Merhabalar arkadaşlar ,
Üç aylık dti serüvenim sonunda aracımı anca sorunsuz hale getirdim . Aldığımdan beri bazı yağ kaçaklarını hallettim , yağ pompasını garantiden değiştirdim . Alt üst beyini değiştirdim. Fan motorunu değiştirdim. Tüm sıvı bakımlarını yaptırdım. Diskleri ve balataları yeniledim . Daha aklıma gelmeyen bir çok küçük ama etkili sensör ve parçanın değişimini yaptım.
Yavaş yavaş srabayı hızlandırmam gerektiğini düşünmeye başladım . Bu iki aylık süreç boyunca tech turkey de olsun opel forumları olsun facebook grupları olsun bakmadığım incelemediğim çok az yer kalmıştır.
Benim istediğim setup şu ; öncelikle rollden roll e koşan biri değilim , istediğim sadece otoban gazlamalarında üst segment abilere küçük süprizler yapmak. Hybrid düşünüyordum ama çoğu insan 6 7 ayda sıkıntı çıkardığını paramın çöpe gideceğini söyledi . Büyük turbo düşündüm onda da sen rollden rolle koşmayacaksın alt devirlerin ölecek bu da canını sıkar dedi . Sadece yazılım emme büyütme yapayım egr wg iptal edeyim dedim o da sanki beni tatmin etmeyecek gibi geliyor .
Maliyet açısından çok uçmadan 140 150 hp civarı sağlıklı yürüyüp günlük de gönül rahatlığıyla kullanacağım nasıl bir setup yapabilirim.
Not : Aracımın serüvenini her işlemde fotoğraflıyorum . Her şey bittiğinde konumu açacağım .