Bijonlarında aşağıdaki renkli somunları kullanan varmı arkadaşlar dayanım açısından ne durumdalar alüminyüm olmalarının bir dezavantajını yaşayan oldumu?
Loading site please wait...
Bijonlarında aşağıdaki renkli somunları kullanan varmı arkadaşlar dayanım açısından ne durumdalar alüminyüm olmalarının bir dezavantajını yaşayan oldumu?
Loading site please wait...
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
3-4 sefer sök tak yaparsan yalama oluyor. 1 kere takıp uzun süre kullanabilirsen iş görür.
Ama yinede orj bijonlar gibi kaliteli ve saglam değil.
Sitede konusu mevcuttu kırılan yamulanlar çok var sağlıksız. Ciddi para verip marka almakta fayda var yada orjınalı en güzeli hayatımız şu 4-5 somuna bağlı ucuza kaçmak saçmalık olur.
DR. OWL
Bir ara bende Bakmıştım bunlardan
Sök takta daha hızlı deformasyon olduğu
söylenmişti, vazgeçtim o zaman
group b ___
Markalı olanların adı neHondatugra Nickli Üyeden Alıntı
group b ___
Arkadaşım typerda kullandı bi sıkıntı olmadı 3 4 defada döktü taktı dişleri yalama olmadı ancak uzun olduğu için uzun lokmayla söküp takman lazım yoksa dış köşeleri yalama oluyor.çin malıydı zaten bana soracak olursan ben takmam aracıma
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
havalı tabancayla delicesine sıkılırsa bozuluyor, boşluğu alınıp adam gibi torklanarak sıkılırsa sök takta renginin soyulması dışında sıkıntı olmuyor. Kendi kullandığım üründeki sonuç bu, 2 sene aracımın üzerinde durdular, havalı tabancayla sıkılmaktan birkaç tanesi bozuldu o kadar.
çin malı olanlar takılmaz!
aluminyum var aluminyum var, çin malı olanlar allaha kalmış
şahsen benin totom yemez takmaya yani
gerçek markalı olanlar düşünülebilir bence, zaten onlar heralde 7075-T6 aludan imal edilmiş olmalı
yani çelik kadar dayanıklı, hani uçak malzemesinden dedikleri var ya o işte.
edit:
bijonu ve hava tabancasını AYININ eline verirsen herşeyi yalama eder
yani ayı, çin malı bijonuda yalama eder, çelik olanıda, amerikan malınıda herşeyi yalama edebilir.
o yüzden önce ayıdan uzak duracaksın!
bir hevesle aldım evde duruyor.sakız gibi.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
2 sene içerisinde 2 takım D1spec ve 1 takım GNC marka türk malı olmak üzere 5 farklı jant takımında kullandım.
Defalarca sokulup takıldı, yalama olmuyor ama arkadaşlarında dediği gibi "ayının" tekine denk gelirsen aşağıdaki gibi oluyor.(Hava tabancası ile değil normal anahtarla hayvan gibi sıktıkları için geri sökerken 3 tanesi jant üstünde kırıldı, saplamalar değişti)
Tork anahtarı ile sıktırın, gayet kolay takılıyor-çıkartılıyor ve daha az çiziliyor. Kozmetik olarak çizilmesini istemiyorsanız takmadan önce bantlayabilirsiniz.
Birde taktığınız jantın bijon deliklerinin etrafının geniş olmasına dikkat edin, janta sürtebiliyor.
Pist gibi bir ortamda kullanmadıktan sonra ben hiçbir dezavantajını görmedim, hatta yeni bir rengini alıp yine kullanıcam.
![]()
Yorumlar tahmin ettiğim gibi çöp ürün teşekkürler arkadaşlar.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Forumda dayanıklı malzemeden bijon üretimi yapan bir arkadaş vardı,onu bulmaya çalışın.
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
araç Honda şse piyasadaki en ıyı olanlar tegiwa ve mugen dir
tabı 100 tl ye çin malı almak varken 800-900 tl markalı bıjona vermek mantıklımı o da sıze kalmıs![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)