piyasa daki bu oyun gerçekten bozuldu mu
can suyu kimleri kurtarcak
piyasa daki bu oyun gerçekten bozuldu mu
can suyu kimleri kurtarcak
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
konu başlığı nı eksik sordum
250 milyarlık can suyu ekonomik krizi çözer mi
PROSTOCK GARAGE
X firma aldığı kredi sayesinde ürünlerinin fiyatını düşürecek mi? Hayır
Kısa vadede girdi masrafını azaltmış gibi görünür, sonrasında daha büyük bir batakla eksiye döner.
Politikalar yanlış olduğu sürece hazır paraya dağ dayanmaz..
pekii burda tüketici kredileri de düşer mi yani ekonomi canlanır mı
PROSTOCK GARAGE
250 milyar dediğin devletin 1 haftalık gideridir.. neyi çözücek.. 250 milyar devletin dişinin kovuğuna yetmez..
Gazetede okumuşdum sadece Sarayın aylık gideri 21 milyon tl .. Gene hürriyet gazetesinde okumuşdum osmangazinin sadece 2 haftalık zararı devlete 20 milyon dolardı..
bunlar devletin gider kaleminde en en ufak giderler en minnacık giderler.. bu kadar çok gideri olan bir ülkenin 250 milyar neyine yeter yetse yetse bir ay bilemedin iki ayına yeter..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Daşdaş geçiyorlar hala
Allahım sen bizleri koru![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Milyon değil milyar deniyor. 250 milyar TL 72 milyar dolar eder.
Türkiyenin 2016 bütçesi 570 milyar TL. Yani yarım Türkiye'lik bir kredi bu. Senin örneklerin ufak seviyede milyon örnekleri.
Önemli olan bunu kimler kullanabilecek. Hemen hemen herkesin üzerinde en az 1 hatta 1'den fazla kredi var. Büyük kısmı takipte, riskli sınıfta. Kim alabilecek acaba.
Ayrıca alıcı olmazsa üretilecek mallar ne olacak?
Okumadan imzalamam.....
Para basıp dağatacaklarını söylediler
Dolarda ne dedi biliyormusunuZ bugün
Bunlar kafalarına sıksalardı daha iyidi
Bu işin sonu ülkeyi dışa kapatacak sanırım
Bana öyle geldi![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
milyar olduğunu biliyorum benim dediğim o milyonlar devletin kalem harcamalarında en dipdeki en ufacık şeyler..
ordunun yıllık masrafı ne kadar şu anda hem içerde pkk ile hem dışarda suriye ile savaşıyoruz bir sürü mülteci var bunların zaten masrafı 2011 den bu yana 10 milyar doları geçdi.. bu giderlerde binlerce giderden ufak ufak kalemler ..
bu kalemleri birleştirdinmi emin olki o parada suyunu çekdimi o paranın birde geri ödemeside sırtımıza yük olarak binicekdir.. böyle 78 milyon dolara sıkıntılı vakitte keyfi uçak alınırsa emin olki o parada çabuk biter..
bir para en çabuk ufak kalemlerden biter üç beş dersin ufak dersin ama birleştirdiğinde yekünde ortaya devasal bir tutar çıkar..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Bakın inşallah başarırlar toparlamayı, hırsızlık arsızlıklardan emin olsam bile baştakiler gerçekten toparlamayı başarmasını isterim. Çünkü sırf gitsinler diye büyük bir krize razı olamam. Bizim fabrika iş verdiğimiz firmalarıda sayarsak 3bin insana ekmek veriyor. Ancak rusyaya yaptıkları atar giderden beri çok düştü işlerimiz, Rusya pazarımız jilet gibi kesildi. Arayı düzelttik olayı tamamen tatava, Putin gizliden gizliye feci intikam almaya devam ediyor maalesef. Arayı düzeltseler ne olacak? Halkı patronları kinlendi birkere, yılda 100 milyon $ bizim potansiyelimiz var iken şuan 50bin dolara düştü. Biz en küçük örneğiz, biz batarsak piyasaya potansiyel 3000 işsiz hayırlı olsun. Dua edin batmayalım. Biz en iyi durumdaki fırmalardanız bu arada Antalya osb de. Bizden çok çok kötü durumda olan 50firma var, iflas açıklarlar ise o dolar 5 tlde bile tutamazsınız.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Düzelir inşallah ne diyelim ,adım atmaya çalışıyorlar ancak inandırıcılığı yüksek değil bir şeyler yapmaları lazım yoksa hep beraber çöküşe geçmemize az kaldı. Evet sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama yine bizi ayağa kaldıracak tek etken kendileri.
a haber tarzı yerleri de uyararak halka adam gibi bilgi vermelerini isterdim ancak çok şey istemiş olurum;çünkü halkın belli bir çoğunluğu a haber'e inanılmaz derecede inanmış durumda.
Artık yalan dolan,kandırmak ile bu işler çözülmez her şey aslıyla dürüst olunarak çözülür. Biz kanmıyoruz zaten de her dediklerinize koşulsuz inanan insanlara da doğru bilgi verin,biz söyleyince inanmıyorlar siz söyleyince yanlış bile olsa ona doğru diyorlar. Her şey kendi ellerinde hayırlısı olur inşallah.
imzasız..
şu anda çalışan kesme yansımasın diye zaten 3 aylık ssk ödemelerini 2017 ekim kasım kadar uzattılar.. yoksa işden çıkarmalar kapıda.. iş veren sıkıntılı çalışanda sıkıntı yok maaşı alıyor maaşını aldığı için onlara hayat normal ama ne zaman şirketler yada işveren patronlar ufalma kararı alır kendilerini korumaya alma moduna geçerler o zaman işden çıkarmalar başlar ise emin olunki şu forumda hükümeti deli gibi savunan pek çok maaşlı çalışan arkadaşlar çok farklı düşünmeye başlar.
Bence dahada batircak durumu. Bu kadar para gokten inecek degil helede suanki durumumuzda. Basa basa Turk Lirasi oldugunuda soylediler. Turk Lirasi basip degerini daha da dusureceklerini dusunuyorum.
durumumuz gerçekten vahim arkadaşlar eski ortağım ( 10 sene ortaklık yaptığım insan ) salı günü kafasına sıktı intahar etti, etrafta intahar eden batık patronlar haberleri artıyor, üstte arkadaşında dediği gibi maaşla çalışanlar henüz olayın farkında değil ama herkes küçülmek zorunda kalacak bu çok net
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)