User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
82 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Arabalarımız neden bu kadar ezik ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arabalarımız neden bu kadar ezik ?

Şimdi şöyle bir bakıyorum.. e36-46 hatta 90 ilanlarına typer dır vti dır artık aklınıza ne geliyorsa.. Gerçekten insanın içine sinecek 1 tane bile doğru düzgün araba yok. Bizim kullandığımız araçlar neden bu kadar çok eziliyor arkadaşlar ? Amerika, Avrupa ile kıyaslamayalım fazla uzağa gitmeden KKTC de kupon araçlara bir bakın, resmen yıllara meydan okumuş araçların hepsi.. Zihniyet bizimle hemen hemen aynı üstelik orada nem+sıcaklık gibi faktörlerde var..

Açıyorum Nurburgring videoları seyrediyorum bütün otomobiller mütiş görünüyor.. Var mı bir fikriniz fikriyatınız ?

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakım yaptıracak para kimsede yok bence ondan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görgü.
    Avrupa'da 10'a yakın elit ülke gezdim. Pimpirikli de olduğum için gözüme çarpar bazı şeyler.
    Eskilerin deyimiyle yemin etsem başım ağrımaz derler yaa... Sayıyı atıyorum; 100 arabadan anca 6-7 tanesinde kapılardaki "gamze"lerden görebildim yeminlen. Bu bahsettiğim araçlar da öyle showroom'dan 2 ay önce çıkan araçlar değil yani hee.. Her türden arabalar diyeyim; eskisiyle yenisiyle...
    Yani, insanlar kapı açarken bile insan gibi açıyor. Sağına soluna bakıyor. Elalemin arabası diye bana necilik yapmıyor. Bizde de tam tersi. Göçüksüz, gamzesiz araba bul bakalım kaç tane buluyorsun ikinci elde?
    Başka bir husus... Adam arabaya biniyor, kapı kapatmaktan aciz. Güüüüüümm! ! ! diye bir ses. Yav insan gibi kapatsana birader şunu. Yok!!! Olmaz.
    Bunlar takdir edersiniz ki en basiti.
    Yağı, suyu, bakımı falan girmeyeyim şimdi gece gece...

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muz cumhuriyeti oldugumuz için.Şaka değil öyle.Sen o gördüğün e36 nın hella farını burada 500 tl ye alıyorsun tanesini vergi üstüne vergi yüzünden.Adam orda 30 euro ya alıyor.Böyle olunca herşeyini sıfırlayabiliyor.Parça bol , parça ucuz , kazançlar yüksek.Mcdonalds da çalışıp m3 toplayabiliyor.Sen burda mcdonalds da çalışıp aylık akbil alırsın ancak.

Al bak araç fiyatlarına ve temizliklerine

Eunos Roadster V-Special Type II >> 4Star Classics

VW Golf GTi Mk2 >> 4Star Classics

BMW E21 323i >> 4Star Classics

Ha bunlar koleksiyonluk araçlar bu arada öyle fiyatlandırılmış.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Titizlik olarak belki onlardan daha fazlayızdır ama ekonomik şartlar + ülkeye giren parça çeşitliliği faktörleride rol oynuyor tabi ama en önemlisi ülkenin şehir planlaması! bak avrupaya dizi dizi evler yollar birde çoğu evin garajı var. İnsanlar şehire calısmaya geliyorlar kasabada yasıyorlar. Bizde garajı olan kaç ev var ki? Olması için paranın olması lazım paran varsa araban iyidir araba iyiyse.. böyle uzar gider.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim ülkede nerde ucuz modifiye parçası varsa o arabaya takılır. Hatta bir arabaya ne kadar modifiye parçası takılırısa, camlarında stickerlar varsa KING olur plakalığındada kral tacı olur bizim insanımızda fabrika bunu yapamamış ben böyle yaptım bak daha güzel oldu düşüncesi var. Adam arabaya kendi yorumunu katmış. Koltukta oturuş pozisyonu bile sıradışı. Birde şehir efsanesi olmuş kalıplar üretmişler neymiş katalizatör arabaya zarar verirmiş, sarı renk sis farı önünü göstermezmiş... orjinal küçük çaplı egzoz arabayı boğarmış (bide bunu örneklendirir bak böyle küçük borudan nefes almak var bide...) dümdüz soba borusunu takmış 80 beygir arabasını bağırtıyor. Garip? Dünya paralar harcamış arabasına orasına şöyle burasına böyle bilmem neler takmış bakıyorum stop lambası yanmıyor, sinyali çalışmıyor, camları elle ittirerek açılıyor vs. ...vaziyet zıvanadan çıkmış durumda yani.

Araç temizliğini sadece köpüklü yıkama sananlar var e kafa böyle olunca sizin bahsettiğiniz durum kaçınılmaz oluyor. Birde şimdi müteahhitten satılık araba furyası çıkmış. Daha yazmasını bilmiyor. Mesleğe göre araba alındığını sanıyor bu millet yıllardır.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bence Tam olarak mevzu para parçada değil büyük etken olsada tam olarak değil bence... bilgisizlikde çok var.. piyasada ikinci elde V6 lar V8 ler sürünüyor etiket ismi çıkmış ikonik modeller dışında.. aslında araştırılsa görüceklerki pek çok V6 V8 ortak üretim motorlar ..

arkadaşım bir bankada memur çok büyük maaş almıyor 96 model manuel 850 2.0 T5 i var çokda komik rakama almışdı 4 yıldır incik boncuk topluyor on numara oldu araç.. gidişide hiç fena değil 210 beygir gayet iyi gidiyor alet.. araçdada yok yok çift taraflı hafızalı ısıtmalı koltuklardan tutda sunroof ıvır zıvır her donanım var..

Hem kaliteli araca biniyor hem ailesini taşıyor tam güvenlikli hemde yeri geldiğinde inceden gazlayıp gazını atıyor bunlarıda çok komik fiyata yapıyor.. piyasada bu verdiğim örnekde bir sürü araç kaynıyor ama alan varmı yok.. o yüzden fiyatları sürünüyor zaten.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkesin bir bütçesi var bütçeye göre araç alınmalı yani ölçü gelirin olmalı.adam gidiyo kredi çekip ikinci el araba alıyo paranın büyük kısmı borca gidiyo arabada tüplü idare ediyo sonra maddi hasarlı bir kaza altından kalkamıyo kalksada araba dogru dürüst toplanmıyo yani arabalara para harcanmıyo zaten para harcanan araba dışardan kendini belli ediyo sizde biliyonuz bunu.mesela avrupa aracın motoruna kaportasına vs harcanan para tofaşa harçansa tofaş yeniden dogmuş gibi olur.örnek dogan l gecen far kırıldı far degiştirmeye gerek yok ön cam 10 tl far 30 tl rover ön far tek 200 250 tl işin gercegi bu

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşında ki insana aracına saygı duyma kısmına kesinlikle katılıyorum birde ülkeye giren parça çeşitliliği ve fiyatlarınında büyük rol oynadığını düşünüyorum

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Bilinçsizlik
    -Parasızlık
    -Bütçeye ve ihtiyaca uygun araç seçmeyi bilmemek
    -Hala sanayiden medet bekleyip parça bulamayınca uyduruk işlere yönelmek

Tercihler şöyle olursa refah içerisinde yaşanır diyor: Arabanız bir yıllık gelirinizi,eviniz de beş yıllık gelirinizi aşmamalı.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çünkü türkiye araba katili insanlar var.. ne güzelim arabalar leş oldu gitti
    bunun nedeni hem kullanıcıları, hem de sanayideki çoğu balta tamirciler.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar zor elde edip bu kadar hor kullanan başka toplum var mıdır bilmiyorum.

Bence ilk sebep kullanıcıların eksikleri.

2. si parça pahalılığından dolayı alternatif onarım yollarına gidilmesi.

3. Kaporta boya işlerinin ciddi anlamda beceriksiz adamlar tarafından yapılması. Adam kapıya bir macun yapıyor doğu Anadolu fiziki haritası gibi.

Bir boya atıyor 6 ay sonra çatlıyor. Arabamdan inerken kapı kolunu kıran insan tanıyorum

Sağa sola sürtüp "aman boyalı demesinler satamam yoksa " diye ezik büzük arabayla dolaşan insanlar çok.

En güzeli arıza yapanı değiştirip yeni takacaksın. Kaporta içinde öyle (arka çamurluklar es geçilebilir)

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiyede Km düşürme işlemi var.

Sanayide sis farı taktır yada kapılara hoparlör taktır söküp eskisi gibi toparlayacak usta nadirdir. Klips vida kırar bozar saç vidası atar matkapla deler.

Çok büyük kazalı olsa dahi hurdaya çıkarmak yerine çıkma parçalar yan sanayi parçalar uydurma işlemler ile topluyoruz.

Yollarımız çok bozuk. Ülkemiz kirli. Burada arabalar çok yıkanıyor çok cilalanıyor. Buda boyayı inceltmek demek.

Otomobil kültürümüz yok. Sözüm meclisten dışarı ama yolda bırakana kadar aracındaki arızaları göz ardı eden insanlar biliyorum. Patlak amortisör bozuk rot balans dağılmış direksiyon kutusunu anlamayacak insanlar tanıyorum.

En büyük etken yurtdışında otomobiller belli bir km ve yaştan sonra tv gibi telefon gibi hurdaya ayrılıyor biz hala bunu anlayamadık ölüyü diriltip diriltip biniyoruz

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiyede Km düşürme işlemi var.

Sanayide sis farı taktır yada kapılara hoparlör taktır söküp eskisi gibi toparlayacak usta nadirdir. Klips vida kırar bozar saç vidası atar matkapla deler.

Çok büyük kazalı olsa dahi hurdaya çıkarmak yerine çıkma parçalar yan sanayi parçalar uydurma işlemler ile topluyoruz.

Yollarımız çok bozuk. Ülkemiz kirli. Burada arabalar çok yıkanıyor çok cilalanıyor. Buda boyayı inceltmek demek.

Otomobil kültürümüz yok. Sözüm meclisten dışarı ama yolda bırakana kadar aracındaki arızaları göz ardı eden insanlar biliyorum. Patlak amortisör bozuk rot balans dağılmış direksiyon kutusunu anlamayacak insanlar tanıyorum.

En büyük etken yurtdışında otomobiller belli bir km ve yaştan sonra tv gibi telefon gibi hurdaya ayrılıyor biz hala bunu anlayamadık ölüyü diriltip diriltip biniyoruz
    daha geçen hafta Almanyada 4 gün geçirdik, Frankfurt-Köln-Ring yaptık, sürekli yağmur yağdı, kiraladığımız arabayla 650 km yol yaptık ve teslim ederken araba halen tertemizdi. bizde aynı şartlarla yıkamadan çık eve gidene kadar araba leş.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Piyasanın bu halde olmasının sebebi

Galericilerdir

Boya muhabbeti yüzünden millet boyatamaz oldu
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben iç trim parçaları ile ilgili işlem oldu mu kendim söker takarım... Geri topyalayabilen yok gibi...

Birde zihniyetimiz sorunlu!

Avrupada baktığınız temiz araçları adamlar satacağı zaman "abi kaç parça boya var" sorusuyla muhatap olmuyor... Arabada 5 kilo macunla düzeltilmek yerine, yeni parça takılıyor, atılıyor boyası ve sıfır gibi oluyor!

Ne zaman değişen boya takıntımız biter (bir çok sebep var, parça fiyatı vs) işte o zaman jilet gibi arabalara bineriz...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabaya çürük çarık ezik çizikle güneş yanığıyla binerim ama boyatmam mantığı...

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence Tam olarak mevzu para parçada değil büyük etken olsada tam olarak değil bence... bilgisizlikde çok var.. piyasada ikinci elde V6 lar V8 ler sürünüyor etiket ismi çıkmış ikonik modeller dışında.. aslında araştırılsa görüceklerki pek çok V6 V8 ortak üretim motorlar ..

arkadaşım bir bankada memur çok büyük maaş almıyor 96 model manuel 850 2.0 T5 i var çokda komik rakama almışdı 4 yıldır incik boncuk topluyor on numara oldu araç.. gidişide hiç fena değil 210 beygir gayet iyi gidiyor alet.. araçdada yok yok çift taraflı hafızalı ısıtmalı koltuklardan tutda sunroof ıvır zıvır her donanım var..

Hem kaliteli araca biniyor hem ailesini taşıyor tam güvenlikli hemde yeri geldiğinde inceden gazlayıp gazını atıyor bunlarıda çok komik fiyata yapıyor.. piyasada bu verdiğim örnekde bir sürü araç kaynıyor ama alan varmı yok.. o yüzden fiyatları sürünüyor zaten.
    97 sını aldık gecen sene 16500 e, sol yanı harıc kaput tavan bagaj sag yanı boyasızdı.ufaktan gıtmıyordu, orjınal katalıtıgı duruyormus soktuk attık araba roket. okadar zevklı ve donanımlıkı cıdden o paraya bedava. lpg lı ayrıca yakmıyorda.

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence araba boyatmama muhabbetinden, boyanınca araba kötüleniyor. Yurtdışında boyanmış araba beni daha uzun süre götürür mantığında insanlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler