User Tag List

Sayfa 1/13 12311 ... SonSon
242 sonuçtan 1 ile 19 arasý

Konu: Kapanan dükkânlar ve iflas eden esnaf (alýntýdýr)

TechTurkey Maxi - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    54
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kapanan dükkânlar ve iflas eden esnaf (alýntýdýr)

Kapanan dükkânlar ve iflas eden esnaf: Ýstanbul’da neler oluyor?

Ýstiklal ve Baðdat Caddesi’ndeki iþletmelerin ardýndan Kapalýçarþý esnafý da dükkânlarýna kilit vuruyor. BirGün’e konuþan esnaf, “Yüksek kiralardan ve güvenlik zafiyetinden þikâyetçiyiz” diyor.

Ýstanbul’un en önemli caddelerindeki iþletmeler, turizmdeki düþüþle birlikte birbiri ardýna kapanýyor. Þantiye alanýna çevrilen Beyoðlu ile Ýstanbul’un en iþlek yerlerinden olan ve kentsel dönüþümün kýskacýndaki Baðdat Caddesi’nin ardýndan son olarak da dünyanýn en eski alýþveriþ merkezlerinden biri olan Kapalýçarþý’da esnaflar kapýlarýna kilit vurdu.

Krizden önce günde 500 bin kiþinin ziyaret ettiði Kapalýçarþý’da 600’e yakýn dükkân kapanmak zorunda kaldý. 3 bin 600 esnafýn olduðu tarihi çarþýda esnaf siftah bile yapamýyor. Kapanan dükkânlarýn sayýsýnýn yýl sonuna kadar bin 500’ü bulmasý bekleniyor. Ýstiklal ve Baðdat Caddesi ile birlikte Kapalýçarþý’nýn da bu hale gelmesinin nedeni ise, 7 Haziran seçimleri sonrasý yaþanan bombalý saldýrýlar, kentsel dönüþüm sonrasý þantiyeye çevrilen yaþam alanlarý ve artan kiralar olarak gösteriliyor.

Yanlýþ politikalar bu hale getirdi
    33 yýldýr Kapalýçarþý’da esnaflýk yapan Metin Saraç, “Ben birçok sorun gördüm ama çarþýyý hiç böyle görmedim” diyor ve ekliyor: “Yanlýþ politikalar bizi bu hale getirdi ve esnaf olarak tükendik. 1,5 ay sonra çarþýdaki esnafýn yüzde 35’i muhtemelen dükkânlarýný kapatýr. Çevremde o kadar kapatmak zorunda kalan esnaf var ki, kira fiyatlarý düþse bile kurtarmayacak. Çünkü sürekli bombalarýn patladýðý bir ülkeye turistler gelmek istemez.”

Yýllardýr Kapalýçarþý’da esnaflýk yapanlardan bir tanesi de Dinikiyan Ailesi. Esnaflardan Kayl Dinikiyan,“ Ben 3. kuþaðým, Kapalýçarþý’nýn en kötü zamaný bana denk geldi” diyerek sözlerine baþlýyor. Dinikiyan, “Durum bir süredir kötüye gidiyordu, siyasi olaylar daha da kötü yaptý. Esnafýn kirayý çýkartabileceði kadar bile iþ yok, hepimiz döküldük. Bir daha da toparlanamadýk” diyor.

Bütün gün müþteri bekliyoruz
    31 yýldýr Kapalýçarþý’da esnaflýk yapan Orhan Kýlýçkaya, yýl sonunda kapanan dükkân sayýsýnýn bin 500’ü geçeceðinin altýný çizerek, “Türkiye’nin ekonomisi iyiye gitmiyor, Kapalýçarþý’nýn durumu da bununla alakalý” diyor ve ekliyor: “Kapalýçarþý’da çalýþmaya babamýn yanýnda baþladým. O zamanlar o kadar müþteri vardý ki, ben zamanýn nasýl geçtiðini anlayamazdým. Þimdi ise müþteri yok, bütün gün müþteri bekliyoruz. Hangi esnafla konuþsam, ‘Çarþýya gelmek istemiyorum’ diyor. Öyle gözüküyorki, herkes ekonomik olarak büyük sýkýntýlar yaþayacak.”

Yüksek kiralar caddeyi bitirdi
    Ýstiklal Caddesi, Türkiye’nin simge yerlerinden bir tanesi. Fakat bitmek bilmeyen çevre düzenlemeleri, artan þiddet ortamý, iþletmelere yönelik zabýta baskýsýyla birlikte Beyoðlu’ndaki iþletmeler kapýlarýna kilit vurmaya devam ediyor. Kira fiyatlarýnýn artmasýyla birlikte, yaþanan güvenlik zafiyetinin sonrasýnda, Ýstiklal Caddesi’ndeki dükkânlarýn vitrinleri “Kiralýk” ilanlarý ile doldu.

Beyoðlu esnaflarýndan Aydýn Kalaycý, Ýstiklal Caddesi’nde kapanan dükkânlar için þöyle konuþtu: “Bu duruma gelinmesinde Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi’nin ve Beyoðlu Belediyesi’nin hatalarý var. Esnafýn da elbet hatasý vardýr, fakat yaþananlar ilk olarak masa sandalye yasaðýyla baþladý. Önceden Ýstiklal Caddesi’nde hafta için 1,5 milyon, hafta sonu da 2,5 milyon yurttaþ vardý. Þimdi insanlar caddeden elini ayaðýný çekti. Bizim canýmýzý yakan en büyük olay, yüksek kiralar. Beyoðlu Belediyesi’nin emlak vergisinde yaptýðý artýþýn da etkili olduðunu düþünüyorum.”

Baðdat Caddesi’nde 50 dükkân boþaldý
    Kentsel dönüþümün yoðun uygulandýðý Baðdat Caddesi’nde esnaflar adeta can çekiþiyor. Þantiyeye çevrilen caddede, sadece 1 ayda boþalan dükkân sayýsýnýn 50’yi geçtiði ifade ediliyor. Dönüþümle birlikte, Türkiye’nin en pahalý caddesi olarak bilinen Baðdat Caddesi’nde birçok maðaza þubesini ya kapattý ya da baþka yere taþýdý. Bir dönem boþ dükkân bulunamayan cadde “kiralýk” tabelalarýyla doldu taþtý.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    45
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Baþkanlýk gelecek dertler bitecek

Memleketin, ekonominin, eðitimin aðzýna sýçtýlar hala yüzsüz yüzsüz yok baþkanlýk yok bilmemne..

Eworen - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    40
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herhangi bir gün seçin esnafla röpörtaj yapýn battýk bittik çok kötü durumdayýzdan baþka biþey duymazsýnýz
    Ertesi gün seçim olsun,
    Onunda ertesi günü bi daha ayný esnaflarý dolaþýn iyi olacak güzel olacak vatanýmýza milletimize hayýrlý olsundan baþka biþey duymazsýnýz.
    Demem o ki ;
    Nah iyi olacak Nah düzelecek..
    Siz öyle devam edin
    Hüloooooð...

997TT - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    49
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deveyi diken insani ... makbul... donu yok,eve bazen yuruyerek gider,simite verecegi parayi hesap eder ama oy verdigi adam milyon dolarlari ic etmistir,umutunda olmaz...
    Neden? Alni secdeye deyiyor...
    Neyi nasil yapariz bilmiyorum ama durum feci,dahada kotusu savas yada ic karisiklik olur. Aslinda dibe vurmus durumdayiz,dolar 3,5 olsa ne yazar... Emin olun kitlik/aclik baslasa bunu feto yada amerika yaptiriyor der,isin icinden cikar. Nasil mi cikar? Halkin %40'i inaniyor,buda iktidar icin yeterli... Cunku o %40 zaten yoksul yasiyor...

ercan26esk - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    42
    Þehir
    eskiþehir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlarýn amaçlarý çoktandýr belliydi þimdi baþkanlýk yarýn baþka bir þey çýkaracaklar bunlar bu ülkede yaþayan insanlarý zerre kadar düþünüyorsa adam deðilim ne emeklisi ne iþçisini zenginin daha zengin olduðu fakirin daha çok fakirleþtiði bir ülke olarak hýzla gidiyoruz yok oraya köprü açtýk yok buraya tünel açtýk yaa arkadaþ ekonomine bak vergiler almýþ gidiyor 1000 TL kazancýn varsa 500 TL dolaylý dolaysýz vergiye gidiyor yazýk günah bu insanlara ekonomi bence sýfýr türkiye de sanýrým türkiye de yaþayan insanlarý kaderi bu paran varsa cennet türkiye paran yoksa sefil bir hayat .....

by serçe - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    BAYRAMPAÞA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lalelide iþletmecilik yapýyorum, çarþýda da çok dostum arkadaþým var devamlý irtibat halindeyiz iþ nedeni ile, bu iþsizlik ve mal sahiplerinin burnundan kýl aldýrmama politikasý ile 12 ay'a zaten patlamýþ olan ve kývranan esnaf gerçek anlamda patlayýp büyük miktarda borçlar ile piyasaya bye bye diyecek. 4 maðazamýzdan 2 tane maðazaya düþtük fabrikayý'da üretime durdurduk ki dükkanlar patronun mülkü olduðu halde bu küçülmeye gidiyoruz. gerçekten þuan içler acýsý durumdayýz ve üstü kapatýlýp gülücükler daðýtýlýyor sanki piyasa çok iyiymiþ gibi.

delta0o - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    38
    Þehir
    BURSA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekonomi zaten cýrpýnýyordu þimdi tamamen batma sevýyesýne geldý.dolar yýl sonu tahmýný en az 3,50 .
    TeKS@S

Sert@ç - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    33
    Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gezi zamanýnda direnenleri tekmeleyen içeri almayan sopayla kovalayan kapalý çarþý ve taksim beyoðlu esnafý sonunda ettiðini buldu
    Çok deðil baþkanlýk gelirse 2-3 sene sonra görcem "baþganlýk gelsin osmanlý torunuyuz reisin arkasýndayýz hüloo" diyenleri
    Alýntý hakotech Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanýcaksýn hemde yalamadan..

Yaþ
    43
    Þehir
    ist
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    su veren itfaiyenin hortumunu...

Maxiboost - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    40
    Þehir
    Bursa
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sacmalamayin ben hala 50 liralik benzin alabiliyorum. Bence ekonomide birsey yok. Hatta tam yatirimlik suanda. Gecen sene 50.000 tl ye aldigim arabayi suanda 54.000 e ikinci elde satiyorum. 4 lira karim var. Kýrýcam bu kafayý ya.

srknzfr - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    38
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gezi'de palayla kovaladýðýnýz tekmelelerle öldürdüðünüz insanlardý sizi ayakta tutan ama siz bunu böyle s.ke s.ke anlamayý tercih ettiniz.. aklý baþýnda olanlarý tenzih ederek söylüyorum alayýna müstehak! Öyle ya da böyle onlarýn yaþadýklarý sýkýntý genele vurduðumuzda bizi de yaralayacak tabiki ama artýk umrumda deðil batýyorsak tam batalým bu *** çukuruna hiç deðilse her gün endiþeyle yaþamaktan kurtuluruz.

srdralc - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    Gaziantep
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    þuan da sadece belki günü kurtaracak kadar iþ yapabiliriz en iyi umutla.

3 yýldýr 17-25 aralýk/seçimler/erken seçim/darbe/terör saldýrýlarý zamanýndan üstümüze yýkýlmýþ masraflar.
    esnaf her sýkýþtýðýnda önce cebine baktý cepte bir þey yok,
    satacak mala baktý -kredili-,
    gitti tekrar çark dönsün diye kredi çekti -ödeyemedi-,

her þeyi krediyle aldýk, aylýk öderiz diye girdik iþin içine.
    iþ yapmadýk, kredi yapýlandýrdýk, üstüne kredi çektik.

þimdi ise hem iþ yok, hem 2 katý borçlu.
    aylýk masrafý çýkarabilirsek ne mutlu ama eþekle-aslanýn hikayesi gibi BOYNUMUZU BÝR çevirebilsek neler olacakta çeviremiyoruz.

bu borcu ödemek için TR'de her þeye teþvik vermeleri lazým yoksa kazançla en az 3 yýlýn enkazý öyle kolay temizlenmez.

AþkýnS. - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Zonguldak - Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kandýrýldýk .

Yaþ
    48
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir devlet baþkanýnýn oðlu bir ülkede kara para aklama ile suçlanýp ardýndan sahte pasaportla o ülkeden kaçýyorsa ve kendi ülkesindeki savcý birader sen bi gel bakalým demiyorsa daha neyi tartýþýosunuz. Yok esnafýn iþleri kötüymüþ vs. Boþuna havanda su dövüyorsunuz arkadaþ. Herifin ve ailesinin belediyede çalýþmaya baþladýðýndan beri bir sürü vukuatý var. Ama yükseldikçe yükseldi.
    IN BOOST WE TRUST

Eworen - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    40
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada böyle gerçek dýþý ülke ile alakasýz konular açýp insanlarýn aklýný karýþtýrmayýn
    Biz baþkanlýk diyoruz
    Biz olmadý seçim diyoruz
    Biz min. %60 diyoruz
    Siz kalkmýþ yok ekonomi kötü esnaf kan aðlýyor eðitim bitmiþ ülke bitmiþ falan diyorsunuz
    Safsata efenim bunlar
    Bunlar hep amerikanýn iþi Fetö nün iþi bunlar
    Þaþýrmayýn sabrýmýzý taþýrmayýn..

Year One - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    Bursa - BG
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hiç üzülmüyorum. eskiden çok umudum vardý ama kalmadý. belli bir kesimin acý çekmesini umuyorum ki ancak o zaman akýllarý baþlarýna gelecek. dönülmez yola çoktan girildi. ne olacaksa olsun.

ghibli06 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    50
    Þehir
    Ankara, Çayyolu
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç siyasete girmeden genel bir deðerlendirme yapayým:

ülkenin ekonomisinden baðýmsýz hareket edebilen bir turizm sektörü vardý, bütün sektörler sýkýntýdayken turizmciler, iþletmeciler, mekan sahipleri, antikacýlar, turcular vs vs cidden hala güzel para kazanmaya devam ediyorlardý... onlardaki bu rahatlýk diðer sektörlerdeki sýkýntýyý perdeledi çünkü o zamanlar ülkeye milyonlarca yabancý turist giriyordu... patlayan bombalar, terör, etrafýmýzdaki savaþ ve en son Rus uçaðýnýn vurulmasý, bu sana saadet zincirini kopardý... yüksek kazanç olduðu için yüksek kira ve eleman maaþý veren iþletmeler birer birer sýkýntýya girdi, sonucu elbette kapanýþ...

ülke ekonomisi uzun zamandýr sýkýntýda piyasada nakit yok, yatýrýmlýk fýrsatlýk durum hele hiç yok, Allah hepimizin yardýmcýsý olsun...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

IbizaFR150 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    43
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu milletin,ülkenin ne durumda olduðunu idrak edebilmesi için çok gerekli bir süreç. Su veren itfaiyenin...

Yigit-Y - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    38
    Þehir
    ÝST
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ýnsanlar ikiye ayrýlýr. Ýþine gelenler iþine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakýn için Kuran'ý oku, vatanýn için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnýz kalmayý göze alacaksýn...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler