, bir başkasının belirttiği ve doğru olduğunu düşündüğün fikri gruba empoze et.
    Çok çok doğru tespitler.

Geçen yaz bir sigara üreticisinde staj için 4 lü ingilizce grup mülakatına girdim, olumlu geçti ve üretim departmanında çok güzel bir staj dönemi geçirdim.

Bu mülakatı çok çok ciddiye alan, 3ü de koreli olan fabrika müdürü - üretim müdürü - pazarlama müdürü ve türk ik müdürü karşısına 4 kişi olarak çıktık. Sırayla herkesten kendini tanıtması istendi. İlk arkadaş türkiye'de okuyan bir alman. Kendini tanımaya şurada doğdum, 3 kardeşim var, hobilerim vs diye girince batırdı kaldı. Koreli abimiz sözünü kesip bana böyle klasik zaman kaybı cevaplar vermeyin, hedefleriniz , planlarınız , karakteriniz bunlardan bahsedin dedi.

Kişisel tanıtımlardan sonra, siz bir sigara fabrikası açacaksınız Türkiye'de;
    Nerede olmalı ? Pazara girişteki stratejiniz ve farklılıklarını neler olurdu ? gibi soruları kapsayan 4P's of marketing yönünden analizinizi yapıp 3 dk sonra grupla paylaşmaya başlayın dendi.
    - Başında Marketing 4P neydi diyen oldu tabii ki

Grubu yönetebilmek, çok konuşmaya çalışan kişiyle çatışmayı değil de diğer pasif kişilerin fikirlerini de almaya çalışmayı seçmek ; bana güzel sonucu getirdi.

Grup mülakatındaki anahtarlar ;
    -Sakinlik
    -Yönetebilme becerisi
    -Saygı
    -Çok aşırı sivrilip göz çıkarmamak
    ve tabii ki bilgi birikiminiz de önemli.
    -Fırat

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gruba gelmişsin

Yukarda yazılanlara katılıyorum ve ekleyecek olursam 1- ilk giriş çok önemlidir. Herkesin elini sık ama çok kavrama, el sıkarken insanları sakın kendine çekme üzerlerine gitme, ona göre el sıkış pozisyonunu ayarla ama sakın haa sakın ayaklarına basma bunları yaparken. Bunları yazıyorum çünkü bundan kaybeden çok aday gördüm. oda da bayan var ise fazla göz temasından kaçın ve gözlerinin içine bakma iki kaşının ortasına bak.
    2- ellerin terlerse (strese bağlı olarak ) konuşmanın için de ellerini uygun bir şekilde birleştir ve konuşmanın doğasında varmış gibi belli etmeden terini sil.
    3- heyecandan kekeleme olursa tekrar takrar ve vurgusunu iyi yap anlaşılır ve anlaşıldığından emin ol.
    4- Kesinlikle osurma ( bu gerçektir yaşanmıştır. )
    Yolların Ustasıyım Modların Hastasıyım

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    grup mülakatlarına bayılırım çünkü kendimi oldukça rahat hissediyorum çünkü beğenip beğenilmemek ve seçilip seçilmemek umrumda değil
    bu sistemi sevmiyorum seçilmeyi sevmiyorum belki o gün kötü günündesiniz yada kötü bir haber aldınız ao yoksa profesyonel birisi bunlardan etkilenmemeli mi diyorsunuz işte o zaman bizler birer insan değil köleyiz duygularımız olmadan bir robotuz

not : işsizim
    04Punto 89CivicEF 81Golf 94CivicEG 97CivicEK 93Uno 05Corsa 98Starlet

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuzubillahimineşşeytanirracim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gruba gelmişsin

Yukarda yazılanlara katılıyorum ve ekleyecek olursam 1- ilk giriş çok önemlidir. Herkesin elini sık ama çok kavrama, el sıkarken insanları sakın kendine çekme üzerlerine gitme, ona göre el sıkış pozisyonunu ayarla ama sakın haa sakın ayaklarına basma bunları yaparken. Bunları yazıyorum çünkü bundan kaybeden çok aday gördüm. oda da bayan var ise fazla göz temasından kaçın ve gözlerinin içine bakma iki kaşının ortasına bak.
    2- ellerin terlerse (strese bağlı olarak ) konuşmanın için de ellerini uygun bir şekilde birleştir ve konuşmanın doğasında varmış gibi belli etmeden terini sil.
    3- heyecandan kekeleme olursa tekrar takrar ve vurgusunu iyi yap anlaşılır ve anlaşıldığından emin ol.
    4. Madde kahkaha attırdı. Benim de HSBC genel merkez mülakatında telefon çaldı titreşim de ama sanarsın kazı yapılıyor.

Neyse dokunayım derken hoparlöre açıldı telefon. "Aşkımmm" lafı ile oda da 3 ken 4 olduk

Lanet olsaı telefon bir de astardan içeri düştü nasıl olduysa kapatamadım da. Şuan yazarken bile terliyorum.

2 kilo verdim sanırım o gün. İş olmadı iyi ki de olmamış.

Demem o ki, telefon götürme, götürdüysen kapat. Kollarını birleştirme , gözlerini kaçırma ama dik dik te bakma.

Orada olmadığın biri gibi davranıp seçilirsen eğer ileride senden aynı kişiyi beklediklerinde kendinle çelişir zorlanırsın.

İş umarım olur bu arada, hayırlısı hakkında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4. Madde kahkaha attırdı. Benim de HSBC genel merkez mülakatında telefon çaldı titreşim de ama sanarsın kazı yapılıyor.

Neyse dokunayım derken hoparlöre açıldı telefon. "Aşkımmm" lafı ile oda da 3 ken 4 olduk

Lanet olsaı telefon bir de astardan içeri düştü nasıl olduysa kapatamadım da. Şuan yazarken bile terliyorum.

Demem o ki, telefon götürme, götürdüysen kapat. Kollarını birleştirme , gözlerini kaçırma ama dik dik te bakma.

Orada olmadığın biri gibi davranıp seçilirsen eğer ileride senden aynı kişiyi beklediklerinde kendinle çelişir zorlanırsın.

Adam heyecandan osurdu yaa daha ilk anlar ve sandalyeye otururken carttttt eti ahahaahahahahah hala aklımda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam heyecandan osurdu yaa daha ilk anlar ve sandalyeye otururken carttttt eti ahahaahahahahah hala aklımda
    Abi ben de severim osurmayı inşallah tutarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Abi ben de severim osurmayı inşallah tutarım
    Büzüğe odaklanıp kekeleme sakın

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gruba gelmişsin

Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Akşam akşam güldürdünüz, Allah'ta sizleri güldürsün abiler.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler