User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
115 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Türkiye'de 90 model arabaların Tr'de tek olması efsane sayılıp 18-30 binden satılması

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Türkiye'de 90 model arabaların Tr'de tek olması efsane sayılıp 18-30 binden satılması

Evet nedeni belirsiz bir şekilde güzel ülkemde 90 model arabalarımız herdaim Türkiye'de tektir, her ilanda dile getirilmesede efsanedir, bu yüzden güzel ülkemin güzel insanı 20 senelik "dile kolay" arabayı 18 bin küsür TL den başlatıp, bazen biraz kasarak 30 bine kadar çıkartır, hadi ortayı bulalım 25 olsun, ne demek bu ? asgari ücret ile 25 ay seneye çevirelim 2 sene oda azıcık temiz diye, yani 20 senelik araba için 2 koca sene çalışmak gerekiyor.

sizce sebebi nedir?

alt ilanda kervana mazda sahibi abimizde katılmış, yanında olsam arabayı ekspertize sokup didik disik aratırım minicik bir kusur bulursam arabasını ya 5 bine satmasını yada 18 binden alıp fakat serçe parmağını kesmek zorunda kalacağımı söylerdim

Loading site please wait...

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Efsane kasa Toyotaya fiyat az bence, 30 bin istemeli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu 4 5 arabanın toplam değeri 2000 euro bile değil

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalnız fiyatlar ciddi komik, merakımdan soruyorum o arabalara o paraları verenler gerçekten var mı? cidden satılıyorlar mı bu paralara ?

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HG6161 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yalnız fiyatlar ciddi komik, merakımdan soruyorum o arabalara o paraları verenler gerçekten var mı? cidden satılıyorlar mı bu paralara ?
    inanması güç ama gözümün önünde satıldığını gördüm ya yutkundum resmen özellikle ae101 kasa corollanız olsun boyasız hatasız olsun osmaniyede ikametgah edin min 30bin tl anında veriyorlar.. sene 2014te 17500e sattığım 101 kasamı geçen ay 26binden ilanda gördüm.. Cidden yorumsuz denilen noktadayız artık..
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Milletin eski aracını rahat bırakın.

Bunun bir zincirleme reaksiyon olduğunu anlayın.

Ülkede sıfır km araçlar gittikçe pahalılandıkça ne olmasını bekliyorsunuz ki?

İlk aklıma gelen ve sayılarla kasa koduna sahip bir araç örneği verelim. Vw golf.

Golf 7 şu an yeni ötv oranıyla 120 küsür bin tlye satılacak.
    Golf 6 sahibi adam aracını aldığı fiyattan daha ucuza, yani 40 bine mi koyacak? Yoo, o da artırıyor fiyatını. 70 binden koydu diyelim.
    Yarın golf 5ler şimdiki 30bin bandından niye 45bin bandına geçmesin ki o zaman?

Bu eski araçlara bu paralar verilir mi maladamlar diye hayıflanmak yerine sıfır km araç almamalı insanlar.

20 yıllık araca 20bin tl verince aptal oluyoruz, 1.4 golfe astraya 130bin tl verince aptal olmuyor muyuz? Bence daha büyüğü oluyoruz.

Önceki konulardan birinde belirttiğim gibi, bana ne, ben hep 50binlik araba alıyorum
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlar yine iyi sayılır, arkadaşın dediğin gibi toyota'lara 30 falan istiyorlar,

EK hondalarda aynı şekilde, aklım almıyor,

yaklaşık 2 yıl önce, kuzene 97 model boyasız 52 bin km'de corolla 1.6 XEI almıştık,

km takıntısı var, bulmuş bu arabayı, tutturdu alacağım diye,

yaşlı bir amca sahibi, 18 bin'den bir kuruş düşmüyor telefonda,

dedim yapma etme, başka araba bakalım, dinletemedim,

çıktık gittik, araba kapalı garajda, kapalı yerde bile ben buradayım diyor,

dışarı çıkardı, araba sıfır gibi, hata yok, ufacık çizik dahi yok,

içi pırıl pırıl, hiç sigara içilmemiş, çok hoş bir kokusu var,

zaten 18'den aşağı düşmüyordu, arabayıda öyle görünce hiç pazarlık yapmadan aldık,

şuan böyle bir arabaya 35 falan isterler herhalde, böyle bir araba varsa tabii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İlk aklıma gelen ve sayılarla kasa koduna sahip bir araç örneği verelim. Vw golf.

Golf 6 sahibi adam aracını aldığı fiyattan daha ucuza, yani 40 bine mi koyacak? Yoo, o da artırıyor fiyatını. 70 binden koydu diyelim.

Bu eski araçlara bu paralar verilir mi maladamlar diye hayıflanmak yerine sıfır km araç almamalı insanlar.

20 yıllık araca 20bin tl verince aptal oluyoruz, 1.4 golfe astraya 130bin tl verince aptal olmuyor muyuz? Bence daha büyüğü oluyoruz.

Önceki konulardan birinde belirttiğim gibi, bana ne, ben hep 50binlik araba alıyorum
    tamam ama golf "7" 120 bün tl ye çıkıyorsa 2. eli artmalı golf 4-3 niye nemalanıyor onu anlamadım, şahinci emmi hala 15 bin fiyat çekiyor, kız gibi olsalar hadi onada eyvallah, demek ki bir 323 alsam ona verdiğim emek harcamadan sonra 35 bin tl çekmek hakkım olacak

CenkB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En son AE101'e 15 istenince ne kadar artmış buna bu parayı veren oluyor mu demiştim.
    Aynı şeyi EF kasa civicler için de demiştim farklı bir zamanda.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse kusura bakmasın ama yurdumun insanı "sevilmeyi" çok seviyor
    4 sene önce e60 530 dizelimi satışa çıkardım fiyatı 60 yazdım kimse aramadı 65 yaptım 2-3 kişi aradı 70 yaptım 3-4 kişi baktı 75 yaptım aynı gün 73.5bine sattım
    Şuanda satılık 2 tane aracım var piyasası değil ciddi anlamda ülkedeki en ucuz fiyatlara satıyorum ilgilenenler çok az ama üstüne 5-10 eklesem telefon susmaz
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atilla_88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam ama golf "7" 120 bün tl ye çıkıyorsa 2. eli artmalı golf 4-3 niye nemalanıyor onu anlamadım, şahinci emmi hala 15 bin fiyat çekiyor, kız gibi olsalar hadi onada eyvallah, demek ki bir 323 alsam ona verdiğim emek harcamadan sonra 35 bin tl çekmek hakkım olacak
    Emekle harcamayla bir alakası yok bunların yapmayın etmeyin.

Otomobil piyasasının tavan değerlerinin yokolması bunların nedeni.

Şu anda golf 7 yine 50 bine satılsaydı golf 6 sahibi nasıl 60 bin isteyecekti?

Şu anda megane hala 45 bine satılsaydı megane 3 sahipleri nasıl 55 lira isteyecekti?

Bundan bir sene önce anneme hediye olarak vw new beetle aldım, 2000 model. O zamanlar sıfır km the beetle'lar 60 bindi 2015te. Ben de bu yüzden 25bine aldım.
    Şimdi sıfır beetle 120bin. Ben aracı 20bine satarsam kullandığım payı düşerek 100bin tl daha para koymam lazım. Eskiden bu para 35bin tl idi.

Herkes için bu böyle.

Avensis aldı babam 2007 yılında 33 bine. Hiç unutmuyorum, sıfır km. O zamanlar bir önceki kasa, eski kasa avensisler 6-7 bin tl idi.
    Şimdi avensis 100 lira. Babamın aracı da eski kasa olmasına ve sıfırını 33e almamıza rağmen 40 lira. Halbuki normal bir ülkede 15 falan olması lazımdı.

Durum bundan ibaret
    Şim
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu neyden etkilenmiş ki acaba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sene başında sıfır km b8 passat aldık 90 bine be. Aynı araba şimdi 140 lira. Biz bunu 80bine mi satalım yani?

Aynı araba aynı şekilde yine 90bin olsaydı tabi ki 75 80e satardık.

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre İlbi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu neyden etkilenmiş ki acaba

Bir şey diyeceğim olmayacak y***ak kafalı araca 10 15bin anca masraf yapmıştır 50k fiyat çekmiş cibileyitini zihniyetini dürttüklerim. O paraya 2jz swaplı e30 toplanır
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emekle harcamayla bir alakası yok bunların yapmayın etmeyin.

Otomobil piyasasının tavan değerlerinin yokolması bunların nedeni.

Şu anda golf 7 yine 50 bine satılsaydı golf 6 sahibi nasıl 60 bin isteyecekti?

Şu anda megane hala 45 bine satılsaydı megane 3 sahipleri nasıl 55 lira isteyecekti?

Bundan bir sene önce anneme hediye olarak vw new beetle aldım, 2000 model. O zamanlar sıfır km the beetle'lar 60 bindi 2015te. Ben de bu yüzden 25bine aldım.
    Şimdi sıfır beetle 120bin. Ben aracı 20bine satarsam kullandığım payı düşerek 100bin tl daha para koymam lazım. Eskiden bu para 35bin tl idi.

Herkes için bu böyle.

Avensis aldı babam 2007 yılında 33 bine. Hiç unutmuyorum, sıfır km. O zamanlar bir önceki kasa, eski kasa avensisler 6-7 bin tl idi.
    Şimdi avensis 100 lira. Babamın aracı da eski kasa olmasına ve sıfırını 33e almamıza rağmen 40 lira. Halbuki normal bir ülkede 15 falan olması lazımdı.

Durum bundan ibaret
    Şim
    yani şimdi en üstteki kişi hurdasını 18 bine satarken, ben 323 alsam ve arabayı

-çürük göçüklerini yaptırıp parliament mavisine boyatsam

-siyah jant sıfır lastik

-tavan taban halılarını söküp sıfır taksam

-sıfır far stop taksam

-orjinal hks hi power egzoz yada greddy rs egzoz uygulasam

-orjinal sparco pedal seti, ön iki koltuk, vites topuz körüğü, pedal seti son olarak direksiyon uygulasam

-orta karar alpine ses sistemi yapsam

-motoru rektediye etsem sıfır gibi

bu piranha teyp kullanan çürük bakımsız ve sadece yağ su değiştirerek yol kat eden emmi nin 2 katı fiyatına satamaz mıyım? zaten satmamAllah sattırmasın

bu arada Allah ın izniyle 626 olsun 323 yada daha yeni yada sıfır yapacağım işlem bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atilla_88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani şimdi en üstteki kişi hurdasını 18 bine satarken, ben 323 alsam ve arabayı

-çürük göçüklerini yaptırıp parliament mavisine boyatsam

-siyah jant sıfır lastik

-tavan taban halılarını söküp sıfır taksam

-sıfır far stop taksam

-orjinal hks hi power egzoz yada greddy rs egzoz uygulasam

-orjinal sparco pedal seti, ön iki koltuk, vites topuz körüğü, pedal seti son olarak direksiyon uygulasam

-orta karar alpine ses sistemi yapsam

-motoru rektediye etsem sıfır gibi

bu piranha teyp kullanan çürük bakımsız ve sadece yağ su değiştirerek yol kat eden emmi nin 2 katı fiyatına satamaz mıyım? zaten satmamAllah sattırmasın

bu arada Allah ın izniyle 626 olsun 323 yada daha yeni yada sıfır yapacağım işlem bu
    Olay yapılan işlemler değil.

Olay yeni mazda 3ün geçen sene 57bin tl olup bu sene 100bin olması.

Bu kadar zor değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sene başında sıfır km b8 passat aldık 90 bine be. Aynı araba şimdi 140 lira. Biz bunu 80bine mi satalım yani?

Aynı araba aynı şekilde yine 90bin olsaydı tabi ki 75 80e satardık.
    Çoğu konuda haklısınız, sıfır piyasası yükseldikçe ikinci elin yükselmesi kaçınılmaz,

lakin şöylede bir durum var, sizin örnekten gidelim,

şuan sıfır premium Honda civic 75 bin lira,

kuzenim 2012 yılında, bir önceki kasasını yalan olmasın 43-44 bin civarı bir paraya almıştı,

araç 4 yıl içerisinde kasa değişmiş, ve sıfır fiyatı %70 civarı artış göstermiş,

FD6 kasa civic'lerin o yıl kaç lira olduğunu hatırlamadığım için,

ES7 civic'lere atlıyorum, 23 bin lira civarıydı piyasası, çok çok iyileri 25-26 falandı,

aynı arabalar şuan 39 bin civarı, km ve boya olarak aynı diyorum, yıl bazında yaşlandılar,

artış yaklaşık olarak %70,

Arkadaşım 2012'de EK kasa 1.4is almıştı, 8 bin liraya, biraz uygun almıştı tabii,

9-10 bin civarıydı piyasası, otomatiklerin yüzüne kimse bakmazdı,

şuan ortalama fiyat olarak 23-24 bin bandında,

artış %120 falan, sizcede durum çok saçma değil mi?

sıfır araç fiyatları arttığı için, ikinci el fiyatları artsa bile, en azından oranlarda azalış olmalı bence, çünkü yıl bazında kayıp var, km bazında kayıp var, kısacası yıpranma var, oranlar farklı olmalı bence,

benzer şeyleri diğer marka modeller içinde yazabiliriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Piyasanın saçma yüksekliğine inansamda yazdıklarında esasen haklısın..

Bizim ülkedeki en büyük sıkıntı evet sıfır araba fiyatları artıyor haliyle 2. elide yükseliyor bu zincirleme reaksiyon en dibe kadar devam ediyor. Ancak ülkedeki gelir seviyesi , alım gücü fiyatlar kadar artmadığı için rakamlar acaip bir hal alıyor gözümüzde..

Şu nerden çıktığını bir türlü anlayamadığım , yüksekliğine hiçbir insan evladının mantıklı açıklama getiremeyeceği ÖTV yi sil at kenarı bak bakalım 20 yaşını devirmiş kilometresi 500 bin lerden sünnetli şahinler , hondalar kaç paraya düşüyor..

Burda olsa 50 binden kapı açılacak 40-50 bin kilometrede 2001 boyasız 106 GTI Fransada 2-3 bin euro ya ziyan zebil yüzüne bakan yok.. Akım gücü yüksek , sıfır fiyatları afaki değil e adam ne yapsın 20 yaşına dayanmış 106 yı oralarda?

Az buçuk bunları araştırıp gören insanada air konmuş doğan ilanındaki 50 bin TL küfür ettiriyor haliyle..

Kıssadan hisse baştan yanlış herşey.. buda maalesef bu şekilde devam ediyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir şey diyeceğim olmayacak y***ak kafalı araca 10 15bin anca masraf yapmıştır 50k fiyat çekmiş cibileyitini zihniyetini dürttüklerim. O paraya 2jz swaplı e30 toplanır
    ekstralarda Far-Sis deli mavi Xenon var hocam 15 in çok üstündedir masraf

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler