User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Golf 7 Spor Yay Sorunu-Eibach

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Golf 7 Spor Yay Sorunu-Eibach

Selamlar.Aracıma eibach 3cmlik prokit spor yay taktırdım.Yayı her zaman aracımın bakımını yapan özel servisteki usta taktı.Her zaman yaptığı iş değil, hatası olabilir mi diye düşündüğüm için yazıyorum.Yayıda özen ticaretten aldım, ankarada bilinen bir yer, malın gerçekliği açısından yazıyorum bunu da.Gelelim sorunumuza.Ön taraftan nadiren arka taraftan ise hiç kesilmeyen bir gacırtı gucurtu eksik olmuyor.Ciddi anlamda arabamdan soğudum.Taşın üstünden geçsem arka taraf gacırdıyor.Özellikle sağ arka.Ne yapacağımı şaşırdım.İlk defa bir aracıma spor yay taktığım için normal mi bilemiyorum.Ama sesler tahammül edilemeyecek düzeyde.Hani havalar soğuk yaylar amortisör ısınınca geçer dendi, 60-70km yol yapıyorum ses kesilmiyor.Artık ciddi anlamda bunalttı.Park ederken bile cam açıksa değişik sesler geliyor ve tedirgin ediyor.Varsa tavsiye edebileceğiniz usta veya başka bir tavsiye çok memnun olurum.2bin kmdir yaylar takılı.Yaylar direk takıldı hortum falan geçirilmedi.

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gacırtıdan ziyade spor yaylarda tıkırtı olur oda kötü yolda yapar, gıcırtı imkansız .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gacırtıdan ziyade spor yaylarda tıkırtı olur oda kötü yolda yapar, gıcırtı imkansız .
    Takırtı veya tak tak vurma şeklinde bişey yok.Hatta arabanın konforuda çok değişmedi.Ama bu sesler cidden bunaltıyor.Bildiğin gacırdama sesi.Hatta o yayın esneme gerilme sesi bile duyuluyor.

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence ankaradaysan aracını ayanlar altan veya ziya abiye bir göster önce nedenini bulsunlar.

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaylara 1-2 sıraya sulama hortumlarından geçiriyorlar eğer o işlem yapılmadıysa gacırdama yapabiliyor bazen

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sesler noramal kardeşim takırtıda olur gacırtıda benim aracımdanda geliyor eski arabamdanda gelirdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brs852 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaylara 1-2 sıraya sulama hortumlarından geçiriyorlar eğer o işlem yapılmadıysa gacırdama yapabiliyor bazen
    Hortum geçirmedik, gerek yok dendi.Zaten bu işlem zarar veriyormuş uzun vadede yaylara.

Alıntı evolution_9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sesler noramal kardeşim takırtıda olur gacırtıda benim aracımdanda geliyor eski arabamdanda gelirdi
    Teşekkür ederim.Eğer dediğiniz gibiyse sırf görüntü ve ayda yılda bir yol tutuş için ne kadar dayanırım bilemiyorum

Eibach kullananların yorumlarını bekliyorum.Ustaya da götüreceğim ama kullanıcı yorumları daha önemli ona göre direk orj. de dönebilirim.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı evolution_9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bu güne kadar yaylı 3 tane arabam oldu. Yakın arkadaş, eş dost araçları dahil totalde 15 tane yaylı araca binmiş/kullanmışımdır. Hiçbirinde ses yoktu. Nesi normal ?
    Alttan ve üstten ilk 2 sıraya gress ile hortum geçir sesi keser. Ustanın işçiliğine güvenmiyorsan birde ayanlara git.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hortum geçirmek faydalı birşey, hatta eibach son serilerde üzerinde hortum da oluyor kendinden. Ne zararı olabilirki yaya, kim söylediyse uydurmuş bence.

Bugüne kadar tüm otomobillerimde yaylarımı o şekilde taktım hiçbir sorun yaşamadım. En kötü yayım da 50mm olmasına rağmen.

Birşey daha aklıma geliyor, amortisör takozundan da yapabilir o gıcırtıyı. Sen yaylarına hortum taktır bir de takozlarını kontrol ettir, takoz değişince de ses kesilebilir. Benim A3te bi dönem önden ufak tefek gıcırtı geliyodu, takoz değişince kesildi.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son model arabalarda böyle sorunlar var,bazen halime şükrediyorum,gerçekten mide bulandırır bu tür işler.günümüzdeki çoğu yaylara hortum geçiriliyor zaten,zararı neymiş ki , anlatsın sökelim o halde bizde.yok mu golf 7 sahibi,forumda bi sürü kişi vardı.bilen biri çıkar elbet.

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    golf 6 aracımda eibach 5 lik kullanıyorum gacırdama yok ama tıkırtı var,yayları söktük hortum geçirdik amortisör bilyarını yağladık yinede geçmedi.
    hafif bozuk yolda tak tuk sesler normal araba sertleştiği için.ben tıkırtıya çözüm bulamadım hala tıkırdıyor.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hortum takılı mı
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende de golf 7 var 2000 km de taktım 4 ay kadar oldu araç 4200 km de bende dediğiniz gibi bir ses Yok.Maslak powershopta montaj yapıldı.Babamda usta sanayide dükkanı meşgul edip babamı yormak istemediğimden dışarıda montaj yaptırdım.Benim tek kafamı kurcalayan sanki arabanın sol tarafı sol ön yarım cm gibi daha düşük sağ arka da yarım cm kadar daha yüksek gibi oldu.Araç park halindeyken bazen arkadan inip binerken gıcırdama geliyor.Babama gösterdim el freni çekili gelmesi normal yapar o sesi Dedi o da sadece park halinde el freni çekili yapıyor.

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hortum takmadı montajı yapan ustalar baklalar birbirine vuramaz araları zaten açık fazlasıyla Dedi doğru benimde aklıma yattı.İçinden çıkan takozları kullandık biz arabanınkileri söküp.

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özeellşkle yağmurlu havalarda ıslandığı zaman geliyor ben kafaya takmıyorum

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yay press işi yapan

Bir ustaya gidin

Hortumuna takozuna iyice bakar yapar

Başka yolu yok

Genellikle su ya yada yağmurlu havada bu iş patlar

Yaylardan birşey çıkacağını sanmıyorum
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim ilginiz için. Dediğim gibi hortum takılı değil, takoz olarakta içinden çıkan takozları kullandık. Yaylarda hortumlu gelmedi. Yarın ustaya götüreceğim sorunu çözemezsek yüksek ihtimalle orj yayları geri taktıracağım günlük 70-80 km yol yapıyorum. Eziyet oluyor benim için.

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Golf 7 kullaniyorum bende 35mm vogla o sesler bendede mevcut basta kafayi kirmistim, konu falanda acmistim yok bilya mi yok takoz mu falan, yaylarda hortum falanda yok.Direksiyoni ceviririm tikirdar kasisten gecerim gacirdar, artik alistim duymuyorum bile.

30.000 km oldu hala sesler geliyor ama sadece ses, baska 0 sorun amortisorler 0 sikinti, bence hortumu deneyin olmadi yinede sokturmeyin derim, yayli hali cok baska aracin 0 esneme cok keyifli oluyor

Bu arada arkaya biri inip binerken gicirdama denmis, yaydanda bagimsiz el freniyla alakali o durum, bende stockkende vardi hocam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hortumu takmaya uğraşmamak için zararlı demişler
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler