Dacia Duster 1.5dci 110hp AWD kullanıcısı olarak Duster'ı önerebilirim. Kronik pek bir sıkıntısı yok. Makyajsız olanından alırsan ses yalıtımı yaptırman lazım yoksa 120km/h ile giderken içeridekilerle bağırarak konuşman gerekir.
Şanzıman oranları çok kısa olduğundan otoban sürüşlerinde 90km/h bandını geçersen yakıt tüketimi pek masum olmuyor. Ben sürekli 130km/h ile ayağımı gaz pedalından kaldırmadan kullandığımda ekrandaki ortalama değer 7.5lt'leri görüyor. Ama sakin sakin gidersende 5.0lt civarı yakıyor.
Mekanik parçası çok çok ucuz değil. Mazot pompasının fiyatı indirimli indirimli yanlış hatırlamıyorsam 400tl civarındaydı. Periyodik bakımlarını indirim zamanlarına denk getirirsen kaymak şeker olur. Periyodik bakım aralıkları 20binkm'de bir oluyor, bakım masrafları can yakacak cinsten değil. Sıklıkla şehir içinde kullanırsan da 70.000km'den sonra debriyaj kalk artık gidelim demeye başlayabilir. Bu arada normal şartlarda 1.vites diye birşey yok ilk hareketi hep 2.viteste yapıyorum. Ama sıkışık trafik ve dik rampalarda 1.vitese takıyorsun keçi gibi tırmanıyor, iniyor. Arazi şanzımanı koymamak için vites aralıklarını değiştirmişler. Aynı motoru 4x2 olarak alsan o eziyet olmuyor.
4x4 sistemi de bir hayli uyduruk ya da çok basit diyeyim ve daha çok düşünerek hareket eden bir sistem. Ama baktın olmuyor lock konumuna alıyorsun 80km/h hıza kadar sürekli 4çeker modunda ilerliyor ama bu seferde direksiyonu tam sağ veya sol yaptığında aracın kasıldığını hissedeceksin.
Farlarına çamur gelirse akşam gideceğin yolda ışık yoksa yanına gece görüşlü gözlük al ya da üşenme in otomobilden farları sil
Özetle, al ama çok büyük beklentin olmadan al. Çok ağır bir arazi ortamı yok ise üzerine yaz kış kullanabileceğin lastik takarsın ben michelin latitude cross kullanıyorum, çabuk bitiyor ama heryerde çok güzel iş görüyor.
Benden bu kadar, daha soru olursa seve seve cevaplarım