Merhaba,
Merak ettiğim konu şu uygun şartlarda (Plastik ya da Metal benzin bidonlarında) benzin ne kadar süre saklanabilir.
Merhaba,
Merak ettiğim konu şu uygun şartlarda (Plastik ya da Metal benzin bidonlarında) benzin ne kadar süre saklanabilir.
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
Biz 1.5 ay hava almadan bekleyen plastik bidonda bekletip kullanmıştık bi problem çıkmadı. Aynı şekilde 1 aydır güneş ışığından uzak soğuk yerde bekleyen 1 bidon daha var biz öyle depoluyoruz.
benzin içindeki katkı maddelerinden ötürü tortu yapar çok bekletilirse .. hatta eskiden bekletilen yakıtı tülbentle süzüp içine taze benzin ekletilip kullanılırdı.. o yüzden çok çıkmayan kullanılmayan araçlarda depoyu ağzına kadar doldurmayın denir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
ben teknenin seyyar deposunda önceki yıldan kalan benzini bu sene kullandım, bir sorun olmadı ama üzerine yeni benzin de ilave ettim + deponun havalandırma valfini neredeyse kapatıp(patlama vs olmasın diye) saklıyorum.
Benzin tahmininizden çok buharlaşıyor ve kapalı kaptaysa basınç üretiyor, dikkat etmek lazım.
Ben eski aracımda 6 senelik benzini kullanmıştım(deposunda kalan) 6 sene boyunca full depodan yarım depoya kadar inmişti , tabi daha sonra karbürötöründe diyafram mı ne tıkanmıştı yaptırmak zorunda kaldım
mazotta bir şey olmaz bizimde yazlıkda motorlu mazotla çalışan kalorifer sistemi var .. 6 yıl önce ilk yaptırdığımızda bir 500 tl lik mazot atmışdık hala onu kullanıyoruz..
benzin petrolün işlenmiş hali içinde bir sürü katkı maddesi var yoksa mantıken bakarsanız petrol dediğiniz şeyde milyonlarca yıl toprağın altında beklemiş bir sıvı..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Akıbetimiz Petrol Bitince ! - YouTube
Bu olsa gerek bozulanın da benzin olması lazım
Benzin bir süre sonra sapsari oluyor ve harbiden berbat ötesi bi koku oluyor. Biz kullanmadik guvenip..
toprakdan çıkarken ham petrol asırlarca milyonlarca yıl zaten beklemiş bir yüz yıl beklesede bir şey olmazda onu yakabilicek motor yok.. o petrolü işliyorlar içine bir sürü katkı katıyorlar o yüzden hassaslaşıyor yakıt aslında dizelde bozulurda onun süresi petrola oranla çok daha uzundur.. gerçi yeni nesil euro dizellerinde benzinden farkı yok safi katkılar var içinde..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)